İçeriğe Yönlendir

Günlük Kullanım Elektrikli Araba

Ali Darbaz

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu
Metin Uzunoğlu yazdı:

Çok fenasın, mühendislik hesabı yapılmış her yerde olacak veya her müstakil olan yerde 16a ile mümkün.

Hocam mühendislik rafa kalktı bizde :) 

ben şöyle anladım. Aynı anda çok fazla şarj, sitenin altyapısı için tehlikeli. O zaman sırayla yapılacak. 

akşam eve gelince herkes fişe takmak isteyecek. Nasıl olacak? Randevulu sistem mi? 

bence herkes aynı anda takabilmeli. Ama düşük güçte. Mesela az kişi kullanırken sistem kişi başı 10a’e müsade etsin. Şarj eden kişi arttıkça 2a’e düşürsün. Artık sabaha kadar ne kadar şarj ederse. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Hocam mühendislik rafa kalktı bizde :) 

ben şöyle anladım. Aynı anda çok fazla şarj, sitenin altyapısı için tehlikeli. O zaman sırayla yapılacak. 

akşam eve gelince herkes fişe takmak isteyecek. Nasıl olacak? Randevulu sistem mi? 

bence herkes aynı anda takabilmeli. Ama düşük güçte. Mesela az kişi kullanırken sistem kişi başı 10a’e müsade etsin. Şarj eden kişi arttıkça 2a’e düşürsün. Artık sabaha kadar ne kadar şarj ederse. 

Evet benim maks değerim 5.5 kw öneri

Şirket 6-7 tane port yapar bunlar merkezi üniteden çalışır öyle güzel yürür. Dc ler mesela öyle. Tel araç 60kw iki araç 30kw

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

amcasını keserle kesen yeğen kaçarken alt kattaki komşu aileyi katlleti haber coğrafyasında mı

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

amcasını keserle kesen yeğen kaçarken alt kattaki komşu aileyi katlleti haber coğrafyasında mı

online olsa? O fişe taksa bile şarj alamasa? Abi sistem böyle. Merkezi ankara’da dense :)

bu sefer de MHRS gibi 10.00’da telefon başında randevu almak için uğraşırız :) 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

herkes yüklenirse mahalle yahut siteler göçer bence. 

işte bizim ülkede kesinlikle olacak olanda bu kaos, şuan Çinde yaşanmaya başlanan, bu sebeble sınırlama getirip evde şarjı değil belli noktalarda depolamalı enerjiyle hızlı şarjı hazırlıyorlarmış adamlar, öyle şebekedende değil, depolayıp iş çıkış saatlerinde gidip hızlıca biraz doldurup gideceksin...

Neyse bizde olacak olan kaos bu, hemde kesin, hiçbirşey kural vs. tanımayan Milletiz, ha kurala uysak bile kaldırmaz sistemde neyse....

Elektrikli arabadan ziyade bu toplumun ve ülkenin dönüşmesi lazım, bizde olan sadece görüntü, Ülkeye bakıyorsun herşey var ama kabuğun altına bak, bomboş ne yazıkki, adam arabasına biniyor İstanbul Ankara yapıyor otobanda ohh ne güzel diyor, görüntü dediğim bunun gibi, dediğin gibi bu toplum şaaak diye elektrikliye geçecek, aç Milletiz zaten ama sonrası kaos...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

online olsa? O fişe taksa bile şarj alamasa? Abi sistem böyle. Merkezi ankara’da dense :)

bu sefer de MHRS gibi 10.00’da telefon başında randevu almak için uğraşırız :) 

Bu dediğin almanyada var. Akıllı şebeke uyumlu araçlar. Binanın sayacı akıllı. Bir cihaz takılıyo bina ana girişe. Araçlarla haberleşiyor. Durun leyn mesajı gönderirse araçlar şarjı azaltıyor yahut kesiyor. Hatta şimdi yeni teknoloji V2G çıktı ani yüklenmelerde araçlar şebekeye destek olarak geri veriyorlar. Şimdi diyeceksin "şerefsizim aklıma gelmişti"

bkz:  https://www.virta.global/vehicle-to-grid-v2g

Bizdeki şarj cihazları da aslında epey akıllı. Voltaj 225 felansa tam çekiyor 219 - 215 lerdeyde düşürmeye başlıyor. 210 lara geldiğinde iyice düşürüyor. 

Ama yine "akıllı" tüketici trafolu regülatör (eskiden televizyonlara taktığımızın büyüğü) koyup o voltajda da akımı sömürmeyi ve bencilliği tercih edebilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

Aralık 2024 yılında vw id7 yi getirdi 280 hp 550 tork var

Motor gücü ve baz fiyat yüksek olduğu için ötv 60 diliminde fiyat 2.8 milyon ancak euro fiyatına bakınca çinden sonra dünyadaki fiyatlara bakıldığında en ucuz 2. fiyat olarak ülkemizde satılıyor

motor 160 kw olur ise ötv 40 olacak. Passat boyutlarında, ısı pompalı ve güncel bir elektrik motoru ile uzun menzil veriyor. Togg 10F sedan modelinin durumuna göre İD7 satış rekoru kırabilir

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

hala ne alınabiliyorsa almkata fyda var, erim olsa lpg li toros alırdım sw.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

hala ne alınabiliyorsa almkata fyda var, erim olsa lpg li toros alırdım sw.

yeni evinizde çift kat kapalı garajınız olacak amin ecmain. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

yeni evinizde çift kat kapalı garajınız olacak amin ecmain. 

çatısı kurşun levha ile kaplı olsa tadından yenemz

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Eskiler evlerini yer altına kurmuşlar. Vardır bi bildikleri

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...