İçeriğe Yönlendir

2010 W204 1.6 C180 Kompressor

Doğan Arşiray
Çözüme git Çağlar Bayur tarafından,

Recommended Posts

Doğan Arşiray
(düzenlendi)

egzantrik sensörlerini söktüm, soketlerinde yağlanma var. onları değiştirmem lazım ama çok ciddi değildi. bunların içinde de oring ler var onlar bozuluyormuş. nereden bulsak?

tarihinde Doğan Arşiray tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
(düzenlendi)
Doğan Arşiray yazdı:

egzantrik sensörlerini söktüm, soketlerinde yağlanma var. onları değiştirmem lazım ama çok ciddi değildi. bunların içinde de oring ler var onlar bozuluyormuş. nereden bulsak?

Hangi oringler acaba. Sokete gelen yağı oringle çözemezsin de şunlardan almali

https://www.onlineyedekparca.com/urun/mercedes-w204-kasa-c180-kompressor-eksantrik-ayar-manyetik-kablosu-soketli-orjinal

tarihinde Mustafa Tüfekçi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Oringi orjinal de var  ama gereksiz pahalı idi ön kapakta yağlanmayi kessin diye olanı diyorsun büyük ihtimalle oringciden almıştım 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

hayır içinde küçük oringler var, dışar kaçan pek fazla yağ yok. büyük olanlar sebep değil bence.

soketleri temizleyince aracın çalışması düzeldi bu arada. iç oringlerin iyisi bulunrmu emin değilim o nedenle pierburg yan sanayi almalı zaten üretici o olmalı. yarın gidip bakacağım fırsat olursa.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
(düzenlendi)

Parça sağlamsa oringleri yenilemeyi denerdim.magnet yerine de o ara soketleri alır takardim. Mercedes aslında o ara soketleri geri çağırma ile takmaliymis ama yapmamış. Bazı araçlar da geliyor bazılarında yok.

tarihinde Mustafa Tüfekçi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Doğan Arşiray yazdı:

Zamanlama tam olmadı.... daha cok calismali ve daha fazla para biriktirmelisin. 

Dişli eski çünkü :crazy:

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Parça sağlamsa oringleri yenilemeyi denerdim.magnet yerine de o ara soketleri alır takardim. Mercedes aslında o ara soketleri geri çağırma ile takmaliymis ama yapmamış. Bazı araçlar da geliyor bazılarında yok.

Ama o yag yine ayni yere gidecek. Bir tanesinde yag daha fazlaydi. Icinden kaciyor sokete. 

Bu arada dün, hep sensor yazmisim, bunlar miknatis dendigi gibi. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

İçinden tesisata basıyor. O ara soket Magnet yağ bassa da tesisatı koruyor. Yoksa rivayet o yağ ecuya kadar gidiyor tesisattan

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa Tüfekçi yazdı:

rivayet o yağ ecuya kadar gidiyor tesisattan

1940 yılında takılmış cam lar da akar. alt tarafı daha dolgun olur

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

Miknatislari aldim, 1500 tl adedi. Pierburg marka. Degistirdim, arabanin gaz tepkisi artti. Birde sonra takarim diye krank sensörü edindim. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Doğan Arşiray yazdı:

Miknatislari aldim, 1500 tl adedi. Pierburg marka. Degistirdim, arabanin gaz tepkisi artti. Birde sonra takarim diye krank sensörü edindim. 

Sen yinede bı iş bilen Mercedesciye  egzantrik kafalarını bı baktır derim.

367 binde magnetler değişmedim bende mi değişsem  dedim gaz tepkisi felan diyince :∆

Ben aslında komple arabayı değişeyim diyorum da ticaretimize kan doğradı reiz 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Sen yinede bı iş bilen Mercedesciye  egzantrik kafalarını bı baktır derim.

367 binde magnetler değişmedim bende mi değişsem  dedim gaz tepkisi felan diyince :∆

Ben aslında komple arabayı değişeyim diyorum da ticaretimize kan doğradı reiz 

zincir için gidince külbütör kapağını açıp bakacağız mecburen. ne gerekliyse değişecek.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...