Ali Gök 13 Mart 2023 Paylaş 13 Mart 2023 misal sizin bina sağlam. yandaki bina çürük ne anladık bu işten sağlamın üstüne düşüp sağlamıda yıktı bi sürü Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 13 Mart 2023 Paylaş 13 Mart 2023 Galiba iki bina da aynı kişi tarafından yapılmış. Biri iyiyse diğeri de iyidir diye düşünüyorlar. Başka bir mantığı yok. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 13 Mart 2023 Paylaş 13 Mart 2023 İkiz binalardan birinin yıkılıp diğerinin yıkılmadığı da oldu, garip. 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 13 Mart 2023 Paylaş 13 Mart 2023 Maraş'ta babamın dayısının 2 sene önce kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yeniden yapılan binası ağır hasarlı (baya yan yatmış bina ortadan bel vermiş) . Yandaki binalar sağlam. Kentsel dönüşüme girmeyen eski binalar sapasağlam duruyormuş. Eşyaları almaya serbest bile deseler de giremiyoruz korkudan diyorlar. Bu nasıl kentsel dönüşüm? 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 13 Mart 2023 Paylaş 13 Mart 2023 Cem Işık yazdı: Bu nasıl kentsel dönüşüm? Rantsal dönüşüm olmuş sizinki. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 13 Mart 2023 Paylaş 13 Mart 2023 Cem Işık yazdı: Maraş'ta babamın dayısının 2 sene önce kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yeniden yapılan binası ağır hasarlı (baya yan yatmış bina ortadan bel vermiş) . Yandaki binalar sağlam. Kentsel dönüşüme girmeyen eski binalar sapasağlam duruyormuş. Eşyaları almaya serbest bile deseler de giremiyoruz korkudan diyorlar. Bu nasıl kentsel dönüşüm? en basit sağlam zemine kadar inme yöntemi temel üstü dolgu şeklindedir. En katta oturan için dolgulu veya dolgusuz fark etmeden seviye aynıdır. Ama dolgu varsa demekki temel daha aşağıdadır. Müteahhit dolgu yapmamak için temeli yeterli derinliğe oturtmamış olabilir. Çok basit gibi, ama sonu ölümcül işte. Burada temel aşağıda. Üstüne dolgu yapılıp tekrar betonla kapatılır. Böylece hesaplanan sağlam zemine inmiş oluruz. Bu arada dolgular hafriyat, moloz toprakla olmaz. @Metin Uzunoğlu o zaman dask diyecekki, zenginleşme farkını çıkarıyorum, ödemeyi ona göre yapıyorum. Bunu diyor mu hocam? Mesela bina 2 milyona güçleniyorsa, 1 milyon ödüyorum gibi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Mart 2023 Paylaş 13 Mart 2023 daskın ödediği ile balkon inşaatı yapılır anca geriye elde birşey kalmaz ne zenginleşmesi? 2 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 13 Mart 2023 Paylaş 13 Mart 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: en basit sağlam zemine kadar inme yöntemi temel üstü dolgu şeklindedir. En katta oturan için dolgulu veya dolgusuz fark etmeden seviye aynıdır. Ama dolgu varsa demekki temel daha aşağıdadır. Müteahhit dolgu yapmamak için temeli yeterli derinliğe oturtmamış olabilir. Çok basit gibi, ama sonu ölümcül işte. Burada temel aşağıda. Üstüne dolgu yapılıp tekrar betonla kapatılır. Böylece hesaplanan sağlam zemine inmiş oluruz. Bu arada dolgular hafriyat, moloz toprakla olmaz. @Metin Uzunoğlu o zaman dask diyecekki, zenginleşme farkını çıkarıyorum, ödemeyi ona göre yapıyorum. Bunu diyor mu hocam? Mesela bina 2 milyona güçleniyorsa, 1 milyon ödüyorum gibi Seni dask yönetim kurulu üyeliğine önereceğim başkan olunca. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts