İçeriğe Yönlendir

Messi -Pele

Evren Erakçora

Messi Pele'nin Gol Rekonuna Ulaşmış. Sizce en büyük futbolcu kimdir?  

47 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Evren Erakçora

Messi Pele'nin Gol Rekonuna Ulaşmış. Sizce en büyük futbolcu kimdir?

(Gelmiş Geçmiş En Büyük Futbolcu? Kaleci ve Savunmacılar yok, göze hoş gelen, yaratıcı, estetik , sanatçılar...)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Mehmet Yeter yazdı:

İbrahimoviç kalmış.

Sonradan eklenebiliyor muydu?

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Eski videoları izliyorum, Pele hem sol ayak, hem sağ ayakla hem de kafa ile müthiş goller atmış. 173cm boyunda adam nasıl bu kadar iyi sıçrayıp goller atmış, inanılmaz. Maradona nın hırsı ve cesareti müthiş, çok sert faullere maruz kalmış. Messi ,top sürme ve topa hakimiyet konusunda en iyi gibi. Onu da zaafiyeti zayıf sağ ayak ve kafa golü.  C.Ronaldo fiziksel kuvvet, sürat ile çok iyi atlet. İki ayağı da iyi ve hava hakimiyeti de var. Messi kadar  topla iyi değil bence. Ronaldinho çalım konusunda bir numara olmasa gerek. Tombul Ronaldo top sürmesi ve iki ayakla attığı güzel goller ile en iyilerden. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Nouma yok listede :) 

Şarkıcı , türkücü , tombalacılar yok listede. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Evren Erakçora yazdı:

Şarkıcı , türkücü , tombalacılar yok listede. 

Futbol dediğin seyir zevki. Nouma bence güzel sergiliyordu bunu :) 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

O da doğru, ülkemizde Hagi öyleydi. Top ayağına geldiği zaman ne yapacak diye heyecanla beklerdik. Alex de böyle harika bir futbolcuydu. 

İsa Erdoğan yazdı:

Ronaldinho 👍

Cambazlık, aldatma , çalım konusunda bir numara bence de. 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Koray Demir yazdı:

Neden Türk futbolcu yok Sayın Erakçora?

Büyük bir futbolcu vardı uzun boylu ABD ye kaçtı, o var bizde. Rıdvan, Tanju, Lefter kimler olabilir başka? :)

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Evren Erakçora yazdı:

Büyük bir futbolcu vardı uzun boylu ABD ye kaçtı, o var bizde. Rıdvan, Tanju, Lefter kimler olabilir başka? :)

Sergen. Ülkenin en yeteneklisiydi. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Benim gördüğüm Hagi vardı akıl dolu goller atıyordu 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Recep Demirci

Konu çok göreceli :) Messi benim nezdimde hep forvet arkası gibi ama çok fazla gol attı. C.Ronaldo bilhassa frikikleri şahane ve güçlü ne zaman ne yapacağını kestirmek zor. Tombul Nazario Ronaldo dönemindeki en iyiydi. Ronaldinho göze hitap eden estetik hareketlerde çok iyi. İbrahimoviç güçlü ve çılgınca işler yapıyor hele o İngiltereye attığı gol fizik kurallarını zorlayan bence abartısız söylüyorum Yüzyılın golü. Hani liste öyle bir listeki kıyaslama yapılacak bir durumun ötesinde hepsi kendi başına bir ekol. Pele ve Maradona pek fazla yaş dolayısıyla izleyebildiğim oyuncular değil ancak bu işin Üstadı konumundalar. Romario vardı oda çok bol atıyordu. Ama gönlümde en çok yer eden (gönüle karışılmaz) Talisca. Onun ayağına gelen her top beni acayip heyecanlandırır. Kalecide de Higueta o jeneriklik hareketiyle yıllar geçse de unutulmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Evren Erakçora yazdı:

Rıdvan, Tanju, Lefter kimler olabilir başka? :)

Hami, Metin Oktay, Şifo Mehmet, Baba Hakkı, İlhan Mansız, Oğuz Çetin, Tuncay Şanlı, Arda Turan diye uzar gider.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

Maradona bence ilk sırada olmalı. dünya kupasında, kendi liginde ,Avrupa' da yaptıkları ortada. daha önce de yazmıştım. Napoli macerası muazzam.iki ayağına da dikenli tel çevrilmiş karikatürü hala aklımda. o kadar tekmeye ayakta kalabilmesi... günümüz futbolcuları sezonda 6 ay sakat geçirirlerdi. 

listede yok ama Portekizli Eusebio da yaptıkları da muazzamdı. ama Hagi ,İbrahimoviç, ronaldino ve Zidane gibi nerde ne zaman ne yapacakları belli olmayan futbolcuları izlemek müthiş keyifti. son dönemin en şanssız futbolcusu İniesta bence ... ronaldo ve messinin çağına denk gelmese açık ara hafızalara yer ederdi.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Haluk Şentürk yazdı:

Maradona bence ilk sırada olmalı. dünya kupasında, kendi liginde ,Avrupa' da yaptıkları ortada. daha önce de yazmıştım. Napoli macerası muazzam.iki ayağına da dikenli tel çevrilmiş karikatürü hala aklımda. o kadar tekmeye ayakta kalabilmesi... günümüz futbolcuları sezonda 6 ay sakat geçirirlerdi. 

listede yok ama Portekizli Eusebio da yaptıkları da muazzamdı. ama Hagi ,İbrahimoviç, ronaldino ve Zidane gibi nerde ne zaman ne yapacakları belli olmayan futbolcuları izlemek müthiş keyifti. son dönemin en şanssız futbolcusu İniesta bence ... ronaldo ve messinin çağına denk gelmese açık ara hafızalara yer ederdi.

Takım oyunu olarak bakarsak Xavi var bir de.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Şöyle bir genel çerçeveden bakınca dünyanın en iyi futbolcuları hep varoş tabir edilen muhitlerde zor şartlarda büyüyen ve yoksul ailelerin çocuklarından çıkıyor. Demekki başarı tesadüf değil.

JZFWVb.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu

Benim oyum Maradona'ya :) 

Benim değerlendirme kriterlerim biraz farklı bu konuda. Pele ve Messi büyük yetenekler ama hep kendileri için dizayn edilmiş işleyen bir makine içinde kaldılar. Neredeyse uykularında takım arkadaşlarıyla paslaşabilecekleri sistemlerde oynadılar. Farklı bir ortam içine girmekten kaçındılar. Mesela Maradona'nın Napoli'de başardıklarını yapabilirler mi? Bu tip bir meydan okumaya cesaret edebilirler mi? Sanmıyorum. 

Brezilyalı Ronaldo sakatlanıncaya kadar çok iyiydi. Sırtında defans taşırdı kaleye kadar :) Bence hem Messi hem de CR7'den üstündür.

CR7'de hem Sporting'de hem MANU da hem de Real Madrid'de iyi işler yaptı. Real takımı da onun için kurulmuş bir takım değildi. İspanya istatistikleri Messi ile aynıdır belki de üstündür. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ahmet Kaleli
(düzenlendi)

Ben Messiyi seçtim.İngiltere ve İspanya ligini takip ediyorum.Dsmart aboneliğimden dolayı.Yaştan dolayı maradona pele platini hiç hatırlamam.Ronaldinho zidane  v.s öğrencilik zamanımızdaydı.Messi ve Ronaldoyu her maç takip ettim.Göreceli olmakla beraber Messi ve Ronaldo ilk iki sırayı alır.Babama sorsak Pele ve Maradona ilk iki sırayı alır der.

tarihinde Ahmet Kaleli tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Ben Maradona'yı seçtim, özel hayatını tasvip etmiyorum ama Messi tek takımda oynadığı için seçmedim. Oynadığı takımların başarısına katkısına bakınca Maradona seçtim.

Ancak futbol bir zevk oyunu olsaydı

Messi

Ronaldo (orijinal)

Ronaldinho

derdim. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...