Metin Akbal 28 Aralık 2020 Paylaş 28 Aralık 2020 Vitesten çıkmıyor Metin hocam 2de takılı kaldıYukarda geçmiyor demişsin ondan karıştı. Senin olay şanzımanda. Bizdeki Cruze da 5 ten çıkmamıştı. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Aralık 2020 Paylaş 28 Aralık 2020 Behlül Baş yazdı: Bu arada stop edince de vitese geçmiyor geçmezken geçti de geçili mi kaldı viyeste Yorum bağlantısı
Behlül Baş 29 Aralık 2020 Yazar Paylaş 29 Aralık 2020 Metin Akbal yazdı: Behlül Baş yazdı: Vitesten çıkmıyor Metin hocam 2de takılı kaldı Yukarda geçmiyor demişsin ondan karıştı. Senin olay şanzımanda. Bizdeki Cruze da 5 ten çıkmamıştı. Evet öyle duruyor Metin hocam zaten sorun anlaşıldı gibi vites mekanizmasında bir yer takılı kalmış ve dağılmış. Neyse ki şanzımanın içinde bir yerde dişlilerde bir sıkıntı yok. Şanzıman indi 😁 Vites mekanizması değişecek contalar değişecek bir de 2 litre 75w90 yağ. Çağlar Bayur yazdı: geçmezken geçti de geçili mi kaldı viyeste Uzun yoldan gelince araba 2. Vitesteyken durdum park ettim 1e alıcam 1e geçmedi ve ilk defa yani bir anda abi uzun yolda trafikte falan gayet normaldi 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 29 Aralık 2020 Paylaş 29 Aralık 2020 Behlül Baş yazdı: Evet öyle duruyor Metin hocam zaten sorun anlaşıldı gibi vites mekanizmasında bir yer takılı kalmış ve dağılmış. Neyse ki şanzımanın içinde bir yerde dişlilerde bir sıkıntı yok. Şanzıman indi 😁 Vites mekanizması değişecek contalar değişecek bir de 2 litre 75w90 yağ. Resim at resim çek video çek Doldur burayı 1 Yorum bağlantısı
Behlül Baş 30 Aralık 2020 Yazar Paylaş 30 Aralık 2020 Ali Darbaz yazdı: Resim at resim çek video çek Doldur burayı Abi müsait olunca atacağım elimdekileri ve ayrıntıları şimdi arabayı almaya gidiyorum 😀 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 30 Aralık 2020 Paylaş 30 Aralık 2020 Behlül Baş yazdı: Abi müsait olunca atacağım elimdekileri ve ayrıntıları şimdi arabayı almaya gidiyorum 😀 çıkan parçaları incele , kırıldığı yeri biz raporla 1 Yorum bağlantısı
Behlül Baş 3 Ocak 2021 Yazar Paylaş 3 Ocak 2021 (düzenlendi) @Ali Darbaz Bu şanzımanımız sökülmek durumunda kaldı vites mekanizması yerinden çıkmadığı için. Şanzıman komple motordan ayrılmadı. Kapağı açılıp burası çıkarıldı. Neyse ki şanzımanda dişlilerinde vs sorun yok. Bu vites mekanizması işte. Değişecek dediğim parça ama değiştiremedik çünkü çıkmacıdaki Cruze'a uyumlu çıkmadı. Başka hiçbir yerde de bulamadık. Mecbur tamir edildi. Mekanizmadaki asıl sorunlu parça bu pim işte. Takılı kalmış vitesten çıkmıyordu araba. İşin garip noktası ustanın dediğine normalde bu olayla sık karşılaşıyorlarmış fakat vites halatlarını söküp mekanizmayla oynayarak arabayı vitesten kolayca çıkarıyorlarmış. Adam gözümün önünde 1 saat uğraştı mekanizma çıkmadı. Sonra sökmeye gitti. Dediğine göre "2 viteste birden kalmış araba" bunu pek anlamadım ama öyle diyor Mekanizmadaki başka bozuk bir yer burası nasıl olduysa yamulmuş. Tornada düzeltildi. Asıl sorunlu parça bu değişti. Ayrı satılıyormuş. GM marka ile değişti. Arabayı sadece 1 gün deneyebildim yasağa kadar (çarşamba sabah teslim almıştım) sürdüm çevreyola çıktım trafiğe girdim bir sıkıntı yok gibiydi vites geçişleri de eskisine göre daha net ve rahattı. Usta kafan rahat olsun içimde şüphe olsa teslim etmem zaten dedi bakalım inşallah sıkıntı çıkmaz çünkü tahmin ettiğimden daha tuzlu oldu şanzıman söküldüğü için Bu da bonus parayı bayıldıktan sonra gittim bir de yıkadım 3 Ocak 2021 tarihinde Behlül Baş tarafından düzenlendi 5 Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 3 Ocak 2021 Paylaş 3 Ocak 2021 geçmiş olsun Behlül Hocam, inşallah başka sıkıntı çıkmaz 1 Yorum bağlantısı
Behlül Baş 4 Ocak 2021 Yazar Paylaş 4 Ocak 2021 Ali Darbaz yazdı: Rakamına bağışla. Ne kadar ödedin. 1300 gayme gitti Ali abi. Haluk Şentürk yazdı: geçmiş olsun Behlül Hocam, inşallah başka sıkıntı çıkmaz Sağolun Haluk hocam inşallah çıkmaz Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 4 Ocak 2021 Paylaş 4 Ocak 2021 Behlül Baş yazdı: 1300 gayme gitti Ali abi. Sağolun Haluk hocam inşallah çıkmaz Geçmiş olsun. Çözümü yine ucuz olmuş. 1300 tl hiç birşey. Yorum bağlantısı
Cem Işık 4 Ocak 2021 Paylaş 4 Ocak 2021 Geçmiş olsun,sırf şanzıman açmaya 500 tl yazarlar. Allah tekrarını göstermesin 1 Yorum bağlantısı
Behlül Baş 5 Ocak 2021 Yazar Paylaş 5 Ocak 2021 Cem Işık yazdı: Geçmiş olsun,sırf şanzıman açmaya 500 tl yazarlar. Allah tekrarını göstermesin Amin inşallah çok teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Metin Akbal 5 Ocak 2021 Paylaş 5 Ocak 2021 Uygun olmuş 3 sene önce 1 dişli değişimine 1500 lira vermiştik. 1 Yorum bağlantısı
Behlül Baş 6 Ocak 2021 Yazar Paylaş 6 Ocak 2021 Metin Akbal yazdı: Uygun olmuş 3 sene önce 1 dişli değişimine 1500 lira vermiştik. Valla sevindim o zaman Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 6 Ocak 2021 Paylaş 6 Ocak 2021 Behlül Baş yazdı: Valla sevindim o zaman Duppelkuptrrglasgterribemi nedir o şanzıman var. (Dsg) onun makoko diye bir parçası var. (mekatronik). Bozulunca kaça değişir bilinmi sen. 1 Yorum bağlantısı
Behlül Baş 6 Ocak 2021 Yazar Paylaş 6 Ocak 2021 Ali Darbaz yazdı: Duppelkuptrrglasgterribemi nedir o şanzıman var. (Dsg) onun makoko diye bir parçası var. (mekatronik). Bozulunca kaça değişir bilinmi sen. Bilmem mi Ali abi turuncu sitede çok gördüm mağdur olanları aman aman Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Ocak 2021 Paylaş 6 Ocak 2021 O bükülen parçanın bükülme sebebi neymiş ? 1 Yorum bağlantısı
Behlül Baş 8 Ocak 2021 Yazar Paylaş 8 Ocak 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: O bükülen parçanın bükülme sebebi neymiş ? Şuan için bilmiyoruz abi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 8 Ocak 2021 Paylaş 8 Ocak 2021 Behlül Baş yazdı: Şuan için bilmiyoruz abi Sertmi kullanıyorsun arabayı. Yorum bağlantısı
Behlül Baş 9 Ocak 2021 Yazar Paylaş 9 Ocak 2021 Ali Darbaz yazdı: Sertmi kullanıyorsun arabayı. Yok be abi Normal kullandığımı düşünüyorum Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Ağustos 2021 Paylaş 21 Ağustos 2021 20 gün ara ile iki defa arabayı 3 ncü vitesden çıkarmakta zorlandım. İlk seferinde uzun süre sert sayılacak 3 de motor fren yapmıştım. İkinci seferinde ani trafik sıkışıklığına girince, 3'de ani fren yapmak zorunda kalmıştım. Bu iki vukuat dada 3 de şanzımanı çıkarmak için 3 4 defa debriyaj yenilemek zorunda kaldım . Sanırım şanzımanı kasınca 3 numaranın vites pimi sıkıntı çıkarıyor . Önlem almakda fayda var. Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 21 Ağustos 2021 Paylaş 21 Ağustos 2021 Ali Darbaz yazdı: 20 gün ara ile iki defa arabayı 3 ncü vitesden çıkarmakta zorlandım. İlk seferinde uzun süre sert sayılacak 3 de motor fren yapmıştım. İkinci seferinde ani trafik sıkışıklığına girince, 3'de ani fren yapmak zorunda kalmıştım. Bu iki vukuat dada 3 de şanzımanı çıkarmak için 3 4 defa debriyaj yenilemek zorunda kaldım . Sanırım şanzımanı kasınca 3 numaranın vites pimi sıkıntı çıkarıyor . Önlem almakda fayda var. Bu durumda panik frenlerde debriyaj+fren yapmak daha mı doğru oluyor? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Ağustos 2021 Paylaş 21 Ağustos 2021 Yurdaer Elay yazdı: Bu durumda panik frenlerde debriyaj+fren yapmak daha mı doğru oluyor? Valla para harcamak istemiyorsak, sert fren yapılcağı zaman ilk 4 vitesde arabayı bırakmamak lazım. Ben bu sene şanzımana para harcamak istemiyorum. Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 21 Ağustos 2021 Paylaş 21 Ağustos 2021 Ali Darbaz yazdı: Valla para harcamak istemiyorsak, sert fren yapılcağı zaman ilk 4 vitesde arabayı bırakmamak lazım. Ben bu sene şanzımana para harcamak istemiyorum. Evet.. Videoda çok güzel açıklamış Yorum bağlantısı
Recommended Posts