Gökhan DOĞAN 4 Mart 2021 Paylaş 4 Mart 2021 Merhabalar.. 2002 2005 kasa fiesta 1.4 benzinli araçlar genel olarak nasıldır. Artı eksi yönleri uzun vadeli kullanmayı planladığım bir araç neye dikkat edip neleri gözetmeliyim Yorum bağlantısı
Ümit Türk 4 Mart 2021 Paylaş 4 Mart 2021 (düzenlendi) Gökhan DOĞAN yazdı: Merhabalar.. 2002 2005 kasa fiesta 1.4 benzinli araçlar genel olarak nasıldır. Artı eksi yönleri uzun vadeli kullanmayı planladığım bir araç neye dikkat edip neleri gözetmeliyim Merhaba; Bahsettiğiniz aracın eski kullanıcısı olarak( 2006 makyajsız) ; Artıları; Sınıfında araçların en iyi yol tutuşuna sahiptirler. Temizini bulursanız kolay kolay arıza vermez. Parçaları boldur. Ustası kolay bulunur. ( Bölgesine göre değişir.) Piyasada boldur. Satışa çıkardığınızda çabuk elden çıkar. tabi dizelleri ön plandadır. Dizeller için ise benim gördüklerim benzinliye göre daha masrafı olur. Genelde turbo sorunları oluyor. Ama çözümsüz değildir. Trim sesleri çok olur. Ben çok yaşadım. Hele kışın tam bir krizdi. Eksileri; Direksiyonu sesi çok olur. Genelde mafsal arızası derler. ( Kroniktir) Şehir içi 8-9 litre yakar. Lpgli kullanmadığım için lpg konusunda yorum yapmayacağım. Deposu ışık yandığında 35 litre alır yani deposu küçüktür. Ben istanbulda şehir içi 35 litre ile 400 km yapıyordum. Şehir dışı 550. Tabi bu kullanıma bağlı olarak değişir. İçeri çok ses alır. Süspansiyonları serttir. Çakılı dahil duyarsınız. Ama fodun karakteristik özelliğidir. Yol tutuşu için yapıldığı söylenir. 4 Mart 2021 tarihinde Ümit Türk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 4 Mart 2021 Paylaş 4 Mart 2021 Kendi fiyat aralığında hb küçük araç arayan kullanıcı için güzel araçtır. Ümit hocamın dediği gibi, trim sesi olur. Ebatına göre yakıtı biraz fazladır. LPG ile sorun yaşatmaz düzgün bir kit düzgün montaj ile. Parçası ve ustası çoktur. Eskiden millet dizeline çok düşkündü az yaktığı için ama araçlar yaşlandı kmler arttı, artık benzinlisi sanki daha çok tercih edilir oldu. Elinizde kalmaz yani, rahat satılır. Yol tutuşu iyidir ve araç sağlamdır. Sert bir araçtır, konfor beklemeyin. Donanımsal olarak yeterince iyidir (ghia) ve modeline göre seleflerinin üzerindedir. Düzgün bakılmışı üzmez siz de düzgün bakarsanız. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 4 Mart 2021 Paylaş 4 Mart 2021 O zaman fiesta çok gelişmiş diyebiliriz.Mk7 konforlu, yol tutuşu iyi, sert dönüşlere imkan veriyor. Birde bunlarda frenlerde sorun oluyordu. Hidrolik değişmeyi tavsiye ederim. Hidrolik değiştikden sonra durmayacak hissiyatı kayboldu. Bu dünyadan göçüp gitmeden, fiesta gerçekten tecrübe edilmesi gereken bir araç. Eski modelde temiz kullnılmış aranmalı. 3 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 4 Mart 2021 Paylaş 4 Mart 2021 Murat Sahın yazdı: Kendi fiyat aralığında hb küçük araç arayan kullanıcı için güzel araçtır. Ümit hocamın dediği gibi, trim sesi olur. Ebatına göre yakıtı biraz fazladır. LPG ile sorun yaşatmaz düzgün bir kit düzgün montaj ile. Parçası ve ustası çoktur. Eskiden millet dizeline çok düşkündü az yaktığı için ama araçlar yaşlandı kmler arttı, artık benzinlisi sanki daha çok tercih edilir oldu. Elinizde kalmaz yani, rahat satılır. Yol tutuşu iyidir ve araç sağlamdır. Sert bir araçtır, konfor beklemeyin. Donanımsal olarak yeterince iyidir (ghia) ve modeline göre seleflerinin üzerindedir. Düzgün bakılmışı üzmez siz de düzgün bakarsanız. +1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 4 Mart 2021 Paylaş 4 Mart 2021 (düzenlendi) Fatih Sarıkaya yazdı: O zaman fiesta çok gelişmiş diyebiliriz.Mk7 konforlu, yol tutuşu iyi, sert dönüşlere imkan veriyor. Birde bunlarda frenlerde sorun oluyordu. Hidrolik değişmeyi tavsiye ederim. Hidrolik değiştikden sonra durmayacak hissiyatı kayboldu. Bu dünyadan göçüp gitmeden, fiesta gerçekten tecrübe edilmesi gereken bir araç. Eski modelde temiz kullnılmış aranmalı. Abi zaten 2 yılda bir (en azından) fren hidroliği değişmeli bence tüm araçlarda. Bizzat testini izledim motosiklette, nereden alıyor bilmiyorum ama nem alıyor, su oluyor içinde, hidroliğin sıkışmama felsefesine ters şekilde sıkıştırılabilir oluyor. Bu da sünger gibi frenler ile sonuçlanıyor Evet, fiesta, focus, mondeo, aslında bütün markalarda büyük gelişim oldu bu süreçte. E 16 yıl abi dile kolay Geliştirsinler bir zahmet. MK2 focuslar da çok serttir mesela. Dedemin masseyden hallice konfora sahiptir mk 3 focus biraderde var, çok çok daha iyi. Hem yol tutuş geliştirilmiş hem de konfor ciddi şekilde iyileşmiş. 4 Mart 2021 tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 4 Mart 2021 Paylaş 4 Mart 2021 Nedendir bilmiyorumda Fiestadan soğudum. İlgimi çekmiyorlar artık. Ford için binek olarak Mondeo ve Focus. Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 4 Mart 2021 Paylaş 4 Mart 2021 Söylenenlerin üzerine Arka kapılarda cam çerçevesinin kapıdaki bağlantısında ufak çürümeler olabiliyor. Kontrol edilip varsa zımparalanıp rütuş yapılması gerekebilir. Akslar kontrol edilmeli bence. Tamiri tam randıman vermiyor deniliyor parçanın kendisi de biraz pahalı. Ben 3 4 ay kullandım lpglisini. Herhangi bir sorun yaşamadım. 2 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 4 Mart 2021 Paylaş 4 Mart 2021 Oğuzkan Erışık yazdı: Arka kapılarda cam çerçevesinin kapıdaki bağlantısında ufak çürümeler olabiliyor. Evet benim sol kapıda vardı. Yorum bağlantısı
Selim Kaya 4 Mart 2021 Paylaş 4 Mart 2021 Belki ilk arabam olduğundan ayrı bir yeri vardır bende. 9 yıldır beraberiz. Objektif bir şekilde kısaca değerlendirmeye çalışayım. Her gün şehir içi kullanımım, arada bir de uzun yola çıkmışlığım vardır. Uzun yol olarak, Çanakkale - Antalya ve Çanakkale - Trabzon gidiş gelişim oldu bir kaç defa. Yakıt olarak tam bir uzun yol arabası aslında. Şehir içi 100 KM / 10 LT LPG standart. Yaz aylarında biraz daha düşer ama 9 LT olmaz. Gidişi, yol tutuşu beklentilerin üstünde. Sınıfına göre iç hacmi geniş. Klasik bir B sınıfı olarak arka koltuklar uzun yolda rahatsız edici. Aslında genel olarak rahatsız edici. Abartısız söylüyorum, bahsettiğim uzun yolları Focus 3 ile de yaptım. Şoför mahalli olarak Fiesta daha bi rahat ve ferah. Teknolojik konfor imkanlarını göz ardı edersek tabi. Yokuşa gelmeden önce klimayı kapatırım genelde. Çok fark ettiriyor. 140.000 'de komple motor yaptırmak zorunda kaldım hararet yüzünden. Susuz bırakma bu motoru derler. Affı yok çünkü. Genel anlamda kalender arabadır. Ama şehir içi az yakan bir araba olsun diyorsanız beklentiyi karşılamaz. Eğer alırsanız, sattığınız zaman özletir kendini. 3 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 4 Mart 2021 Paylaş 4 Mart 2021 Recep Selim Kaya yazdı: sattığınız zaman özletir kendini. Recep Selim hocam bende bu duygu oluşmadı henüz tam tersi oldu diyebilirim. 1 Yorum bağlantısı
Selim Kaya 4 Mart 2021 Paylaş 4 Mart 2021 Ümit Türk yazdı: Recep Selim hocam bende bu duygu oluşmadı henüz tam tersi oldu diyebilirim. Genellemiyorum tabi yine de. Ben de motor yaptırırken çok canım sıkılmıştı ama çokça kahrımı çekti. Seviyorum ben. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 4 Mart 2021 Paylaş 4 Mart 2021 Ümit Türk yazdı: Recep Selim hocam bende bu duygu oluşmadı henüz tam tersi oldu diyebilirim. Alıştın parçası ucuz bagajı olan daciaya Tabi özlemezsin. Aşıktım astra g'ye resmen. Aile nüfusu artınca (aynı anda +2) satıp bagaj hatırına linea aldım. Tam özleyecek oluyorum astrayı, çocukları bir yere götürmem gerekiyor, bagajı açıp ikiz bebek arabasını her koyduğumda astrahb'nin bagajı geliyor aklıma, hemen gidiyor o özlem 1 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 4 Mart 2021 Paylaş 4 Mart 2021 Murat Sahın yazdı: Alıştın parçası ucuz bagajı olan daciaya Tabi özlemezsin. Aşıktım astra g'ye resmen. Aile nüfusu artınca (aynı anda +2) satıp bagaj hatırına linea aldım. Tam özleyecek oluyorum astrayı, çocukları bir yere götürmem gerekiyor, bagajı açıp ikiz bebek arabasını her koyduğumda astrahb'nin bagajı geliyor aklıma, hemen gidiyor o özlem Bunu demeni bekliyordum. Ama gerçekten bagaj konusu çok önemli. Benim oğlanında var bebek arabası. Fiestada tam bir krizdi sinirleniyordum. Şimdi bagaj açıp aa şurda boşluk var deyip fırlatıyorum :):) 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 4 Mart 2021 Paylaş 4 Mart 2021 Ümit Türk yazdı: Bunu demeni bekliyordum. Ama gerçekten bagaj konusu çok önemli. Benim oğlanında var bebek arabası. Fiestada tam bir krizdi sinirleniyordum. Şimdi bagaj açıp aa şurda boşluk var deyip fırlatıyorum :):) Bagaj mühim. Astra'da lpg tankını simit taktırmıştım, haliyle stepne bagajdaydı. Aracın bagaj zaten küçük, stepne var falan, 10 günlük tatile giderken hanımla, bavullar malzemeler bagaja sığmadığı için arka koltuğa da bir şeyler koyuyordum Lineayı alınca hem dizel olması vesilesiyle bagajdan yer kaybı yok, hem de bagaj kocaman olunca, dünyanın malzemesi sığıyor. Tabi yine yetmiyor, ara ara kırıp kafayı hafif ticari ve sw bakıyorum Yorum bağlantısı
Ümit Türk 4 Mart 2021 Paylaş 4 Mart 2021 Murat Sahın yazdı: haliyle stepne bagajdayd Deşme yaramı. Lastik tamir kiti ile geziyorum. 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 4 Mart 2021 Paylaş 4 Mart 2021 Felaket ses alır . Sahin bile yanında daha sessizdir 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 4 Mart 2021 Paylaş 4 Mart 2021 Murat Sahın yazdı: Bagaj mühim. Astra'da lpg tankını simit taktırmıştım, haliyle stepne bagajdaydı. Aracın bagaj zaten küçük, stepne var falan, 10 günlük tatile giderken hanımla, bavullar malzemeler bagaja sığmadığı için arka koltuğa da bir şeyler koyuyordum Lineayı alınca hem dizel olması vesilesiyle bagajdan yer kaybı yok, hem de bagaj kocaman olunca, dünyanın malzemesi sığıyor. Tabi yine yetmiyor, ara ara kırıp kafayı hafif ticari ve sw bakıyorum Superbde bir bagaj var, akıllara ziyan. Sanırsın sw. 6 kişik aile olmamıza rağmen o bagay hiç dolmuyor. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 4 Mart 2021 Paylaş 4 Mart 2021 Ümit Türk yazdı: Deşme yaramı. Lastik tamir kiti ile geziyorum. Benim tatil rotalarım genelde insanlıktan uzak olduğu için ben stepnesiz gezemiyorum. 2 tane de tamir kiti taşıyorum tedbiren Fatih Sarıkaya yazdı: Superbde bir bagaj var, akıllara ziyan. Sanırsın sw. 6 kişik aile olmamıza rağmen o bagay hiç dolmuyor. Abi bütçe elverse tek geçerim. D segmentinin en iyisi bana göre superb. Şöyle 1.6 tdi beyaz ve otomatik. Offf of 2 Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru 4 Mart 2021 Paylaş 4 Mart 2021 Yakıtı için 8-9 litre yakıyor çok yakıyor denmiş. Diğer emsal markaların 1.4 atmosferikleri 5 litre de filan mı dolaşıyor 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 4 Mart 2021 Paylaş 4 Mart 2021 Tolgahan Doğru yazdı: Yakıtı için 8-9 litre yakıyor çok yakıyor denmiş. Diğer emsal markaların 1.4 atmosferikleri 5 litre de filan mı dolaşıyor Corsa c de hemen hemen aynı yakıyor. Emsaline göre twinport motor bıçkın kullanılmadığında daha çok ekonomik sanıyordum ama kilometre bazında mk7 fiesta ile daha çok kilometre yapabiliyorum. Fiesta kullandığım en ekonomik araç. Benimki 1.25 benzinli. Sessiz motoru var. Dışarıdan sesi az alıyor. Bağzen kontağı kapattım zannederek stop ettirmişliğim çokca oldu. 1 Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli 4 Mart 2021 Paylaş 4 Mart 2021 Mehmet Yıldız 1 yazdı: Felaket ses alır . Sahin bile yanında daha sessizdir Bende dizeli var Fiestanın 4 yıl kendim bindim şimdi hanım biniyor taş gibi araçtır. Emsallerine göre bir tık sesi fazla alır ama şahinle karşılaştırmak akıl işi değil. Ya sen şahine binmedin ya ben bindiğim arabayı bilmiyorum. İlk arabam şahindi 18 yaşımdayken üniversiteye gider gelirdim. 3 ay bindim kurtuldum satıp. Hayatta binilmeyecek bir araç ses gürültü ve sürekli sorun çıkarması yüzünden. Ses olarak reno 12ler şahinlerden daha sessiz kalır. İnsanları yanlış yönlendirmeyin. Adam fiesta sormuş sevmiyorum filan diye yazanlar var adam onu sormuyor zaten alacağım diyip fikir istiyor. Konuya dönersek. Taş gibi sorunsuz araçtır. Harala gürele kullanılmışsa hangi araç olursa olsun sorun çıkarır. Almadan her şeyine baktırırsınız. Temiz kullanılmışsa sorun çıkarmaz size. Yakıt olarak benzinliyi tam bilmiyorum şunu yakar diyemem ama 1.4 atmosferik araçlar genelde 7-8den aşağı yakmaz şehir içi. Lpgde de üzmez piyasadaki benzinli fiestaların %70i lpgli zaten sorun çıkarmaz. Dediğim gibi motor başta olmak üzere kaportadan alt takımlara her şeyine iyice baktır çünkü uzun vadeli kullanacağım diyorsun bitik bir araç alıp başını ağrıtma kardeşim. Reşat altını gibidir değeri düşmez bu araçların kolay kolay. Hayırlısı olsun senin için. Yorum bağlantısı
Selim Kaya 4 Mart 2021 Paylaş 4 Mart 2021 Tolgahan Doğru yazdı: Yakıtı için 8-9 litre yakıyor çok yakıyor denmiş. Diğer emsal markaların 1.4 atmosferikleri 5 litre de filan mı dolaşıyor Başka bir araç ile kıyaslamadık. Eğer şehir içi az yaksın diye düşünülüyorsa beklentiyi karşılamaz dedik. 1 Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru 4 Mart 2021 Paylaş 4 Mart 2021 Recep Selim Kaya yazdı: Başka bir araç ile kıyaslamadık. Eğer şehir içi az yaksın diye düşünülüyorsa beklentiyi karşılamaz dedik. Senin için demedim abi sen zaten tüketimine normalini yazmışsın 👍 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 4 Mart 2021 Paylaş 4 Mart 2021 Ghia iyidir. 1.6 da tercih edilebilir. Daha tatminkar yakıt performans değeri olur. Orjinal jantı gövde renkli tamponlu kadife döşemesi sevimli bence favorimde vardı bı iki tane https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ford-fiesta-1.4-lpg-li-195bin-km-de-hasarsiz-yeni-muayene-893333615/detay Fiyata bişi diyemem Yorum bağlantısı
Recommended Posts