Oğuzkan Işık 6 Şubat 2021 Paylaş 6 Şubat 2021 Selamlar.. Hep istediğim tekno paket megane araçlarda çıkan orjinal mercekli farları bugün aracıma takmış bulunmaktayım. Kimine göre gereksiz kimine göre mercek farı olanlar göstermiyor diye halojen far takıyorlar mantıksız bir hareket.. Öyle dediler ama mercekler taslar ve farın dış camı temiz olursa, ampüllerin ömrü dolmamışsa kimse aydınlatmadan şikayet edemez. Farları aradığım zamanlarda çok yüksek fiyatlarla karşılaştım. Tek tek almak daha mantıklı geldi ve öyle yaptım. Piyasada takım halindr satılanların yarı fiyatından daha aşşağıya mal ettim. Farların dışı kötü durumdaydı. Ayakların biri de kırıktı. Farların dışını 1500 2000 2500 sulu zımpara yaptıktan sonra pasta geçip temizleme ve parlatma işlemlerini yaptık. Mercek taslarını ve mercekleri söküp gerekli temizliğini yaptım. Tasları ve mercekleri sökmek gerçekten zulum oldu. Takması daha zor. Tasların alt iki civata saplamalarında yay var. Ve somunlarını sıkınca 13 diş kalması gerekiyor üst kısmında. Dar alanda onu sayması ve doğru sayması zor oldu 😄 Bir arkadaşın desteği ile bütün tesisat işlemlerini ve eksikleri hallettik. Üzerlerinde otjinal beyni olmadığından ve olsa da yükseklik sensörlerinin alt yapısı araçta olmadığından dolayı işe yaramayacağından, üniversal xenon balastlarını kullandık. Orjinal beyin yuvasına yerleştirip üzerini plastik levha ile örtüp dysonla su ve toz izolasyonunu sağladık. Yine orjinal beyin olmadığı için üniversal d2s soketlerinden faydalandık. Aracın orjinal far tesisatını bozmak istemediğimden 5 pinli erkekli dişili soket aldım. Orjinal tesisat üzerinden paralel hat çekip montajı tamamladık. Ampülleri photon d2s 6000k aldım. Yeni seri %50 fazla ışık muhabbeti var. 4300k alacaktım ama xenon kullanıp sarı sarı gezmek istemedim. Aydınlatmadan da fedakarlık etmek istemedim. Hem maddi olarak hem manevi olarak biraz yıprattı haliyle ama sonuçtan çok memnun kaldım. Fotoğraflara geçiyorum. Farların elime ulaştığı ilk halleri ve dış cam temizlik sonrası Kırık ayak yerine sac bükülüp takıldı dysonla ve vidayla sağlamlaştırıldı Balast ve tesisatını orjinal beyin yuvasına sakladık Üniversal d2s soketlerimiz Orjinal tesisata paralel çektiğimiz tesisat Ve tampon iner yeni farlar yerine takılır Park lambalarını takmadım. Sadece amerikan parklarla daha hoş oldu bence Birazdan inip yükseklik ayarlarını yapacağım. Aydınlatmasını da hep beraber göreceğiz inşallah. Teşekkürler 13 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 6 Şubat 2021 Yazar Paylaş 6 Şubat 2021 Ahmet İhsan Akşen yazdı: Son 6 fotoğraf görünmüyor bende. Hepsini aynı şekilde aynı siteden yükledim Ahmet abi. Nasıl düzeltebilirim? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 6 Şubat 2021 Paylaş 6 Şubat 2021 Bende hepsi gözüküyor. Park lambalarınız olmaz ise muayeneden kalırsınız. Elinize sağlık, bence çok güzel ve etkili bir modifiye olmuş. 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 6 Şubat 2021 Yazar Paylaş 6 Şubat 2021 Sani Gerşon yazdı: Bende hepsi gözüküyor. Park lambalarınız olmaz ise muayeneden kalırsınız. Elinize sağlık, bence çok güzel ve etkili bir modifiye olmuş. Bu farla zaten muayeneden kalacak Sani abi. Yükseklik sensörleri yok. Muayeneye girerken halojenleri takacağım. Ona da 20 21 ay var daha. Teşekkür ederim 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 6 Şubat 2021 Yazar Paylaş 6 Şubat 2021 Tolgahan Doğru yazdı: Güzel aydınlatıyor, hatırlı olsun Bende memnun kaldım. Teşekkürler Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 6 Şubat 2021 Paylaş 6 Şubat 2021 Oğuzkan Erışık yazdı: Hepsini aynı şekilde aynı siteden yükledim Ahmet abi. Nasıl düzeltebilirim? Düzelmiş. Aydınlatması beğenilmeyen halojen mercekli Megane farları benim bildiğim, h7 olan. 5000 K olsa çok daha iyi olurmuş ama halojen den iyi olduğu kesin, güle güle kullanın. Birde sağ farin acısı yanlış gibi sanki (saat yönünde dönmüş 5-10 derece gibi ) 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 6 Şubat 2021 Yazar Paylaş 6 Şubat 2021 (düzenlendi) Ahmet İhsan Akşen yazdı: Düzelmiş. Aydınlatması beğenilmeyen halojen mercekli Megane farları benim bildiğim, h7 olan. 5000 K olsa çok daha iyi olurmuş ama halojen den iyi olduğu kesin, güle güle kullanın. Birde sağ farin acısı yanlış gibi sanki (saat yönünde dönmüş 5-10 derece gibi ) Onlar makyajlı kasada var abi. Bu kasada mercek tasları zamanla kararma yapıyor. O yüzden beğenilmiyor aydınlatması. Sağ farın alt ayağı yoktu. Sacdan ayak yaptık. Farın altında su bidonu var. Ayak orjinal olmadığı için bu kadar oturtabildik. Müsait zamanda tamponu farı söküp merceğin vidalarıyla ayarlamaya çalışacağım. Ebrar Tüfek yazdı: Çok iyi olmuş, elinize sağlık Eyvallah kardeşim sağol 🙂 6 Şubat 2021 tarihinde Oğuzkan Erışık tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Şubat 2021 Paylaş 6 Şubat 2021 Bu farın mercekleri harikadır.. iyi yapmışsın.. Ancak farın ayarsız. 2 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 6 Şubat 2021 Paylaş 6 Şubat 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: Ancak farın ayarsız. Aydınlatma çok güzel olmuş, sol far bir tık yukarıda olmuş. 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 6 Şubat 2021 Yazar Paylaş 6 Şubat 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: Bu farın mercekleri harikadır.. iyi yapmışsın.. Ancak farın ayarsız. Sağol emmi çok istiyordum. Taktıktan sonra hanım yüzünde güller açıyor dedi eve girince 😄 Ayar çekeceğim solda içe bakıyor. Tekrar sökülmesi gerek. Metin Uzunoğlu yazdı: Aydınlatma çok güzel olmuş, sol far bir tık yukarıda olmuş. Metin abi bende çok beğendim aydınlatmasını. Biraz daha ayarlamaya çalıştım. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 6 Şubat 2021 Paylaş 6 Şubat 2021 Çok güzel olmuş, eline sağlık kardeşim. Benim farlar da temizlik istiyor ama yapabilir miyim yoksa eskisinden daha mı kötü ederim bilmediğimden ellemiyorum Hatta farlardan birinin ufakta bir tamirata ihtiyacı var aslında sökmüşken kolayca halledilebilecek ama işte gözüm kesmiyor Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 6 Şubat 2021 Paylaş 6 Şubat 2021 Oğuzkan Erışık yazdı: Gayet güzel olmuş. Eline emeğine sağlık. Mercekler ışığı güzel toplamış ve karşı duvarda kırlangıç kuyruğu görüntüsü oluşmuş. İnce bir ayar da yapılınca işlem tamamdır. Güle güle kullan. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 6 Şubat 2021 Paylaş 6 Şubat 2021 Oğuzkan Erışık yazdı: Sağ farın alt ayağı yoktu. Sacdan ayak yaptık. Farın altında su bidonu var. Ayak orjinal olmadığı için bu kadar oturtabildik. https://www.hepsiburada.com/renault-megane-2-2002-2008-icin-sag-taraf-far-tamir-seti-pm-HB000000GYYT Yorum bağlantısı
Servet Aydın 7 Şubat 2021 Paylaş 7 Şubat 2021 Far ayarı doğru. Sağ mercek saat yönünde dönük olmasa hizalı olacak ayar. Şimdiden sonra sağı yukarı almak karşıdan gelenin gözünü almaktır. Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 7 Şubat 2021 Yazar Paylaş 7 Şubat 2021 Sani Gerşon yazdı: https://www.hepsiburada.com/renault-megane-2-2002-2008-icin-sag-taraf-far-tamir-seti-pm-HB000000GYYT Bu üst ayak abi. Burası sağlam. Servet Aydın yazdı: Far ayarı doğru. Sağ mercek saat yönünde dönük olmasa hizalı olacak ayar. Şimdiden sonra sağı yukarı almak karşıdan gelenin gözünü almaktır. 2 merceğin far üstündeki mesafesi 120 cm. Duvarda kesişim noktalarının arası 90 cm. Halledecem inşallah içime sinmiyor böyle abi. Ersin Gökdemir yazdı: Gayet güzel olmuş. Eline emeğine sağlık. Mercekler ışığı güzel toplamış ve karşı duvarda kırlangıç kuyruğu görüntüsü oluşmuş. İnce bir ayar da yapılınca işlem tamamdır. Güle güle kullan. Teşekkür ederim Murat Sahın yazdı: Çok güzel olmuş, eline sağlık kardeşim. Benim farlar da temizlik istiyor ama yapabilir miyim yoksa eskisinden daha mı kötü ederim bilmediğimden ellemiyorum Hatta farlardan birinin ufakta bir tamirata ihtiyacı var aslında sökmüşken kolayca halledilebilecek ama işte gözüm kesmiyor Teşekkürler Murat abi. Yapılmayacak hiç birşey yok. Sök bugün temizle tak 😄 Dogan Arsiray yazdı: çok iyi olmuş Sağol Doğan abi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 7 Şubat 2021 Paylaş 7 Şubat 2021 Bu mu?https://www.akbayrenault.com/urun/megane-2-far-baglanti-ayagi-braketi-sag-8200412348 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 7 Şubat 2021 Yazar Paylaş 7 Şubat 2021 (düzenlendi) Sani Gerşon yazdı: Bu mu? https://www.akbayrenault.com/urun/megane-2-far-baglanti-ayagi-braketi-sag-8200412348 Yok abi braketler var zaten olmasa tampon durmaz. Fotoğraflarda var bir sac büktük oraya. O ayak yok. Yenisi de satılmaz onun kasa ile beraner kalıptan çıkan bir ayak 7 Şubat 2021 tarihinde Oğuzkan Erışık tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Coşkun Basan 7 Şubat 2021 Paylaş 7 Şubat 2021 Hayırlı olsun güzel olmuş. Cem ile montajı yapmıştınız sanırım. Aydınlatma çok iyi halojen ile kıyaslanamaz bile Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 7 Şubat 2021 Yazar Paylaş 7 Şubat 2021 (düzenlendi) Coşkun Basan yazdı: Hayırlı olsun güzel olmuş. Cem ile montajı yapmıştınız sanırım. Aydınlatma çok iyi halojen ile kıyaslanamaz bile Sağol abi teşekkür ederim. Evet Cem abi ile yaptık dün. Sanırım ayar ile alakalı yolda önümü biraz garip aydınlatıyor halojenden sonra, sanırım gözüm alışacak ona da. Cem abiyi nerden tanıyorsun? 🙂 Abi sende gruptaymışsın orada şimdi gördüm 😄😄 7 Şubat 2021 tarihinde Oğuzkan Erışık tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 7 Şubat 2021 Paylaş 7 Şubat 2021 Oğuzkan Erışık yazdı: Güle güle kullanın. Odaklama sorunu olmuş, özellikle de sağda. Ya ampuller tam oturmamış ya da geometri sorunu var ki philips/osram dışındaki oem olmayan markalarda hep olan bir durum bu. D2S mercek kullandıysanız oem 4300K ampuller kullanmanız iyi olurdu sarı da görünmezdi. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts