Mehmet Ozyurek 7 Aralık 2020 Paylaş 7 Aralık 2020 Mehmet Göktürk yazdı: PTT yi bu hale getiren yöneticilere beddua ediyorum. Hele ki mektup ve dergi vs broşür fatura vb işlerini tamamen yok ettiler. Kargoyu 10 günde götürdüler.. Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel 7 Aralık 2020 Paylaş 7 Aralık 2020 Bu tarz şeyler son zamanlarda artmaya başladı , Facebook gruplarında da takipsiz kargoların gümrük sonrası kaybolduğu iddia ediliyor.Kimseyi zan altında bırakmak istemem lakin küçük paketli takipsiz kargolar çalışanlar tarafından araklanıyor söylentileri çok fazla , Aliexpress de artık kargoyu ücretsiz olarak göndermiyor bir çoğu ücretli oldu , bu konu da bu kadar çatlak sesler çıkıyorsa muhakkak üzerine gidilmeli.Benim de bijon kapağı siparişim 8 günde gümrüğe geldi , gümrükte ise 1.5 aya yakın bekledi ardından tam ümidimi kesmiştim ki ürün geldi. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 7 Aralık 2020 Yazar Paylaş 7 Aralık 2020 Haluk Şentürk yazdı: PTT kargo deyince aklıma geldi Surat kargo: ... Tansu Kalafatoğlu yazdı: Geçtiğimiz bahar ayında bir ürün almıştım. Her zaman 15-20 güne gelen ürünlerim 5 ayda gelmişti. Ama gelmişti. Hem de para iadesi almama rağmen geldi. En son 1 ay önce corolla için park sensörü (7$) düğmesi aldım. O da geldi sıkıntısız. Ben 4 senedir aliexpress’te hiç sorun yaşamadım. Geç gelen şeylerin parasını aldığım oldu. Hatta beğenmediğim led far ampullerinin diğer ampullerle karşılaştırmasını fotoğraflayıp iade istedim. O da iade olmuştu. takip no’su farklı yanwen vs gibi bir durum olmasın? kimse bilmiyor ki? 1 Yorum bağlantısı
Ercüment Yıldırım 7 Aralık 2020 Paylaş 7 Aralık 2020 wish i gördüm, aha dolandırıcı site dediydim. olmyacak ucuza şeyler varAynen bende aynı tepkiyi verip telefondan uygulamayı anında silmiştim [emoji1] Pil, batarya gibi şeyleri direkt gümrükten çeviriyorlar diye biliyorum. Son zamanlarda (1yıldır) yurt dışından pil alabilen oldu mu hiç? Pil normalde yasaklı listesinde. Satıcı uyanık olursa geri dönmüyor. Bana iki pil dandik plastik oyuncak içinde geldi. Pakette oyuncak parçası yazıyordu. Genelde de böyle yapıyorlar. 2 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 7 Aralık 2020 Paylaş 7 Aralık 2020 Pil, batarya, şarj aleti, termometre gibi ürünlerin kargosu genelde biryerde takılıyor. Hem gümrük hem sevkiyatta sıkıntı çıkma ihtimali çok yüksek. Bizim şirket bile sorun çıkacacağını düşündüğü ürünleri Türkiye ye göndermiyor. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 7 Aralık 2020 Yazar Paylaş 7 Aralık 2020 tamam da madem yurda sokulmuyor nasıl "teslim " edildi yazsın... sorun o zaten. gümrükte takılsa çağırırlar. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Muhip Yılmaz 7 Aralık 2020 Paylaş 7 Aralık 2020 Haziran ayında klavye koruyucu sipariş etmiştim. Teslim edildi görünüyor ve ne gelen var ne giden Dün online chat üzerinden yazıştım. Paramı ertesi gün iade ettiler. Yarasadır, böcektir zaten mahvettiler bizi, daha da 1 parça almam Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 7 Aralık 2020 Paylaş 7 Aralık 2020 Aliexpresste sorun yaşamadım hiç. Özellikle altın veya platin üye değilseniz bu tarz sorunlar oluyor. Eskisi kadar alıcı yanlısı davranmıyorlar. Çünkü önceden bu tavırları yüzünden satıcılarla problem yaşadılar. (Özellikle Türkiye gönderimlerden dolayı.) Yıllar önce Ebay'den satış yapıyorum. Sanıyorum Avustralya idi 90$'lık bir ürün sattım. PTT'nin takip kodundan takip ediyorum ancak ülkeden çıkıp Avustralya'ya ulaştıktan sonra takip noda hareket olmamaya başladı. Neyse aradan biraz zaman geçtikten sonra Paypal'dan itiraz için mail geldi. Alıcı ürünü almadığını iddia etmiş. Elimde de kanıt olmadığı için kısa sürede Paypal parayı iade etti. Paşa paşa 90$'ı iade etmek zorunda kaldım. Bu arada PTT ile de görüştüm. Bir belge doldurdum, çok kısa sürece cevap geldi. Bana Avustralya'da alıcının paketi teslim aldığını hatta imzaladığı belgenin soft halini bile yolladılar. Tekrar Paypal ile yazışmama rağmen Paypal kabul etmedi. Meğer Avustralya'ya giren paketlere orada yeniden takip no veriliyormuş. O yüzden PTT'nin verdiği takip no paket ülkeye girdikten sonra güncellenmez olmuş. Böylece üçkağıtçı alıcıdan güzel bir gol yedim Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 7 Aralık 2020 Paylaş 7 Aralık 2020 Geçmiş zaman Bi satranç saati aldım ürün bana ulaşmadı, satıcı tekrar gönderdi. Aradan zaman geçti aralıklarla iki tane saat bana ulaştı. Satıcıya durumu izah ettim bir üçüncü ürün siparişi yaptım parasını ödedim, ürünü gönderme dedim. Adam" siz Türkler şöyle doğrusunuz böyle iyisiniz " essekligime doymayayim [emoji51][emoji16] 2 Yorum bağlantısı
Hamit inan 8 Aralık 2020 Paylaş 8 Aralık 2020 Aklima gelmişken; Kargo bile taşıyamayan PTT ile herkese haftada bir maske dağıtılacakti, kapı kapı hemde tüm memlekette!!! Beyin hucrelerim yanmıştı duyunca 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 Aralık 2020 Paylaş 8 Aralık 2020 maske talebi için web sayfası yapmışlardı? Yönetimin sahadan ne kadar uzak kulede yaşadığına bir başka işaret. 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Aralık 2020 Paylaş 8 Aralık 2020 Mehmet Göktürk yazdı: maske talebi için web sayfası yapmışlardı? Yönetimin sahadan ne kadar uzak kulede yaşadığına bir başka işaret. mobil app yapmayıp parasını alan A.Ş. de var 1 Yorum bağlantısı
Ercüment Yıldırım 8 Aralık 2020 Paylaş 8 Aralık 2020 Dronum için taaaa ekim ayında bir batarya sipariş ettim, 220 tl değerinde. 22 gün sonra "delivered" diye not düşülmüş takip bölümünde. aylardır uğraşıyordum sonuçta haksız çıktım iyimi. Gelen yok giden yok. Teslim bilgisi zaten yok. SUNYOU denen iğrenç firmanın takip bilgisinde gümrük gelişi var sonra 1 gün sonra delivered oluyor. PTT takip te birşey yok zaten. Dispute açtım yazışmalarım delillerim kabul görmedi, ptt den gelen yanıtı kabul etmiyorlar. Yanıt, takip nosunun standart olmamasından mütevellit ptt sisteminde görülememesi. Ver düzgün noyu takip edeyim kim aldıysa çökeyim diyorum cevap yok. Ama hatalı benmişim gibi dispute ekibi paramın üzerine yattı iyimi. 10 senedir alış veriş yapıyorum böyle hırsızlık görmedim. Platin üyeyim o derece. Son bir senede çok bozulmuştu da bu kadar düştüklerini fark etmemişim. İlla gerekmiyorsa ALMAYIN ALDIRMAYIN. Bizi ebayden kopartanlara ne kadar sövdüğümü asla bilemezsiniz.Fail kim acaba [emoji1] Yorum bağlantısı
İsa Erdoğan 11 Aralık 2020 Paylaş 11 Aralık 2020 Aliexpresten farklı satıcılardan 8 parça ürün sipariş ettim.2si hariç diğerleri geldi. 3ayı geçince para iadesi istedim.para iadesi yaptılar.2gün sonra ürünler geldi. Para iadesi aldığım için ürünleri almadım.geri yollayacaklar. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Aralık 2020 Paylaş 11 Aralık 2020 PTT nin sayfasında alt kısımda iletişim menüsünden şikayet kısmı formları var doldurdum online. konfirmasyon felan geldi. herkes doldurmalı. bulması biraz zor yapmışlar. Sayfanın en altında iletişim kısmından gidin. 2 Yorum bağlantısı
Aydın Sert 11 Aralık 2020 Paylaş 11 Aralık 2020 Mehmet Göktürk yazdı: PTT nin sayfasında alt kısımda iletişim menüsünden şikayet kısmı formları var doldurdum online. konfirmasyon felan geldi. herkes doldurmalı. bulması biraz zor yapmışlar. Sayfanın en altında iletişim kısmından gidin. Hemen Hocam. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Aralık 2020 Paylaş 11 Aralık 2020 daha kolay olsun: https://pttws.ptt.gov.tr/info_web/info_kayit.jsp Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 11 Aralık 2020 Yazar Paylaş 11 Aralık 2020 doldurdum formu, yazdım... gitmedi form kaldı öyle. nereden tutsan elinde kalıyor adamlar. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 15 Aralık 2020 Yazar Paylaş 15 Aralık 2020 GÜNCEL in hası geliyor. Satıcı geri ödeme yapmayı kabul etti, müşteri hizmetleri temsilcilerinden birine ekran görüntülerini göstermemi istedi, öyle de yaptım. iki gün sonra aliexpress bunu kabul etmedi iyimi!? . chat kayıdı geçersizmiş. böyle saçma birşey görmedim daha önce, satıcı paranı geri ödeyeceğim tamam diyor, aliexpress kabul etmiyor. arkadaşlar almayın aldırmayın. çok gerekli birşey değilse uzak durun. paranız kalır yazık olmasın. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 15 Aralık 2020 Paylaş 15 Aralık 2020 Dogan Arsiray yazdı: doldurdum formu, yazdım... gitmedi form kaldı öyle. nereden tutsan elinde kalıyor adamlar. bana bugün biidirim geldi talebiniz gebze dağııtm merkezne iletilmiştir diye. çalışıyor. yeniden deneyin. Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 15 Aralık 2020 Paylaş 15 Aralık 2020 Daha yeni kamera aldım ya ?? İnşallah takılmaz Ptt'de veya gümrükte.. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 15 Aralık 2020 Yazar Paylaş 15 Aralık 2020 Mehmet Göktürk yazdı: bana bugün biidirim geldi talebiniz gebze dağııtm merkezne iletilmiştir diye. çalışıyor. yeniden deneyin. göndere basınca bu alan boş bırakılamaz diyor herşeyi siliyor...artık bezdim lanet olsun. bırak dağınık kalsın. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 17 Aralık 2020 Yazar Paylaş 17 Aralık 2020 Serefsizler... Bir tane ampul ve sari direnc siparis ettim 12.11 de. 160 TL. Paket cikti dedi sonra gonderi iptal oldu kendiliginden. Ona da dispute actim, direnci iade etmisler gonderi sorunu diye ama ampul hala bekliyor!? 27 aralikta doluyormus suresi iyimi. bekleyecekmisim. Ayni siparis....Yani olurda bir aksilik cikarsa parayi geri alamama ihtimali cok buyuk ona gore davranmak lazim. Aliexpress nedir ki zaten, eskiden cok ucuza aldigimiz gelmesede olur dedigimiz ikinci kalite cin mali satan biryerden cok pahali bir kidemli internet dolandiricisina evrildi 10 senede. ben ebay istiyorum ya.... 2 Yorum bağlantısı
Umut Taşlı 17 Aralık 2020 Paylaş 17 Aralık 2020 Dogan Arsiray yazdı: ben ebay istiyorum ya.... sen istiyor ebay, verejek bedeviye paypal haraç 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 17 Aralık 2020 Yazar Paylaş 17 Aralık 2020 gençliğimizi aldılar zaten, paypal duraydı iyiydi... Yorum bağlantısı
Recommended Posts