Alpay Sumer 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Aslinda arac soylemis en yakin sürede götürün servise diye🙄 Çözüm servise götürmek olmasin🤭 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 8 Nisan 2021 Yazar Paylaş 8 Nisan 2021 çok dans edilecek bir arızaya benzemiyor gibi fan sürekli çalışıyorsa araç kendini sıcakmı sanıyor acaba Geçmiş olsun Metin. Bu durum sadece soğutma fanı rölesi sorunu olabilir. Valla 30 dk baktım. Tüm arıza kayıtları fan rölesini gösteriyor.Bu 3 yorumu beraber alıntılayayım. Yanlış hatırlamıyorsam bizim termostat hem mekanik hem elektronik. Elektronik eğer ki sinyali yanlış gönderiyorsa diyorum sürekli fan açıyor olabilir. Bir ihtimal röle de olabilir aynen Ali ağam senin dediğin gibi. Ama röle olsa hiç çalışmaz diyorum? Servisi özlemiş . Çoktandir gitmiyor mu ki. Obd ile bı bakıp çıksaydikBakımlar düzenli yapılıyor. Servise gitmediğim doğrudur arıza kodu okunmuyor mu ekrandan? motor suyu sıcaklığını okumaz ise fan direkt çalışır, beyin de bir arıza algılanırsa da çalışır, klima rezistansı arızasında da conta gitti ise de direkt çalışır. seçenek bol. basit soket arızası da olabilir motora da girebilir .umarım maliyetli bir şey çıkmaz.Torque de arıza kaydı çıkmadı. Fan aynı klima çalışır gibi sürekli çalışıyor. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 8 Nisan 2021 Yazar Paylaş 8 Nisan 2021 termostat.. hatayı silseniz tekrar aynı uyarıyı alırsınız. sensörde arıza var. Bende oyumu termostatdan yana kullanıyorum. Bende ısı müşürü arızalı Metin abi. Umarım düşük maliyetli bir şey çıkar. Usta termostat dedi Sadece termostat ise tahminim 600 700, kutukle değişirse 1000 lirayı geçecek gibi duruyor. Yapma böyle şakalar senin vicdanın el vermez hemen yarın kargo yaparsın [emoji23] [mention=76937]Metin Akbal[/mention]abi sen sibopları değişmiş miydin?Yok değiştirmedik supapla alakalı olması şu an zayıf ihtimal geliyor. Supap kendini ufak ufak belli eder diyorum hicbir belirti yok. 2 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Metin Akbal yazdı: Torque de arıza kaydı çıkmadı. Fan aynı klima çalışır gibi sürekli çalışıyor. Aynen. Arıza gostermiyor.. Bosa arama 😂 Yorum bağlantısı
Koray Demir 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Bilgisayardan ilgili arıza kodunun çıkması lazım. Yorum bağlantısı
Furkan Sumer 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 baklava için adresimi özelden attım metin hocam ☺️☺️ araci islatmadigimiz icin bunlar hep.. Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Metin Akbal yazdı: termostat dedi Metin abi iyi hoş ama termostat açık veya kapalı takılı kalsa fan pervanesi ile nasıl bir ilişki içine giriyor ki? Termostatın üzerinde müşür mü var sende? Çok garipsedim Yorum bağlantısı
Furkan Sumer 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 astra’larda fabrika cikisi problemli termostat ve sensörü Yorum bağlantısı
Metin Akbal 8 Nisan 2021 Yazar Paylaş 8 Nisan 2021 Sıkıldım diyor araba, kısa zamanda değiştirmek çözer bu sorunu [emoji3] Şaka bir yana, umarım ucuza hallolur. Yok yahu ne sıkılması [emoji16] Sıfır fiyatlarından haberin var mı senin [emoji16] Bunun yerine sıfır alsam bunun eksikliğini yaşarım. Umarım çok basit bir arızadır. Geçmiş olsun. herkes felaket tellalı yahu. opel değilmi bu basit bi elektrik arızasıdır çözülürBasit zor önemli değil yeterki çözülebilir olsun Nokta atisi yapmami istermisin?[emoji849] Maaavi golf uyuyo suan uyandiramam [emoji23] fan acma ise Ayni ayni kaynimda [emoji23][emoji23] Hatta galiba depoda var sana lazım olan parca [emoji849] Hemide posetinde.. orcinal ürün. Parca nosu da yaziyor uzerinde.. Yasasin kötülük [emoji23][emoji23][emoji23] huhahaaha[emoji51][emoji51]Kaynımın kaynına selamı var [emoji16] Illa arabanı cizdirecen bana [emoji16] De hayde ne noktaymış noktayı koysana arkadaş. Aslinda arac soylemis en yakin sürede götürün servise diye[emoji849] Çözüm servise götürmek olmasin[emoji2960]Hiç akıl edemedim vallaha [emoji16] Araba 100bin’de SU koyverdi. Japon’a geç diyor [emoji4] Takas teklifim Golfe 150 idi Corollaya üste 100 alırım [emoji16] 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 8 Nisan 2021 Yazar Paylaş 8 Nisan 2021 astra’larda fabrika cikisi problemli termostat ve sensörüMakyajda düzeltildi diye biliyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Metin Akbal yazdı: Torque de arıza kaydı çıkmadı. o çok yanıltıyor, orjinal cihaz lazım Yorum bağlantısı
Metin Akbal 8 Nisan 2021 Yazar Paylaş 8 Nisan 2021 Metin abi iyi hoş ama termostat açık veya kapalı takılı kalsa fan pervanesi ile nasıl bir ilişki içine giriyor ki? Termostatın üzerinde müşür mü var sende? Çok garipsedimElektronik bölüm var yanlış sinyal gönderiyor olabilir yorumluyorum ben. Hatta son dönemde Opel 95 te fan açsın diye güncelleme yaptı arabalara. Ben yaptırmadım. Yorumları okudum ölçtüm biçtim tarttım yaptırmama kararı aldım. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Metin Akbal yazdı: Bu 3 yorumu beraber alıntılayayım. Yanlış hatırlamıyorsam bizim termostat hem mekanik hem elektronik. Elektronik eğer ki sinyali yanlış gönderiyorsa diyorum sürekli fan açıyor olabilir. Bir ihtimal röle de olabilir aynen Ali ağam senin dediğin gibi. Ama röle olsa hiç çalışmaz diyorum? Bakımlar düzenli yapılıyor. Servise gitmediğim doğrudur Torque de arıza kaydı çıkmadı. Fan aynı klima çalışır gibi sürekli çalışıyor. Metin gm tis programında motor için röle bozuk ise fan devamlı çalışır yazmış. Cruze'da röle bozulunca direk fan dümdüz çalışıyormuş. https://gmtis.ntweb.ru/tis/tr/documents_2012/Cruze/SM-T/92223521.TR.html#4711 https://gmtis.ntweb.ru/tis/tr/documents_2012/Cruze/SM-T/92223562.tr.html 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Metin Akbal yazdı: Takas teklifim Golfe 150 idi Corollaya üste 100 alırım Oyuncağımla işim bitmedi henüz 1 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Metin Akbal yazdı: Oğuzkan Erışık yazdı: Metin abi iyi hoş ama termostat açık veya kapalı takılı kalsa fan pervanesi ile nasıl bir ilişki içine giriyor ki? Termostatın üzerinde müşür mü var sende? Çok garipsedim Elektronik bölüm var yanlış sinyal gönderiyor olabilir yorumluyorum ben. Hatta son dönemde Opel 95 te fan açsın diye güncelleme yaptı arabalara. Ben yaptırmadım. Yorumları okudum ölçtüm biçtim tarttım yaptırmama kararı aldım. Demek ki opel her bulduğu yere sensör koymaya devam etmiş o yıllarda da 😀 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Metin Akbal yazdı: Kaynımın kaynına selamı var Illa arabanı cizdirecen bana De hayde ne noktaymış noktayı koysana arkadaş. Hiç akıl edemedim vallaha Takas teklifim Golfe 150 idi Corollaya üste 100 alırım Ve a.selam👋 Basit. basit.. Merak etme. Hatta sana bi tiyo garip sekilde fan acmaktan bi iki vazgececek 😂 sonra yine acacak ama.. Yahu dur diyorum. az keyif yapacam.. baskasi olsa yazmistim. Senin olunca biraz daha vaktü vaaa😉 Yarappim ne keyifliymis😬 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Metin Akbal yazdı: Oğuzkan Erışık yazdı: Metin abi iyi hoş ama termostat açık veya kapalı takılı kalsa fan pervanesi ile nasıl bir ilişki içine giriyor ki? Termostatın üzerinde müşür mü var sende? Çok garipsedim Elektronik bölüm var yanlış sinyal gönderiyor olabilir yorumluyorum ben. Hatta son dönemde Opel 95 te fan açsın diye güncelleme yaptı arabalara. Ben yaptırmadım. Yorumları okudum ölçtüm biçtim tarttım yaptırmama kararı aldım. Termostat bozuksa bütün al. Termostat ile Termostat gövdesi bütün olsun. 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Uzaklarda arama cünkü sen icimdesin. taht kurmussun kalbime.. en güzel yerindesin 😂 Hararet müsürü. Bak sendeki vidali mi sekmanlimi? öm den Adres alayim 😂 2 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 8 Nisan 2021 Yazar Paylaş 8 Nisan 2021 Uzaklarda arama cünkü sen icimdesin. taht kurmussun kalbime.. en güzel yerindesin [emoji23] Hararet müsürü. Bak sendeki vidali mi sekmanlimi? öm den Adres alayim [emoji23]Corumlu metin de kargoya metin abiii diye bağırıyor zaten [emoji16] 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Metin Akbal yazdı: Corumlu metin de kargoya metin abiii diye bağırıyor zaten Simdi bidaha takas dicen mi? Tövbe de , tövbe de bırakacam 😂 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 8 Nisan 2021 Yazar Paylaş 8 Nisan 2021 Metin gm tis programında motor için röle bozuk ise fan devamlı çalışır yazmış. Cruze'da röle bozulunca direk fan dümdüz çalışıyormuş. https://gmtis.ntweb.ru/tis/tr/documents_2012/Cruze/SM-T/92223521.TR.html#4711 https://gmtis.ntweb.ru/tis/tr/documents_2012/Cruze/SM-T/92223562.tr.html Aklıma da yatıyor. Termostat açıyor görünüyor. Benim şu elektronik kısım yanlış veri gönderiyor fikrime ne diyorsun? Demek ki opel her bulduğu yere sensör koymaya devam etmiş o yıllarda da [emoji3]Vw Opel den öğrendi ama iyi öğrenmiş onlar [emoji23] Onda sensor daha fazla. Termostat bozuksa bütün al. Termostat ile Termostat gövdesi bütün olsun. Aynen kutukle beraber alırım muhtemelen. Uzaklarda arama cünkü sen icimdesin. taht kurmussun kalbime.. en güzel yerindesin [emoji23] Hararet müsürü. Bak sendeki vidali mi sekmanlimi? öm den Adres alayim [emoji23]Hipotezini alalım. Hararet müşiri neden buna sebep olur? Simdi bidaha takas dicen mi? Tövbe de , tövbe de bırakacam [emoji23]Sen TPMS kapak vs dediğin sürece takas teklifi geçerli [emoji16] Yorum bağlantısı
Aytaç Akyel 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 %99 termostat arızalanmış orjinal almanızı tavsiye ederim 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 8 Nisan 2021 Yazar Paylaş 8 Nisan 2021 %99 termostat arızalanmış orjinal almanızı tavsiye ederim Yok yan sanayi almam mecbur kalmadıkça. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Termostatda olmayan ama termostadın gövdesinde olan bakır rengli sısı sensörü var. Resimde görülen bakır rengi olan kısım. Termostat üzerinde herhangi bir devre yok. Sadece ısıtma düzeneği var. Isıtma düzeneği dip gaza basıldığında mekanik olarak 105 derecede tamamen açılan termostadı 90 derecede açılmasını sağlayan kısımdır. Orda ecuye devre bilgisi verecek birşey yok. Senin hararet kadranın veya obd tork programın doğru değer veriyorsa termostat veya termostat gövdesi arızalı değildir. Araba üzerinde 3 adet fan rölesi var. Bir adette fan üzerinde motor kaputu altındaki ısıyı ölçen termostat rezistörü var. Termostat rezistörü bolulursa fan devreye girdiğinde yüksek devir çalışır. Ama sürekli çalışmaz. Röle bozulduğunda ise 1 2 3 kademe yerine sürekli ve daimi çalışır. Aşağidaki şema Cruze 1,6 motorun fan şeması. Gördüğün gibi termostat şemada yok. Gmtis yazılımında fan sürekli çalışıyor ise termostat bozuktur diye bir ibare yok. Termostat diagnostiğini yapıp bunu sende görebilirsin. https://gmtis.ntweb.ru/tis/tr/documents_2012/Cruze/SM-T/92169802.TR.html#4711 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Metin Akbal yazdı: Hararet müşiri neden buna sebep olur? Bence de haraaret müşiri Metin abi. Yukarda söylemiştim. Sensör bozuk olduğundan doğru okuyamıyor. Sıcak olarak algılıyor ve fanı sokuyor devreye. Yarın soketini söküp öyle marşa bas ve biraz hareket et bence. Bakalım aynı tepkileri verecek mi.. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts