İçeriğe Yönlendir

Günlük Kullanım Elektrikli Araba

Ali Darbaz

Recommended Posts

İlkay Başaran

Gordini görünümlüydü hatta galiba

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

fotodaki sarı kafa arkadaş şu an TEI genel müdürü Mahmut Akşit.

Bagajda gördüğünüz şarj cihazını ben yapmıştım. Variaklı. fullmanuel. 

• Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

Grupta bi renomuz vardı mavi. Ama dayanamadı satıldı değil mi o?

Bu da benim 2005 teki elektrikli torosum:

https://bilmuh.gtu.edu.tr/~gokturk/hybrid/photo/

ben olsam anadol seçerdim, kupayı şaseden amortisör ile kaldırır şekilde dizayn edip şov kar. yarı kamyonet dizaynı ile.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

ben olsam anadol seçerdim, kupayı şaseden amortisör ile kaldırır şekilde dizayn edip şov kar. yarı kamyonet dizaynı ile.

Amaç çok olan bir aracı dönüştürmek idi. Ama hatamız önce arabayı boyatmalıydık. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

Amaç çok olan bir aracı dönüştürmek idi. Ama hatamız önce arabayı boyatmalıydık. 

hocam, ne yapıldığığı değil, kimin yaptığı daha önemlidir.....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Amerikada en ölümcül kazaları yapan marka tesla. Peşine kia, buick, dodge, hyundai geliyormuş

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Amerikada en ölümcül kazaları yapan marka tesla. Peşine kia, buick, dodge, hyundai geliyormuş

En güçlü araç şu an o. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

artık tramp geldi geriye, o istatiskler değişir

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Çağlar Bayur yazdı:

artık tramp geldi geriye, o istatiskler değişir

hepsi Plaid donanıma geçmesinde...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Cihangiroğlu yazdı:

hepsi Plaid donanıma geçmesinde...

ben lpg li cyber bekliyorum

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

ben lpg li cyber bekliyorum

şu düplü ve kepekliden bir kurtulamadık arkadaş, bak çay dedin onuda düpte değil elektro ketılda yaptım içiyorum bak ohh, 8.5 amper çekti, sıcak tutmada 0.5 amp çekiyor alet, şimdi kapadım altını baya gider şimdi, üstünede havlu attım hayatta soğumaz, düp neyy...:)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

cyber truck ın minisi gelebilir tahmin ederim. Ancak farlara kar doluyormuş karda sürünce.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Cihangiroğlu yazdı:

şu düplü ve kepekliden bir kurtulamadık

hindistan da olsak otobüsümüze nakış işleme örnekleri paylaşırdık, kaderden bu

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mahmut Yıldız yazdı:

Alman danışmanlık şirkteti P3

Şu şirket galiba

alışılmadık işlere uygulama danışmanlığı yapıyormuş, ortaklardan birisi Türk. başarılı bir iş insanı demek ki

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Çağlar Bayur yazdı:

alışılmadık işlere uygulama danışmanlığı yapıyormuş, ortaklardan birisi Türk. başarılı bir iş insanı demek ki

Araştırma güzel, 2030'lara gelince pil değişim maliyeti 5 bin dolar civarı olacak diyor, bize pahalı. 12 yıl sonra % 85-87 pil sağlığı ile kalacağını söylüyor ama bir sorun var bence. Bugün aldığım araca 10 yıl sonra pil almak istersem pil bulunacak mı? Elektrikli araç teknolojisi hızlı gelişiyor ve ilk üretilen araçlarla 10 yıl sonraki araçlar aynı olmayacak. Yani kısacası elektrikli araç içi cep telefonu gibi olacak, eskisini sat, yenisini al. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Başakşehir’de otoparkta şarja takılıp bırakılan araç yanmış kül olmuş. Sahibi de Daha önce böyle bir şey olsa elektrikli araç almazdım şeklinde garip bi açıklama yapmış

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

kore’de yeni bulunan yöntemle hermonikte kaybedilen enerjinin geri dönüşümü ile menzilde %10’a varan uzatma yapılabilecekmiş

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Başakşehir’de otoparkta şarja takılıp bırakılan araç yanmış kül olmuş. Sahibi de Daha önce böyle bir şey olsa elektrikli araç almazdım şeklinde garip bi açıklama yapmış

Bina / Site yöneticisine mahkemede bol sabır dilerim

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Evden çıkarken veya yatarken şarjlı aletlerin fişini çekiyorum artık. Geçenlerde de dikey süpürge yüzünden ev yangını çıktı. 

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

pil ömrü bir dert olmaktan çıkmış aslında. dertler başka yöne kayacak gibi. elektrik fiyatı, aracın kalitesi, abonelik ücretleri vs vs. 

Aynen vodafon telekomla kontrat yenileme mücadelesi veriyorsak buna elektrik, youtube, otopilot, harita, spotify, şerit takip, akıllı park vs vs bir sürü abonelikler gelecek. Nerdeyse arabayı bedava verecekler. Zaten TOGG ceo su biz arabadan değil servislerden para kazanacağız demişti. Bu demektir ki değişik bir gelecek bekliyor. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   2 kullanıcı

• Mehmet Göktürk
    • Metin Akbal
  • Yeni Oluştur...