Ümit Türk 9 Aralık 2020 Paylaş 9 Aralık 2020 Merhaba Pazartesi günü fren disk ve balataları değiştirdim. Frene alışma sürecinde frenler hafif tutmuyor ama zaman geçtikçe güçleniyor. Sorunum şu ki frene yüklenince tak tak tak diye ses geliyor ve teker döndükçe yapıyor bu sesi ancak hafif dokunca yok bu ses. Sağlam yüklenince sanki birşeye vurur gibi ses yapıyor. Ustama sordum görmem lazım dedi vaktim yokki gidip baktırayım. Sizce sorun nedir ? teşekkürler Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 9 Aralık 2020 Paylaş 9 Aralık 2020 Balata sacı oturmamış olabilir, kaliperde boşluk olabilir. Ayrıca bir ekleme yapayım, alışma sürecinde olan balataya diske yüklenilmez. Asimetrik aşınma yaratırsınız Yorum bağlantısı
Ümit Türk 9 Aralık 2020 Yazar Paylaş 9 Aralık 2020 Hasan Karabekiroglu yazdı: ABS nin etkisi olabilir mi ? Abs yok Ü.Emre Kartal yazdı: Balata sacı oturmamış olabilir, kaliperde boşluk olabilir. Ayrıca bir ekleme yapayım, alışma sürecinde olan balataya diske yüklenilmez. Asimetrik aşınma yaratırsınız Evet yüklenilmezde ne olduğunu çözmeye çalışıyorum dın dın diye ses geliyor basarken ve tur attıkça yapıyor bunu hızına göre artıyor Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 9 Aralık 2020 Paylaş 9 Aralık 2020 Ümit Türk yazdı: Abs yok nasıl yok 🤔 Mümkün değil.. Yorum bağlantısı
Ümit Türk 9 Aralık 2020 Yazar Paylaş 9 Aralık 2020 Alpay Sumer yazdı: nasıl yok 🤔 Mümkün değil.. Baya yok işte Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 9 Aralık 2020 Paylaş 9 Aralık 2020 Ümit Türk yazdı: Baya yok işte 2005 ten sonra abs zorunluluğu var diye biliyorum. Aracınızın model yılı itibariyle abs vardır. Yorum bağlantısı
Ümit Türk 9 Aralık 2020 Yazar Paylaş 9 Aralık 2020 Alpay Sumer yazdı: 2005 ten sonra abs zorunluluğu var diye biliyorum. Aracınızın model yılı itibariyle abs vardır. Dacia aracımda yok gösterge ışığı bile yanmıyor ambiance paketi benimkisi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Aralık 2020 Paylaş 9 Aralık 2020 Ümit Türk yazdı: Sağlam yüklenince sanki birşeye vurur gibi ses yapıyor. fren harici değişen parça var mı yürüyen aksamda? Yorum bağlantısı
Ümit Türk 9 Aralık 2020 Yazar Paylaş 9 Aralık 2020 Çağlar Bayur yazdı: fren harici değişen parça var mı yürüyen aksamda? O gün triger v kayışı devirdaim değişmişti başka birşey değişmedi Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 9 Aralık 2020 Paylaş 9 Aralık 2020 Ümit Türk yazdı: Sorunum şu ki frene yüklenince tak tak tak diye ses geliyor ve teker döndükçe yapıyor bu sesi ancak hafif dokunca yok bu ses. Sağlam yüklenince sanki birşeye vurur gibi ses yapıyor. Ustama sordum görmem lazım dedi vaktim yokki gidip baktırayım. Sizce sorun nedir ? teşekkürler Bijonları kontrol ettiniz mi ? Yorum bağlantısı
Ümit Türk 10 Aralık 2020 Yazar Paylaş 10 Aralık 2020 Ersin Gökdemir yazdı: Bijonları kontrol ettiniz mi ? etmedim ama sıkarken gördüm tekrar tekrar kontrol etti. balata kırılma ihtimali nedir? kırılmış ve çarpıyor olabilir mi? Yorum bağlantısı
Taha Şengül 10 Aralık 2020 Paylaş 10 Aralık 2020 (düzenlendi) Merhaba, Tanıdığım birinde Kia Sorento vardı. Anlatmış olduğunuz durumun aynısı başımıza gelmişti. Frene basınca tak tak tak vuruyordu. Bakmadığımız ne kayış ne aks, amortisör, damlumbaz sacı yani aklınıza gelecek her şeye her yere baktık. Ama Bijonlara bakmamışız Bijonlar gevşemiş ve bir tanesi sıyırmaya başlamış dişleri yenmişti. Rot balanscı farketti onuda. Sorun büyük ihtimalle bijonlardan kaynaklı 10 Aralık 2020 tarihinde Taha Şengül tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 10 Aralık 2020 Yazar Paylaş 10 Aralık 2020 Taha Şengül yazdı: Merhaba, Tanıdığım birinde Kia Sorento vardı. Anlatmış olduğunuz durumun aynısı başımıza gelmişti. Frene basınca tak tak tak vuruyordu. Bakmadığımız ne kayış ne aks, amortisör, damlumbaz sacı yani aklınıza gelecek her şeye her yere baktık. Ama Bijonlara bakmamışız Bijonlar gevşemiş ve bir tanesi sıyırmaya başlamış dişleri yenmişti. Rot balanscı farketti onuda. Sorun büyük ihtimalle bijonlardan kaynaklı vay be hemen gidip bakayım. Yorum bağlantısı
Ümit Türk 10 Aralık 2020 Yazar Paylaş 10 Aralık 2020 Bijonlar sağlam gevşeklik yok Sol taraftan geliyor sağda yok 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 10 Aralık 2020 Paylaş 10 Aralık 2020 (düzenlendi) Ümit Türk yazdı: Bijonlar sağlam gevşeklik yok Sol taraftan geliyor sağda yok Ümit abi geçmiş olsun. Bekliyorum ki aklıma bir şey gelsin yazayım. Aklıma gelen ihtimaller yazılmış zaten. Kalipere giren hidrolik hortumu var. Hortum ya bir yere geçmeli şekilde ya da yanında küçük bir levha ile amortisöre sabitlemeli şekilde olması lazım. Benim tahminim frene yüklenince oluşan basınçla hortum hareket edip bir yere çarpıyor. Aynı başı boş bırakılmış içinden hızlıca su akan hortum gibi. Direksiyonu tam sol yapıp aradan kontrol et bence. O hortum yerine sabitlenmemiş olabilir. 10 Aralık 2020 tarihinde Oğuzkan Erışık tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ümit Türk 11 Aralık 2020 Yazar Paylaş 11 Aralık 2020 Oğuzkan Erışık yazdı: Ümit abi geçmiş olsun. Bekliyorum ki aklıma bir şey gelsin yazayım. Aklıma gelen ihtimaller yazılmış zaten. Kalipere giren hidrolik hortumu var. Hortum ya bir yere geçmeli şekilde ya da yanında küçük bir levha ile amortisöre sabitlemeli şekilde olması lazım. Benim tahminim frene yüklenince oluşan basınçla hortum hareket edip bir yere çarpıyor. Aynı başı boş bırakılmış içinden hızlıca su akan hortum gibi. Direksiyonu tam sol yapıp aradan kontrol et bence. O hortum yerine sabitlenmemiş olabilir. tamam kardeşim teşekkür ederim çok sağolasın Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 11 Aralık 2020 Paylaş 11 Aralık 2020 Ümit Türk yazdı: tamam kardeşim teşekkür ederim çok sağolasın Ne demek abim Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 11 Aralık 2020 Paylaş 11 Aralık 2020 @Ümit Türkabi bakabildin mi? naptın merak ettim Yorum bağlantısı
Ümit Türk 11 Aralık 2020 Yazar Paylaş 11 Aralık 2020 Kardeşim dediğin yerde problem gözükmüyor frenciye gidip söktürüp tekrar taktırcam illaki bir montaj hatası var gün geçtikçe artmaya başladı birşeyi fazla mı sıktı ne yaptı anlamadık haftasonu yasağı olmasa baktırcamda işte vakit yok Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 11 Aralık 2020 Paylaş 11 Aralık 2020 Çok fazla kullanmamak lazım öyleyse. Yorum bağlantısı
Ümit Türk 11 Aralık 2020 Yazar Paylaş 11 Aralık 2020 Frenin tutmasında bir sıkıntı yok sadece ses yapıyor Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 12 Aralık 2020 Paylaş 12 Aralık 2020 Ses yaparken bir yere zarar veriyor olabilir Yorum bağlantısı
Recommended Posts