İçeriğe Yönlendir

Lastik Değiştikten Sonra Neler Hissedilir? Lastik Değiştirmek Önemli mi?

Tulak Akan

Recommended Posts

Tulak Akan

Merhaha

Bende lastik var 2014 ve 2016 yillarina ait disleri duruyor ama baya eski gozukuyor. Yaz lastigini karda surdum fakat iyi bir tutus yok tabi. Ama yer kuruyken yada yagmurda gayet normal hissediyorum. Sizce lastik degisimi yapsam kis lastigi alsam daha mi sessiz olucak, daha mi konforlu, yoksa yani artilari ne olucaktir bana. Sonucta ben normal hissediyorum karda surmedigim surece. Arabada eski oldugu icin gelen sesler lastikten mi yoksa aracin eski olmasindan mi onuda bilemiyorum

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)

Lastikler büyük ihtimalle sertleşmiştir. Kış lastiğinin amacı, soğuk havada daha çok yumuşak kalmasıdır. Desenleri de tutunmayı arttırır. Yaz lastiği birde eski ise kışın sürekli patinaja düşer. Kış lastiği genelde yazlıktan daha sesli olur. Sürtünmeyi arttırır, daha çok yakıt tüketir.  

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Kaan Karakaya

Fiesta'nın süspansiyonunun sertliğinden konforsuzluğundan şikayet çoktur. Yeni Nokian Snowproof lastik aldım. Ses azaldı, kasislerde konfor arttı.

Fiesta'da süspansiyon sorunu değil lastik sorunu varmış. O kadar yani.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Celal Aydın

Lastik değişiminden sonra süspansiyonlarda bariz yumuşama hissedilir ve yuvarlanma uğultusu oldukça azalır.
Eskiyen lastik balans tutmamaya başlar, yeni lastik balans cihazına takıldığı gibi tutar balansı. (Çok kısa sürer eski lastiğe nazaran)
Bir de psikolojik olarak güvende hisseder insan, tren rayında gidiyormuş gibi...

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

2015 model aracımın yaz lastiklerini bu yıl kış lastiklerine geçerken çöpe ayırdık.dişleri çok iyiydi ama lastik 4-5 senede özelliğini epey kaybediyor. lastik önemli olduğu için belirtilen yıl veya diş derinliği oranlarında değişiminden yanayım. keşke dememek için.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Aslında güzel soru. Araba kullananların %95’i hiçbir şey hissetmez. Ama standart sakin sürüş koşulları terkedildiğinde veya ani kaza önleme hareketlerinde farklar bariz belli olur

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

ABS daha geç devreye girer, fren hissi artar, virajda tutunma artar, ses azalır, tüketim azalır vs vs vs. Kışın kışlık yazın yazlık.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Metin Akbal yazdı:

ABS daha geç devreye girer, fren hissi artar, virajda tutunma artar, ses azalır, tüketim azalır vs vs vs. Kışın kışlık yazın yazlık.

tüketim, yol tutuş artacağı için, aynı marka ve model lastiğe göre artar. ne kadar artar ondan emin değilim. ekonomi amaçlı lastiklerde bile tasarruf taş çatlasa yüzde 4 oluyor. o halde önemsiz bir detay diyebiliriz.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
tüketim, yol tutuş artacağı için, aynı marka ve model lastiğe göre artar. ne kadar artar ondan emin değilim. ekonomi amaçlı lastiklerde bile tasarruf taş çatlasa yüzde 4 oluyor. o halde önemsiz bir detay diyebiliriz.
Pardon doğrudur bende şimdi aklıma geldi. Ekonomi odaklı (Energy Saver gibi) lastiklerde yok tutuş düşüktü.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Aslında güzel soru. Araba kullananların %95’i hiçbir şey hissetmez. Ama standart sakin sürüş koşulları terkedildiğinde veya ani kaza önleme hareketlerinde farklar bariz belli olur

bravo , bende lastiklerimden çok memnundum, teyzenin biri aninde direksiyonu önüme kırınca anladım , frene bastım ama duramadım .

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Aracın sürüş karakteristiği tamamen değişir yeni lastik ile ama arabayı dinleyen sürücü olmak gerek bunu anlamak için. Herkes farketmeyebilir farkı.

Yorum bağlantısı
Tulak Akan

lastigimi kontrol ettim on lastikler 2011 model yaz lastigi michelin arkalarda ayni ama 2014 model , sizce degisim zamani gelmis mi , yani tabi gelmis ama disler duruyor ve degisimden sonra umarim cok buyuk farklilik olur diyebilir miyim ?

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Tulak Akan yazdı:

lastigimi kontrol ettim on lastikler 2011 model yaz lastigi michelin arkalarda ayni ama 2014 model , sizce degisim zamani gelmis mi , yani tabi gelmis ama disler duruyor ve degisimden sonra umarim cok buyuk farklilik olur diyebilir miyim ?

2011 üretimi lastikler epey sertleşmiştir, bence değişim zamanı gelmiş geçiyor. Eşimin 2014 model aracı henüz 11 -12 bin km de, 1 ay kadar evvel kış lastiği takmak için ilk kez söküldü lastikleri,bu arada lastikler run flat, yanakları ekstra güçlendirilmiş,  2 tanesi sökme esnasında yırtıldı yanak bölgesinden, esnekliğini kaybettiğinden. Risk almaya değmez . Değişince farkı çok net anlarsınız diye düşünüyorum. Özellikle değişim sonrası ilk kullanımda çok farkediyor. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...