İçeriğe Yönlendir

Kalan Yakıtla Menzilin Görünmemesi ----

şadan Topkan

Recommended Posts

şadan Topkan

Herkese merhaba . forumda yeniyim , sorunla ilgili araştırma yaptım ama benzer bir konu bulamadım . Aracım 2010 model fiesta 1.25 benzin/lpg. kısa süre önce lpg de tekleme yapıyordu , bujileri ve kabloları değiştirdik ve lpg ayarı yapıldı  sorun çözüldü , 1 gün sonra  kalan yakıtla gidilcek km nin görünmemesi ---- şeklinde bir sorun çıktı ,motor arıza ışığı yandı , lpg ayarından olabilir mi .Özelikle sabahları ilk çalıştırmada oluyor ve benzinde  biraz sarsıntılı çalışıyor çekiştede azalma var gibi, ama motor ısınıp  lpg ye geçince  ---- olmasına rağmen düzgün çalışıyor  ,10-15 km sonra düzeliyor, ----  yerine kalan km yazıyor. motor ustasına  gösterdik aracın beyniyle ilgili olabilir dedi.  cihaza bağladılar (bağlayan usta arıza kodlarını önemsemeden sildi,bir daha asla oraya gitmem) şuan  motor arıza ışığı yakmıyor , ama sorun hala devam ediyor. 

ZmchE.jpg

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

yakıt varmı peki depoda? belki benzinden harcadığını düşünüp sıfıra düşünce cortu çekiyordur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Benim aracımda da son 100 km gösteriyor sonra ------ çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
şadan Topkan yazdı:

motor arıza ışığı yandı

arıza kodu nedir?

şadan Topkan yazdı:

----  yerine kalan km yazıyor. motor ustasına  gösterdik aracın beyniyle ilgili olabilir dedi. 

o ustayı da değişin

Yorum bağlantısı
şadan Topkan

cevaplarınız için teşekkür ederim , arabada benzin var daha önce 0 km kalana  kadar , böyle bişey olmuyordu , en son düzeldiğinde kalan km 75 gösteriyordu.

Çağlar Bayur yazdı:

arıza kodu nedir?

o ustayı da değişin

haklısınız çağlar bey , bir daha o ustaya uğranmaz. arıza kodunu söylemeden sildiler 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İyi ki beyin var ya arabada.. her şeyi beyine atıyorlar. :)

Araç menzili hesaplarken anlık ortalama tüketime göre hesaplıyor. 

Lpg de kullanırken, lpg yaktığını bilmiyor.. Benzinin yaktığını zannediyor. 

Biraz benzin alın, çeyrek depo falan, kontak açınca düzelir burası.. 

Arıza koduna bakmak gerekir. Beyinden değildir, lpg ayarları olması muhtemel.. 

Ama ikisi farklı sorunlar. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
şadan Topkan yazdı:

arıza kodunu söylemeden sildiler 

bayılıyorum buna da, araçcağız kod üretmiş, biri gelip siliyor, arıza kodu silmek için değil arızayı bulmak için lazım :f1:

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
şadan Topkan
Mehmet Ozyurek yazdı:

İyi ki beyin var ya arabada.. her şeyi beyine atıyorlar. :)

Araç menzili hesaplarken anlık ortalama tüketime göre hesaplıyor. 

Lpg de kullanırken, lpg yaktığını bilmiyor.. Benzinin yaktığını zannediyor. 

Biraz benzin alın, çeyrek depo falan, kontak açınca düzelir burası.. 

Arıza koduna bakmak gerekir. Beyinden değildir, lpg ayarları olması muhtemel.. 

Ama ikisi farklı sorunlar. 

teşekkür ederim  , bu akşam iş çıkışı dediğinizi yaparım , yarın son durumu paylaşırım

Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

Benim araçta da 30km altına düştüğünde göstermiyor hocam. Bazen mazot alınca da hemen artmıyor ya da göstermiyor. Aldığınız mazot yada benzinin biraz çok olması lazım şamandıranın tanıması için. 30-50 liraları tanımıyor artık :D Yok sıkıntı ama yine göstermiyor diyorsanız da bilgisayar bağlanıp senkronize yapılıyor..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
şadan Topkan

dün depoyu yarıladım ama değişen bir şey yok maalesef sabah yine aynı şekilde çalıştı , bu sefer motor arıza yaktı , gün içinde fırsat bulursam ustaya baktıracam

Yorum bağlantısı
şadan Topkan
Tayfun Aydın yazdı:

Benim araçta da 30km altına düştüğünde göstermiyor hocam. Bazen mazot alınca da hemen artmıyor ya da göstermiyor. Aldığınız mazot yada benzinin biraz çok olması lazım şamandıranın tanıması için. 30-50 liraları tanımıyor artık :D Yok sıkıntı ama yine göstermiyor diyorsanız da bilgisayar bağlanıp senkronize yapılıyor..

haklısınızı hocam , paranın adı var sadece kıymeti kalmadı . benim takıldığım nokta ; lpg de düzgün çalışan araç benzinde neden düzgün çalışmıyor ,---- varken  lpg de çekiş iyi ama benzide %30 daha düşük diyebilirim.

Yorum bağlantısı
şadan Topkan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Siz önce arıza kodunu bi öğrenin.. 

öğlen aracı bir ustaya bıraktım , vaktim olmadığı için başında duramadım , akşama doğru bilgi veririm dedi , ilk tespiti benzinde tekmele yapıyor dedi

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
şadan Topkan yazdı:

öğlen aracı bir ustaya bıraktım , vaktim olmadığı için başında duramadım , akşama doğru bilgi veririm dedi , ilk tespiti benzinde tekmele yapıyor dedi

Bu tespite göre benzin pompası, muhtemelen şamandrası da bozuk.. 

Yorum bağlantısı
şadan Topkan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bu tespite göre benzin pompası, muhtemelen şamandrası da bozuk.. 

sorun çözüldü galiba , dün ve bu gün araçta sorun çıkmadı inş.sorunsuz devam eder . usta bir kablo kopmuş dedi , onun yüzenden benzinde düzgün çalışmıyormuş ve gösterge hata veriyormuş . arıza tespit için  200 tl istedi  , helali hoş olsun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...