İçeriğe Yönlendir

Kuraklık Kapıdan Girdi Salonda Oturuyor

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Geçen sene bugün alibey barajında doluluk oranı %70 iken bugün %10. 

Böyle giderse yazın suları kesmek zorunda kalacak belediye. 

mesela neden suları kesmek zorunda kalacak diye düşünürüz de,evlerde ferdi neeler yaparız diye haberler, konuşmacılar, fikir vs. takip etmeyiz.

genel olarak sana sormadık, pille işe gidip gelion

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Yıldızlar hiç olmadığı kadar parlak. Hava da gram nem yok galiba 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

mesela neden suları kesmek zorunda kalacak diye düşünürüz de,evlerde ferdi neeler yaparız diye haberler, konuşmacılar, fikir vs. takip etmeyiz.

genel olarak sana sormadık, pille işe gidip gelion

yav orasını geçtik zaten. Neremiz düzgünki su işi de düzgün olsun. Sulama yıkama işleri boşa akan suyun büyük yüzdesini oluşturuyormuş. 

Mustafa Tüfekçi yazdı:

istanbulda yaşayıp yıldız görebiliyorsan ya köydesin ya zenginsin

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

yav orasını geçtik zaten. Neremiz düzgünki su işi de düzgün olsun. Sulama yıkama işleri boşa akan suyun büyük yüzdesini oluşturuyormuş. 

istanbulda yaşayıp yıldız görebiliyorsan ya köydesin ya zenginsin

Tuprasin gubretasin dibindeyiz körfezdeyim. Uzun zamandır bu kadar parlak görmemiştim nem kapar olduk da ne mi yok

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

vesile ile suyu programlı kesersen israf artar aslında

Mustafa Tüfekçi yazdı:

gece ayaz yapar, arabayı ört

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Ort üstünu yorgan yorgan üstüne.

Yarı kapalı garajda o sıkıntım yok. Ama ayazda kalanlar donuyor 

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

Önümüzdeki hafta sonu hava sıcaklıklarının 10-12 derece artması bekleniyor:nea:

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
İlkay Başaran yazdı:

Bunlar hep zinadan

Bu söz kısmen doğru.

Hak bela yazmaz, kul azmadıkça,

Kula bela gelmez, Hak yazmadıkça. 

Burada "azmak"tan kasıt illa zina yapıp, dansöz oynatmak değil. İşini düzgün yapmamak da azmaya girer. Kısaca azmak, doğru yoldan sapmak demektir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

uzaya yollanan 1 adet füze ne kadar su harcıyor acaba

Yorum bağlantısı
Umut Taşlı

bu yıl kuraklık vesile olur da buldukları her yere saçmasapan çiçek ekip sürekli sulamaktan vazgeçerler belki. küçük, büyük her yerde aynı şey.

çiçekte böcekte bir dünya markası, türküye belediyesi.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bahçe sulamada hortumla ve yağmurlama yapanlara, araba yıkama yerlerine, sanayide suda geri dönüşüm tesisi kurmayanlara ibb kısıtlama getirmeli

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mehmet Ozyurek yazdı:

Mantıklı bir yöntem, güzel bir damlama sistemi ile iki ay bahçe sular.. 

bizim çatıdan gelen suyu depoda topluyorum. bahçe vs toplamak için. herhalde 25-30 ton vardır kapasitesi.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Aralık'tan beri araba yıkamadım herhalde. Durumu gördüğüm için bilerek yıkamıyorum. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben de iki aydır yıkamıyordum.. Kışın tuzu gitsin diye dün yıkadım ama çok su harcamadım. 

Eve çözüm lazım.. Sıcak su banyoya gelene kadar akan 10 larca litre suya  içim acıyor. 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Ben de yıkama zamanımı oldukça uzattım 2 ayda bir yıkamıyorum artık. 

Mehmet Ozyurek yazdı:

Ben de iki aydır yıkamıyordum.. Kışın tuzu gitsin diye dün yıkadım ama çok su harcamadım. 

Eve çözüm lazım.. Sıcak su banyoya gelene kadar akan 10 larca litre suya  içim acıyor. 

Küçük eve taşın abi, çabuk geliyor :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

2 aydır yıkamıyordum arabayı, pazar günü petrolde her zamanki gibi makinede yıkadım arabayı, pazartesi zabah 7 de çamur yağdı :onder:

Sular seller gibi yağsa tamam, sadece 5 dk sürdü, arabalar ve asfaltın üstü ıslandı o kadar.

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Tansu Kalafatoğlu

1 ay daha yağmur yokmuş istanbulda. Büyük sıkıntı var

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Serkan Toker yazdı:

Köylüye salma sulamanın gereksiz ve zararlı bir durum olduğu anlatılmalı. Binlerce ziraat mühendisine zorunlu şark hizmeti olmalı. Hepsi masabaşı iş istiyor, git çiftçiye durumu anlat, fasulye ektiği bahçesini zannedersin çeltik ekmiş gibi suluyor.

Gomonist.

sulamadan ne yetiştirecez? Çiftçilik yaptın mı?

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

1 ay daha yağmur yokmuş istanbulda. Büyük sıkıntı var

Sahil yolu her gün çimler sulanıyor suyun yarısı yolda.. hatta balatalara gelmesin diye yolun ortasından gidiyorum. Kime şikayet edecem.. vur patlasın çal oynasın.

Çim olmaması gereken yerler çim.. gereksiz.. ağaç dik yeter. O da okaliptüs olmamalı çam çınar vb olmalı.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benim çocukluğumda akan derelerden kışın bile su akmıyor artık.. 

Bildiğim arazideki çeşmelerin hepsi kurudu.. 

Ne güzel günlermiş ya. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Gomonist.

Sahil yolu her gün çimler sulanıyor suyun yarısı yolda.. hatta balatalara gelmesin diye yolun ortasından gidiyorum. Kime şikayet edecem.. vur patlasın çal oynasın.

Çim olmaması gereken yerler çim.. gereksiz.. ağaç dik yeter. O da okaliptüs olmamalı çam çınar vb olmalı.

Sulamayı kuyu suyuyla yapıyor olabilirler ama düşük ihtimal.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Mehmet Göktürk yazdı:

Gomonist.

Köylüyüm ben.. :yes:  Bizim köyde damla sulama tesisatı yaptım eniştenin bahçeye, akşamları bu su yetmez diye bir de hortumla kendisi suluyor. Balkonun önü bahçe. Yerde otururken baktım toprak oturduğumuz yerden 20 santim aşağıda duruyor, dedim sen bu bahçeyi yaptığında burası nasıldı bu set var mıydı ? Yoktu dedi, yaklaşık 20 santim bahçesi erozyona uğramış haberi yok. Biraz aşağı meyilli bir bahçe.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Serkan Toker yazdı:

Köylüyüm ben.. :yes:  Bizim köyde damla sulama tesisatı yaptım eniştenin bahçeye, akşamları bu su yetmez diye bir de hortumla kendisi suluyor. Balkonun önü bahçe. Yerde otururken baktım toprak oturduğumuz yerden 20 santim aşağıda duruyor, dedim sen bu bahçeyi yaptığında burası nasıldı bu set var mıydı ? Yoktu dedi, yaklaşık 20 santim bahçesi erozyona uğramış haberi yok. Biraz aşağı meyilli bir bahçe.

kök bölgesine yapılan sulama ile 7 de 1 kadar su ile aynı iş yapılabiliyormuş. sistemleri araştırırken avrupada filan bunu kullandıklarını görmüştüm. aşırı sulam amineral tuzluluğunu arttırıyor ve yer altı sularının kirlenmesine neden oluyor. köyde kahvde dedimki muhtara, 150 bin tl dizel pompanın mazotuna vereceğine 3 4 çiftçi toplanın 300 bin tl solar sisteme para verin, birde damlama sulama yapın planınız programınız olsun daha ilk seneden amorti edersiniz. 10 sen ekullanırsınız. yok yiğenim biz anlamayız o işten diyor... sonra su neden bitti.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Doğan Arşiray yazdı:

kök bölgesine yapılan sulama ile 7 de 1 kadar su ile aynı iş yapılabiliyormuş. sistemleri araştırırken avrupada filan bunu kullandıklarını görmüştüm. aşırı sulam amineral tuzluluğunu arttırıyor ve yer altı sularının kirlenmesine neden oluyor. köyde kahvde dedimki muhtara, 150 bin tl dizel pompanın mazotuna vereceğine 3 4 çiftçi toplanın 300 bin tl solar sisteme para verin, birde damlama sulama yapın planınız programınız olsun daha ilk seneden amorti edersiniz. 10 sen ekullanırsınız. yok yiğenim biz anlamayız o işten diyor... sonra su neden bitti.

Salma sulama ile dikenleri, ayrık otları vs hepsini suluyorlar Sonra birde onları temizleme derdi var. Domates kökü 15-20 santime kadar suya erişebiliyor, kökünden sulamak şart değil.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...