Mehmet Göktürk Cuma 14:32 Paylaş Cuma 14:32 Çağlar Bayur yazdı: çömez afrikalı, daha yeni talebe "cumhuriyetçi oy verenlerin"....... "musk cumhuriyetçi" değil... evet yeni öğreniyor zıplıyor. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Cuma 16:37 Paylaş Cuma 16:37 Mehmet Göktürk yazdı: evet yeni öğreniyor zıplıyor. elbet siyah gömlek ceketli abiler bir çanta ile ziyaret ederler, hidayete davet ederler... öyle videolarda dans etmeye benzemez 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Her şey iyi güzel de kışın tüketim ve şarj işi sakat. https://x.com/TurhanBozkurTV/status/1876071076318663121?t=Fms5mr5wSF_rVNG4Lp3cGg&s=19 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Mahmut Yıldız yazdı: Her şey iyi güzel de kışın tüketim ve şarj işi sakat. https://x.com/TurhanBozkurTV/status/1876071076318663121?t=Fms5mr5wSF_rVNG4Lp3cGg&s=19 isveç’te müstakil ev yaşamı az mı? Neden evlerinde etmiyorlar. Şehirde kapı önünde yok mu türkiyede 2025’te otomobil satışının %30’u elektrikli olacak deniyor Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: isveç’te müstakil ev yaşamı az mı? Neden evlerinde etmiyorlar. Şehirde kapı önünde yok mu türkiyede 2025’te otomobil satışının %30’u elektrikli olacak deniyor Evden yavaş diye gündüz hızlı şarja mı gittiler acaba Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 20 saat önce Paylaş 20 saat önce Mahmut Yıldız yazdı: Evden yavaş diye gündüz hızlı şarja mı gittiler acaba onlar çoğunlukla evde zaten. Yavaş yavaş şarj dolar. Şu an baktım. %85 şehirde yaşıyormuş. şehirlere bakınca yarısından fazlası müstakil ev. Müstakil binalarda park alanları mevcut. Bol bol. Neden şarj altyapısı geri kalmış acaba Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: onlar çoğunlukla evde zaten. Yavaş yavaş şarj dolar. Şu an baktım. %85 şehirde yaşıyormuş. şehirlere bakınca yarısından fazlası müstakil ev. Müstakil binalarda park alanları mevcut. Bol bol. Neden şarj altyapısı geri kalmış acaba Sebebi grevmiş https://x.com/DoluBatarya/status/1876195055968326007?t=uU3DhoFziMLajoaLNjbZ7w&s=19 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Mahmut Yıldız yazdı: Sebebi grevmiş https://x.com/DoluBatarya/status/1876195055968326007?t=uU3DhoFziMLajoaLNjbZ7w&s=19 istasyon anlamında olabilir ama neredeyse nüfusun %80’i müstakil evde. Apartmanların çoğunda park alanları bol bol. Neden şarj için istasyona koşuyorlar? DC-AC fiyatı aynı mı? kanunlar veya altyapı evden şarja müsait değil mi? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: istasyon anlamında olabilir ama neredeyse nüfusun %80’i müstakil evde. Apartmanların çoğunda park alanları bol bol. Neden şarj için istasyona koşuyorlar? DC-AC fiyatı aynı mı? kanunlar veya altyapı evden şarja müsait değil mi? Çok da fazla müstakil olmayabiliyor. Müstakil ev çok ama şehirlerde de sağlam apartman hayatı var tüm avrupada. Aslında Türkiyede de belli bir müstakil varlığı var. Bu villa olacak diye bir şart yok. kasabalar kenar mahalleler hep müstakil yahut tek kat bitişik yahut bahçeli duvarlı ev dolu. Türkiyede ve avrrupada petrol yok. Ne kadar elektriğie dönülürse o kadar enerji bağımlılığı azalır. Elektriği doğalgazdan üretiyoruz diyebilirsiniz ama beşte birini. 2024 için: "2024 yılı Kasım ayı sonu itibarıyla kurulu gücümüzün kaynaklara göre dağılımı; %28’i hidrolik enerji, %21,4’ü doğal gaz, %19’u kömür, %10,9’u rüzgâr, %16,8’i güneş, %1,5’i jeotermal ve %2,3’ü ise diğer kaynaklar şeklindedir." kaynak: https://enerji.gov.tr/bilgi-merkezi-enerji-elektrik Dolayısı ile elektrikli araç kullanmak dış açık için sanırım yakıt açısından iyi. Güneş ve rüzgar hızla artıyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: Dolayısı ile elektrikli araç kullanmak dış açık için sanırım yakıt açısından iyi. iç gelir için? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Çağlar Bayur yazdı: iç gelir için? öyle bişey yok alinin parası veliye. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: Çok da fazla müstakil olmayabiliyor. Müstakil ev çok ama şehirlerde de sağlam apartman hayatı var tüm avrupada. Aslında Türkiyede de belli bir müstakil varlığı var. Bu villa olacak diye bir şart yok. kasabalar kenar mahalleler hep müstakil yahut tek kat bitişik yahut bahçeli duvarlı ev dolu. Türkiyede ve avrrupada petrol yok. Ne kadar elektriğie dönülürse o kadar enerji bağımlılığı azalır. Elektriği doğalgazdan üretiyoruz diyebilirsiniz ama beşte birini. 2024 için: "2024 yılı Kasım ayı sonu itibarıyla kurulu gücümüzün kaynaklara göre dağılımı; %28’i hidrolik enerji, %21,4’ü doğal gaz, %19’u kömür, %10,9’u rüzgâr, %16,8’i güneş, %1,5’i jeotermal ve %2,3’ü ise diğer kaynaklar şeklindedir." kaynak: https://enerji.gov.tr/bilgi-merkezi-enerji-elektrik Dolayısı ile elektrikli araç kullanmak dış açık için sanırım yakıt açısından iyi. Güneş ve rüzgar hızla artıyor. hocam isveç’in büyük 3 şehrini google earth’tan baktım. En merkezi yerlerde az sayıda apartman var. Merkezde bile çoğunluk müstakil tek katlı. apartmanların bile önü arkası bomboş otopark alanı. Çok rahat tesisat çekilir. başka bir şey olmalı bunun altında Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: isveç’te müstakil ev yaşamı az mı? Neden evlerinde etmiyorlar. Şehirde kapı önünde yok mu türkiyede 2025’te otomobil satışının %30’u elektrikli olacak deniyor n Sweden, approximately 51% of the population resides in flats (apartments), while around 44% live in detached houses, and about 9% in semi-detached houses 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: n Sweden, approximately 51% of the population resides in flats (apartments), while around 44% live in detached houses, and about 9% in semi-detached houses Tamam ben de %80 demişim 55 olsun. ama apartmanlar da çok müsait bence. Elektrikli araca önem veren ülkelerde apartmanın otoparkında şarj imkanı yoksa ee ne anladık o işten Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Ben isveçe gittim. Her yerde şarj istasyonu vardı. Kaldığım yerde yoktu ama. Öte yandan belki bu fiyatla da ilgili olabilir. O postun altına yazmışlar grev ile ilgili bir durum varmış. Vızır vızır kullanıyor isveç norveç bence ciddi bir sorunları yok. Ama o soğukta o piller nasıl çalışıyor ben şaşıyorum. -25, -30? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: Çok rahat tesisat çekilir. işte vizede bu yüzden sık inceliyorlar çek bi kaplo tamam aga 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: Ben isveçe gittim. Her yerde şarj istasyonu vardı. Kaldığım yerde yoktu ama. Öte yandan belki bu fiyatla da ilgili olabilir. O postun altına yazmışlar grev ile ilgili bir durum varmış. Vızır vızır kullanıyor isveç norveç bence ciddi bir sorunları yok. Ama o soğukta o piller nasıl çalışıyor ben şaşıyorum. -25, -30? Her gün kullanılan araç Muhtemelen piller sıcak tutmaya programlıdır Yorum bağlantısı
Recommended Posts