Ali Cihangiroğlu 4 Eylül Paylaş 4 Eylül Millet, bilen varmı? Bana AC şarj cihazı lazım, lazım ama arabayla iletişim kuran ve %80 e dolunca şarjı kesen bir alet olmalı, DC olmayacak sadece AC, varmıdır böyle bir alet yada yöntem? Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 4 Eylül Paylaş 4 Eylül Ali Cihangiroğlu yazdı: Millet, bilen varmı? Bana AC şarj cihazı lazım, lazım ama arabayla iletişim kuran ve %80 e dolunca şarjı kesen bir alet olmalı, DC olmayacak sadece AC, varmıdır böyle bir alet yada yöntem? şarjı kesmeyi arabadan ayarlamak lazım diye düşünüyorum Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 4 Eylül Paylaş 4 Eylül Ali Gülmez yazdı: şarjı kesmeyi arabadan ayarlamak lazım diye düşünüyorum valla çoğunda o özellik nedense olmuyor diye biliyorum, Teslada falan varda Tesla, aletin olayı yazılım, genelde zamanlama var ama sınırlama yok ne yazıkki... kitabında yazmışlar koca koca, koysana kardeşim şu yazılımı, bu kadarmı zor... Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Eylül Paylaş 4 Eylül Ali Cihangiroğlu yazdı: valla çoğunda o özellik nedense olmuyor diye biliyorum, Teslada falan varda Tesla, aletin olayı yazılım, genelde zamanlama var ama sınırlama yok ne yazıkki... kitabında yazmışlar koca koca, koysana kardeşim şu yazılımı, bu kadarmı zor... Tesla'da sınırlama var Ali bey. Sanıyorum ki Togg'a da koydular güncellemelerle. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 4 Eylül Paylaş 4 Eylül Sani Gerşon yazdı: Tesla'da sınırlama var Ali bey. Sanıyorum ki Togg'a da koydular güncellemelerle. Tesla Tesladır diyorumya zaten bizimkilerde neden yok, sorun bu... Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Eylül Paylaş 4 Eylül Ali Cihangiroğlu yazdı: Tesla Tesladır diyorumya zaten bizimkilerde neden yok, sorun bu... Sizin araç neydi? Renault gitti mi? Kaçırdım mı ben? Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 4 Eylül Paylaş 4 Eylül Oo Ali abi tesla almış. Düne kadar elektrikli araçlar iş yapmaz diyordu ww 3 e tesla ile mi gideceksin. Hilüx almalıydın. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 5 Eylül Paylaş 5 Eylül (düzenlendi) Sani Gerşon yazdı: Sizin araç neydi? Renault gitti mi? Kaçırdım mı ben? yok o duruyor, kardeşime pejo E208 GT aldıydık.. benim hedef şu sırf şu aksesuarlar bile yeter İlkay Başaran yazdı: Oo Ali abi tesla almış. Düne kadar elektrikli araçlar iş yapmaz diyordu ww 3 e tesla ile mi gideceksin. Hilüx almalıydın. bizde satılan teslalar kalitesiz, kurtarmaz kardeş elektrikliler yaygınlaşana kadar tadı çıkarılır, o zamana çözüm bulamazlarsa elinde kalır, ayrıca şuan alacağın elektrikliyi maksimum elinde tutma süren 3 seneyi geçmemeli zira ağır zarar edersin, zaten aldığın an benznliye göre yine zarardasında neyse... 5 Eylül tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Ekim Paylaş 8 Ekim Mesela köye, misafirliğe, düğüne veya bunun gibi gittiğimiz farklı mecralar oluyor. Çok samimi değil ama bi ilişkimiz de var formunda yani. arabanın pili azalmış. Bir bu süre sonra oradan ayrılacağız. Aklımızda bir soru; arabayı burada fişe taksam mı, acaba ayıp olur mu vs. Bunu dile getirdik ve ev sahibi ne cevap verecek? ev sahibinin aklında sorular; ulan adama bak, gelmiş buradan bedavaya şarj ediyor. Acaba faturaya ne gelir, tesisata zarar verir mi, falan. Enteresan bir durum. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 Ekim Paylaş 8 Ekim Tansu Kalafatoğlu yazdı: Mesela köye, misafirliğe, düğüne veya bunun gibi gittiğimiz farklı mecralar oluyor. Çok samimi değil ama bi ilişkimiz de var formunda yani. arabanın pili azalmış. Bir bu süre sonra oradan ayrılacağız. Aklımızda bir soru; arabayı burada fişe taksam mı, acaba ayıp olur mu vs. Bunu dile getirdik ve ev sahibi ne cevap verecek? ev sahibinin aklında sorular; ulan adama bak, gelmiş buradan bedavaya şarj ediyor. Acaba faturaya ne gelir, tesisata zarar verir mi, falan. Enteresan bir durum. verir bence shuco 16 amp fişi ve uzatmayı görürse. zaten bi muhabbeti geçecektir önce ne yakıyor hayırlı olsun bi tur versene vs. Ali Cihangiroğlu yazdı: benim hedef şu Ali bu araç güzel valla. Ama gelip içine oturunca beğenir miyiz bilemem. Pil LFP değil. Ama renonun pilleri zaten hiç üzmedi. LFP olsa daha makbule geçer. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 8 Ekim Paylaş 8 Ekim Mehmet Göktürk yazdı: Ali bu araç güzel valla. Ama gelip içine oturunca beğenir miyiz bilemem. Pil LFP değil. Ama renonun pilleri zaten hiç üzmedi. LFP olsa daha makbule geçer. istihbarata göre seneye lfp pile geçeceklermiş, şimdilik renonun plan iyi işliyor, adamlar bu işe sağlam girişmişler, hele gelsin dediğin gibi bir görelim hele... zaten gaza geldim geçen, ionik 5 i kurcaladım, arkada ayak ayak üstüne atıp incelerken rahattım baya Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 Ekim Paylaş 8 Ekim Ali Cihangiroğlu yazdı: istihbarata göre seneye lfp pile geçeceklermiş, şimdilik renonun plan iyi işliyor, adamlar bu işe sağlam girişmişler, hele gelsin dediğin gibi bir görelim hele... zaten gaza geldim geçen, ionik 5 i kurcaladım, arkada ayak ayak üstüne atıp incelerken rahattım baya ağzına puro alsaydın bi de. 1 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 8 Ekim Paylaş 8 Ekim Ali Cihangiroğlu yazdı: Millet, bilen varmı? Bana AC şarj cihazı lazım, lazım ama arabayla iletişim kuran ve %80 e dolunca şarjı kesen bir alet olmalı, DC olmayacak sadece AC, varmıdır böyle bir alet yada yöntem? Arabanın menüsünde yok mu arabayı %80-90 e şarj et fonksiyonu? şarj tamamlanınca keser. tekrar soket sök tak yapmadıkça başlamaz. Bende bu model var. 20.500 e almıştım nasıl düşmüş böyle bakmaz olaydım. https://www.hepsiburada.com/vestel-elektrikli-arac-sarj-istasyonu-evc04-22kw-kablolu-pm-HBC00004KOB8N 1 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 Ekim Paylaş 9 Ekim (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: Zaten yakmadan demiştim baksana twingo elektroda varmış, reno 4 te yolda, başladılar yüklenmeye... biz D suvla başladık, itibar ayağına... https://www.renault.fr/vehicules-electriques/r4-e-tech-electrique.html 9 Ekim tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 9 Ekim Paylaş 9 Ekim Mehmet Göktürk yazdı: Zaten yakmadan demiştim Yaksa da içine çekmiyor zaten hocam 1 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 Ekim Paylaş 9 Ekim (düzenlendi) İlkay Başaran yazdı: Yaksa da içine çekmiyor zaten hocam çek bırak, ciğere gittimi direk yerdeyim zaten, 1 kez gitti ciğere, oda askerdeyken kısa Camel di üstelik, direk koğuşa yasak falan dinlemeden gidip yattıydım, ciğer kitledi valla 9 Ekim tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 9 Ekim Paylaş 9 Ekim Ali Cihangiroğlu yazdı: yok valla, durmuyor ne yazıkki, sende varmı yada ionik5 te, ülem arabayı kurcaladım o kısmına bakmayı unuttum iyimi, zaten 1.6 kaatken neredeyse 1 ay içinde 1.9 a çıktı fiyatı kızdıydım... Var hatta şarj istasyonunun gücünü bile sınırlayabiliyorum. 120kw istasyondan ben max. 60kw hızda şarj almak istiyorsam çekeceği gücü %50 ye çekiyorum geçmiyor şarj daha uzun sürüyor. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 Ekim Paylaş 9 Ekim (düzenlendi) Erdoğan Temur yazdı: Var hatta şarj istasyonunun gücünü bile sınırlayabiliyorum. 120kw istasyondan ben max. 60kw hızda şarj almak istiyorsam çekeceği gücü %50 ye çekiyorum geçmiyor şarj daha uzun sürüyor. DC şarj 80 oldumu DC yi sonlandırıyor AC şarja yada yavaştan şarja devammı ediyor, bırakırsan 100 mü yapıyor, yoksa 80 oldumu tamamenmi kesiyor şarjı? birde DC yi zaten mecbur kalmadıkça kullanmayız, esas sorum şu, AC de 80 e gelince kesiyormu? takılı bıraksamda devam etmeyecek... bu arada takılı bırakmakta iyi değil, dolunca mutlaka güçten kesilecek, damla şarjla 80 de tutmayacaksın aracı, pil deşarja başlamak zorunda, 80 yaptığındada evde yatmayacak araç, kullanacaksın, hele 100 yaptınmı dolduğu an beklemeksizin gideceksin, geceden 100 yapayım dursun sabah çıkarım yok, çıkış saatine göre ayar çekeceksin, yok yatıracaksan aracı ideal aralık 40-60 arası, bu ayarda bırak aylarca yatsın zarar görmez... bizim genel kullanım şarj oranı 60 larda mesela, 80 bile yapmayız, şehir içinde gerek yok... Not: Genel kullanıcılarada şunu diyim; bunlar uzun vade kullanacaksan pilin dayanması için önemli ve satarken önemli, zira buna dikkat etmezsen aracı satarken normal araçlar gibi bakımını yaptırıp satarsın, bununda bakımı pil değişmektir ona göre, pilin eskidiyse satarken ya sıfırlayacaksın yada sıfır pil fiyatını düşüp satacaksın yada sağlık oranına göre fiyat düşecek, o yüzden pil sağlığı çok önemli, benzinli araba satarken neye bakıyoruz, motor nanaysa o fiyat iner misali... elektro araçta stress kardeşim 9 Ekim tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 9 Ekim Paylaş 9 Ekim Ali Cihangiroğlu yazdı: sanırım sendeki olay şöyle; DC şarj 80 oldumu DC yi sonlandırıyor AC şarja devam ediyor, yoksa 80 oldumu tamamenmi kesiyor şarjı? birde DC yi zaten mecbur kalmadıkça kullanmayız, AC de 80 e gelince kesiyormu? hayır abi 80 i geçme dediği an gücü kesiyor Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 Ekim Paylaş 9 Ekim (düzenlendi) Ali Gülmez yazdı: hayır abi 80 i geçme dediği an gücü kesiyor hah ac dc farketmeksizin değilmi? tırt peco iki satır yazılım koysana, kesmiyor haricen zamana göre hesaplayıp süre belirleyip ayarlıyoruz buna göre akımı kesen sistem kullanıyoruz ben alırsam nelere dikkat edeceğim şimdiden not almaya başladım, şarjı kesecek-pil sağlığı görünecek vs.... bakalım daha nelere eklenecek listeye... benzinli gözünü seveyim, senede bir yağ değiş devam elektrik fiyatları uçmaz inşallah, dünyada yeşil enerji oranı artıyor ama bizim ülkede bu bize kesin zam olarak yansır, kaderimiz oldu öpülmek arkadaş... 9 Ekim tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 9 Ekim Paylaş 9 Ekim Ali Cihangiroğlu yazdı: hah ac dc farketmeksizin değilmi? tırt peco iki satır yazılım koysana, kesmiyor haricen zamana göre hesaplayıp süre belirleyip ayarlıyoruz buna göre akımı kesen sistem kullanıyoruz ben alırsam nelere dikkat edeceğim şimdiden not almaya başladım, şarjı kesecek-pil sağlığı görünecek vs.... bakalım daha nelere eklenecek listeye... benzinli gözünü seveyim, senede bir yağ değiş devam elektrik fiyatları uçmaz inşallah, dünyada yeşil enerji oranı artıyor ama bizim ülkede bu bize kesin zam olarak yansır, kaderimiz oldu öpülmek arkadaş... valla 850 bine 2. elde makyajlı 22 kw ac destekleyen ısı pompaı zoe lar var alır geçerim Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 Ekim Paylaş 9 Ekim (düzenlendi) Ali Gülmez yazdı: valla 850 bine 2. elde makyajlı 22 kw ac destekleyen ısı pompaı zoe lar var alır geçerim pil sağlamsa ve satmam gittiği yere kadar diyorsan olabilir, belki pil yenileme kampanyasıda yaparlar ilerde ama risk, yalnız fiyat fazla, tedavülden kalkmış araç, mümkünse bu araçlar satıştan kalkmadan yenilenmeli bence, 2 sene önce olsa olabilirdi ama yine pahalıydı, şimdi almazdım o fiyata, bunlardan dolu var satışta, daha duracaklar... 9 Ekim tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 9 Ekim Paylaş 9 Ekim Erdoğan Temur yazdı: Arabanın menüsünde yok mu arabayı %80-90 e şarj et fonksiyonu? şarj tamamlanınca keser. tekrar soket sök tak yapmadıkça başlamaz. Bende bu model var. 20.500 e almıştım nasıl düşmüş böyle bakmaz olaydım. https://www.hepsiburada.com/vestel-elektrikli-arac-sarj-istasyonu-evc04-22kw-kablolu-pm-HBC00004KOB8N bizde 18 e almıştık. Yorum bağlantısı
Recommended Posts