Levent Güzelkalp 17 Mart 2021 Paylaş 17 Mart 2021 Herkese Merhabalar; Elektrik şimdilik bulunmayan Hobi Bahçesinde Ekteki Ürünleri Kısa süreli kullanmam gerekiyor. Ürünler Farkı zamanlarda kullanılacak aynı anda kullanmam gerekmiyor. Aşağıdaki ürünler için seçtiğim jeneratör sizce uygun mudur _? Bazı Elektrikli cihazlarda tükettiği güçün neredeyse 2 katı kadar star elektriği ihtiyacı varmış diye okudum o yüzden sizlere sormak istedim. Ürünlerin Linklerini Paylaşıyorum. en altta da Seçtiğim Jenaratör Ürünler 1 Makita Hr2630X7 800W 2,9J Kırıcı Delici 2. Candan CM-06-SET-WV Profesyonel PPRC Plastik Boru Kaynak Makinesi Seti 3. Bosch PWS 850-125 850W 125mm Avuç Taşlama 4.Askaynak Kaynak Makinesi Inverter 185 Super Bu Ürünler İçin Almayı Düşündüğüm Jenaratör Aksa AAP-3500 Benzinli Jeneratör 3kVA (4 Zamanlı Motor) Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 17 Mart 2021 Paylaş 17 Mart 2021 2500 W nominal değeri, bütün cihazları rahat çalıştırır bence. Hatta aynı anda 3 cihazı bile çalıştırır, 800-850W kullanacağıniz cihazlar. 1 Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 17 Mart 2021 Yazar Paylaş 17 Mart 2021 Ahmet İhsan Akşen yazdı: 2500 W nominal değeri, bütün cihazları rahat çalıştırır bence. Hatta aynı anda 3 cihazı bile çalıştırır, 800-850W kullanacağıniz cihazlar. Cevabınız için Teşekkür Ederim. Hocam Basit Bahçe İşlerinde Kullanma niyetim Aletleri Tek Çalıştırsın Bana yeter peki Şu anda Benzinli motorla sulama yapıyoruz. Belki Şöyle bir pompa kullanmamız gerekse bu ürünü jenaratör tek başına çalıştırabilir mi ? 2 HP Su Pompası Ürün Linki Yorum bağlantısı
Ahmet Emirhan Bal 17 Mart 2021 Paylaş 17 Mart 2021 Levent Güzelkalp yazdı: Cevabınız için Teşekkür Ederim. Hocam Basit Bahçe İşlerinde Kullanma niyetim Aletleri Tek Çalıştırsın Bana yeter peki Şu anda Benzinli motorla sulama yapıyoruz. Belki Şöyle bir pompa kullanmamız gerekse bu ürünü jenaratör tek başına çalıştırabilir mi ? 2 HP Su Pompası Ürün Linki 2 hp =1.5 kVa demek bu su pompasını rahat çalıştırır ama jeneratörünüz kaynak makinası için tam yeterli gibi görünmüyor 1 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 17 Mart 2021 Paylaş 17 Mart 2021 Levent Güzelkalp yazdı: Benzinli motorla sulama yapıyoruz. Belki Şöyle bir pompa kullanmamız gerekse bu ürünü jenaratör tek başına çalıştırabilir mi ? 2 HP Su Pompası 1.5 kW olduğu için çalıştırır ama verimsiz olur. Benzinden elektriğe elektiekten harekete. Direk benzinli pompa daha verimli olur sanırım. 1 Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 17 Mart 2021 Yazar Paylaş 17 Mart 2021 Ahmet Emirhan Bal yazdı: 2 hp =1.5 kVa demek bu su pompasını rahat çalıştırır ama jeneratörünüz kaynak makinası için tam yeterli gibi görünmüyor Sanırım Haklısınız abicim Şebekeden Çekilen Güç 5.3 kW (%15 çalışma çevriminde yazıyor kullanma klavuzunda kaynak işimi artık evde yapacağım büyük bir maliyet olur yoksa bana Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 17 Mart 2021 Paylaş 17 Mart 2021 Kaynak makinesini görmemişim ben kusura bakmayın. Düşük güçte çalıştırır %50 ye kadar ama tam kapasite için yetersiz. 2 Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 17 Mart 2021 Yazar Paylaş 17 Mart 2021 Ahmet İhsan Akşen yazdı: 1.5 kW olduğu için çalıştırır ama verimsiz olur. Benzinden elektriğe elektiekten harekete. Direk benzinli pompa daha verimli olur sanırım. Niyetim yok zaten hocam Acil bir durum olursa diye sordum . Biz şu üründen kullanıyoruz çok küçük ve 6 metreden suyu çekip 60 metre yatayda su basıyor . Motorsikletin arkasın daki spete giriyor 😀Büyük 4 Zamanlı motoru hiç kurmuyoruz Ahmet İhsan Akşen yazdı: Kaynak makinesini görmemişim ben kusura bakmayın. Düşük güçte çalıştırır %50 ye kadar ama tam kapasite için yetersiz. Bir arkadaşımda da var aynı kombin %40 ile işimi halletim diye konuşmuştuk . Zaten Çok büyük Bir iş yok İki 5 lik profili tutturmuş o da yetmiş 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Emirhan Bal 17 Mart 2021 Paylaş 17 Mart 2021 Ahmet İhsan Akşen yazdı: 1.5 kW olduğu için çalıştırır ama verimsiz olur. Benzinden elektriğe elektiekten harekete. Direk benzinli pompa daha verimli olur sanırım. haklısınız hocam yani işini görür ve su pompası kullanılırken ilk kalkış akımı çok çekeceğinden diğer ekipmanların durması gerek , evet benzinli pompa bu sistemden verimli ve sorunsuz olacaktır. kaynak makinasını araştırdım tam yükte 5.3 kva çekiyor 2.5 mm elektrot ile 80-87 arası çalışılabilir gibi jeneratörün tam gücü kaynak makinası 120-140 amperine denk geliyor fakat ilk başlangıç akımları daha yüksek olacağından sağlıklı olmaz kaynak ile kesme falan yapmayacaksanız çalıştırır gibi 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Emirhan Bal 17 Mart 2021 Paylaş 17 Mart 2021 Levent Güzelkalp yazdı: Niyetim yok zaten hocam Acil bir durum olursa diye sordum . Biz şu üründen kullanıyoruz çok küçük ve 6 metreden suyu çekip 60 metre yatayda su basıyor . Motorsikletin arkasın daki spete giriyor 😀Büyük 4 Zamanlı motoru hiç kurmuyoruz Bir arkadaşımda da var aynı kombin %40 ile işimi halletim diye konuşmuştuk . Zaten Çok büyük Bir iş yok İki 5 lik profili tutturmuş o da yetmiş su motoru diğer kombinden çok çok verimli ama zor zamanda oda iş görür. aynen hocam %40 ile rahat çalıştırır. 1 Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 17 Mart 2021 Yazar Paylaş 17 Mart 2021 Değerli Yorum içim çok teşekkür ederim Hocam. Sulamayı Benzin ile devam ileride elektirik alacam o zaman pompayı o düzene göre kurarım 😀 Şimdilik Bir işi yok kaynaklık belki ufak bir iş çıkarsa o zaman dediğiniz gibi ufak bir deneme yaparım . Geçtiğimiz yıl sürgülü kapı yaptırdım yaklaşık 5metre falan usta orada gelip kaynakladı . o yüzden kaynak işim şimdilik yok . çok sükür Yorum bağlantısı
Ahmet Emirhan Bal 17 Mart 2021 Paylaş 17 Mart 2021 Levent Güzelkalp yazdı: Değerli Yorum içim çok teşekkür ederim Hocam. Sulamayı Benzin ile devam ileride elektirik alacam o zaman pompayı o düzene göre kurarım 😀 Şimdilik Bir işi yok kaynaklık belki ufak bir iş çıkarsa o zaman dediğiniz gibi ufak bir deneme yaparım . Geçtiğimiz yıl sürgülü kapı yaptırdım yaklaşık 5metre falan usta orada gelip kaynakladı . o yüzden kaynak işim şimdilik yok . çok sükür rica ederim abi kolay gelsin çok güzel uğraşlar , taşlama makinasını aldınız mı? yoksa alacak mısınız ? 1 Yorum bağlantısı
Muhammet Ölmez 17 Mart 2021 Paylaş 17 Mart 2021 Matkap, taşlama, pompa gibi arkadaşların da kalkış akımlarının yüksekliğinden bahsettikleri aletleri jeneratörden veyahut invertörden çalıştırırken yumuşak yol verici (soft starter) kullanırsanız jeneratörün ömrünü arttırırsınız bence, "soft starter" olarak arattığınızda kendiniz de yapabileceğiniz birçok örneği mevcut. Örnek olarak şu videoyu bırakayım https://www.youtube.com/watch?v=SVLGHB2IxxU 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 17 Mart 2021 Paylaş 17 Mart 2021 Motorların direk kalkış gücü 3 misli olarak hesaplanır. Benim hesabıma göre üniversal motorlar (makkap vs) motor gücünü 1.41 ile çarpıp sonra çıkan rakamı 3 ile çarpınca anma gücü çıkıyor ortaya. Şayet hız kontrol devresi varsa ve kaliteli ise tam devirde açılsa dahi motor gücü etiket değeri ile sınırlı kalkış yapıyor motorlu aletler. 3 Yorum bağlantısı
Ali Gök 18 Mart 2021 Paylaş 18 Mart 2021 2 katı güçte jeneratör çalıştırmaz. servet abiye kulak verin 1 Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 18 Mart 2021 Yazar Paylaş 18 Mart 2021 Muhammet Ölmez yazdı: Matkap, taşlama, pompa gibi arkadaşların da kalkış akımlarının yüksekliğinden bahsettikleri aletleri jeneratörden veyahut invertörden çalıştırırken yumuşak yol verici (soft starter) kullanırsanız jeneratörün ömrünü arttırırsınız bence, "soft starter" olarak arattığınızda kendiniz de yapabileceğiniz birçok örneği mevcut. Örnek olarak şu videoyu bırakayım https://www.youtube.com/watch?v=SVLGHB2IxxU İlk Fırsatta izleyeceğim abicim Servet Aydın yazdı: Motorların direk kalkış gücü 3 misli olarak hesaplanır. Benim hesabıma göre üniversal motorlar (makkap vs) motor gücünü 1.41 ile çarpıp sonra çıkan rakamı 3 ile çarpınca anma gücü çıkıyor ortaya. Şayet hız kontrol devresi varsa ve kaliteli ise tam devirde açılsa dahi motor gücü etiket değeri ile sınırlı kalkış yapıyor motorlu aletler. Cevabın için teşekkür ederim abicim. Benim Yukarıdaki ürünlerim de acaba hız kontrol devresi varmıdır.😀 Bana Özetle Yukarıdaki ürünlerden hangisini jeneratörüme taktığımda patlamadan Çalışır dersin _ Ürünler Bende var . Jeneratörün kargo edilmesini bekliyorum . Senin Dediklerin dışındakileri kullanmam hiç Riske girmemiş olurum. 😇 Yada hangilerini kullanınca sonuç bu olur Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 18 Mart 2021 Yazar Paylaş 18 Mart 2021 Ali Gök yazdı: 2 katı güçte jeneratör çalıştırmaz. servet abiye kulak verin Kulağım Servet abide . Artık jenaratörü aldım. Hangi cihazlara gücü yetecek artık Başka bir yere de lazım bizim İşyerinde Ses sistemi için iade etmem bu saatten sonra Tek Taşlama ve boru kaynak makinasını çalıştırsın yeter ama olmasa yapacak bir şey yok Ahmet Emirhan Bal yazdı: rica ederim abi kolay gelsin çok güzel uğraşlar , taşlama makinasını aldınız mı? yoksa alacak mısınız ? Ürünlerin tamamı bende var ama kutularında 2 kere çıkmamıştır. Pek lazım olmuyor Taşlama Makinasını bir defa profik kesmek için kullandım 5 lik hiç zorlanmadan kesti güzel makina şimdilik garajda duruyor Yorum bağlantısı
Servet Aydın 18 Mart 2021 Paylaş 18 Mart 2021 Ürünleri çalıştırır ama tek tek çalıştır ki jeneratör rahat çalışsın. İnverter kaynak makinası 250 amper sanırım. 30volt olmalı çıkışı. Tek kullan onu da. Boru kaynak ısıtıcı zaten düşük wattlı. Onunla birlikte diğer ürünler beraber çalışır sorun olmaz 1 Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 18 Mart 2021 Yazar Paylaş 18 Mart 2021 Servet Aydın yazdı: Ürünleri çalıştırır ama tek tek çalıştır ki jeneratör rahat çalışsın. İnverter kaynak makinası 250 amper sanırım. 30volt olmalı çıkışı. Tek kullan onu da. Boru kaynak ısıtıcı zaten düşük wattlı. Onunla birlikte diğer ürünler beraber çalışır sorun olmaz İçimi Rahatlattın abi teşekkür ederim. Tek Tek Çalıştıracam abi onuda küçük işler için Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 2 Nisan 2021 Yazar Paylaş 2 Nisan 2021 Konuyu 3 kvlik diye konustuk ama artmadan yetmez dedim 5.5kv lik aldim daha calistirmadim calisinca yorumlarimi yazarimSM-J810F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi 4 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 11 Mart 2023 Paylaş 11 Mart 2023 Aksa’nın 2200 diye modeli var. Elde taşınan cinsten. Max:1900w olan elektrikli süpürgeyi rahat çalıştırır mı acaba? jeneratör özellikleri bu süpürge özellikleri 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 11 Mart 2023 Paylaş 11 Mart 2023 prizdeki enerji ölçer ile baktığımda boşta çalışan süpürge 1400w enerji, 218v ve 6,4 amper çekiyor yazıyor. ilginç şekilde süpürgenin ucunu elimle tıkayınca harcanan güç azalıyor. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 11 Mart 2023 Paylaş 11 Mart 2023 satıcı; sınırda kaldığı için yeterli değil diyebiliriz dedi. Nasıl sınırda kalıyor anlamadım. Üstünde 2200w yazan cihaz o zaman gerçekte 1500w falan ancak üretiyor 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Mart 2023 Paylaş 11 Mart 2023 nominal 2000w, devamlı da vereceği meçhul 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 12 Mart 2023 Paylaş 12 Mart 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: satıcı; sınırda kaldığı için yeterli değil diyebiliriz dedi. Nasıl sınırda kalıyor anlamadım. Üstünde 2200w yazan cihaz o zaman gerçekte 1500w falan ancak üretiyor Satıcı elbette yetersiz diyecek Süpürge de ayarlı.. yeter.. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts