Cem Toksal 19 Şubat 2021 Paylaş 19 Şubat 2021 (düzenlendi) Metin Uzunoğlu yazdı: Fotoğrafları inceleyince her iki marka lastikleriniz hep kenardan yıpranmış ortası iyi duruyor. Sanki aracınızın lastik havaları az kullanılmış yada virajlara sürekli olarak hızlı girilmiş lastikler yanaklardan yıpranmış gibi. Dört mevsim lastik izmirde bence çok ama çok gereksiz olur özellikle yazın. Yazın yazlık kışın dört mevsim veya ucuzu dan kışlık olabilir diye düşünüyorum. Bende var gönderebilirim boşta duruyor, Lastik raf ömrü 10 yıl . Lastik havalarına özellikle dikkat ederim . Çok hızlı değil de düşük hızda sert girdiğim kısa virajlarda yapmış olabilir. Ama fikrinize katılıyorum, Yaz için yaz Kış için 4 mevsim kullanmak İzmir için benim de aklıma yatan. 19 Şubat 2021 tarihinde Cem Toksal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cem Toksal 19 Şubat 2021 Paylaş 19 Şubat 2021 (düzenlendi) Metin Taşcı yazdı: Hayır benim demek istedigim kar ve buzlanma oluyor mu? 2 ay soğuk havalar için 10 ay 4 mevsim lastiğin dezavantajı çekmeye hiç gerek yok diye düşünüyorum ve erken yıprandığı için yol tutuştanda oldukça fazla ödün veriyorsunuz Metin bey sanırım karışıklık oluştu. Yaz için yazlık lastik Kış için 4mevsim kullanmayı düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla 4mevsim lastikler "-5 / +25" derece arası kullanımlar için uygun üretiliyor. Şimdiye kadar kullandığım 4mevsimliklerde dağ yolunda karda da kullandım ve problem yaşamadım. Buzlanma konusu ise İzmir'de hiç karşılaşmadığım ve pek de duymadığım bir durum. Kış mevsiminde bile hava sıcaklıkları 10 derecenin altına belki 1 veya 2 günlüğüne düşüyor. Şu geçtiğimiz hafta içerisinde bile il çevresinde hatta bazı çevre ilçelerde her yer kar yağışın altındayken şehir merkezinde kar havada gördüğümüz toz tanesi gibi uçuşur vaziyetteydi. Yine de hava sıcaklığı sadece 2 gün boyunca eksi 1 veya eksi 2 lerde oldu. Anlayacağınız gerçek kış yaşamıyoruz Mevsim geçişlerinde bahar havası dediğimiz günler bile 1 -2 gün sürüyor Yaza girerken 1 aylık bahar ya var ya yok direkt yaz oluyor hava birden ısınıyor. Sonbahardan kışa geçişlerde de aynı benzer durum var. O yüzden 4mevsim lastik çoğunlukla aşırı sıcak geçen İzmir'in yaz havasına maruz kaldığından yaz kullanımında uygun değil. Tabii lastikler için sadece sıcaklık değil Havadaki Nem de çok etkili. 19 Şubat 2021 tarihinde Cem Toksal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın 19 Şubat 2021 Yazar Paylaş 19 Şubat 2021 (düzenlendi) Cem Toksal yazdı: Metin bey sanırım karışıklık oluştu. Yaz için yazlık lastik Kış için 4mevsim kullanmayı düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla 4mevsim lastikler "-5 / +25" derece arası kullanımlar için uygun üretiliyor. Şimdiye kadar kullandığım 4mevsimliklerde dağ yolunda karda da kullandım ve problem yaşamadım. Buzlanma konusu ise İzmir'de hiç karşılaşmadığım ve pek de duymadığım bir durum. Kış mevsiminde bile hava sıcaklıkları 10 derecenin altına belki 1 veya 2 günlüğüne düşüyor. Şu geçtiğimiz hafta içerisinde bile il çevresinde hatta bazı çevre ilçelerde her yer kar yağışın altındayken şehir merkezinde kar havada gördüğümüz toz tanesi gibi uçuşur vaziyetteydi. Yine de hava sıcaklığı sadece 2 gün boyunca eksi 1 veya eksi 2 lerde oldu. Anlayacağınız gerçek kış yaşamıyoruz Mevsim geçişlerinde bahar havası dediğimiz günler bile 1 -2 gün sürüyor Yaza girerken 1 aylık bahar ya var ya yok direkt yaz oluyor hava birden ısınıyor. Sonbahardan kışa geçişlerde de aynı benzer durum var. O yüzden 4mevsim lastik çoğunlukla aşırı sıcak geçen İzmir'in yaz havasına maruz kaldığından yaz kullanımında uygun değil. Tabii lastikler için sadece sıcaklık değil Havadaki Nem de çok etkili. Cem bey ben İstanbul gibi bir yerde bile sürekli yazlık kullanıyorum. Gece arabamı öyle çok sürmem, kar yağdığında çıkarmam. Ayrıca yağmurlu havalarda zaten yola tutunması A. Neden bu durumda kışlık takayım ki? Sizin durumunuz da aynı bence.. Bu arada Michelin Crossclimate de baya indirim var bilginize... Takma sökme de 100 liraya hallediyorlar yine gittigidiyor sistemi üzerinden. 50 lira da maxipuan 4 Mevsim düşünenler için bence büyük fırsat zira geçen ay arkadaşım 195 olanının tanesine 630 lira para verdi.. Michelin 205/55 R16 91H CrossClimate +(Plus) 4 Mevsim Lastik Üretim Yılı: 2020 Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor 19 Şubat 2021 tarihinde Tayfun Aydın tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 20 Şubat 2021 Paylaş 20 Şubat 2021 Bence yeni üretim lastikler iyi değil o zaman Bridgestone lastikleri 2.5 sene sonra değiştirdim Nokian XL Line aldım. Astra J sert bir araç konfor için bu lastikleri tercih ettim. 3. senesi bitti 6 mm derinlik mevcut yazlık kışlık ayrı kullanırım tüm araçlarımda. Şimdiye kadar 5 takım sıfır lastik sahibi oldum bunlar sırası ile Lassa Impetus Revo, Nokian WRD3, Bridgestone Er 300, Petlas Snowmaster, Nokian XL Line. Sadece Lassa lastiklerim 1 kış gördü onda da kışlık lastiğe inanmayan tayfadandım Her birisi için yorum yapacak olursam sadece Petlas kışlıkları 4 sezon kullandım. Tüm lastikler 3. sezondan sonra tepkileri değişiyor çatlamalar başlıyor.Nokian uygun olsa tekrar düşüneceğim lastik. Bende aksine araştırma yaparken yumuşaklık haricinde hiç olumsuz yorum okumadım, lastik havalarını sürekli kontrol ederim, ilçe yollarımız virajlı olduğu için aracın sınırları dahilinde kullanırım dış yanakta değilde iç yanakta parçalanma mevcut. Oda sanırım rot ayarından kaynaklı. 2 lastiğimde balon tamirli olmasına rağmen Nokian tekrar gündeminde. 2 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 20 Şubat 2021 Paylaş 20 Şubat 2021 http://www.waterfalltire.com/ yerli üretimmiş ,ilk defa duydum. ABD de ucuz lastik olarak satılıyormuş. Avrupa üretimi diye satıyorlar. https://www.walmart.com/browse/auto-tires/waterfall-tires/91083_1077064_6083160_9213891 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 20 Şubat 2021 Paylaş 20 Şubat 2021 Bu arada Rus üretimi ile Finlandiya üretimi arasında da kalite farkı olduğunu düşünüyorum. Lastiğe bakar mısın hangi ülkenin üretimi? Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın 20 Şubat 2021 Yazar Paylaş 20 Şubat 2021 (düzenlendi) Metin Akbal yazdı: Bu arada Rus üretimi ile Finlandiya üretimi arasında da kalite farkı olduğunu düşünüyorum. Lastiğe bakar mısın hangi ülkenin üretimi? Metin hocam güzel anlatmış okumanızı tavsiye ederim ama bende Nokian defteri kapandı Nokian lastiklerinin yapıldığı yer. Yüzlerde "Nokian Shina" (motherhouse.ru) Nokian Lastik Hakkında Her Şey | Mazda Garaj | Forum 20 Şubat 2021 tarihinde Tayfun Aydın tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 21 Şubat 2021 Paylaş 21 Şubat 2021 Metin hocam güzel anlatmış okumanızı tavsiye ederim ama bende Nokian defteri kapandı [emoji3] Nokian lastiklerinin yapıldığı yer. Yüzlerde "Nokian Shina" (motherhouse.ru) Nokian Lastik Hakkında Her Şey | Mazda Garaj | ForumBen bunu neden sordum.Yerli Dunlop ile ithal Dunlop arasında kalite farkı yorumlayanlar oldu. Alman Golf ile İspanyol Jetta arasında da kalite farkını kullanıcılardan okuduk. O yüzden ben taş yerinde ağırdır sözünün burada öne çıktığını savunanlardanım Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın 21 Şubat 2021 Yazar Paylaş 21 Şubat 2021 (düzenlendi) Metin Akbal yazdı: Ben bunu neden sordum. Yerli Dunlop ile ithal Dunlop arasında kalite farkı yorumlayanlar oldu. Alman Golf ile İspanyol Jetta arasında da kalite farkını kullanıcılardan okuduk. O yüzden ben taş yerinde ağırdır sözünün burada öne çıktığını savunanlardanım Katılıyorum hocam anladım zaten de yazılar güzel ve açıklayıcı ondan paylaşmak istedim . Yüzde 80 i Rusya da üretiliyor deniyor özellikle bineklerin. Ama şu var ki ben yada siz yada başka biri lastiği alırken üretim yerine falan bakmamıza gerek olmamalı. Markaya güven olmalı diye düşünüyorum. Apple de üretimi Çin de yapıyor ancak markaya güven var. Karışık işler ya ne bileyim ben büyük hayal kırıklığına uğradım Nokian konusunda. Özellikle yurt dışı sitelerde öve öve bitiremiyorlardı. Demek ki ben hep kışlık lastik yorumlarına denk geldim 21 Şubat 2021 tarihinde Tayfun Aydın tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 21 Şubat 2021 Paylaş 21 Şubat 2021 Metin Akbal yazdı: Ben bunu neden sordum. Yerli Dunlop ile ithal Dunlop arasında kalite farkı yorumlayanlar oldu. Alman Golf ile İspanyol Jetta arasında da kalite farkını kullanıcılardan okuduk. O yüzden ben taş yerinde ağırdır sözünün burada öne çıktığını savunanlardanım Dunlopta durum biraz farklı sanırım, bizdeki Dunlup Sumitomo Japon üretimi( Türkiye Falken fabrikasında üretiliyor) , Avrupadakiler goodyear üretimi diye biliyorum. 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 21 Şubat 2021 Paylaş 21 Şubat 2021 Evren Erakçora yazdı: Dunlopta durum biraz farklı sanırım, bizdeki Dunlup Sumitomo Japon üretimi( Türkiye Falken fabrikasında üretiliyor) , Avrupadakiler goodyear üretimi diye biliyorum. Hatta bu fabrika başka bilinen bir markaya da fason üretiyordu yanlış hatırlamıyorsam. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 22 Şubat 2021 Paylaş 22 Şubat 2021 Dunlopta durum biraz farklı sanırım, bizdeki Dunlup Sumitomo Japon üretimi( Türkiye Falken fabrikasında üretiliyor) , Avrupadakiler goodyear üretimi diye biliyorum. Fark nedir? Dunlop diye bir fabrika yok mu? Yorum bağlantısı
Ümit Türk 22 Şubat 2021 Paylaş 22 Şubat 2021 (düzenlendi) Ülkemizde, Michelin hariç diğer markaların fabrikaları var sanırım. Sadece Michelin lastikleri yurtdışı menşei geliyor diye duymuştum. 22 Şubat 2021 tarihinde Ümit Türk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 20 Nisan 2021 Paylaş 20 Nisan 2021 ben de yaz lastiği arayışındayım. continental ecocontact 6 ile falken ziex arasında kaldım .continin etiketi hep A, falken in yakıt C ..conti en uygun 500 , falken ise 380 tl. araç malum şartlardan yatıyor sayılır.koca sene 7 bin kilometre yapamadık. tavsiyeniz ne olur.falken alsam mı diyorum Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 20 Nisan 2021 Paylaş 20 Nisan 2021 (düzenlendi) Haluk Şentürk yazdı: ben de yaz lastiği arayışındayım. continental ecocontact 6 ile falken ziex arasında kaldım .continin etiketi hep A, falken in yakıt C ..conti en uygun 500 , falken ise 380 tl. araç malum şartlardan yatıyor sayılır.koca sene 7 bin kilometre yapamadık. tavsiyeniz ne olur.falken alsam mı diyorum Yakıt tüketimi C lastik başı 120 TL yi mümkün değil amorti etmeyecek. Ben falken aldım Sert Viraj testi yaptım aşırı Islak yolda gittiğim oldu hiç korkmadım Aracımda ağır yere basan bir şaseye sahip onunda etkisi var ama eski Turanzalarım ile arasında epey fark yakaladım. Şahsen memnunum. Yine olsa alırdım. 91V Conti parasına 97WXL Falken almış oldum 20 Nisan 2021 tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Barış AÇIL 20 Nisan 2021 Paylaş 20 Nisan 2021 Bende falken i gecen hafta perşembe taktirdim ama 4 km ancak kullanabildim.Sadece aklımda kalan kasislerden çok yumuşak geçtiği Hatta benim lastigin yakıt tuketimi E ama aradaki fiyat farkına bakınca makul geldi.1250 TL vs 570 TL 1 Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 20 Nisan 2021 Paylaş 20 Nisan 2021 Çağrı Alaf yazdı: Yakıt tüketimi C lastik başı 120 TL yi mümkün değil amorti etmeyecek. Ben falken aldım Sert Viraj testi yaptım aşırı Islak yolda gittiğim oldu hiç korkmadım Aracımda ağır yere basan bir şaseye sahip onunda etkisi var ama eski Turanzalarım ile arasında epey fark yakaladım. Şahsen memnunum. Yine olsa alırdım. 91V Conti parasına 97WXL Falken almış oldum benim eski lastikler de turanzaydı. iki lastiğin tabanlarında atlama vardı ve zaten yılı geldiği için çöpe gitti. çok sesliydi bir de.kış lastiğim ondan daha sessizdi. falken iyi diyorsunuz yani Barış AÇIL yazdı: Bende falken i gecen hafta perşembe taktirdim ama 4 km ancak kullanabildim. Sadece aklımda kalan kasislerden çok yumuşak geçtiği Hatta benim lastigin yakıt tuketimi E ama aradaki fiyat farkına bakınca makul geldi. 1250 TL vs 570 TL epeyce fark varmış. iki senede bir lastik alsan yine kardasın. 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 1 Ağustos 2021 Paylaş 1 Ağustos 2021 Tayfun Aydın yazdı: Geçen hafta dönüş yoluna çıkmadan önce lastiklerim yeniledim. Aldığım lastik Falken Ecorun ZE310 205-55-16-91V . Aslında benim aracım orijinalde H hız endeksli lastik kullansa da arkadaşımın ısrarıyla, aklımda soru işaretleri olsa da fiyatının da aynı olması sebepli V hız endeksli lastik aldım. H ile V endeksli lastiğin farklılıklarını tabii araştırmıştım ancak arkadaşıma güvendim diyebilirim. Özellikle lastik yollarının-desenlerinin farklı olması da etkiledi beni. Ayrıca 1 yıl yol yardım ücretsiz ve sadece lastiklerle ilgili olmasına gerek yok. Aracın herhangi bir arızasını da kapsıyor. Tayfun Hocam, lastikler ne alemde memnun musunuz ? Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın 1 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 1 Ağustos 2021 Çağrı Alaf yazdı: Tayfun Hocam, lastikler ne alemde memnun musunuz ? Çağrı hocam şu ana kadar hiç problem yaşamadım. Ancak şunu da unutmamak lazım öyle çok yağmurlu ve karlı havalarda hiç kullanmadım. Aşırı deneme fırsatım da olmadı.. 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 3 Ağustos 2021 Paylaş 3 Ağustos 2021 Dün petrole hava vurmaya gittim, Sağ Arka tekerim tüm diğer tekerler 35'ten 34' eşit inmiş olmasına rağmen 27'ye kadar inmişti. Bir patlak mı söz konusu yoksa ? Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 3 Ağustos 2021 Paylaş 3 Ağustos 2021 Çağrı Alaf yazdı: Dün petrole hava vurmaya gittim, Sağ Arka tekerim tüm diğer tekerler 35'ten 34' eşit inmiş olmasına rağmen 27'ye kadar inmişti. Bir patlak mı söz konusu yoksa ? Çivi var büyük ihtimal. Yorum bağlantısı
Ümit Türk 3 Ağustos 2021 Paylaş 3 Ağustos 2021 Çağrı Alaf yazdı: Dün petrole hava vurmaya gittim, Sağ Arka tekerim tüm diğer tekerler 35'ten 34' eşit inmiş olmasına rağmen 27'ye kadar inmişti. Bir patlak mı söz konusu yoksa ? Çivi, vida illaki bir şey batmıştır. Yada siboptan kaçırıyordur. test ettirmek lazım. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 3 Ağustos 2021 Paylaş 3 Ağustos 2021 Ümit Türk yazdı: Çivi, vida illaki bir şey batmıştır. Yada siboptan kaçırıyordur. test ettirmek lazım. Evren Erakçora yazdı: Çivi var büyük ihtimal. İnşallah siboptur şimdi inince bir bakayım var mı görünürde bir şey Yorum bağlantısı
Metin Akbal 4 Ağustos 2021 Paylaş 4 Ağustos 2021 Bende de vida var sanırım çit çit ses geliyor lanet olsun o kadar baktım bulamadım [emoji16] Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 4 Ağustos 2021 Paylaş 4 Ağustos 2021 Metin Akbal yazdı: Bende de vida var sanırım çit çit ses geliyor lanet olsun o kadar baktım bulamadım Metal dedektörü dene. Telefon uygulaması işe yarar mı bilmiyorum ama diğer türlüsünü bulursan kesin işe yarar. Ben askerdeyken kısa dönem çavuş olarak karakola bağlı cezaevinde nöbetçi ast. gibi nöbet tutuyorduk. Diğer kısa dönem arkadaş bahçede gezerken cezaevine giriş anahtarını kaybetmiş. Nöbetçi değişimine gidince bahçede yana yana anahtar arıyorlardı. Bulamamışlar tabi. Üst araması için kullanılan el dedektörünü kullanın dedim. En hassas ayarda anında bulmuştu. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts