Mehmet Göktürk 18 Ocak 2021 Paylaş 18 Ocak 2021 Ali Gök yazdı: noldu yahu dolduralımmı küvetleri şimdi tamammı su işi sonra tıpasını açmayacaksan doldurabilirsin. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 18 Ocak 2021 Paylaş 18 Ocak 2021 Ali Gök yazdı: noldu yahu dolduralımmı küvetleri şimdi tamammı su işi Normalde süt dolduruyorduk biz. O da zamlanmış iyi mi Yorum bağlantısı
Ali Gök 18 Ocak 2021 Paylaş 18 Ocak 2021 Mehmet Göktürk yazdı: sonra tıpasını açmayacaksan doldurabilirsin. olurmu yahu öyle 1 ton su harcamak lazım minimum hiçbişe olmazsa 250 litreyle diş fırçalamak lazım 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 18 Ocak 2021 Paylaş 18 Ocak 2021 Mert Gulkokan yazdı: Az önce baktım barajlar %30 a çıkmış Karların erimesi ile çok rahat 40 kadar çıkar o zaman dans 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Ocak 2021 Paylaş 18 Ocak 2021 Selçuk Keleş yazdı: o zaman dans Ooo çamur... Bereketli olsun. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 18 Ocak 2021 Paylaş 18 Ocak 2021 Çok fazla kuyu açıyoruz. Şu sulama işine bir çözüm getirilmeli. Kuyu pompaları satışları inanılmaz. Kuyu suları daha derinden çıkıyor artık. Daha derinden daha tuzlu. Fazla tuz toprağa ne yapar? 2030-40’lar felaket gibi duruyor Nasa’nın yayınladığı yeraltı su haritası. Nasa’nın yeraltındaki suları görebildiğini de görmüş olduk bu arada 2 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 20 Ocak 2021 Paylaş 20 Ocak 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: Ooo çamur... Bereketli olsun. Nerdeee bu eskilerden 1 Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 20 Ocak 2021 Paylaş 20 Ocak 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Çok fazla kuyu açıyoruz. Şu sulama işine bir çözüm getirilmeli. Kuyu pompaları satışları inanılmaz. Kuyu suları daha derinden çıkıyor artık. Daha derinden daha tuzlu. Fazla tuz toprağa ne yapar? 2030-40’lar felaket gibi duruyor Nasa’nın yayınladığı yeraltı su haritası. Nasa’nın yeraltındaki suları görebildiğini de görmüş olduk bu arada Haritaya göre Libya tarafında yer altı suları çok ama Ukrayna ve çeçenistan tarafında yer altı suyu yok. Yorum bağlantısı
Metin Mankal 20 Ocak 2021 Paylaş 20 Ocak 2021 Bizler tasarruf yapmaya çalışıyoruz..Hem bütçemiz hem de vatanımız için..Bir felaketin yaklaşmakta olduğunun farkındayız..Önlem alınmalı diye feryat ediyoruz ama o önlemleri alacak makamların ne yazık ki gündemleri bambaşka..Susuz kaldığımızda kimi suçlayacaklar acaba ? 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 20 Ocak 2021 Paylaş 20 Ocak 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Çok fazla kuyu açıyoruz. Şu sulama işine bir çözüm getirilmeli. Kuyu pompaları satışları inanılmaz. Kuyu suları daha derinden çıkıyor artık. Daha derinden daha tuzlu. Fazla tuz toprağa ne yapar? 2030-40’lar felaket gibi duruyor Nasa’nın yayınladığı yeraltı su haritası. Nasa’nın yeraltındaki suları görebildiğini de görmüş olduk bu arada Ben bu haritaya inanmıyorum. Çok saçma . Abartılmış. Haritaya göre Kıbrısta çağıl cağıl su var. Ama bizim KKTC susuzluktan kırılıyor. 1 Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 20 Ocak 2021 Paylaş 20 Ocak 2021 Metin Mankal yazdı: Susuz kaldığımızda kimi suçlayacaklar acaba ? Malum örgütü olabilir mi ? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 20 Şubat 2021 Paylaş 20 Şubat 2021 Kamyonlarla kar taşınıyormuş baraja https://www.ntv.com.tr/galeri/turkiye/cadde-ve-sokaklardan-toplanan-karlar-alibeykoy-baraji-bolgesine-dokuluyor,ed5bzBH_4US4QiXKiDeNpw/5AYVWf-inUi5P1f5jZk1AQ çok geç kaldık. Çatılara yağan su, caddelere sokaklara yağan su yağmur kanallarıyla denize akıtılıyor. Yazık. imar planlamasında yağmur sularının bir an önce değerlendirilebileceği düzenler olmalı. Ev evde yağmur suyu için depolama yapılmalı. İski yağmur suyu hatlarını barajlara geri basmalı. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 20 Şubat 2021 Paylaş 20 Şubat 2021 Mert Gulkokan yazdı: Eskişehirde zemin katta 3 tonluk su deposu zorunluluğu getirildi depolar ayrıca paslanmaz çelikten yapılıyor Üstüne birde yağmur suyu depolaması gelirse en azından 3 tonluk depo yağmur suyu ile dolabilir Depo zorunluluğu istanbul’da da var ama yağmur sularının bu depoya bağlama zorunluluğu yok. Bunlar çok önemli. Keşke bakanlık yazı gönderse bize de uygulatsak Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 20 Şubat 2021 Paylaş 20 Şubat 2021 Mert Gulkokan yazdı: Eskişehirde zemin katta 3 tonluk su deposu zorunluluğu getirildi depolar ayrıca paslanmaz çelikten yapılıyor Üstüne birde yağmur suyu depolaması gelirse en azından 3 tonluk depo yağmur suyu ile dolabilir 1- bu depolara çeşme suyu mu konacak 2- bu depoların çeliğinin ve kendinin yapılması için acaba kaç litre su ve enerji tüketiliyor nelere maloluyor? Su kesintilerinin sıkıntılarının önemli bir sorumlusu depolardır. Su kesilip yeniden gelince önce depoya dolmaya çalışırkan saatlerce yukarı mahallelere ve dairelere yeterli su çıkmaz. abesle iştigal diyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 20 Şubat 2021 Paylaş 20 Şubat 2021 Mert Gulkokan yazdı: https://www.instagram.com/p/CKD_e3cpRI3/?igshid=18mtcmm96xca Hocam 8 numaralı resme bakarsanız depoyu görürsünüz Evlere gelen şebeke suyu normalde burayı dolduruyor su kesildiğinde içindeki dolu su yeniden su gelene kadar evleri besleyecek Su niye kesiliyor ki? Modern ülkede su kesilmez? Depolama işini büyüüük depoda (baraj diyoruz) belediye yapar. Bu karar bence depocu esnaf lobisinin işi. çok maliyetli ve israf. su harcamasını da olumsuz etkiler. çünkü depo ayda bir boşaltılır temizlenir vs vs. depo olduğu zaman buna hidrofor takman gerekir. bir sürü arıza kaynağı maliyet işçilik. ömür törpüsü. Sonra sorarız amerikada arabalar niye ucuz. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 20 Şubat 2021 Paylaş 20 Şubat 2021 Mert Gulkokan yazdı: https://www.instagram.com/p/CKD_e3cpRI3/?igshid=18mtcmm96xca Hocam 8 numaralı resme bakarsanız depoyu görürsünüz Evlere gelen şebeke suyu normalde burayı dolduruyor su kesildiğinde içindeki dolu su yeniden su gelene kadar evleri besleyecek Totalde tüketilen su değişmiyor hatta sular kesilince depodaki su bitmesin diye tasarrufu artırıyoruz. Yağmur sularını geri döndürüp kullanmamız lazım. Boşuna denize gidiyor. Kullansak da kirletip denize gidiyor. İki ucu değnek Mehmet Göktürk yazdı: Su niye kesiliyor ki? Modern ülkede su kesilmez? Depolama işini büyüüük depoda (baraj diyoruz) belediye yapar. Bu karar bence depocu esnaf lobisinin işi. çok maliyetli ve israf. su harcamasını da olumsuz etkiler. çünkü depo ayda bir boşaltılır temizlenir vs vs. depo olduğu zaman buna hidrofor takman gerekir. bir sürü arıza kaynağı maliyet işçilik. ömür törpüsü. Sonra sorarız amerikada arabalar niye ucuz. Çatıya koyalım. Cazibeli aksın hocam. Zaten içme suyu değil. Birkaç ilaçlama ile depo temizlenir. En kötü depodaki su kullanılıp depo temizlenir. Bence esas gaye yağmur suyunu depolamak olmalı Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 20 Şubat 2021 Paylaş 20 Şubat 2021 Mert Gulkokan yazdı: Tansu Kalafatoğlu yazdı: Çatıya koyalım. Cazibeli aksın hocam. Zaten içme suyu değil. Birkaç ilaçlama ile depo temizlenir. En kötü depodaki su kullanılıp depo temizlenir. Bence esas gaye yağmur suyunu depolamak olmalı Çeşmeden akan suyu kim içiyor hocam ülkede o kadar kaliteli su var mı ki ? Var tabi. ben içiyorum. Bu da su mafyasının oyunu. Şişeyle su mu satılır? Çeşme suyunun içilebilirliği de bi gösterge. İçilemeyen suyu niye belediye basıyor ki musluklara? Tansu Kalafatoğlu yazdı: Totalde tüketilen su değişmiyor hatta sular kesilince depodaki su bitmesin diye tasarrufu artırıyoruz. Yağmur sularını geri döndürüp kullanmamız lazım. Boşuna denize gidiyor. Kullansak da kirletip denize gidiyor. İki ucu değnek Çatıya koyalım. Cazibeli aksın hocam. Zaten içme suyu değil. Birkaç ilaçlama ile depo temizlenir. En kötü depodaki su kullanılıp depo temizlenir. Bence esas gaye yağmur suyunu depolamak olmalı yağmur sularını yeraltına artezyenlerden geri basmak belki olabilir. Minik barajlarla da tutulur zaten çoğu kez tutulmaya çalışılıyor. Sarnıç yaklaşımı bahçe vs için olabilir ama o işlerin toplam maliyeti baraj yapmaya göre çok yüksek. Ancak su olmayan bir köyde vs olacaksın da hadi toplayayım diyeceksin. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 20 Şubat 2021 Paylaş 20 Şubat 2021 Mehmet Göktürk yazdı: Var tabi. ben içiyorum. Bu da su mafyasının oyunu. Şişeyle su mu satılır? Çeşme suyunun içilebilirliği de bi gösterge. İçilemeyen suyu niye belediye basıyor ki musluklara? Su içiliyor. Onda sıkıntı yok. Ama içeriği nedir? Mikroorganizmalar ölsün diye verilen ilaç? Mineral durumu? ben daha kaliteli su için dışarıdan alıyorum 10lt. Doğal mineralli su içiyorum. Saka’nın değerleri epey iyi. ha musluk suyunda da çözüm var. 5lt Musluk suyuna 1 şişe maden suyu dökersek bence o da mineralli olabilir Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 20 Şubat 2021 Paylaş 20 Şubat 2021 (düzenlendi) Kuraklığın iki kısmı var. İlki tasarruf, diğeri ise biriktirmek. Gelişmiş ülkelerde kanalizasyon ve yağmur hatları ayrıdır. Kanalizasyon hattı atıksu arıtma tesisine gider arıtılır ve akarsulara/denize verilir. Yağmur hattı ise toplama havzalarında biriktirilir. Hatta barajlar beslenir . Bizde ise her ikisi de atıksu tesisine gidiyor. Hem tesis boşuna fazla kapasite çalışıyor hem de atıksuyla birlikte kullanılamaz yere gidiyor. Kuraklık var diyoruz, yollar, köprüler, devasa binalar yapıp parayı betona gömüyoruz. yaklaşan tehlikeler için eylem planlarına ihtiyaç var. Geçen 11 milyon ağaç dikildi, ağaçlar büyüdü mü kurudu mu takip eden yok. Gelecekte de artık asfaltı betonu ekmek arası yapar yeriz. Tansu Kalafatoğlu yazdı: Su içiliyor. Onda sıkıntı yok. Ama içeriği nedir? Mikroorganizmalar ölsün diye verilen ilaç? Mineral durumu? ben daha kaliteli su için dışarıdan alıyorum 10lt. Doğal mineralli su içiyorum. Saka’nın değerleri epey iyi. ha musluk suyunda da çözüm var. 5lt Musluk suyuna 1 şişe maden suyu dökersek bence o da mineralli olabilir Musluk sularında mineral açısından sıkıntı yok çünkü birkaç şehir dışında ultra filtrasyon sistemi yok. Basit havalandırma, kum filtre ,klorlama ve dağıtım yapılıyor. Asıl sorun bize ulaşana kadar kullanılan boru kalitesi ( asbest içermesi) ve kaçaklardır. Hazır sular eğer kaynak suyu değilse onlarda ultrafiltrasyon olabilir. Evde kullanılan arıtma cihazlarında eğe mineral eklemek için bir sistem yoksa içmek pek faydalı olmuyor. 20 Şubat 2021 tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 20 Şubat 2021 Paylaş 20 Şubat 2021 Yağmur hasadı için çok büyük depo kullanmak lazım. Evimizin bulunduğu bölge istanbul ortalamasının üstünde (Çekmeköy) yağış alıyor. Dört çatı oluğunun sadece bir tanesi ile 13 tonluk depo şimdiden doldu. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 20 Şubat 2021 Paylaş 20 Şubat 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Totalde tüketilen su değişmiyor hatta sular kesilince depodaki su bitmesin diye tasarrufu artırıyoruz. Yağmur sularını geri döndürüp kullanmamız lazım. Boşuna denize gidiyor. Kullansak da kirletip denize gidiyor. İki ucu değnek Su kesilmesini "ön kabul" yapıyorsunuz. Yapmayın. Bu durumda evlerdeki depo çalışmaların doğrudan israf olduğu ortaya çıkar. Eskiden evde mazot benzin gaz depolanırdı. Benzincide olmayabileceği için. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 20 Şubat 2021 Paylaş 20 Şubat 2021 Ben çeşmeden su içmeyi ne zaman bıraktık orayı kaçırdım, hatırlamıyorum cidden nasıl karar verdik buna. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 20 Şubat 2021 Paylaş 20 Şubat 2021 Mehmet Göktürk yazdı: Su kesilmesini "ön kabul" yapıyorsunuz. Yapmayın. Bu durumda evlerdeki depo çalışmaların doğrudan israf olduğu ortaya çıkar. Eskiden evde mazot benzin gaz depolanırdı. Benzincide olmayabileceği için. Hocam burası türkiye. Birkaç yılda bir iski hat yeniliyor. N’apalım. Burası yine iyi. İstanbul’da uzun zamandır sular çok az kesiliyor. Anadolu’da kesintiler daha fazla. Selim Bilgin yazdı: Ben çeşmeden su içmeyi ne zaman bıraktık orayı kaçırdım, hatırlamıyorum cidden nasıl karar verdik buna. Sürü psikolojisi. Bir de bakkallarda satılan damacanalar var. Millet musluktan içmiyor damaca diye ne olduğu belirsiz su alıyor. Seda su nedir diğeri de hamidiye. Nasıl bir suysa 1,5lt içiyorum. Sanki hiç içmemiş gibi susuzluğum devam ediyor. Sag su olabilir. Motor için kullanılabilir Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 20 Şubat 2021 Paylaş 20 Şubat 2021 aklıma bu geldi: https://www.hurriyet.com.tr/gundem/damacanaya-tecavuz-davasinda-karar-12328208 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts