Çağrı Bozduman 6 Şubat 2021 Paylaş 6 Şubat 2021 Merhaba arkadaşlar.2020 model 6000 kilometre'de Astra Sedan 1.4 turbo almak üzereyim ve aracı en az 50.000 kilometre kullanmayı düşündüğüm için lpg dönüşümü yaptırmaya karar verdim. Daha önce 2017 model 1.6 atmosferik Astra Sedan aracımı Akl Elegant ile 40.000 kilometre sorunsuz kullandım.Ancak almak üzere olduğum aracın turbo oluşu beni düşündürüyor. Bu konuda bilgili arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 6 Şubat 2021 Paylaş 6 Şubat 2021 (düzenlendi) Senede 50 bin mi. Senede kaç km sürcen 6 Şubat 2021 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağrı Bozduman 6 Şubat 2021 Yazar Paylaş 6 Şubat 2021 Ali Darbaz yazdı: Senede 50 bin mi. Senede kaç km sürcen 3 senede toplam 50.000 kilometre kullanmayı düşünüyorum Yorum bağlantısı
Koray Demir 6 Şubat 2021 Paylaş 6 Şubat 2021 Lovato olur Brc veya Landirenzo olur hepsi uyumlu. Önemli olan işçilik ve kalibrasyon. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 6 Şubat 2021 Paylaş 6 Şubat 2021 (düzenlendi) Çağrı Bozduman yazdı: 3 senede toplam 50.000 kilometre kullanmayı düşünüyorum Araba şuan sizde mi bilmiyorum. Ama çok çok erken bu hareket için. Arabanın termal verimi %38 olan bir motor taşıyor. Üstelik garantisi olan araba. Ben lpg takmayı düşünmezdim. Ayrıca yapacağınız km düşük. O araba uslu sürüşte 4 - 5 litre benzinden fazla yakmaması gerekiyor. 6 Şubat 2021 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Bozduman 6 Şubat 2021 Yazar Paylaş 6 Şubat 2021 9 litre şehir içi,6.5 litre sehir dışı tüketimi var 1.6 atmosferikte sehir içi 10, şehir dışı 7.5 litre ortalamam vardı Yorum bağlantısı
Çağrı Bozduman 6 Şubat 2021 Yazar Paylaş 6 Şubat 2021 Koray Demir yazdı: Lovato olur Brc veya Landirenzo olur hepsi uyumlu. Önemli olan işçilik ve kalibrasyon. Aldığım fiyatlar: Prins Silverline Turbo 5900,Brc Platinum Turbo 5000,Lovato c obd Turbo 4500,Atiker Elite ve Akl Elite 4750. Landirenzo'yu tavsiye etmediler,sorun çıkarmaya yatkın olduğunu söylediler. Yorum bağlantısı
Koray Demir 6 Şubat 2021 Paylaş 6 Şubat 2021 Çağrı Bozduman yazdı: Aldığım fiyatlar: Prins Silverline Turbo 5900,Brc Platinum Turbo 5000,Lovato c obd Turbo 4500,Atiker Elite ve Akl Elite 4750. Landirenzo'yu tavsiye etmediler,sorun çıkarmaya yatkın olduğunu söylediler. Lokasyon sebebiyle Çorum Özençler Otogaz Brc tercih ederdim güzel iş çıkarıyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Bozduman 6 Şubat 2021 Yazar Paylaş 6 Şubat 2021 Akabe Otogaz ile Tekin Otogaz arasında kaldım. Yorum bağlantısı
Çağrı Bozduman 6 Şubat 2021 Yazar Paylaş 6 Şubat 2021 Akabe, Atiker,Landirenzo ve Prins bayii. Tekin ise Akl,Kme,Romano ve Lovato bayii.Kme ve Romano'yu yaygın olmadıkları için, Landirenzo'yu ise yaptığım araştırmalar sonucu sorun çıkarmaya yatkın olduğu için eledim. Iki firma da araç turbo beslemeli olduğu için Akl Elegant yerine Akl Elit,Atiker Grand yerine de Akl Elit ya da Prins technomax öneriyor. Technomax'i begenmedim,Prins takilacaksa en az Silverline olmalı. Atiker ve Akl Elit'e 4750 lira ödemeye değmez diye düşündüğüm için bu kitleri de eledim.Geriye Prins Silverline ile.Lovato c obd kaldı.Bu iki kit arasından sizin tercihiniz ne olur? Yorum bağlantısı
Barış AÇIL 6 Şubat 2021 Paylaş 6 Şubat 2021 Amac ekonomi ise ve uyumlu oldugu garanti ediliyorsa bence en ekonomik olanı takilmali 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 6 Şubat 2021 Paylaş 6 Şubat 2021 Araba nasıl kullanılacak? Uzun yolda mı yoksa şehir içinde kısa mesafelerde mi? Yorum bağlantısı
Koray Demir 6 Şubat 2021 Paylaş 6 Şubat 2021 Çağrı Bozduman yazdı: Geriye Prins Silverline ile.Lovato c obd kaldı.Bu iki kit arasından sizin tercihiniz ne olur? Aradaki fiyat farkı sorun olmayacaksa tabiki Prins. Yorum bağlantısı
Çağrı Bozduman 6 Şubat 2021 Yazar Paylaş 6 Şubat 2021 Koray Demir yazdı: Aradaki fiyat farkı sorun olmayacaksa tabiki Prins. Teşekkür ederim,fiyat farkını ödeyebilecek durumdayım fakat ruhsata işletme bedeliyle 6600'e ulaşacak.Silverline'in filtresinin 350 lira olduğunu düşünürsek galiba en iyisi benzinle binmek.50.000 kilometre için böyle bir yatırıma değecek gibi görünmüyor. Teşekkür ederim değerli görüşleriniz için 1 Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu 6 Şubat 2021 Paylaş 6 Şubat 2021 Teşekkür ederim,fiyat farkını ödeyebilecek durumdayım fakat ruhsata işletme bedeliyle 6600'e ulaşacak.Silverline'in filtresinin 350 lira olduğunu düşünürsek galiba en iyisi benzinle binmek.50.000 kilometre için böyle bir yatırıma değecek gibi görünmüyor. Teşekkür ederim değerli görüşleriniz için Doğru karar, benzinle keyfini sürün.3 yılda 50.000 km az. 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 6 Şubat 2021 Paylaş 6 Şubat 2021 Çağrı Bozduman yazdı: Teşekkür ederim,fiyat farkını ödeyebilecek durumdayım fakat ruhsata işletme bedeliyle 6600'e ulaşacak.Silverline'in filtresinin 350 lira olduğunu düşünürsek galiba en iyisi benzinle binmek.50.000 kilometre için böyle bir yatırıma değecek gibi görünmüyor. Teşekkür ederim değerli görüşleriniz için Rica ederim ne demek. Kesin satacaksanız LPG’ye hiç gerek yok. 1 Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 6 Şubat 2021 Paylaş 6 Şubat 2021 (düzenlendi) Gaz pedalına her bastığınızda yada her benzin istasyonuna girdiğinizde keşke lpg taktırsaydım diyeceksiniz. Aracı dilediğiniz gibi yada bazen seri veya sert kullanamadıktan sonra keyfine varamazsınız. Kilometrede benzine göre 15-20 kuruş bile daha az yaksa amorti eder. Bence Prins taktırın. 6 Şubat 2021 tarihinde Korhan Şenörer tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 6 Şubat 2021 Paylaş 6 Şubat 2021 (düzenlendi) %35 tasarruf yapsa 50bin km’de 10bin tl civarı getirisi olur. (Kit-ruhsat-lpg bakım hariç) Değer mi siz karar verin. 6 Şubat 2021 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Muhip Yılmaz 6 Şubat 2021 Paylaş 6 Şubat 2021 Çağrı Bozduman yazdı: Merhaba arkadaşlar.2020 model 6000 kilometre'de Astra Sedan 1.4 turbo almak üzereyim ve aracı en az 50.000 kilometre kullanmayı düşündüğüm için lpg dönüşümü yaptırmaya karar verdim. Daha önce 2017 model 1.6 atmosferik Astra Sedan aracımı Akl Elegant ile 40.000 kilometre sorunsuz kullandım.Ancak almak üzere olduğum aracın turbo oluşu beni düşündürüyor. Bu konuda bilgili arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var. Ankara Şaşmaz Quattro Garage Bekir Bey tek önereceğim isim olur. Montaj ve kalibrasyon konusunda güvenim sonsuz. 1 Yorum bağlantısı
Behlül Baş 6 Şubat 2021 Paylaş 6 Şubat 2021 Ben olsam taktırırdım heralde. Kaliteli bir KİT takar istediğim gibi kullanırdım arabayı 1 Yorum bağlantısı
Emrah Altun 6 Şubat 2021 Paylaş 6 Şubat 2021 Opelde LPG bir kere dikiş tutmazsa sanayiden geri gelemiyorsunuz maalesef. Eski ev arkadaşımda aynı araç ve motor kombinasyonu vardı. Atiker taktırdı en sonunda araçtan illalah etti ve 3e 5e bakmadan sattı. En temizi benzin ile devam edin bence. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 6 Şubat 2021 Paylaş 6 Şubat 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: %35 tasarruf yapsa 50bin km’de 10bin tl civarı getirisi olur. (Kit-ruhsat-lpg bakım hariç) Değer mi siz karar verin. 10 bin getirisi olur derken lpg taktırma masrafı hariç demek istedim. Yani amorti ettikten sonra 4 bin ancak kalır size. Hiç değecek bir para değil Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 6 Şubat 2021 Paylaş 6 Şubat 2021 Ekonomik sürerek rahat 8000 tl tasarruf ederim. Hiçde zor olmaz. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 7 Şubat 2021 Paylaş 7 Şubat 2021 Ben Çorum Özençler de taktırdım. Ya Özençler ya da Hocam Otogaz tercih ederim. 2015 te 17 binde taktırdım şu an 95 bin km deyiz şükür sorun yok. Bir kere bobin değişti lpg ile alakalı olup olmaması hususunda yorum yapamam çünkü plastik bobin ucu çatlamıştı. Bir kere de regülatör tamir takımı değişti. Prins her yerde bulunmaz o yüzden düşünmem. Yorum bağlantısı
Çağrı Bozduman 8 Şubat 2021 Yazar Paylaş 8 Şubat 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Araba nasıl kullanılacak? Uzun yolda mı yoksa şehir içinde kısa mesafelerde mi? Genelde şehir içi kullanacağım,zaman zaman da şehir dışı yolculuklarım olacak Koray Demir yazdı: Rica ederim ne demek. Kesin satacaksanız LPG’ye hiç gerek yok. Bu güne kadar sıfır kilometre olarak aldığım araçlarım hariç hiç bir aracıma 1 seneden fazla binmedim. Önceki aracım olan ve sıfır kilometre olarak aldığım Astra'yı da 3 sene binip sattım.Yine aynı düşüncedeyim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts