Mahmut Yıldız 12 Aralık Paylaş 12 Aralık Mehmet Göktürk yazdı: pil ömrü bir dert olmaktan çıkmış aslında. dertler başka yöne kayacak gibi. elektrik fiyatı, aracın kalitesi, abonelik ücretleri vs vs. Aynen vodafon telekomla kontrat yenileme mücadelesi veriyorsak buna elektrik, youtube, otopilot, harita, spotify, şerit takip, akıllı park vs vs bir sürü abonelikler gelecek. Nerdeyse arabayı bedava verecekler. Zaten TOGG ceo su biz arabadan değil servislerden para kazanacağız demişti. Bu demektir ki değişik bir gelecek bekliyor. Bu bizde olmaz gibi. Arabadan vergi almamak fikri hükümete kabus gibi gelir. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 12 Aralık Paylaş 12 Aralık devlet yanlış yapıyor. "sen al üzülme" deyip sonra yolsa daha çok para kazanır. Tüm batı ülkeleri böyle yapıyor. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Aralık Paylaş 12 Aralık Mehmet Göktürk yazdı: devlet yanlış yapıyor. "sen al üzülme" deyip sonra yolsa daha çok para kazanır. Tüm batı ülkeleri böyle yapıyor. bizde sonradan ödenen para göze gelir. İlk alım gelmez. 2 milyonluk otomobilde 5 lira ile 15 liralık mtv farkından araba satan var 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 12 Aralık Paylaş 12 Aralık Mehmet Göktürk yazdı: devlet yanlış yapıyor. "sen al üzülme" deyip sonra yolsa daha çok para kazanır. Tüm batı ülkeleri böyle yapıyor. bizde hem önce hem sonra tekniği uygulanır ve tık ses çıkmaz, ülke yansa millet anca homurdanır o kadar... Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 20 saat önce Paylaş 20 saat önce Bir elektrikli araç daha yanmış. 14 katlı binanın otoparkında hemde. Yangın binayı sarsa çok kötü olabilirdi. https://x.com/denetlecomtr/status/1870406015931334769?t=f6OtXywnUuhXY3_Usa7uHA&s=19 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 20 saat önce Paylaş 20 saat önce Bu önceki sanırım yine aynı renk başkakşehirde siyah mersedes iki kez yanamaz Yorum bağlantısı
Ali Gök 20 saat önce Paylaş 20 saat önce elektrikli araçları kapalı otoparka almama konusu gündemdeymiş. lpg li araçlar gibi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 20 saat önce Paylaş 20 saat önce Mahmut Yıldız yazdı: Bir elektrikli araç daha yanmış. 14 katlı binanın otoparkında hemde. Yangın binayı sarsa çok kötü olabilirdi. https://x.com/denetlecomtr/status/1870406015931334769?t=f6OtXywnUuhXY3_Usa7uHA&s=19 bu geçen yanan araç. dün haberlerde bisikleti şarj ederken yanan ev haberi vardı. Daha önceden şarjlı süpürgeden çıkan yangın. Sorun bataryada mı, tesisatta mı bilmiyoruz. Ama tehlikeli Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: bu geçen yanan araç. dün haberlerde bisikleti şarj ederken yanan ev haberi vardı. Daha önceden şarjlı süpürgeden çıkan yangın. Sorun bataryada mı, tesisatta mı bilmiyoruz. Ama tehlikeli doğalgaz patlaması oluyor tüpgaz yanıyor mum devriliyor. oluyor da oluyor. Elektrik şakaya gelmez. Üçlü uzatma ile araç şarj edenler var. Bir de monofazeden çok yüksek akım çekmeye kalkanlar var. Aslında kural gelse ev ortamında 3.5KW üstü kullanamazsınız diye herhalde bu yeterli olabilir de belki. Zaten yeni gelecek zamlarla dışarda şarj etmekten pek farkı kalmayacak ama dışarda da baya ucuz. Bir gündür benim aracı kullanıyorum fiyat değil başka bir durum var. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: doğalgaz patlaması oluyor tüpgaz yanıyor mum devriliyor. oluyor da oluyor. Elektrik şakaya gelmez. Üçlü uzatma ile araç şarj edenler var. Bir de monofazeden çok yüksek akım çekmeye kalkanlar var. Aslında kural gelse ev ortamında 3.5KW üstü kullanamazsınız diye herhalde bu yeterli olabilir de belki. Zaten yeni gelecek zamlarla dışarda şarj etmekten pek farkı kalmayacak ama dışarda da baya ucuz. Bir gündür benim aracı kullanıyorum fiyat değil başka bir durum var. Şimdi bir projeye baktım arsç şarjı için 21 kw güç projelendirilmiş normalmi? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Metin Uzunoğlu yazdı: Şimdi bir projeye baktım arsç şarjı için 21 kw güç projelendirilmiş normalmi? Yani 22kw cihazlar var ama (TOGG EQE vs) 3x32 amper bir akım. 3(+2) x 6 .lık en az hat lazım. Bunlar kablo uygun olsa bile kelemenstir kablo pabucu vida sıkıştır priz oturdu oturmadı hep risk. Evsel alanda mümkünse hiçbir hattan 16 amper üstü geçmemeli. Ben kendi şarj aletimi 8 ampere programladım. 5.5kw. 10 saatte doluyor. Niye güç kasayım ki. Şebekeyi strese sokayım. Benim gibi en azından aynı anda bir kaç kişi daha aynı "impact" ile şarjını yapabilir aynı anda. herkes yüklenirse mahalle yahut siteler göçer bence. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: Yani 22kw cihazlar var ama (TOGG EQE vs) 3x32 amper bir akım. 3(+2) x 6 .lık en az hat lazım. Bunlar kablo uygun olsa bile kelemenstir kablo pabucu vida sıkıştır priz oturdu oturmadı hep risk. Evsel alanda mümkünse hiçbir hattan 16 amper üstü geçmemeli. Ben kendi şarj aletimi 8 ampere programladım. 5.5kw. 10 saatte doluyor. Niye güç kasayım ki. Şebekeyi strese sokayım. Benim gibi en azından aynı anda bir kaç kişi daha aynı "impact" ile şarjını yapabilir aynı anda. herkes yüklenirse mahalle yahut siteler göçer bence. Aynen dediğiniz gibi 3x32 a sigorta, 5x6mm² kablo 7x7000=21000 kw güç tanımlı. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: Yani 22kw cihazlar var ama (TOGG EQE vs) 3x32 amper bir akım. 3(+2) x 6 .lık en az hat lazım. Bunlar kablo uygun olsa bile kelemenstir kablo pabucu vida sıkıştır priz oturdu oturmadı hep risk. Evsel alanda mümkünse hiçbir hattan 16 amper üstü geçmemeli. Ben kendi şarj aletimi 8 ampere programladım. 5.5kw. 10 saatte doluyor. Niye güç kasayım ki. Şebekeyi strese sokayım. Benim gibi en azından aynı anda bir kaç kişi daha aynı "impact" ile şarjını yapabilir aynı anda. herkes yüklenirse mahalle yahut siteler göçer bence. 8 amperle 10 saatte mi doluyor? Normal ev şebekesinde? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: 8 amperle 10 saatte mi doluyor? Normal ev şebekesinde? evet 3 faz ama. Metin Uzunoğlu yazdı: Aynen dediğiniz gibi 3x32 a sigorta, 5x6mm² kablo 7x7000=21000 kw güç tanımlı. O hatta ben mesela en çok 11kw bağlayabilirsiniz diye izin veririm üstüne de yazarım. Kendi panomun üzerine de MAX 5.5kw lütfen yazdım. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: evet 3 faz ama. O hatta ben mesela en çok 11kw bağlayabilirsiniz diye izin veririm üstüne de yazarım. Kendi panomun üzerine de MAX 5.5kw lütfen yazdım. ben elektrikten çok anlamıyorum 3 faz 220v oluyor mu? Siz 380 mi yaptınız? Ama 5,5w olmuyor o zaman. Anlamadım. Nasıl oldu 3 faz 220? bir de nerede şarj ediyorsunuz? Site otoparkı mı? yönetim? elektrik odası? saat? çok soru oldu Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: ben elektrikten çok anlamıyorum 3 faz 220v oluyor mu? Siz 380 mi yaptınız? Ama 5,5w olmuyor o zaman. Anlamadım. Nasıl oldu 3 faz 220? bir de nerede şarj ediyorsunuz? Site otoparkı mı? yönetim? elektrik odası? saat? çok soru oldu çok oldu evet. yıldız bağlarsan 220x3 delta bağlarsan 3x380. Bilmece olsun orası . yönetici ilk aldı wall charger yaptırdı ben izin aldım benden önce bir başkası yaptırdı ben de onun aynı elektrikçisine yaptırdım. Şifai izin mevcut yazılı birşey yok. herkes de biliyor zaten yanlış birşey yapmayacağımı bilecek kadar tanıyorlar. İlerde bir regülasyonu nasıl yaparızı da zaten ben konuşuyorum ön ayak olabilirim. Biraz zaman geçsin dedik. Otopark müsait, tavanda tava sistemi var şebeke yeterli saat odasından profesyonel elektrikçi profesyonel hat çekti priz koydu. Neticede şarj cihazı koymadım ben. Priz koydum, elektrik süpürgesi de bağlayabilirim yahut bisiklet. (ki bisikleti de bağladım). Yazın toplantıda bir karar alırız artık elektriklileri şu bölüme alalım yahut kontörlü profesyonel şarj yapalım vb. Benim sadece pano işçiliği boşa gitmiş olur. Kablomu panomu söker alırım gerekirse. Ama gerekmez gibi. Siteye bağlı yani. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts