İçeriğe Yönlendir

Bagaj Stepne Çukuru Yapış Yapış Sıvı

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu
Ü.Emre Kartal yazdı:

Valla umudunuzu kırmayayım ama bizim corollanında farklı zamanlarda farlar ve stoplar buharlaşıyordu sözde test yaptılar sıkıntı göremedik dediler 2 şer defa gösterdim. 

En son baktım olmuyor çektim fotoğraflarını, sonra içlerinde lekelenmeler oluyordu farda görmek daha kolay ama stop zorluyor. Onlarıda gösterdim, bu defa yok normal olabilir vs vs denildi. O zaman yazı alayım iki gün sonra far bozulursa değişmde belge olur deyince değiştirdiler. 

Servisten önce sizin bulup nokta vermeniz işinizi kolaylaştırır. Yoksa mekik dokutuyorlar insana genel olarak. 

Zaten arabayı 2-3 gün bırakacak pozisyonum yok. Evde yavaş yavaş deneyerek nokta atışı yapmaya çalışacağım

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Olay tamamen arka cam buğudan çıktı :) 

Artık eminim. Su geliyor. Yan taraftaki halıyı kaldırdım. Altında su var

6NKQg6.jpgbTp0qP.jpgf1XjS8.jpg6XRAdx.jpg

altta biriken sudaki yağlı / yapış efekti zaten halıdan geçtiği için gelir, araç halıları bir şekilde suda bu etkiyi oluştuyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)

Bagajda zemine yapıştırılan gri, sert, titreşim önleyici şeylerin ismi nedir acaba?

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bagajda zemine yapıştırılan gri, sert, titreşim önleyici şeylerin ismi nedir acaba?

mastik

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

mastik

Çürümüşler. Parmağımla basınca içine göçtü bazı yerleri. Kurumuş toprak gibi bir şey oldu. İşin ilginç yanı, stepne çukurunun duvarlarında su izi yok. Yani su akıyor olsa oralarda sarı su izi olması lazım. Ama yok. Çukurda kendi kendine su oluşması? 

6WxGU2.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

mastik sert veya yumuşak olabilir, basınca içe çökebilir, yapısı gereği çürümez. sızan su uzun zaman sonra  iz bırakır, o da devamlı sızma yapması lazım.

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
(düzenlendi)
Selim Bilgin yazdı:

20 yaşında bir BMW'den bahsediyoruz. :) 

5.25 M54B25 de fena görünmüyor, ben de 5.30 istiyorum ama temiz bulmak çok çok zor.

Gidip baktınız mı? Nasıldı durumu?

Belki kiralayan olur, 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Çürümüşler. Parmağımla basınca içine göçtü bazı yerleri. Kurumuş toprak gibi bir şey oldu. İşin ilginç yanı, stepne çukurunun duvarlarında su izi yok. Yani su akıyor olsa oralarda sarı su izi olması lazım. Ama yok. Çukurda kendi kendine su oluşması? 

6WxGU2.jpg

Bu işte bir bit yeniği var ama... 

tarihinde Mustafa Yanar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Su işi pis iş. Boyalı su yapın izini bulmak kolay olur

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)

5dk’lık video çektim. Bagajın sağ sol halı kaplamasını da açtım. İlgilenen abiler izlerse sevinirim. 

zeminde çukurun en altında nem damla var. ama çukurun duvarlarında su izi nem yok. 

Bagaj fitilinin olduğu her yere baktım. Su izi yok. 

arka cam altında su izi yok

stop altlarında su izi yok. 

hiçbir yerde su akma izi yok. Ama köşe sarı silikonların üstü nemli. Anlamadım arkadaş

not: bu arada arabayı eylül’de aldığımda stepne çukuru ve etrafı aynı sarı pis yapışkan suyla kirliydi. Temizlemiştik. Ama yanları görünmeyen yerler temizlenmemişti hiç. O zamandan bu zamana hafif sarı su hiç kurumamış olması olası değil gibi. Özellikle koltuğun tam arkasında kalan dikdörtgen hafif çukur kısımda

https://youtu.be/T5rmL4sI3sc

XqO3lN.jpgsFh0qm.jpgKr9avf.jpgfvqXgU.jpgBLL410.jpgars96n.jpgAkWOqa.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Arka cam orjinal mi?

Mustafa Tüfekçi yazdı:

Arka cam orjinal mi?

Yani tarihleri tutuyor mu diğer camlarla. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Arka cam orjinal mi?

Yani tarihleri tutuyor mu diğer camlarla. 

Bakmadım. Bakarım akşam. Ama tavandan su yolu izi göremedim mustafa hocam

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Arka cam silikonu da kusur varsa ordan da yapıyor. Tavandan değil dipten. Birde kolay ise arka taban döşemesi altını kontrol edin var mı nem su

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

arka koltuk tarafından geliyor gibi. İnsana kafayı yedirir, fiestada bagaj havuzu havuz oluyordu yağmurlarda servise bıraktım sağolsunlar arka tarafı komple söküp bulmuşlar birleşim yerlerini bi güzel elden geçirmişler şimdi sorun yok, tek başına olacak iş değil komple arka tarfı söküp Mustafa Tüfekçi kardeşimizin dediği boyalı su yapıp basınçlı şekilde püslürmek ve içerden birisinin gözlemesiyle bulunabillir

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Yanları nasıl söktün. Bende sökcem

Klipsler var işte. Onları çıkar ama dikkat et kırma. Arabaya göre farklı klips tipleri var

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

halı suyu emip kapalı bagaj bölmesinde yoğuşturmuş gibi geldi bana, 1:30 daki tapayı sökünce altında gözüken gri plastiktei kırıklar da ilginç, depo falan değişmiş olabilir mi alttan

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

halı suyu emip kapalı bagaj bölmesinde yoğuşturmuş gibi geldi bana, 1:30 daki tapayı sökünce altında gözüken gri plastiktei kırıklar da ilginç, depo falan değişmiş olabilir mi alttan

Abi o kırık gri şey tapanın arkasına yapışmış. Ben tapayı sökünce, gri zar gibi şey de yırtıldı tabi. Çok ince bir şey. Depo değişmiş mi bilmiyorum. Neden değişir? Bagajda kaza işlem var gibi mi abi? Cumartesi servise gidecem işte

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Abi o kırık gri şey tapanın arkasına yapışmış. Ben tapayı sökünce, gri zar gibi şey de yırtıldı tabi. Çok ince bir şey. Depo değişmiş mi bilmiyorum. Neden değişir? Bagajda kaza işlem var gibi mi abi? Cumartesi servise gidecem işte

plastik tapalardaki boya normal mi onu da sormalı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

plastik tapalardaki boya normal mi onu da sormalı

O zaten aklımda. Ama kesin üretimde boyanmış derler. Nasıl boyansın ki. Tapa en son takılıyor. Garip

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

O zaten aklımda. Ama kesin üretimde boyanmış derler. Nasıl boyansın ki. Tapa en son takılıyor. Garip

modelden modele değişir, markadan markaya da , gövdeye yapışmışı bile oluyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gürbüz

En güzeli showroomda sıfır araç varsa ona bir göz gezdir çaktırmadan .

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Gürbüz yazdı:

En güzeli showroomda sıfır araç varsa ona bir göz gezdir çaktırmadan .

Yanlarını sökmeye çalışsam buyrun sökebilirsiniz derler mi :) 

Yorum bağlantısı
Ali Gürbüz
Yanlarını sökmeye çalışsam buyrun sökebilirsiniz derler mi [emoji4] 
Yok yahu oyle değil . Yedek lastiğin oralara bak. Görebildiğin Tapalara bak. Macun çekilme tarzina bak. Seninkinden değişik bir durum varmı.
Aman ha asılıp sökme[emoji846]
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Tansu bey,

Öncelikle sesiniz ne güzelmiş :)

İkinci olarak ben olsam, arka koltuğu yatırır, bagajın içine koca bir fenerle uzanır, dışarıdan birine su tuttururdum.

Benim kapılar su alıyordu, fitilden alıyormuş, bulana kadar ne uğraşmıştım.

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Barış AÇIL

Tansu bey egzoz kazani ve egzoz borularindan gelen sicaklik ile soguk metalin temasindan oluşan nem olabilir mi?
İstanbul da yasiyorsunuz yanlis bilmiyorsam. Zaten nemli bir iklim, sanki yogusan su ile beraber silikonlarin ustu kuf yapmis gibi gördüm ben.

Yapiskanlikta silikon malzemenin su ile etkilesimi çözülmesi kaynaklıdır belki.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...