Ali Darbaz 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 Merhaba dostlar. Son 3 haftadır araba sürmeyi keyifsiz hale getiren ve tüketimi çoşturan bir durum ile karşı karşıyayız. İstanbul ahalisi eskisinden çok daha fazla trafiğe çıkar oldu. Eskiden yoğunluğun 6 puanı geçmediği yollar artık 9 puanı altında görmek mücize. Benzine yedek parça ve vergiler ortada. Masraflarımı çalıştığım firma karşılıyor olsada ucu ucuna yetiyor. Bu kadar araç, nasıl traikte olur anlam veremedim. Covit nedeniyle durgunlaşan ve çöküşe gecen ekonomimize rağmen son 3 haftada yolların tıklım tıklım olması yıpratıcı hal almaya başladı. Kısa çalışma ödeneği, beyaz yakanın evden çakışması, okulların kapalı olmasına rağmen bu trafiğin kaynağı nedir. Eskisinin yani eski normalden neredeyse %30 daha fazla trafik var. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 Çalışma saatlerinde değişiklik sanırım. Başka açıklaması yok. Ha birde toplu taşıma daha az kullanıyoruz pandemi var diye. Son 1 aydaki trafiğin ben de farkındayım 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 Şubat 2021 Yazar Paylaş 2 Şubat 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Çalışma saatlerinde değişiklik sanırım. Başka açıklaması yok. Ha birde toplu taşıma daha az kullanıyoruz pandemi var diye. Son 1 aydaki trafiğin ben de farkındayım Sadece benim arabamın şirketime maliyeti 750 tl. Ülkenin %50 si asgari ücretle çalışıyor iken, 750 tl masraf yaratan bir arabayı nasıl finanse ediyorlar. Üstelik işlerinde bu denli kesat olduğu bir dönemde, her tarafı yol olan bir şehirin trafiğini sıkıştıracak kadar arabayı nasıl bir arada görebiliyoruz. İnsanlar bu maliyetleri nasıl ödeyecekler. Yakıt tüketimim bir hayli arttı. Neredeyse 8,5 litre barajına çıktım. 5 litre altına düşmek hayel oldu. Bence bir an evvel trafiğe çıkan araç sayısının azaltılması lazım. Ekonomik bir çöküş kapıda. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 Artık şehir planlaması olayını geçtim. Olan düzende metro tramvay biraz çözüm olur. Ama esas çözüm bence elektrikli bisiklet tarzı şeylerde. Arabalara tek kişi biniyoruz genelde. 3 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 Kimse servis kullanmadan kendi aracı ile gidiyor. Pandemiden önce şirket civarında çok rahat otopark yeri bulabilirken şimdi bulamıyoruz ki misal bizim şirket için incelediğim kadarıyla tıklım tıklım olan bir 28lik serviste sadece 2-3 kişi var gerisi araçlarıyla geliyor. Adamın evin önünden şirket servisi geçiyor ona rağmen aracı ile geliyor sebep virüs var. Mesai saatlerindeki değişikliğin bir etkisi yok. ilk günler hissedilmişti 1 hafta yaptılar sonra yine eski sistemlerine geri döndüler. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 Şubat 2021 Yazar Paylaş 2 Şubat 2021 (düzenlendi) Ümit Türk yazdı: Kimse servis kullanmadan kendi aracı ile gidiyor. Pandemiden önce şirket civarında çok rahat otopark yeri bulabilirken şimdi bulamıyoruz ki misal bizim şirket için incelediğim kadarıyla tıklım tıklım olan bir 28lik serviste sadece 2-3 kişi var gerisi araçlarıyla geliyor. Adamın evin önünden şirket servisi geçiyor ona rağmen aracı ile geliyor sebep virüs var. Mesai saatlerindeki değişikliğin bir etkisi yok. ilk günler hissedilmişti 1 hafta yaptılar sonra yine eski sistemlerine geri döndüler. Bizim şirket servisleri kaldırmıştı. Trafik artması ile insanlar servisin geri gelmesini istedi. en büyüğü 16 kişilik olmak üzere servisleri başlatacağız. Valla gelsinde artık servise bineyim moduna girdim. Çok rahatsız edici seviye , hatta amelelik olmaya başladı. 2 Şubat 2021 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 İstanbul'da araba kullananlara Allah sabır versin. 3 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 Mert Gulkokan yazdı: rabbim başka dert vermesin İstanbul’da yaşayanların psikolojisi trafik yüzünden bozuluyor. Ciddi derecede önemli bir sorun bu. 1 Yorum bağlantısı
Erol Güven 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 Sözde mesai çalışma saatlerini değiştirdiler hiç bir etkisi olmadı aksine daha fazla trafik söz konusu. Sabah işe 26 km yolu 20 dakikada geliyoruz tabi yollar boş 06:00 da akşam ise aynı yolu servis ile 1 saat 15 dak zor gidiyoruz. Gerisini siz düşünün 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 Ali Darbaz yazdı: Bizim şirket servisleri kaldırmıştı. Trafik artması ile insanlar servisin geri gelmesini istedi. en büyüğü 16 kişilik olmak üzere servisleri başlatacağız. Valla gelsinde artık servise bineyim moduna girdim. Çok rahatsız edici seviye , hatta amelelik olmaya başladı. servise binmek için 25 dakika yürümek zorunda kalıyorum oyüzden kullanmıyorum. 15-25 dakikaya aracımla şirkete gidiyorum ben. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 Şubat 2021 Yazar Paylaş 2 Şubat 2021 Ben halen işin ekonomik boyutunu bu ülke nasıl karşılayacak onu merak ediyorum Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 Ali Darbaz yazdı: Ben halen işin ekonomik boyutunu bu ülke nasıl karşılayacak onu merak ediyorum Karşılayamazsak hükümet değişir. Çok örneği yaşandı. Ama akaryakıt harcama artışı için mert’in lafı doğru Mert Gulkokan yazdı: rabbim başka dert vermesin Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 Sadece İstanbul’da değil bu trafiğin artması . Tüm ülkede durum aynı. İnsanlar bu illet hastalıktan dolayı kendi araçları ile işe gidiyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 Mert Gulkokan yazdı: normale servis planlaması çalışanların adreslerine göre yapılır sizin 25 dk yürümeniz demek sizin evden servis geçmiyor anlamına geliyor Bunu ik ya bildirmeniz lazım eğer o bölgeye servis koymuyoruz diyorlarsa da size bu ücreti ödemek zorundalar Ooo serviste savaş çıkar yolumuzu değiştirmeyin, trafiğe girmeyin, dönmekten midemiz bulanıyor, güzergah değişmesin, daha erken yola çıkamayız derler. Şöför de verir gazı. Suçlu servis talep eden olur 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ooo serviste savaş çıkar yolumuzu değiştirmeyin, trafiğe girmeyin, dönmekten midemiz bulanıyor, güzergah değişmesin, daha erken yola çıkamayız derler. Şöför de verir gazı. Suçlu servis talep eden olur Bayanların evin önüne kadar servis çekebiliyorlarken biz isteyince vay efendim tabana kuvvet. Ben şirket ile bu tür diyaloglara girmiyorum. Maliyet demekten başka birşey dedikleri yok. Ben halimden memnunum araç ile gidip gelmek işime geliyor. Çok uzun olsaydı 25 dk kesin yürürdüm. Mert Gulkokan yazdı: Alinin derdi koçun verdiği yakıt parasından cebine para kalmaması o yüzden dedim yoksa benim kütük İstanbul Beşiktaş servis kullanırsa onuda alamayacak. Mert Gulkokan yazdı: normale servis planlaması çalışanların adreslerine göre yapılır sizin 25 dk yürümeniz demek sizin evden servis geçmiyor anlamına geliyor Bunu ik ya bildirmeniz lazım eğer o bölgeye servis koymuyoruz diyorlarsa da size bu ücreti ödemek zorundalar bu dediğinizi bende biliyorumda 1 kişi için 5km yol mu değiştircez uzatcaz diyorlar yolcusuda şoförüde bende bu tür muhabbetleri sevmiyorum. 2 Şubat 2021 tarihinde Ümit Türk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 Son zamanlarda İstanbul’da trafiksiz bir yere gittiğimi hatırlamıyorum. Saat farketmemişsin. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 Mert Gulkokan yazdı: Alinin derdi koçun verdiği yakıt parasından cebine para kalmaması o yüzden dedim yoksa benim kütük İstanbul Beşiktaş çok saf bakmışım olaya yav 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 Şubat 2021 Yazar Paylaş 2 Şubat 2021 (düzenlendi) Mert Gulkokan yazdı: Alinin derdi koçun verdiği yakıt parasından cebine para kalmaması o yüzden dedim yoksa benim kütük İstanbul Beşiktaş yahu ne alaka ya . Servis gelsin isteyenlerdenim. Yorucu oluyor trafik trafik. 2 Şubat 2021 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 Şubat 2021 Yazar Paylaş 2 Şubat 2021 Benim 7 ay için şirketten aldığım 5500 tl. Arabaya yaptığım masraf 10500 tl. Arabanın bende olması 5000 tl masraf yarattı bende. Birde diyonuz ki şirketten para kalmıyor Yorum bağlantısı
Ümit Türk 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 Ali Darbaz yazdı: Benim 7 ay için şirketten aldığım 5500 tl. Arabaya yaptığım masraf 10500 tl. Arabanın bende olması 5000 tl masraf yarattı bende. Birde diyonuz ki şirketten para kalmıyor Direkt sat. Aracın yıllık masrafı bakım,vergi ve yakıt olmalı. Siz icat çıkarıyonuz boşa bu hipermiller hı? Yorum bağlantısı
Ümit Türk 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 Mert Gulkokan yazdı: Ama başka yerlerde yazdın yskıttan bu kadar artıyor hyper yaparsam o parayıda değerlendiriyorum diye Evet doğru demişti. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 1 hafta evde bir hafta ofiste çalışıyorum ve servis kullanıyorum, evden çalışanlar da olduğundan bazen serviste tek kişi gittiğim de oluyor. FSM yolu sabah kilit. Çamlık çıkışından ücretli otoyolu kullanarak gider bizim servisler yoksa 12’de varırız Marmaray’ın kullanımı azaldı metronun da farklı olduğunu sanmam. Pandemi yüzünden hep bunlar, insanlar riske girmek yerine bütçesini zorluyor. Yorum bağlantısı
Ümit Türk 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 Selçuk Keleş yazdı: 1 hafta evde bir hafta ofiste çalışıyorum ve servis kullanıyorum, evden çalışanlar da olduğundan bazen serviste tek kişi gittiğim de oluyor. FSM yolu sabah kilit. Çamlık çıkışından ücretli otoyolu kullanarak gider bizim servisler yoksa 12’de varırız Marmaray’ın kullanımı azaldı metronun da farklı olduğunu sanmam. Pandemi yüzünden hep bunlar, insanlar riske girmek yerine bütçesini zorluyor. Bizim şirket evden çalışın diye gönderdi 3 gün sonra geri geldiler. Niye geldiniz diye sorunca sıkıldık abi evde sarmıyor? ağzına vuracan kürekle. 1 5 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 2 Şubat 2021 Paylaş 2 Şubat 2021 Ümit Türk yazdı: Bizim şirket evden çalışın diye gönderdi 3 gün sonra geri geldiler. Niye geldiniz diye sorunca sıkıldık abi evde sarmıyor? ağzına vuracan kürekle. Sürekli evde olsam ben de sıkılıyorum, haftalık iyi oldu yoksa Atılgan’ın yüzünü göremiycem Servis rahat olsa da sıkıcı geliyor bana, kısa mesafe metrobüs daha iyiydi sabah boğazdan geçiş vs Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 Şubat 2021 Yazar Paylaş 2 Şubat 2021 Hipermil yapmasam +2200 lira daha fazla ödeyecektim. Yani 10500 tl den 12500 tl ye çıkıcaktı. Yorum bağlantısı
Recommended Posts