Evren Erakçora 4 Mart 2021 Paylaş 4 Mart 2021 Recep Selim Kaya yazdı: Belki ilk arabam olduğundan ayrı bir yeri vardır bende. 9 yıldır beraberiz. Objektif bir şekilde kısaca değerlendirmeye çalışayım. Her gün şehir içi kullanımım, arada bir de uzun yola çıkmışlığım vardır. Uzun yol olarak, Çanakkale - Antalya ve Çanakkale - Trabzon gidiş gelişim oldu bir kaç defa. Yakıt olarak tam bir uzun yol arabası aslında. Şehir içi 100 KM / 10 LT LPG standart. Yaz aylarında biraz daha düşer ama 9 LT olmaz. Gidişi, yol tutuşu beklentilerin üstünde. Sınıfına göre iç hacmi geniş. Klasik bir B sınıfı olarak arka koltuklar uzun yolda rahatsız edici. Aslında genel olarak rahatsız edici. Abartısız söylüyorum, bahsettiğim uzun yolları Focus 3 ile de yaptım. Şoför mahalli olarak Fiesta daha bi rahat ve ferah. Teknolojik konfor imkanlarını göz ardı edersek tabi. Yokuşa gelmeden önce klimayı kapatırım genelde. Çok fark ettiriyor. 140.000 'de komple motor yaptırmak zorunda kaldım hararet yüzünden. Susuz bırakma bu motoru derler. Affı yok çünkü. Genel anlamda kalender arabadır. Ama şehir içi az yakan bir araba olsun diyorsanız beklentiyi karşılamaz. Eğer alırsanız, sattığınız zaman özletir kendini. 1.25 benzinli 2009 kasa 5,6 litre benzin yakar. Tüketim fazla geldi bana. Yorum bağlantısı
Selim Kaya 4 Mart 2021 Paylaş 4 Mart 2021 Evren Erakçora yazdı: 1.25 benzinli 2009 kasa 5,6 litre benzin yakar. Tüketim fazla geldi bana. Fabrika verisi 5.1 / 8.6 benzin tüketimi zaten. 30-32 LT LPG deposu ile uzun yolda 450, şehir içi kış mevsiminde 300 yaz mevsiminde 350 KM menzile kadar çıkabiliyorum ben. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 4 Mart 2021 Paylaş 4 Mart 2021 Bendeki 2001 1.6 sportlar LPG fix 8 9 litre yakardı şehir içi şehir dışı. Ha öyle fabrika verisi hızında sürsem uzunsa 6 7 ye düşüyordu. Ama zevk vermiyordu 100 km de 3 5 lira fazla yakmış ne olacak 😛 Yorum bağlantısı
Gökhan DOĞAN 5 Mart 2021 Yazar Paylaş 5 Mart 2021 Tüm cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.. Esasında bahsi olan aracı yeni alacagimdan dolayi değil mevcut 6 yıldır kullanicisiyim. Sadece üzerine para koyabilecek durumda olmadan değişmek düşüncendeydim. Lâkin piyasa koşullarında üzerine para koymadan daha iyisi alınamayacak gibi görünüyor. Konuyu açma sebebim aracimin yılına göre modeline göre halen daha gayet olumlu cevaplar alabilmem beni tekrardan mevcut aracımı sevdirdi. 6 yıldır kullandigim araç bakım ve keyfi masraf dışında beni sanayiye uğratmadı. Olumsuz gibi görünen yakıt konusuna gelirsek, aracim lpg li rakımı yüksek soğuk yerde yaşıyorum erzurum. Bu koşullarda 3.59 dan opetten yakit alıyorum şehir içi 33 sehir dışı 27 kuruşları görüyor ve yakıt konusunda da ihtiyaçlarımı karşılıyor (sakin kullanim) bu rakamlar doğrultusunda performans olarak uçup kaçmıyor ama her türlü üzmüyor. Uzun lafın kısası günümüz şartlarında orta halli maddî durumu olan biri olarak uzun yıllar daha kullanacağım bir araç gibi görünüyor. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 5 Mart 2021 Paylaş 5 Mart 2021 Tolgahan Doğru yazdı: Yakıtı için 8-9 litre yakıyor çok yakıyor denmiş. Diğer emsal markaların 1.4 atmosferikleri 5 litre de filan mı dolaşıyor Diğer emsal markalar değil de, mesela bir üst segment olan focus 1'de hemen hemen bu kadar yakıyor. Öyle olunca fazla geliyor yakıtı. 1 Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman 5 Mart 2021 Paylaş 5 Mart 2021 Yakıtı standart 1.4 atmosferik seviyesinde. Zaten Ford motoru, yakıt ekonomisiyle pek ön plana çıkmaz. O segmentte en ekonomik araçlar Colt, Jazz, Yaris gibi Japonlardır kanımca. Yorum bağlantısı
Hamit inan 7 Mart 2021 Paylaş 7 Mart 2021 Muhammet Ali Deli yazdı: Bende dizeli var Fiestanın 4 yıl kendim bindim şimdi hanım biniyor taş gibi araçtır. Emsallerine göre bir tık sesi fazla alır ama şahinle karşılaştırmak akıl işi değil. Ya sen şahine binmedin ya ben bindiğim arabayı bilmiyorum. İlk arabam şahindi 18 yaşımdayken üniversiteye gider gelirdim. 3 ay bindim kurtuldum satıp. Hayatta binilmeyecek bir araç ses gürültü ve sürekli sorun çıkarması yüzünden. Ses olarak reno 12ler şahinlerden daha sessiz kalır. İnsanları yanlış yönlendirmeyin. Adam fiesta sormuş sevmiyorum filan diye yazanlar var adam onu sormuyor zaten alacağım diyip fikir istiyor. Konuya dönersek. Taş gibi sorunsuz araçtır. Harala gürele kullanılmışsa hangi araç olursa olsun sorun çıkarır. Almadan her şeyine baktırırsınız. Temiz kullanılmışsa sorun çıkarmaz size. Yakıt olarak benzinliyi tam bilmiyorum şunu yakar diyemem ama 1.4 atmosferik araçlar genelde 7-8den aşağı yakmaz şehir içi. Lpgde de üzmez piyasadaki benzinli fiestaların %70i lpgli zaten sorun çıkarmaz. Dediğim gibi motor başta olmak üzere kaportadan alt takımlara her şeyine iyice baktır çünkü uzun vadeli kullanacağım diyorsun bitik bir araç alıp başını ağrıtma kardeşim. Reşat altını gibidir değeri düşmez bu araçların kolay kolay. Hayırlısı olsun senin için. İlk aracım Fiesta 1.4 TDCİ idi . Ses yüzünden kapılara ikinci contayi takmıştım. Arkadaşta şahin s var idi. Birbirimizin aracına binince fark ettik durumu.bazı sebeplerden benim aracı satıp sahin S yi almıştım. Münferit bir olaysa bilemem ama aşırı lastik ve rüzgar sesi alıyordu. Sağlamlık olarak farkında isen yorum yapmadım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts