Nihat Palolu 31 Mart 2021 Paylaş 31 Mart 2021 (düzenlendi) Yönetici dün mesaj atmış ''apartmanın sağlamlığı ölçüldü çıkan sonuç tartışılacaktır'' yanına da tarih vermiş toplantı için. Aradım, telefonda konuşmaktan kaçındı. Ne düşünüyorsun diye sorduğumda yıkılıp yeniden yapılması gerekir dedi. Sanırım gayrı resmi tespit yaptırılmış, toplantıda onun üzerine konuşulacak ama nasıl olacak, verilen bilgi hayali bilgi gibi. Diğer taraftan da yöneticinin kartvizinde mimar-mühendis yazıyor. Canı sıkıldı kendine iş mi arıyor, gerçekten bina sıkıntılı mı anlayamıyorum. Toplantıyı ısrarla yasaklı günde yapmak istiyor, bu da kafamı kafamı karıştırıyor. Toplanıya ayrıca bir inşaat mühendisi davet etmişler, bilgi verecekmiş. Oylama yapılacak olsa ne cevap vereceğim? Öncesinde resmi tespit şartı mı isteyeyim? Veya deprem sigortası yapıtırıp öylece bırakayım mı? Allah korusun bir deprem olsa ve bina yıkılsa çürük olduğunu biliyordum olacağım. Beni ilgilendiren tarafı dükkan, içinde kiracısı da var. 31 Mart 2021 tarihinde Nihat Palolu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 31 Mart 2021 Paylaş 31 Mart 2021 Nihat Palolu yazdı: Yönetici dün mesaj atmış ''apartmanın sağlamlığı ölçüldü çıkan sonuç tartışılacaktır'' yanına da tarih vermiş toplantı için. Aradım, telefonda konuşmaktan kaçındı. Ne düşünüyorsun diye sorduğumda yıkılıp yeniden yapılması gerekir dedi. Sanırım gayrı resmi tespit yaptırılmış, toplantıda onun üzerine konuşulacak ama nasıl olacak, verilen bilgi hayali bilgi gibi. Diğer taraftan da yöneticinin kartvizinde mimar-mühendis yazıyor. Canı sıkıldı kendine iş mi arıyor, gerçekten bina sıkıntılı mı anlayamıyorum. Toplantıyı ısrarla yasaklı günde yapmak istiyor, bu da kafamı kafamı karıştırıyor. Toplanıya ayrıca bir inşaat mühendisi davet etmişler, bilgi verecekmiş. Oylama yapılacak olsa ne cevap vereceğim? Öncesinde resmi tespit şartı mı isteyeyim? Veya deprem sigortası yapıtırıp öylece bırakayım mı? Allah korusun bir deprem olsa ve bina yıkılsa çürük olduğunu biliyordum olacağım. Beni ilgilendiren tarafı dükkan, içinde kiracısı da var. İkamet bahse konu binada mı? Evet ise deprem sigortası sizi korumaz. Hayır ise deprem sigortası kiracıyı da korumaz. Bu durumda eğer risk varsa kiracınız ile paylaşmanız gerekir vicdanen. 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 31 Mart 2021 Yazar Paylaş 31 Mart 2021 Murat Sahın yazdı: İkamet bahse konu binada mı? Evet ise deprem sigortası sizi korumaz. Hayır ise deprem sigortası kiracıyı da korumaz. Bu durumda eğer risk varsa kiracınız ile paylaşmanız gerekir vicdanen. Deprem sigortası hayali bilgiye karşı. Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 31 Mart 2021 Paylaş 31 Mart 2021 Bu toplantı belirtilenin dışında olağan dışı bir toplantı olacak, anladığım kadarı ile. Resmi olarak toplantı yapılabilmesi için ise şartlarının yerine getirilmesi lazım. Şartlar oluşmadan alınmış tüm kararlar itiraz ile iptal edilir. Bina gerçekten çürükse, fırsatlarda iyi ise değerlendirilebilir. Bence toplantıya gidip bakın bakalım neler söyleyecekler. Daha sonrada şartları düşünür ona göre hareket edersiniz. 1 Yorum bağlantısı
Erkan Işık 31 Mart 2021 Paylaş 31 Mart 2021 Kaç katlı hangi tarih yapımı kırık catlak varmı binada 1 Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 31 Mart 2021 Paylaş 31 Mart 2021 Nihat Palolu yazdı: Veya deprem sigortası yapıtırıp öylece bırakayım mı? Nihat abi benim evin takribi değeri 750-800.000TL. Geçen ay DASK yenilendi, bedel 129.000TL. Açıkçası sigortaya pek de bel bağlama derim. Sevgiler, saygılar. 1 Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 31 Mart 2021 Paylaş 31 Mart 2021 1 kişi tespit yaptı diye bina yıkmak bana pek mantıklı gelmedi... Madem böyle bir durum söz konusu, maliyetine katlanın bir kaç farklı firmaya tespit yaptırın... Ben olsam oyumu bu yönde kullanırım... Sağlam veya riskli çıkması şansınıza kalmış... 2 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 31 Mart 2021 Paylaş 31 Mart 2021 Resmi olarak çürük raporu alınırsa zaten yıkmak zorunda kalıyorsunuz. 3 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 31 Mart 2021 Yazar Paylaş 31 Mart 2021 Erkan Işık yazdı: Kaç katlı hangi tarih yapımı kırık catlak varmı binada Zemin + 4 Kat. 1982'de yapılmış. Bildiğim kadarıyla dışarıdan görünen birşey yok. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Mart 2021 Paylaş 31 Mart 2021 Nihat Palolu yazdı: Allah korusun bir deprem olsa ve bina yıkılsa çürük olduğunu biliyordum olacağım. Halı hazırda bir çürük raporu yoksa, yıkım emri yoksa. Dask yaptırabilirsin. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 31 Mart 2021 Paylaş 31 Mart 2021 38 yaşında bina o tarihte yapılan binalarda deprem yönetmeliği vs bişey de yoktu. haklı olabilirler sizde belediyeden denetim isteyebilirsiniz 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Mart 2021 Paylaş 31 Mart 2021 Ali Karadağ yazdı: Nihat abi benim evin takribi değeri 750-800.000TL. Geçen ay DASK yenilendi, bedel 129.000TL. Açıkçası sigortaya pek de bel bağlama derim. Ali senin evin maliyeti 200 bin lira falandır. Geri kalanı, arsa payıdır. Manzarasıdır, mühitidir. Başına bir iş gelirse de maliyeti ödenir. Arsan yerinde kalır. 3 Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 31 Mart 2021 Paylaş 31 Mart 2021 Resmî başvuru sadece çevre şehircilik bakanlığına yapılır. Resmî olarak çürük çıkarsa bir ay içinde tüm abonelikleri iptal eder devlet ve yıkım kararı çıkar. Siz yıkmazsanız binayı belediye binayı yıkar ve sizden yıkım parasını alır. Durum bundan ibaret. Ali senin evin maliyeti 200 bin lira falandır. Geri kalanı, arsa payıdır. Manzarasıdır, mühitidir. Başına bir iş gelirse de maliyeti ödenir. Arsan yerinde kalır. Abi maliyeti ödenmez sadece kaba inşaatın parası ödenir dask tarafından ince işler her malik kendisi yaptırmak zorundadır 3 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 31 Mart 2021 Yazar Paylaş 31 Mart 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: Halı hazırda bir çürük raporu yoksa, yıkım emri yoksa. Dask yaptırabilirsin. Unutmuşum, şimdi baktım geçtiğimiz 12. ayda sen yapmışsın dask sigortasını Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu 31 Mart 2021 Paylaş 31 Mart 2021 Test yapan firmanın hatalı rapor gönderebileceğini sanmıyorum, fakat çoğunluğun güvenin sağlanması için akredite bir kurum ile tekrar test edilmeli. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Mart 2021 Paylaş 31 Mart 2021 Nihat Palolu yazdı: Unutmuşum, şimdi baktım geçtiğimiz 12. ayda sen yapmışsın dask sigortasını Sıkıntı yok.. içindekilere bir şey olmasın yeter Dükkana da sigorta yapalım.. 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 31 Mart 2021 Yazar Paylaş 31 Mart 2021 Arda Bülent Güzel yazdı: Resmî başvuru sadece çevre şehircilik bakanlığına yapılır. Resmî olarak çürük çıkarsa bir ay içinde tüm abonelikleri iptal eder devlet ve yıkım kararı çıkar. Siz yıkmazsanız binayı belediye binayı yıkar ve sizden yıkım parasını alır. Durum bundan ibaret. Bu haliyle bir firmaya gel kardeşim bunu yık, aynısını anahtar teslimi yap desek ne öderiz acaba. Zemin+4 kat 17 bağımsız bölüm (3 dükkan 14 daire) Tabi bu veriyle fiyat çıkmaz ama kabaca ne tutar. Yorum bağlantısı
Kerem Kurluva 31 Mart 2021 Paylaş 31 Mart 2021 Nihat Palolu yazdı: Yönetici dün mesaj atmış ''apartmanın sağlamlığı ölçüldü çıkan sonuç tartışılacaktır'' yanına da tarih vermiş toplantı için. Aradım, telefonda konuşmaktan kaçındı. Ne düşünüyorsun diye sorduğumda yıkılıp yeniden yapılması gerekir dedi. ... Oylama yapılacak olsa ne cevap vereceğim? Öncesinde resmi tespit şartı mı isteyeyim? Veya deprem sigortası yapıtırıp öylece bırakayım mı? ... İlk aklıma gelen soru, deprem dayanım raporu verecek olan firmanın güvenirliği olurdu. Çünkü, maalesef, bu işin de suyu çıktı. Firmanın çevre şehircilik bakanlığından lisansı var mı? Referansları ve eleman deneyimi ne durumda? Kullandığı malzeme laboratuarları yetkin midir? Ölçümlerde zemin hesaba dahil ediliyor mu? şeklinde temel sorular, çıkacak raporun güvenilir olması konusunda size fikir verecektir. Binaların (özellikle betonarme yapıların) deprem dayanım standartlarını, günümüzde olması gereken seviyeye taşıyan yönetmelikler, 1998 ve 2007 yönetmelikleridir diyebiliriz. Bunu dedikten sonra, daha eski yönetmeliklere göre yapılmış, daha yaşlı yapılar güvensizdir, şeklinde bir önermeye ulaşmak da mümkün.. Devlet kurumları ve belediyeler, inşaat sektörü ile temaslarını kaybetmeden, bu önerme lehinde pozisyon alıyorlar. Doğru ve yetkin bir tesbit yapılması, yaşı itibarı ile, sizin yapınız için önemlidir. Bunu yaptırdıktan sonra, vereceğiniz karar ne olursa olsun, içiniz rahat olacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 31 Mart 2021 Yazar Paylaş 31 Mart 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: Sıkıntı yok.. içindekilere bir şey olmasın yeter Dükkana da sigorta yapalım.. Var sigortası Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 31 Mart 2021 Paylaş 31 Mart 2021 Bu haliyle bir firmaya gel kardeşim bunu yık, aynısını anahtar teslimi yap desek ne öderiz acaba. Zemin+4 kat 17 bağımsız bölüm (3 dükkan 14 daire) Tabi bu veriyle fiyat çıkmaz ama kabaca ne tutar.Kaç m2 inşaat varsa m2 sini 2.000 TL ile çarpın üç aşağı beş yukarı maliyet çıkar. 3 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 31 Mart 2021 Paylaş 31 Mart 2021 Belediyeden bölgede yüksek kat izni varsa, 4 katın üzerine çıkarsanız maliyet epey düşer. Belediyeden kat hakkında baktırmanız lazım. 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 31 Mart 2021 Yazar Paylaş 31 Mart 2021 Arda Bülent Güzel yazdı: Kaç m2 inşaat varsa m2 sini 2.000 TL ile çarpın üç aşağı beş yukarı maliyet çıkar. Duvarları da ekliyor muyuz? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Mart 2021 Paylaş 31 Mart 2021 Arda Bülent Güzel yazdı: Kaç m2 inşaat varsa m2 sini 2.000 TL ile çarpın üç aşağı beş yukarı maliyet çıkar. Bize de sigorta yaparken bu hesaplama söyleniyor.. Ev milyonluk da olsa bu hesabı yapıyorum ben. 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 31 Mart 2021 Paylaş 31 Mart 2021 Bizim binanın yöneticisiyim. komşu apartman site 14 katlı, bizim bina 3 katlı, diğer yan komşumuz resmi lojman orası da 3 katlı. Karşımızda CB muhafız alayı var. Yüksek kat izni olup olmadığını bilmiyorum ama büyük ihtimalle yoktur. Binamız 70 lerde yapılmış. Duvara delik delince sıva dağılıyor. Evin kredisi de önümüzdeki ay bitecek. Ben de sizin yöneticinin yaptığı gibi apartmana depreme dayanım testi yaptırmak istiyorum . Önemli olan yaşadığımız yerin güvenliği. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts