Doğan Arşiray 29 Aralık 2023 Yazar Paylaş 29 Aralık 2023 soket temizliği fark etmedi. kafasına göre zamanlarda, tüm stop ampulleri yanarken( her stopta 3 adet aynı ampulden var ) ve frene basıyorken( ikisi parlak yanıyor), sinyal verirsem sağ sinyal bozuk uyarısı gerliyor. ama sinyal sağlam. iyice bozuluncaya kadar birşey yapmasam daha iyi gibi. sonuçta lambalar faal. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 29 Aralık 2023 Paylaş 29 Aralık 2023 Doğan Arşiray yazdı: soket temizliği fark etmedi. kafasına göre zamanlarda, tüm stop ampulleri yanarken( her stopta 3 adet aynı ampulden var ) ve frene basıyorken( ikisi parlak yanıyor), sinyal verirsem sağ sinyal bozuk uyarısı gerliyor. ama sinyal sağlam. iyice bozuluncaya kadar birşey yapmasam daha iyi gibi. sonuçta lambalar faal. Sistem yedekli gittiği için hayati önemi yok arızanın, yani illa fren park veya sinyal arızalı stop grubunda bı şekilde yanıyor. Ama muayene ve nama leke sürme olarak keyfe keder bir arıza olacaktır. Birde ekranda mulfaction lafını hiç sevmiyom ben bı ara haftada bir plaka lambası değişiyordum çoktandır arizalanmiyor 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 29 Aralık 2023 Paylaş 29 Aralık 2023 Devre kartında çatlak olabilir mi? Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 29 Aralık 2023 Yazar Paylaş 29 Aralık 2023 şase kablosunu eklediğimden beri stop grubu parkalarla birlikte yanmadığında(gündüz) bu arıza olmuyor. sadece bütün lambalar yanarken sağa sinyal verirsem, bazen oluyor. bir tür elektronik sorun olmalı. yük ile ilgili. İlkay Başaran yazdı: Devre kartında çatlak olabilir mi? bence çatlak değilde arızalı bir eleman olmalı. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Aralık 2023 Paylaş 30 Aralık 2023 arıza teşhis cihazı yok mu MB için? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Aralık 2023 Paylaş 30 Aralık 2023 satıcı değil kullanıcıyız, satıcıda yok mu Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 9 Ocak Yazar Paylaş 9 Ocak sağ plaka ampulü bozuk dedi ikinci kere. bozuk filan değil oysaki. neden hep sağ taraf diyor... bence SAM ünitesinin sağ arka tarafı kontrol eden bölümünde bir problem oluşuyor nemli havada. tam bozulsa neyse, tam bozuk değil. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Doğan Arşiray yazdı: sağ plaka ampulü bozuk dedi ikinci kere. bozuk filan değil oysaki. neden hep sağ taraf diyor... bence SAM ünitesinin sağ arka tarafı kontrol eden bölümünde bir problem oluşuyor nemli havada. tam bozulsa neyse, tam bozuk değil. Ampulleri sağ sol yaptın mı abi Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 9 Ocak Yazar Paylaş 9 Ocak ledli sinyaller var. komple yer degistirmek gerekki anlasilsin. herzaman yapmiyor.... Mustafa Tüfekçi yazdı: Ampulleri sağ sol yaptın mı abi plakalik icin bagaj kapak kaplamasini sokmem gerekiyor. buyuk is. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 10 Ocak Yazar Paylaş 10 Ocak sinyal arızası sıklıkla gelen ve o da ledli zaten. ampul değil. bir komponent bozuluyor olabilir minik devre kartında ama stopu kesip çıkartmadan anlamak da mümkün değil. bir tane ödünç sol stop bulabilseydim denerdim. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 10 Ocak Paylaş 10 Ocak (düzenlendi) Doğan Arşiray yazdı: sinyal arızası sıklıkla gelen ve o da ledli zaten. ampul değil. bir komponent bozuluyor olabilir minik devre kartında ama stopu kesip çıkartmadan anlamak da mümkün değil. bir tane ödünç sol stop bulabilseydim denerdim. Bunun çözümüne şahit oldum geçen hafta gebze sınırları içinde. Lehimedes( lehim tanrısı) zeytinyağını çok sever 10 Ocak tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 10 Ocak Yazar Paylaş 10 Ocak tamam ama modülü sökersem arabayı kullanamam. o nedenle stop içindeki sinyal pcb sinden emin olmam lazım. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 10 Ocak Paylaş 10 Ocak Doğan Arşiray yazdı: sinyal arızası sıklıkla gelen ve o da ledli zaten. ampul değil. bir komponent bozuluyor olabilir minik devre kartında ama stopu kesip çıkartmadan anlamak da mümkün değil. bir tane ödünç sol stop bulabilseydim denerdim. Fren lambaları(led) için elektrikçiye gittim, direk sam modülüdür dedi. Ya neden sam modülü olsun, durduk yerde kendi kendine çalışan şey neden bozulsun, su yok nem yok. Yok sam modülüdür. Öyle mi peki. Söktüm stopları, led fren lambası bağımsız. Ledleri yuvalarından söktüm, sağ sol yaptım. Tabi ki yuvaya oturmadı ama ben öylesine koyup, bi şekilde stop lambasını arabaya tutturdum, lambalar kasadan 3 cm dışarda kaldı, dışardan bakınca stopların kenarından bagajın içi görünüyordu. Köksal bu olaya şahittir. Fren arızası sürekli sol taraftan yapıyordu, ledleri sağ sol yapınca 5 gün arıza vermedi. İnatla bekledim o şekilde kullandım. 6. gün sabah garajda manevra yaparken arıza ışığı yandı bingo: Sağ fren lambası devre dışı... Yani arıza beyinde-samda değil direk fren lambasında, led grupta. Orada arıza yapacak ne var? 2 adet direnç, 1 adet diyot. King ismini alnının akıyla hak eden arkadaşımız 3 dakikalık operasyonla (bunun arızası diyottan diyerek) sorunumuzu çözerek bizi yolculadı. Bu gün 7. gün sorun çıkmadı, çıkacağını da sanmıyorum. Çok karmaşık düşünmeye gerek yok, sinyal lambası yanmıyorsa sinyal lambasındandır. Led dediğin için bendekiyle aynı sistemdir muhtemelen. Yedek lambaya gerek yok, sağ sol yapmaya gerek yok, direk leddeki zımbırtıları değiştir. İnanıyorum ki düzelecek. 3 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 10 Ocak Paylaş 10 Ocak Doğan Arşiray yazdı: tamam ama modülü sökersem arabayı kullanamam. o nedenle stop içindeki sinyal pcb sinden emin olmam lazım. Modülü sökmüyorsun. Sağ stobun içindeki led grubu ayır, yukardaki işlemi yap(tır). Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 10 Ocak Paylaş 10 Ocak Parça bu, burdaki direnç diyot (ben anlamam) neyse onlar değişti sorun düzeldi. 1 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 10 Ocak Paylaş 10 Ocak Tespit için sağ sol yapmak farz :P artık neyle neyi sağ sol yaparsan yap :P Yorum bağlantısı
Önder Özcan 10 Ocak Paylaş 10 Ocak Köksal Yılmaz yazdı: Parça bu, burdaki direnç diyot (ben anlamam) neyse onlar değişti sorun düzeldi. Sadece siyah olan değişti, o diyot galiba. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 10 Ocak Yazar Paylaş 10 Ocak diyotu zar zor multi metre ile ölçmüştüm ve sağlamdı... tek yön şekilde akımı geçiriyordu. led modülü de bu şekilde değilz. kesmeden çıkmaz w204 ün stopundan. sorun o. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 10 Ocak Paylaş 10 Ocak Doğan Arşiray yazdı: diyotu zar zor multi metre ile ölçmüştüm ve sağlamdı... tek yön şekilde akımı geçiriyordu. led modülü de bu şekilde değilz. kesmeden çıkmaz w204 ün stopundan. sorun o. Benimki bazen 10 gün arıza yapmıyordu. Ölçersem sağlam çıkardı ama sağlam değilmiş işte. Kesemem diyorsan yeni stop al kompile, daha ne diyelim sana Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Ocak Paylaş 10 Ocak Önder Özcan yazdı: bi şekilde stop lambasını arabaya tutturdum, lambalar kasadan 3 cm dışarda kaldı, fotoğrafını atana benden bi iskender Doğan Arşiray yazdı: kesmeden çıkmaz w204 ün stopundan. sorun o. her tür delici kesici alet temin edilir BOO6 Köksal Yılmaz yazdı: Parça bu, burdaki direnç diyot (ben anlamam) neyse onlar değişti sorun düzeldi. la altı üstü sinyal verince cıckıckıkccıkc diye yanacak, teferruata bak 2 2 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 10 Ocak Yazar Paylaş 10 Ocak Önder Özcan yazdı: Benimki bazen 10 gün arıza yapmıyordu. Ölçersem sağlam çıkardı ama sağlam değilmiş işte. Kesemem diyorsan yeni stop al kompile, daha ne diyelim sana şöringerin diyodu. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 10 Ocak Paylaş 10 Ocak Çağlar Bayur yazdı: ... la altı üstü sinyal verince cıckıckıkccıkc diye yanacak, teferruata bak Rica ediyom! 1- Sinyal değil fren lambası 2- E class ı civata mı sandın? 3- Bu da önden görünüşü: 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Ocak Paylaş 10 Ocak Önder Özcan yazdı: Rica ediyom! 1- Sinyal değil fren lambası 2- E class ı civata mı sandın? 3- Bu da önden görünüşü: cıkcıckıckckcı diye yanan sinyal daha zordu bu zadanank diye tek yanacak olan bir ampül frende pedalı ucundaki 5 tl lik kontaktöre bağlı, şu stobun 3 cm dışarda kalmış halini bir görsek Önder Özcan yazdı: Bu da önden görünüşü: daha da çirkin bu 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts