Doğan Arşiray Dün saat 09:31 Yazar Paylaş Dün saat 09:31 anlık birşey. sonuçta sadece tek bir veri aracı çalışır tutmuyor. rölantide duruyorsun. 1 tek vuruş eksik oluyor nadiren. motor ısınınca oluyor. krank pozisyon sensörü de ısınınca arızası belli olan birşey. zincir değiştireceğim ilk bakımda, ondan da şüphe ediyorum. kışın soğuk çalıştırmada hafifi bir tıkırtı gelmeye başladı bu sezon. ikisi de zamanlamaya ve avans ayarının şaşmasına neden olan şeyler. o esnada hepsini yenileyeceğim. usta beni şampanya filan patlatarak karşılar artık almaya gidince. Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter Dün saat 09:45 Paylaş Dün saat 09:45 Doğan hocam akıl vermek haddime değil ancak yurtdışındaki forumlarda böyle bir sorun yaşayan olabilir belki de kronik zamanla karsilan bir sorun da olabilir. Umarım tez zamanda sorun çözülür. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Dün saat 09:53 Paylaş Dün saat 09:53 Ben krank sensörü hayasını mondeoda yaşamıştım. Anında stop ediyordu motor. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray Dün saat 10:13 Yazar Paylaş Dün saat 10:13 İlkay Başaran yazdı: Ben krank sensörü hayasını mondeoda yaşamıştım. Anında stop ediyordu motor. Genişlet jeep de ben de yaşadım. önceki bir arabada ise nadiren bu oluyordu ama bildiğin bozuktu. Mehmet Yeter yazdı: Doğan hocam akıl vermek haddime değil ancak yurtdışındaki forumlarda böyle bir sorun yaşayan olabilir belki de kronik zamanla karsilan bir sorun da olabilir. Umarım tez zamanda sorun çözülür. Genişlet kimsenin birşey bildiği yok hocam. ezbere herşey internette. deepseek ile çalıştık, egzantrik okuyucusu bu motorlarda en çok bozulan şeylerdendir diyor. crank pozisyon sensörü de aynı mantıkla çalışıyor zaten. önce bunları yenilemek lazım herhalde. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi Dün saat 13:02 Paylaş Dün saat 13:02 Zincirden şüphen varsa bı dk bekleme abi. O motorlarda egzantrik dişli kafaları eriyor. Zamanlama hatasına ilerisinde subab yamultma yapıyor .Hatta sonradan güçlendirilmiş dişli muhabbeti de var . Zamanlama kaçıkligi varsa şüpheli egzantrik. Bir de egzantrik okuyucularına giren soketleri kontrol et yağlanma vs var mı. O da kronik. Zamanla tesisata yağ basıyor. Onunda ara soketle önlemi oluyor 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Dün saat 13:03 Paylaş Dün saat 13:03 Mustafa Tüfekçi yazdı: tesisata yağ basıyor. Genişlet sonra ayıklı pirincin taşını 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray Dün saat 13:39 Yazar Paylaş Dün saat 13:39 Mustafa Tüfekçi yazdı: Zincirden şüphen varsa bı dk bekleme abi. O motorlarda egzantrik dişli kafaları eriyor. Zamanlama hatasına ilerisinde subab yamultma yapıyor .Hatta sonradan güçlendirilmiş dişli muhabbeti de var . Zamanlama kaçıkligi varsa şüpheli egzantrik. Bir de egzantrik okuyucularına giren soketleri kontrol et yağlanma vs var mı. O da kronik. Zamanla tesisata yağ basıyor. Onunda ara soketle önlemi oluyor Genişlet o iki okuyucunun çevresinde, dışarıdan görülen bir yağ izi yok. ama soğuk havada, soğuk motorda ilk çalıştırmada kesin zincir tıkırtısı var. Mustafa Tüfekçi yazdı: Zamanlama kaçıkligi varsa şüpheli egzantrik. Genişlet hava ısınınca oksijen oranı da değiştiği için bence arabanın performansı kaçmaya başlayan avans nedeniyle düşüyor. daha çok yeni olduğu için sorun sürekli semptoma neden olmuyor herhalde. 170 bin km zincir için uygun zaman gibi bu motorda. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 23 saat önce Paylaş 23 saat önce Doğan Arşiray yazdı: o iki okuyucunun çevresinde, dışarıdan görülen bir yağ izi yok. ama soğuk havada, soğuk motorda ilk çalıştırmada kesin zincir tıkırtısı var. hava ısınınca oksijen oranı da değiştiği için bence arabanın performansı kaçmaya başlayan avans nedeniyle düşüyor. daha çok yeni olduğu için sorun sürekli semptoma neden olmuyor herhalde. 170 bin km zincir için uygun zaman gibi bu motorda. Genişlet Kurbüratör kapağını ve magnetlerin olduğu in yüzü inceden söküp zincir ve dişlilere bakıyorlar. Kmye çok takılmamak lazım Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 20 saat önce Yazar Paylaş 20 saat önce Mustafa Tüfekçi yazdı: Kurbüratör kapağını ve magnetlerin olduğu in yüzü inceden söküp zincir ve dişlilere bakıyorlar. Kmye çok takılmamak lazım Genişlet dişlilerde de sorun varsa masraf 80 bin tl civarı tutuyormuş. ilk bakımda bakacağız vaziyete. Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 19 saat önce Paylaş 19 saat önce Zincir ve dişli sorunu 1.8 de daha çok bizzat yetkili servisin dediği bu Yorum bağlantısı
Koray Demir 18 saat önce Paylaş 18 saat önce Mercedes dediğin full bakımlı olacak. Yıldızlı parça kullanılacak. 1.8’ler zaruri sayılacak bakımlarda haliyle biraz masraf çıkartıyor. Geçmiş olsun. Arabalar ikiye ayrılır: Mercedes ve diğerleri. Mercedesler ikiye ayrılır: W140 ve diğerleri. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 9 saat önce Yazar Paylaş 9 saat önce 1.6 bu araba. Diyecek birsey de yok aslinda. 15 senedir biniliyor. Haliyle eskimesi de normal. Topran, febi parcalar ile biraz daha uygun oluyor fiyat. Iyi secmek lazim. Plastik zincir iticisi, yay vs para etmez cunku. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Fatih Keskin yazdı: Zincir ve dişli sorunu 1.8 de daha çok bizzat yetkili servisin dediği bu Genişlet :P kim demisse o iş, "kızılderililer de türkmüş" geyiği. 1.6 lar için bolca yan sanayii dişli seti var . Titanyum alaşımlı :P Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 8 saat önce Paylaş 8 saat önce İlk seri 163 Luk m271 2002 yılında çıkınca o zaman Zincir ve egzantrik okuyucu vs hikayesi çoktu. Yanlış yağ vs ile ( 10w40) koyma alışkanlığından genelde. Ama 1.6 m271 lerde içinç şekilde bu egzantrik kafası dişli erimesi daha fazla, sebebi arabanın daha çok olması olablir Bu şekil eriyor dişli Zincir zamanlaması sente atlama vs oluyor. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 8 saat önce Paylaş 8 saat önce 0w40 kullanmak lazım, soğuk motor yağlayana kadar işte Zencir disliye tecavüz ediyor. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 8 saat önce Yazar Paylaş 8 saat önce Mustafa Tüfekçi yazdı: 0w40 kullanmak lazım, soğuk motor yağlayana kadar işte Zencir disliye tecavüz ediyor. Genişlet 5 30 kullanıyorum bu motorda ben. zaten eskiyen eskidi, aynen devam bence. Koray Demir yazdı: Mercedes dediğin full bakımlı olacak. Yıldızlı parça kullanılacak. 1.8’ler zaruri sayılacak bakımlarda haliyle biraz masraf çıkartıyor. Geçmiş olsun. Arabalar ikiye ayrılır: Mercedes ve diğerleri. Mercedesler ikiye ayrılır: W140 ve diğerleri. Genişlet birtane s320 var ankarada satılık, 1998 model gri renk. para harcamak istesem alır oynardım. ne yazıkki şahsi ekonomi, eskisi gibi değil pekçok insan gibi. gereksiz lüks olacak diye pek ilgilenmiyorum. 1 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Doğan Arşiray yazdı: 1.6 bu araba. Diyecek birsey de yok aslinda. 15 senedir biniliyor. Haliyle eskimesi de normal. Topran, febi parcalar ile biraz daha uygun oluyor fiyat. Iyi secmek lazim. Plastik zincir iticisi, yay vs para etmez cunku. Genişlet topran ve febiyi arabasini seven kullanmiyor burada Mustafa Tüfekçi yazdı: 0w40 kullanmak lazım, soğuk motor yağlayana kadar işte Zencir disliye tecavüz ediyor. Genişlet 5-40 a ne dersin topraam? Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce Erdem Doğan yazdı: topran ve febiyi arabasini seven kullanmiyor burada Genişlet buradaki gibi 4 te 1 geliri de yok çünkü. bir tane dişliye 12 bin tl yazmışlar. toplam 4 adet dişli var. bence iyi seçmek lazım alternatifler var ise. arabayı sevdik te ne oldu 150 bin km de dişlileri zinciri filan eskidi. eskirde normal bu. çok da şey etmemek lazım bence. güçsüz bir motoru var, parçalardaki ani yük az bir de otomatik olunca. bir sökelim de önümüzdeki aylarda buradan yazarım vaziyeti. aracın süspansiyonu alçaldı zaman içinde, ayarlı yaylar var bunlar muayeneden geçiyormu bilen varmı? 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Erdem Doğan yazdı: topran ve febiyi arabasini seven kullanmiyor burada 5-40 a ne dersin topraam? Genişlet Severiz kullanırız. Hakkı 0w40 ama 1 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Doğan Arşiray yazdı: buradaki gibi 4 te 1 geliri de yok çünkü. bir tane dişliye 12 bin tl yazmışlar. toplam 4 adet dişli var. bence iyi seçmek lazım alternatifler var ise. arabayı sevdik te ne oldu 150 bin km de dişlileri zinciri filan eskidi. eskirde normal bu. çok da şey etmemek lazım bence. güçsüz bir motoru var, parçalardaki ani yük az bir de otomatik olunca. bir sökelim de önümüzdeki aylarda buradan yazarım vaziyeti. aracın süspansiyonu alçaldı zaman içinde, ayarlı yaylar var bunlar muayeneden geçiyormu bilen varmı? Genişlet varsa pierburg Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce pierburg zaten marka. pek çok parça fabrikasyon o şekilde. beru filan gibi birşey. bakacağım ona. jeep için vakum pompasını o şekilde yeniledim geçen sene. eskisi de tamir oldu. bir tane diyafram yırtığı için 300 euro para vermiştim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 saat önce Paylaş 1 saat önce (düzenlendi) dişlileri sıyrık araçlarınız çekici ile itina ile alınır değerlendirilr Boo7 1 saat önce tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts