Ali Cihangiroğlu 1 Kasım 2023 Paylaş 1 Kasım 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: şehir içi hız 50. Cadde sokak daha düşük. Ne olur bu hızlarda kaza olsa. İki tekerden güvenli bence. iki tekerden güvenli evet, hız sınırı diğer arabalar için yok gibi, kimsenin taktığıda yok, zaten sorunda burada, buna binen için tehlike var 1 Yorum bağlantısı
Macit Aliyev 2 Kasım 2023 Paylaş 2 Kasım 2023 (düzenlendi) Bu aracı ensiz ve üstü kapalı olduğu için düşünüyorum. Keşke üstü kapalı motor veya scuter olsa o zaman motor veya scuter tercih ederim. Trafikten gına geldi artık duran trafikte aralardan geçen motorcuları görünce ben de düşünüyorum fakat kar kış yağmur çamur olunca üstü kapalı olmasını istiyorum. Bu arada var mıdır şöyle üstü kapalı motor? 2 Kasım 2023 tarihinde Macit Aliyev tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Sahın 2 Kasım 2023 Paylaş 2 Kasım 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: %60-70 seviyeye inerse pil bitik oluyor heralde. Vosvosa göre 300-400bin km’ye denk. Ama hesapladığımız milyonlar milyarlar ne olacak E biz bunları kibrit için anlatınca itiraz ediyorsun? İlkay Başaran yazdı: Yağı 2 binde bir değişsek 3 milyon km yapıyormuştu O zaman her 1 binde değiştirip 6 milyon km yapsak olmaz mıymış? 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 2 Kasım 2023 Paylaş 2 Kasım 2023 Murat Sahın yazdı: E biz bunları kibrit için anlatınca itiraz ediyorsun? O zaman her 1 binde değiştirip 6 milyon km yapsak olmaz mıymış? Hep yarısı kadar km de değiştirsek sonsuz km yaparız. Bilirsin bir önce gittiği yolun yarısını giden adam asla finale ulaşamıyor 2 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 2 Kasım 2023 Paylaş 2 Kasım 2023 İlkay Başaran yazdı: Hep yarısı kadar km de değiştirsek sonsuz km yaparız. Bilirsin bir önce gittiği yolun yarısını giden adam asla finale ulaşamıyor Ok hedefe varmıyor mu yani 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 2 Kasım 2023 Paylaş 2 Kasım 2023 Köksal Yılmaz yazdı: Ok hedefe varmıyor mu yani Yoldan çıkıyor Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 2 Kasım 2023 Paylaş 2 Kasım 2023 Murat Sahın yazdı: E biz bunları kibrit için anlatınca itiraz ediyorsun? O zaman her 1 binde değiştirip 6 milyon km yapsak olmaz mıymış? bizimkinin matematiği dört işlem. Limit türev falan aşar bizi mevcutların ömürlerini bilmem abi. 1997’den beri hibrit piyasada. 250bin mil, 15 sene gitmeyen pili dövüyorlar. Uberciler taksiciler transferçilerin en sadık arabasıdır toyota hybrid. yav petrolle yıkanan araplar bile taşımacılıkta hybrid kullanıyor. Düşün Yorum bağlantısı
Murat Sahın 2 Kasım 2023 Paylaş 2 Kasım 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: mevcutların ömürlerini bilmem abi. 1997’den beri hibrit piyasada. 250bin mil, 15 sene gitmeyen pili dövüyorlar. FD6'ların kibritleri neden tutulmadı? Bunu ciddi meraktan soruyorum Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 2 Kasım 2023 Paylaş 2 Kasım 2023 Murat Sahın yazdı: FD6'ların kibritleri neden tutulmadı? Bunu ciddi meraktan soruyorum Honda o iş üstünde çok durmadı. Hala daha durmuyor. Toyota’ya göre daha dayanıksız sistemleri var. Toyota’dan kopyalayıp az biraz farklılık katıp yapıyorlar. Bugün honda’nın hangi kulvarda gittiğini anlayamıyoruz mesela. Avrupa arabaları gibi değil. Japonlar gibi de değil. Servisleri aşırı pahalı. toyota neredeyse tüm ürünlerini hibrit çıkarıyor. Hibrit sistemi farklı bir tasarım olarak görmüyor. yani benim arabam bu diyor. mesela çok büyük iki avantajı var. 1-şanzıman sorunu yaşamıyor. 2-dört çeker sistemlerini çok basit ve sorunsuz çözüyor. Şaft koymuyor. Arka tekere elektrik motoru koyuyor. honda, hibrit konusunu yan dal olarak ele aldığı için geri kaldı. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 2 Kasım 2023 Paylaş 2 Kasım 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Honda o iş üstünde çok durmadı. Hala daha durmuyor. Toyota’ya göre daha dayanıksız sistemleri var. Toyota’dan kopyalayıp az biraz farklılık katıp yapıyorlar. Bugün honda’nın hangi kulvarda gittiğini anlayamıyoruz mesela. Avrupa arabaları gibi değil. Japonlar gibi de değil. Servisleri aşırı pahalı. toyota neredeyse tüm ürünlerini hibrit çıkarıyor. Hibrit sistemi farklı bir tasarım olarak görmüyor. yani benim arabam bu diyor. mesela çok büyük iki avantajı var. 1-şanzıman sorunu yaşamıyor. 2-dört çeker sistemlerini çok basit ve sorunsuz çözüyor. Şaft koymuyor. Arka tekere elektrik motoru koyuyor. honda, hibrit konusunu yan dal olarak ele aldığı için geri kaldı. Her capon capon ekolüne uymuyor o zaman? Mazda zaten psanın motorunu falan kullandı bir dönem. Honda turboşarj falan deniyor, ortaya güzel sonuçlar çıkıyor ama o kada parça eklentisi ile senin dediğin yüksek kmlere sorunsuz ulaşma ihtimali azalıyor. Subaru hep farklı bir klasmandı, ona bakmaya gerek yok, benim boy ölçüme fazla Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 2 Kasım 2023 Paylaş 2 Kasım 2023 Murat Sahın yazdı: Her capon capon ekolüne uymuyor o zaman? Mazda zaten psanın motorunu falan kullandı bir dönem. Honda turboşarj falan deniyor, ortaya güzel sonuçlar çıkıyor ama o kada parça eklentisi ile senin dediğin yüksek kmlere sorunsuz ulaşma ihtimali azalıyor. Subaru hep farklı bir klasmandı, ona bakmaya gerek yok, benim boy ölçüme fazla hibritteki parça sayısı dizel arabanın yarısı kadar. mazda ford ortaktı. 2011’den sonra ayrıldılar. mazda kendi motorunu şanzımanını üretti. O tarihten sonra ford’un nasıl afalladığı da ortada. Motor şanzıman çok uğraştı Yorum bağlantısı
Murat Sahın 2 Kasım 2023 Paylaş 2 Kasım 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: hibritteki parça sayısı dizel arabanın yarısı kadar. Yok hibriti değil, turboşarjlı honda motorunu kastediyorum. Tansu Kalafatoğlu yazdı: mazda ford ortaktı. 2011’den sonra ayrıldılar. mazda kendi motorunu şanzımanını üretti. O tarihten sonra ford’un nasıl afalladığı da ortada. Motor şanzıman çok uğraştı Ben özellikle şanzıman konusuna katılmıyorum. Ortakken de şanzımanlar kötüydü, halen de kötü, son çıkan nesilde tekrar tork konvertörlüye döndüler, onlar iyi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Kasım 2023 Paylaş 2 Kasım 2023 (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: hibritteki parça sayısı dizel arabanın yarısı kadar. hibritin tek parçası komple dizel alır ama 2 Kasım 2023 tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 2 Kasım 2023 Paylaş 2 Kasım 2023 Çağlar Bayur yazdı: hibritin tek parçası komple dizel alır ama Hangi parça abi o? Tansu'nun arabadan yürütsek baya işe yarar sanırım 4 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 2 Kasım 2023 Paylaş 2 Kasım 2023 Çağlar Bayur yazdı: hibritin tek parçası komple dizel alır ama toyota neden batmıyor o zaman, şimdi dizel sedan kalmadı da, astra dizel hibritten pahalıydı geçen sene. Yav bu hibrit size ne etti gardaşım ben anlamıyor benim mazda’nın 4 ileri otomatiği gibi otomatik yapılmamıştır o segmentte. Focus’ta da. Aynın 5 ilerisi mondeo ve mazda 6’da vardı. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Kasım 2023 Paylaş 2 Kasım 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: toyota neden batmıyor o zaman, ne batması 3 liralık elektrik süpürgesi motorunu 300 e satıyor işte ne güzel Tansu Kalafatoğlu yazdı: hibrit size ne etti büyük ilerleme diye fsi ları da pazarlamışlardı blackberry kullanan ceo lar 3 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 2 Kasım 2023 Paylaş 2 Kasım 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: benim mazda’nın 4 ileri otomatiği gibi otomatik yapılmamıştır o segmentte. Focus’ta da. Aynın 5 ilerisi mondeo ve mazda 6’da vardı. İkisi de (mazda 3 ve focus 2) kağnıdan hallice işte, yani kötü 2 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 12 Kasım 2023 Paylaş 12 Kasım 2023 Piyasaya yeni aktörler giriyor... https://www.bydauto.com.tr/fiyat-listesi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 14 Kasım 2023 Paylaş 14 Kasım 2023 Servet Aydın yazdı: Hangi havaya ile yaptığına bağlı 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 16 Kasım 2023 Paylaş 16 Kasım 2023 sürekli yeni elektrikli araba tanıtılmasından gına geldi. Kaç marka var arkadaş. Ben takip edemiyorum artık. bi bunları bir de şu şu marka 1500 beygirlik elektrikli arabasını tanıttı haberlerine basmadan geçiyorum artık Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Kasım 2023 Paylaş 16 Kasım 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: sürekli yeni elektrikli araba tanıtılmasından gına geldi. üretimi basit, yeni oyuncak gelmiş gibi ne çıkarsa satar, yol dinamiğine, kitlenip kalmayacağına şimdilik bakan yok, 2022 de ne varsa alalım diye 80 ps araba alanlar şimdi neden 2. elde kimse satamıyorum diyor, benzer sendrom 5-7 yıl sonra şimdiki pilliler nokia tuşlu telefon gibi kalacak 3 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 16 Kasım 2023 Paylaş 16 Kasım 2023 Çağlar Bayur yazdı: 5-7 yıl sonra şimdiki pilliler nokia tuşlu telefon gibi kalacak iyi bari benimkine benzinli motor koymuşlar. Şanzıman için hala yapacak bir şey yok Yorum bağlantısı
Recommended Posts