Mehmet Kazancıoğlu 2 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 2 Mayıs 2021 Selçuk Bakış yazdı: Valla benim aklıma gelmez, gelse de yapamazdım, eline sağlık Abicim. Vak vak yok muydu bunda. Vak vak var ancak yeterli gelmiyor depodan yakıt çekmeye Servet Aydın yazdı: Depo içi veya hat üstü öncü pompa bozuk olsa da yakıt geri kaçmadığı sürece araç çalışır. Commonrail pompa emişi güçlüdür daima Depo içi şamandırayı söktüm orada pompa yok. Ya geri kaçırıyor yada gene başa dönüyorum imoda sorun var yakıtı kesiyor ben çalıştırmak için zorlayinca depodan yakıt çekmiyor ama hatta bulunan bitince artık hiç çalışmıyor bulamadım gitti nerede olduğunu 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Mayıs 2021 Paylaş 2 Mayıs 2021 emme manfiold altındaki metal boru çatlar, hava yapar, beyin yanındaki kutudaki rölelerde sıkıntı olabilir, vakvakın plastik hortumunda nokta delik olur hava kaçar, ustaya teslim etmeli, marş basınca almayan her ütrlü diesel de marşa fazla basmamalı, iş büyür, çok büyür. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 2 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 2 Mayıs 2021 Peki abiler bir kac soru daha normalde akü den 1. Kontak kapalı iken kaç volt ölçmeliyim 2. Marşa basarken kaç volt ölçmeliyim 3. Araç çalışırken kaç volt ölçmeliyim Aklımda deli sorular var akü veya şarj problemi olabilir mi Araç ilk marş ta çalışıyor akü kendini toplamış, sonra kullanıyorum fakat şarj etmiyor stop edip tekrar aracı çalıştırmaya çalışınca akü yetersiz ve ilk marşı yapamıyor sonra biraz dinleniyor ki genelde çalışmayınca kutup başını söküp bekliyorum akü biraz kendini topluyor sonra biraz havasını alıp marş yapınca çalışıyor böyle birşey olabilirmi Çağlar Bayur yazdı: emme manfiold altındaki metal boru çatlar, hava yapar, beyin yanındaki kutudaki rölelerde sıkıntı olabilir, vakvakın plastik hortumunda nokta delik olur hava kaçar, ustaya teslim etmeli, marş basınca almayan her ütrlü diesel de marşa fazla basmamalı, iş büyür, çok büyür. Abi hava yapsa bunu ilk marş ta da yapması gerekmez mi aracı ilk çalıştırınca hiç sorun yok bir yerlere gidiyorum aracı park ediyorum geri gelince çalışmıyor özellikle kısa sure sonra gelince yapıyor sabah işe gidiyorum akşam marş yapınca sorun yok ama eve gelirken fırına uğrayıp tekrar araca binince çalışmıyor Yorum bağlantısı
Servet Aydın 3 Mayıs 2021 Paylaş 3 Mayıs 2021 Sabit 14 volt olacak araç çalışırken. Eğer akü çok boş ise 14.6 civarı. Stop halde 12.8 13.2 civarı 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 3 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 3 Mayıs 2021 Servet Aydın yazdı: Sabit 14 volt olacak araç çalışırken. Eğer akü çok boş ise 14.6 civarı. Stop halde 12.8 13.2 civarı akşam ölçüp sonuçları yazarım Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Mayıs 2021 Paylaş 3 Mayıs 2021 Mehmet Kazancıoğlu yazdı: aracı ilk çalıştırınca hiç sorun yok bir yerlere gidiyorum aracı park ediyorum geri gelince çalışmıyor özellikle kısa sure sonra gelince yapıyor 1.4 tdci da standart özellik onlar garip türlü huyları vardır 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 3 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 3 Mayıs 2021 Aküyü ölçtüm Araç iki dün bu gün yatıyor yani akü dinlenmiş durumda Kontak kapalı 12.5 Araç çalıştıktan sonra 14.3 Bu değerler Servet abinin söylediği değerlere göre normal Benim teorim biraz çökmüş gibi gözüküyor ama hala biraz şüphem var ölçü aletinin aracata bıraktım. Malesef yasaklar dolayısı ile araç ile çıkamıyorum çıkıp da çalışmazsa aynı ölçümleri tekrar yapacağım 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 3 Mayıs 2021 Paylaş 3 Mayıs 2021 Aküyü unut. Yakıt sistemi hava yapıyor ok ancak mekanik olarak hava alındığı halde çalışma yok. Lamba testi herşeyi ortaya çıkaracak. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 3 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 3 Mayıs 2021 Evet bir soru daha Yolda giderken kısa farlar açık, far göstergesi yeşil yanan lamba yanip yanip sönüyor bazen ikaz veriyor nedeni nedir PSA grubunda bu ne anlama gelir ben hep ampullerin biri kesmişti diye düşünüyordum tüm hepsini kontrol ettim patlak ampul yok Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Mayıs 2021 Paylaş 3 Mayıs 2021 ikaz sal anlamı yok, ampulü oynuyor veya tesisatta gitgel yapan bir yer var 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Mayıs 2021 Paylaş 3 Mayıs 2021 Far kolu da sorunlu olabilir. Araca sonradan eklenen elektrikli bi aksesuar varsa da yapabilir. Dacia'ların bazılarında da olabiliyor bu durum. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 4 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 4 Mayıs 2021 Araca sonradan bağlanan teyp var sadece. Far kolu olabilir farı kapatıp açınca bazen duzeliyor. Çağlar abinin dediği gibi sağ far da ampul tırnağı tam oturmuyordu belki o yapıyor olabilir ona bakmam lazım. Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 4 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 4 Mayıs 2021 Çağlar Bayur yazdı: emme manfiold altındaki metal boru çatlar, hava yapar, beyin yanındaki kutudaki rölelerde sıkıntı olabilir, vakvakın plastik hortumunda nokta delik olur hava kaçar, ustaya teslim etmeli, marş basınca almayan her ütrlü diesel de marşa fazla basmamalı, iş büyür, çok büyür. Abi bu soyledinin çatlaklar nasıl test edilebililir. Akü ölçümleri normal olduğuna göre ısınınca yapmasının nedeni bu olabilir araç ısınınca delik patlak çatlak ne ise genleşip büyümesi sonucu hava yapma ihtimali artmış olabilir gibi geliyor Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 4 Mayıs 2021 Paylaş 4 Mayıs 2021 Çağlar Bayur yazdı: ikaz sal anlamı yok, ampulü oynuyor veya tesisatta gitgel yapan bir yer var Peki Çağlar abi benim de bir sorum olacak (bu sorun servise giderek yağı, filtreleri değiştirdikten sonra oluştu) araba düz zeminde dururken bir problem olmuyor ancak yokuş aşağı park ettiğimde mazot damlatıyor, ben onu yağ zannederek bir kere servise yeniden götürdüm ancak mazot olduğunu söylediler. İlk aldığımda yoktu. Nerden kaynaklanabilir. Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 21 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 21 Mayıs 2021 Fransız 19 mayıstan beri sanayide, enjektörler kontrol edildi sağlam mazot pompası test edildi sağlam krank sensörü değişti mevcut olan sağlam son olarak bu gün beyinciye gitti sonuç bekliyoruz. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 27 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 27 Mayıs 2021 hala sonuç alamadık aracın beyninde problem var deniyor fakat beyini tamir edecek veya sorunu çözecek birsini henüz bulamadık. bir adet beyin bulundu sağlam denildi ancak araca takılınca hiç cevap vermedi aracım hala sanayide yatıyor. buralarda bir beyinci daha bakacak bakalım o ne diyecek bekliyoruz. bir iki yetkili servis ile görüştüm aracın üretimi durduğu ve 10 yıllık süre geçtiği için yedek parça temini olmadığından işlem yapamayacaklarını söylediler. sanayide bulmanız gerekir bizler bir şey yapamayız denildi. Yorum bağlantısı
Ali Gök 27 Mayıs 2021 Paylaş 27 Mayıs 2021 nasıl yani 10 yılı geçince parça getirtmiyormu yetkili servisler. bu her marka için geçerlimi bu arada illa citröen xsara beyni lazım dimi alternatif uyan varmıdır acaba 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 27 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 27 Mayıs 2021 (düzenlendi) Ali Gök yazdı: nasıl yani 10 yılı geçince parça getirtmiyormu yetkili servisler. bu her marka için geçerlimi bu arada illa citröen xsara beyni lazım dimi alternatif uyan varmıdır acaba iki servis ile görüştüm ikisi de aynı cümleyi kurdu üretimi bitmiş bir araç olduğu için yedek parça temin edemiyoruz. o yüzden bakamıyoruz denildi. benim beyin üzerinde pejo amblemi var fotoyu ben çekmedim usta gönderdi kodu 96 559 198 80 0281 011 540 27 Mayıs 2021 tarihinde Mehmet Kazancıoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 27 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 27 Mayıs 2021 Muhammet Ali Deli yazdı: Allah sabır versin Allah razı olsun 1 Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt 27 Mayıs 2021 Paylaş 27 Mayıs 2021 iki servis ile görüştüm ikisi de aynı cümleyi kurdu üretimi bitmiş bir araç olduğu için yedek parça temin edemiyoruz. o yüzden bakamıyoruz denildi. benim beyin üzerinde pejo amblemi var fotoyu ben çekmedim usta gönderdi kodu 96 559 198 80 0281 011 540Mehmet kardeşim tam olarak hatırlamakta birlikte, forumda da konusu geçmişti diye aklımda kalmış. Ankara da meşhur bir beyinci varmış. Keşke ismi aklıma gelse idi. 2 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 27 Mayıs 2021 Paylaş 27 Mayıs 2021 nasıl yani 10 yılı geçince parça getirtmiyormu yetkili servisler. bu her marka için geçerlimi bu arada illa citröen xsara beyni lazım dimi alternatif uyan varmıdır acabaVW de o sorun yok. Mustafa Arıkan B5.5 için kapı altı marsbiyel kapak bile buldu serviste. Üstelik piyasadan ucuza. Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 27 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 27 Mayıs 2021 Önder Özcan yazdı: Lanet olası fedaraller. hep senin yüzünden hep yok fransız söyle yok fransı böyle dedin dedin, dedik bir bildiği vardır büyüğümüzün izinden gidelim 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts