İçeriğe Yönlendir

Astra J 'Aracı En Kısa Sürede Servise Götürün' Uyarısı

Metin Akbal

Recommended Posts

Eyüp Çetin
Metin Akbal yazdı:

Bobin arızası başıma geldi. Bizim bobin uçları plastik çatlama yapmış parazit yapıyordu anlık tekleme yapıyordu. Eski aracımda da başıma gelmişti ondan tecrübeliyim. Conta supap vs olsa onu da anlarız galiba :D

Sende haklısın. Bendeki olay arıza ışığı yakmıyor arabayı servise götürün diyor. Fan açma haricinde hiçbir problem yok. Torque programında da çıkmıyor. Bilgisayara bağlandı termostat dedi direk. Yetkili servis danışmanı ustam 2 durumdan yapar ya hararet müşiri ya termostat dedi, bilgisayara bağlanınca termostat çıktı.

Supapta illaki ters giden birşeyler oluyor tekleme çekiş yakıt falan. Arıza ışığı da bazenleri yakıyor. Torque programına az çok bu konuda hata düşer diye tahmin ediyorum. O da bende yok :) İnşallah daha uzun süre olmaz. Zaten 17 bin km de taktırdım 98 bin km olduk. BRC Özençler ben 2015 te taktırırken 100k km de hala sorunsuz kulllanan müşterim var demişti Mehmet Özenç. Ankaradaki ustam Necati Kaygusuz ile de görüşmüştüm (Necati usta bizzat opelci değil ama forumlarda bizzat bilinen bir usta) 60 binde supap değişmi de yaptım 180 binde daha motor açmadığım A16XER-Z16XER motor var deyince tamam dedim yapıştıralım. Zaten maliyetini fazlasıyla çıkardık biz.

Hadi gözün aydın o zaman. İnşallah daha uzun süre masrafsız binersin üstad. 😊

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Nihat Palolu yazdı:

Termostat elektrikli mi acaba? Veya açık kapalı halini okuyan bir sensör mü var?

Hem mekanik hem elektrikli anlıyorum çünkü soket var. Birde Opel termostat 'ın 95 te açılması için yazılım güncellemesi yapmış. Normalde 105 te açıyor. Bu güncelleme mekanik olarak sadece termostata müdahale ile yapılır onu da değişimi gerekir.

images?q=tbn:ANd9GcTKxKiJaJKEnH5oE403l95

Arif Aykın yazdı:

Metin abi sana güldük mü ne yaptık bilemedim 😂 bugün sağlık ocağına gittim hanım kan verecekti kapının önünde kontak açık yaklaşık 15-20 dk bekledim yağmur yağıyordu silecek aktifti. Hanım geldi arabaya marşa bastım tık diyor kalıyor. Servis:hırsızlık önleyici aktif diyor. Anahtar normal konumda sıkıntı yoktu sonra abimi aradım takviye kablosuyla geldi takviye yaptık çalıştı. Akü ile hata vermediği halde böyle birşey oldu.

Anahtarı okumamıştır da 20 dk silecek çalıştırılır mi 😁

Çağlar Bayur yazdı:

astra arıza sezonu açıl mışmıdır

Bence denk geldi 😁

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Metin Akbal yazdı:

Bence denk geldi

serviste de kuş avlarsın oturusrun, birden aynı hafta 3 debriyaj gelir..... uğurlarsın yine kimse yok arkasından 5 triger birden gelir.

Metin Akbal yazdı:

Hem mekanik hem elektrikli anlıyorum çünkü soket var. Birde Opel termostat 'ın 95 te açılması için yazılım güncellemesi yapmış. Normalde 105 te açıyor. Bu güncelleme mekanik olarak sadece termostata müdahale ile yapılır onu da değişimi gerekir.

ısı müşürü içinde olabilir? ayrı yerde müşür var mı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Çağlar Bayur yazdı:

var caglar abi ayri yerde. 😉

IMG-20210410-WA0008.jpeg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu
Metin Akbal yazdı:

images?q=tbn:ANd9GcTKxKiJaJKEnH5oE403l95

Bildiğin bimetal termostat bu, mekanik yani. Soketin arkasında müşir vardır bence. Müşir ile termostat birleşik olduğu ve müşir de tek başına değişmeyeceğinden parça adı termostat geçiyordur. O soketin fişini çekip denemek lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Var abi. Termostatta degil de gövdede varmış arka kısımda.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
(düzenlendi)
Metin Akbal yazdı:

Var abi. Termostatta degil de gövdede varmış arka kısımda.

Arıza halen devam ediyor mu, eğer devam ediyorsa  özel veya yetkili bir ustaya gösterilmedimi? 

tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Arıza halen devam ediyor mu, eğer devam ediyorsa  özel veya yetkili bir ustaya gösterilmedimi? 
Gösterildi parça bekleniyor :) Termostat. Yazmıştım abi gözden kaçtı sanırım.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Metin Akbal yazdı:

Gösterildi parça bekleniyor :) Termostat. Yazmıştım abi gözden kaçtı sanırım.

Sana 95 yazılım update yapılıyor diyen benim dışımda teyir ettiğin yer varmı. Yoksa şu pedochipten mi bahsediyorlar sana. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Sana 95 yazılım update yapılıyor diyen benim dışımda teyir ettiğin yer varmı. Yoksa şu pedochipten mi bahsediyorlar sana. 
Opel servisleri yapıyormuş yaptıranlar var. Serviste güncelleme gelmiş. Facede denk geldim.
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Metin Akbal yazdı:
Ali Darbaz yazdı:

Opel servisleri yapıyormuş yaptıranlar var. Serviste güncelleme gelmiş. Facede denk geldim.

Valla arabada ecu var, 30 derece sıcağı görünce 87 derecede termostad açıyor. Ben o yazılım hikayesine pek inanmıyorum. 

https://youtu.be/Fgqhled5gy4?t=377

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Valla arabada ecu var, 30 derece sıcağı görünce 87 derecede termostad açıyor. Ben o yazılım hikayesine pek inanmıyorum. 

Belki fanla alakalı olabilir.
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Metin Akbal yazdı:
Ali Darbaz yazdı:

Belki fanla alakalı olabilir.

Müşürü değiştirmen için termostadı sökmen gerekecek. O termostat sök tak olunca çatlıyor. dikkat et.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
müşürü bol bulmuşlar yani oraya buraya koymuşlar [emoji4]
Alman müşiri bol bulunca termostata lastiğe sürermiş [emoji23]
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Akbal yazdı:

Alman müşiri bol bulunca termostata lastiğe sürermiş emoji23.png

İşte bunlar hep Enver Paşa zihniyeti. Kurtulamadık şu alman hayranlığından 😁

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
İşte bunlar hep Enver Paşa zihniyeti. Kurtulamadık şu alman hayranlığından [emoji16]
Senin Toyota da lastiğe sensor koymayı bizden öğrendi [emoji14]
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Silindir başına 4 subap koyma patenti Gm ye ait. Bu patentden dolayı zamanında mercedes silindir başına 3 subablı, Audi 5 subab koyardı. 

Yani general nezaman yumuşadı, ozaman herkes 4 subablı oldu. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Akbal yazdı:

Senin Toyota da lastiğe sensor koymayı bizden öğrendi emoji14.png

Geç olsun 100 binde su koyvermesin 😘

Ali Darbaz yazdı:

Silindir başına 4 subap koyma patenti Gm ye ait. Bu patentden dolayı zamanında mercedes silindir başına 3 subablı, Audi 5 subab koyardı. 

Yok artık. Saçmaymış. Az yeri, büyüklüğü değiştirilir yine 4 supap koyulur. Sayının patenti mi olur. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

1932 de italyan Levi Cases almış patenti diyorlar?

https://patentimages.storage.googleapis.com/19/e9/55/0b56c624cc4d28/US2045122.pdf

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Ah o General kaç tane markayı da batırdı.
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Bildiğin bimetal termostat bu, mekanik yani. Soketin arkasında müşir vardır bence. Müşir ile termostat birleşik olduğu ve müşir de tek başına değişmeyeceğinden parça adı termostat geçiyordur. O soketin fişini çekip denemek lazım.

Hem termostat hem hararet müşiri sırayla fişleri çektim. Her ikisinde de fan çalıştı ama hararet müşirinde direk arıza yaktı araç marş süresi uzadı. Hararet müşiri sağlam. Bozulunca araç marş süresi uzuyor eski arabada başıma gelmişti.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu
Metin Akbal yazdı:
Nihat Palolu yazdı:

Hem termostat hem hararet müşiri sırayla fişleri çektim. Her ikisinde de fan çalıştı ama hararet müşirinde direk arıza yaktı araç marş süresi uzadı. Hararet müşiri sağlam. Bozulunca araç marş süresi uzuyor eski arabada başıma gelmişti.

Termostatın olduğu soketin arkasında ne varsa o bozuk bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...