Mustafa Karahan 21 Aralık 2020 Paylaş 21 Aralık 2020 Merhabalar, yatak odasına otellerde olduğu gibi baş ucumda aplik ve elektrik prizi yapmak istiyorum. Yazın boya badana yapmadan önce bunu da halledeyim diyorum 😊 Hali hazırda yan duvarda bir tane priz ve buat var. Ordan 3lü kablo ile işimi görüyorum. Duvarı kırıp ordan priz çekebilirim ama aplik nasıl yapılır onu bilmiyorum. Aynı hattan aplik için de hat çekebilir miyim 😊 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 21 Aralık 2020 Paylaş 21 Aralık 2020 Hepsini buattan veya prizden çekebilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken şey diğer odada priz olduğundan, odanızın sigortasını kapattığınızda elektrik kesilmeyeceğini unutmamak olmalı. Prizi düz bağlantı yaparsınız, aplik için araya anahtar gireceksiniz ve vavien şekilde olacak. (Sağ ve sol bağımsız çalışsın derseniz vaviene gerek yok çift anahtar olacak zaten, yok iki anahtarda komple açıp kapatsın derseniz vavien) Bu arada prizin yeri uygunsa içinden delerek karşı duvarda iyi bir çalışma ile hiç zararsız işi çözersiniz. Aplik için mecburen en azından 1 2 parmak genişliğinde kırılacak. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 21 Aralık 2020 Paylaş 21 Aralık 2020 Bizim yatak başlığı yataktan 40cm daha geniş ben bu başlığı keserek priz ve düğme koydum, yatak başlığının arkasına da led döşedim , gece çocuk uyanınca gece lambası olarak kullanıyorum. Prizin uzaklığını bilmemiyorum ama duvarı kırmak yerine süpürgeliğe kadar kabloyu indirio kabloyu süpürgelikten geçirebilirsin. yatağın arkasından da görünmeden kabloyu geçirirsin. Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 21 Aralık 2020 Yazar Paylaş 21 Aralık 2020 Ü.Emre Kartal yazdı: Prizi uzatmak kolay, aplik içinde sadece faz ve nötr den bağlantı yapsam yeterli mi? Vaviene gerek yok 2 ayrı aplik olacak ikisi de birbirinden bağımsız olacak. Yani istediğim 2 ayrı aplik 2 ayrı priz. Bir de neden sigorta kapatsam da çalışır anlamadım 😊 Erhan Doruk yazdı: Bizim yatak başlığı yataktan 40cm daha geniş ben bu başlığı keserek priz ve düğme koydum, yatak başlığının arkasına da led döşedim , gece çocuk uyanınca gece lambası olarak kullanıyorum. Prizin uzaklığını bilmemiyorum ama duvarı kırmak yerine süpürgeliğe kadar kabloyu indirio kabloyu süpürgelikten geçirebilirsin. yatağın arkasından da görünmeden kabloyu geçirirsin. Bende o şekile benzer 3lü kablo çektim şarj aleti için ama aplik olursa hem daha şık hemde kablo karmaşası olmasın dedim. Kırma dökme işi olursa da prizi de halledeyim dedim 😊 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 21 Aralık 2020 Paylaş 21 Aralık 2020 Mustafa Karaca yazdı: Prizi uzatmak kolay, aplik içinde sadece faz ve nötr den bağlantı yapsam yeterli mi? Vaviene gerek yok 2 ayrı aplik olacak ikisi de birbirinden bağımsız olacak. Yani istediğim 2 ayrı aplik 2 ayrı priz. Bir de neden sigorta kapatsam da çalışır anlamadım 😊 Bende o şekile benzer 3lü kablo çektim şarj aleti için ama aplik olursa hem daha şık hemde kablo karmaşası olmasın dedim. Kırma dökme işi olursa da prizi de halledeyim dedim 😊 Toprak hattını da almanızı öneririm, özellikle metal gövdeli apliklerde dokununca çarpılma gibi sıkıntılar olabilir. Her odanın sigortası ayrıdır ancak siz yan odadan alacaksınız. Doğal olarak o odanın sigortasını kapatsanızda odanızdaki apliklerde elektrik olur. Yani bunu unutmamalısınız, ana sigortayı kapatırsanız mesele yok zaten. Yorum bağlantısı
Deniz Kom 21 Aralık 2020 Paylaş 21 Aralık 2020 Yatak odamda o hattı baş ucuma çektim. Ana kutu çok uzak olduğu için, prizden hat çıkartıp görünen yerlerde süpürgelikten, görünmeyen yerlerde de serbest bırakarak devam ettim. Evim kiralık olduğu için duvar kırmadım ancak ailemin evinde o işi duvar kırarak yapmıştık. Buattan duvarı kırarak kanal ile çekip, 3x2.5'lik kabloyla ana hattı uzattık, aydınlatmanın elektriğini de o ana hattan almıştık. 10 yıldan fazladır sorunsuz çalışıyor. Üzerine basit bir sıva ve badana ile sanki evin ilk halinde oradaymış gibi olmuştu Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 21 Aralık 2020 Paylaş 21 Aralık 2020 ikeadan almıştım apliği çek bırak anahtarlı bakabilirsiniz 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 21 Aralık 2020 Yazar Paylaş 21 Aralık 2020 Ü.Emre Kartal yazdı: Sigorta işini anladım şimdi tamamdır 😊 yalnız lamba hattında 2 Kablo var topraklama nasıl olacak ki 😊 Deniz Kom yazdı: Ev kendimin olduğu için bende kırıp yapmak istiyorum bu yüzden 😊 alçı işi sonrası boya yapınca güzel olur diye düşünüyorum ama elektrik hattını bilemedim 😊 Mehmet Cihat yazdı: ikeadan almıştım apliği çek bırak anahtarlı bakabilirsiniz Nasıl yani çek bırak 😊 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 21 Aralık 2020 Paylaş 21 Aralık 2020 Nasıl yani çek bırak [emoji4]n11.com'dan IKEA 38 cm. duvar lambası, beyaz-pirinç rengi seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!https://urun.n11.com/aplik/ikea-38-cm-duvar-lambasi-beyaz-pirinc-rengi-P253597721 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 21 Aralık 2020 Paylaş 21 Aralık 2020 Mustafa Karaca yazdı: Sigorta işini anladım şimdi tamamdır 😊 yalnız lamba hattında 2 Kablo var topraklama nasıl olacak ki 😊 Ev kendimin olduğu için bende kırıp yapmak istiyorum bu yüzden 😊 alçı işi sonrası boya yapınca güzel olur diye düşünüyorum ama elektrik hattını bilemedim 😊 Nasıl yani çek bırak 😊 Lamba hattından çekerseniz sağlıklı olmaz. O hatta hem 2 kablo var hem de anahtardan önce alıp devreyi tamamlamanız gerekir. Tek priz hattından hepsini yapmak daha sağlıklı olur. Kabloların kalınlığı lamba hattında farklı olabiliyor. Her türlü priz için hattı prizden alacağınız için iki iş olmamış olur. Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır 21 Aralık 2020 Paylaş 21 Aralık 2020 duvara priz koyacaksanız mutlaka usb çıkışlı olanlardan alın. telefon şarjı vs çok pratik Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 21 Aralık 2020 Yazar Paylaş 21 Aralık 2020 Mehmet Cihat yazdı: Güzelmiş beğendim 😊 eşime sorarım beğenirsen tercih edilebilir. Ü.Emre Kartal yazdı: Lamba hattından çekerseniz sağlıklı olmaz. O hatta hem 2 kablo var hem de anahtardan önce alıp devreyi tamamlamanız gerekir. Tek priz hattından hepsini yapmak daha sağlıklı olur. Kabloların kalınlığı lamba hattında farklı olabiliyor. Her türlü priz için hattı prizden alacağınız için iki iş olmamış olur. Yok yok lamba hattı değil priz hattından çekeceğim. Priz hattından hem priz hem de lamba daha iyi olur diyorsunuz yani sizde. Ek yerlerinin hepsini buattan yapıp ayrı ayrı taşıyayım değil mi uç uca eklemeyle olmaz sanırım 😊 Mustafa Çayır yazdı: duvara priz koyacaksanız mutlaka usb çıkışlı olanlardan alın. telefon şarjı vs çok pratik Usb çıkışlı prizlere bakarım ama ilk tercihim iki anahtar yanyana olanlardan olacak hem anahtar hem priz 😊 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 21 Aralık 2020 Paylaş 21 Aralık 2020 (düzenlendi) yatak başlığına aplik taktım iş bitti, gücüde prizden aldım bunu ya ayağıyla takarsınız yada içinden çıkan aparatla sabitlersiniz, kolay sistem, kablos düğmesi vs. üstündedir ikeadan aldıydım fikir olsun... envayi çeşitte bulunur 21 Aralık 2020 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 21 Aralık 2020 Paylaş 21 Aralık 2020 Mustafa Karaca yazdı: Güzelmiş beğendim 😊 eşime sorarım beğenirsen tercih edilebilir. Yok yok lamba hattı değil priz hattından çekeceğim. Priz hattından hem priz hem de lamba daha iyi olur diyorsunuz yani sizde. Ek yerlerinin hepsini buattan yapıp ayrı ayrı taşıyayım değil mi uç uca eklemeyle olmaz sanırım 😊 Usb çıkışlı prizlere bakarım ama ilk tercihim iki anahtar yanyana olanlardan olacak hem anahtar hem priz 😊 Aynı noktadan alındıktan sonra ekleme ya da paralel alma fark yaratmaz. Yeterki kablo kalınlığı uygun olsun. Buattan tek çıkış yapıp pirize inin, prizden de apliklere bağlantı yapın. Buat yan odada demiştiniz zaten, aynı odada olacak priz o yönden daha iyi olur. Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 21 Aralık 2020 Yazar Paylaş 21 Aralık 2020 @Ali Cihangiroğlu çok çeşit varmış evet bende kendi evim olduğu için olmuşken güzel sabit bir şey olsun kablo karmaşası olmasın diye kırıp döküp yapayım istiyorum 😊 @Ü.Emre Kartal 2.5 kablo yeterli olur sanırım 😊 priz yan odada değil yan duvarda yani diğer odada bulunan diğer duvarda. O zaman şöyle yapayım yatak odasında dolabın arkasında olan priz var ordan eklemeler yapıp hattı ordan çekeyim. Aplik ve prizlerin tüm kabloları o priz kasasında olsun. O prizi de iptal edip buat kapağı ile kapatsam olur herhalde 😊 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 21 Aralık 2020 Paylaş 21 Aralık 2020 o zaman diğer taktik, matkapa oyucu uç takıp duvarda kanallar açtıydım, elelktrik kablolarını kolonlara giden ses kablosunu tv kablosunu falan komple gömdüm, hassas yerleri dremel fayans beton kesici uçla açtığımda oldu Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 21 Aralık 2020 Yazar Paylaş 21 Aralık 2020 @Ali Cihangiroğlu aynen öyle bir defa kırıp dökeyim sonra alçı boya olsun bitsin bir daha kablo vs ortalıkta dolaşmasın. Yalnız bende kırıcı uç yok onu da alayım işimi kolaylaştırır😊 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 21 Aralık 2020 Paylaş 21 Aralık 2020 Mustafa Karaca yazdı: @Ali Cihangiroğlu çok çeşit varmış evet bende kendi evim olduğu için olmuşken güzel sabit bir şey olsun kablo karmaşası olmasın diye kırıp döküp yapayım istiyorum 😊 @Ü.Emre Kartal 2.5 kablo yeterli olur sanırım 😊 priz yan odada değil yan duvarda yani diğer odada bulunan diğer duvarda. O zaman şöyle yapayım yatak odasında dolabın arkasında olan priz var ordan eklemeler yapıp hattı ordan çekeyim. Aplik ve prizlerin tüm kabloları o priz kasasında olsun. O prizi de iptal edip buat kapağı ile kapatsam olur herhalde 😊 Prizin iptal olmasına gerek yok, aynı anda 2 tane fırın ütü vs takılmasın yeter 🙂 Ben olsam madem kırılıp dökülecek priz yaparken 2 3 lü grup olanlardan yaparım. Duvara da kabloyu kanalla yerleştiririm. Bir tadilat gerekirse ya da kablo eklemek icap ederse o kanaldan rahatça değişim yapılır. Mutlaka izole bant dışında makaron kullanın ayrıca. Sağlamlığı artırırsınız Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 21 Aralık 2020 Paylaş 21 Aralık 2020 demeyi unuttum, kablo kanalı döşedim tabii... 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 21 Aralık 2020 Yazar Paylaş 21 Aralık 2020 @Ü.Emre Kartal o hatta bir tane kurutma makinesi olacak her zaman bir de olursa 2 aplik 2 tane priz. 2 priz de genelde telefon şarjı olur arada sırada elektrikli süpürge çalışır. Çamaşır kurutma makinesi de kışın çalışır o da arada sırada. O yüzden aşırı bir yük olmaz sanırım 😊 Kanal yapacağım kesinlikle kablo değişimi vs olur diye ama 2li 3lü grup dediğinizi anlamadım 😊 İzole bant dediğiniz elektrik bantı mı 😃 Makaron da buat da ki ek yerleri için mi diyorsunuz 😊 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 21 Aralık 2020 Paylaş 21 Aralık 2020 Mustafa Karaca yazdı: @Ü.Emre Kartal o hatta bir tane kurutma makinesi olacak her zaman bir de olursa 2 aplik 2 tane priz. 2 priz de genelde telefon şarjı olur arada sırada elektrikli süpürge çalışır. Çamaşır kurutma makinesi de kışın çalışır o da arada sırada. O yüzden aşırı bir yük olmaz sanırım 😊 Kanal yapacağım kesinlikle kablo değişimi vs olur diye ama 2li 3lü grup dediğinizi anlamadım 😊 İzole bant dediğiniz elektrik bantı mı 😃 Makaron da buat da ki ek yerleri için mi diyorsunuz 😊 Sorun olmaz, evet elektrik bandından bahsetmiştim. Kablonun bütün ek yerlerini, açıkta kalabilecek her açık noktayı sağlamlaştırın. Bandın üzerine makaron geçirip ısıtın Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 21 Aralık 2020 Yazar Paylaş 21 Aralık 2020 Ü.Emre Kartal yazdı: Teşekkür ediyorum cevaplarınız için 😊 Yorum bağlantısı
Recommended Posts