İlkay Başaran 9 Ekim Paylaş 9 Ekim Ben anlamadım şimdi. Yüzde yüz şarj zararlı mı? Neden yüze kadar o zaman skala? 80 den fazla şarj edemeyeceksek 80 olan 100 olsa? 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Ekim Paylaş 9 Ekim İlkay Başaran yazdı: Ben anlamadım şimdi. Yüzde yüz şarj zararlı mı? Neden yüze kadar o zaman skala? 80 den fazla şarj edemeyeceksek 80 olan 100 olsa? broşürde 100 yolda 80 , pazarlamacı gibi düşün 2 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 9 Ekim Paylaş 9 Ekim Erdoğan Temur yazdı: Arabanın menüsünde yok mu arabayı %80-90 e şarj et fonksiyonu? şarj tamamlanınca keser. tekrar soket sök tak yapmadıkça başlamaz. Bende bu model var. 20.500 e almıştım nasıl düşmüş böyle bakmaz olaydım. https://www.hepsiburada.com/vestel-elektrikli-arac-sarj-istasyonu-evc04-22kw-kablolu-pm-HBC00004KOB8N biz de de bu var 2 katı fiyata almıştık külliyen zarar Ali Gülmez yazdı: valla 850 bine 2. elde makyajlı 22 kw ac destekleyen ısı pompaı zoe lar var alır geçerim 26 bin km oldu konfor hariç çok memnunum şarj mevzuuuna maalesef dikkat edemiyorum yeri geliyor 30 yeri geliyor 70 te takıyorum ve hep 100% şarj ediyorum bakalım performans düşüklüğü ne zaman veya km de başlayacak Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 9 Ekim Paylaş 9 Ekim Fatih Keskin yazdı: biz de de bu var 2 katı fiyata almıştık külliyen zarar 26 bin km oldu konfor hariç çok memnunum şarj mevzuuuna maalesef dikkat edemiyorum yeri geliyor 30 yeri geliyor 70 te takıyorum ve hep 100% şarj ediyorum bakalım performans düşüklüğü ne zaman veya km de başlayacak kaç kere tam döngü yaşadaki? %100 ile 300km gitse, 26bin km’de 86 tam döngü olmuştur. Soğutması olmayan telefon pili bile 500 döngü ve artısı var. Araba pilinin 1000 döngünün üstünde ömrü olacak. 300.000 km ve üstünü çok rahat görecek. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 9 Ekim Paylaş 9 Ekim İlkay Başaran yazdı: Ben anlamadım şimdi. Yüzde yüz şarj zararlı mı? Neden yüze kadar o zaman skala? 80 den fazla şarj edemeyeceksek 80 olan 100 olsa? tesla daki algoritma böyleydi herhalde. o nedenle neredeyse 10 seneye yaklşaan bataryalarda kayıp oldukça az dı. yani bir tür normalizasyon yapıyor sistem. zaten en başata belkiyüsde 70 le başlayıp orantısal olarak 100 kapasite ile ömrünü tamamlıyor. bence mantıklı. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 Ekim Paylaş 9 Ekim Valla kitapta yazan bu, ha 80 de kestim 15 sene gitti, 100 yaptım 10 sene gitti diye bir durum varsa o zaman hiç takmam, şarja tak geç düşünmem bile kaç olduğunu, ama 5 senede çok düşerse o zaman iş değişir, neyse zaman geçsin göreceğiz, şuan ne desek boş gibi, uzun dönem snuçlara bakmak lazım... Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 9 Ekim Paylaş 9 Ekim Ali Cihangiroğlu yazdı: DC şarj 80 oldumu DC yi sonlandırıyor AC şarja yada yavaştan şarja devammı ediyor, bırakırsan 100 mü yapıyor, yoksa 80 oldumu tamamenmi kesiyor şarjı? birde DC yi zaten mecbur kalmadıkça kullanmayız, esas sorum şu, AC de 80 e gelince kesiyormu? takılı bıraksamda devam etmeyecek... Yavaştan devam etmiyor kesiyor şarjı. Soketi çıkarıp takıp kitlemesini yapmak lazım sonrada NFC kartı tekrar okutup şarjı başlatmak gerekiyor. Ben %20 -30 larda takıyorum %90 da kesiyorum şarjı. farklı 2 markayada sormuştum 4 defa %80 yapıp bir kere %100 yapın demişti. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 9 Ekim Paylaş 9 Ekim Doğan Arşiray yazdı: tesla daki algoritma böyleydi herhalde. o nedenle neredeyse 10 seneye yaklşaan bataryalarda kayıp oldukça az dı. yani bir tür normalizasyon yapıyor sistem. zaten en başata belkiyüsde 70 le başlayıp orantısal olarak 100 kapasite ile ömrünü tamamlıyor. bence mantıklı. Hiç anlamıyorum cidden elektrik ve bataryadan. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 Ekim Paylaş 9 Ekim (düzenlendi) Erdoğan Temur yazdı: Yavaştan devam etmiyor kesiyor şarjı. Soketi çıkarıp takıp kitlemesini yapmak lazım sonrada NFC kartı tekrar okutup şarjı başlatmak gerekiyor. Ben %20 -30 larda takıyorum %90 da kesiyorum şarjı. farklı 2 markayada sormuştum 4 defa %80 yapıp bir kere %100 yapın demişti. Demekki bize kesin sonuç için zaman lazım, şöyle bir 3-4 sene geçsin bakalım neler olacak.... şarjı kesmesi güzel ama, kardeşim basıcak fırçayı peco fr ye, bakalım etkili olacakmı, bir güncellemeye bakar aslında... 9 Ekim tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Ekim Paylaş 9 Ekim Pil yenileme yayılacak. Ben bisikleti yenilettim canavar oldu. Araba niye olmasın? 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 9 Ekim Paylaş 9 Ekim Mehmet Göktürk yazdı: Pil yenileme yayılacak. Ben bisikleti yenilettim canavar oldu. Araba niye olmasın? Honda land ve tahoe. Çok kolay değil ama değiştik işte mis gibi de oldular 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 Ekim Paylaş 9 Ekim Mehmet Göktürk yazdı: Pil yenileme yayılacak. Ben bisikleti yenilettim canavar oldu. Araba niye olmasın? Bencede öyle olacak, bir şekilde kampanya falan yaparlar, piller gelişir lfp falan olur, arabayı çöpe attırmazlar herhal, yoksa çevre falan yalan olur... Yorum bağlantısı
Cem Işık 10 Ekim Paylaş 10 Ekim Servet Aydın yazdı: Honda land ve tahoe. Çok kolay değil ama değiştik işte mis gibi de oldular Elektrikli araba alsam, tek güvencem King Portif hizmetleri ltd.şti. Olur benim:) 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Ekim Paylaş 10 Ekim Cem Işık yazdı: Elektrikli araba alsam, tek güvencem King Portif hizmetleri ltd.şti. Olur benim:) bağaja da ta bir honda jeneratör bitti 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Ekim Paylaş 10 Ekim Çağlar Bayur yazdı: bağaja da ta bir honda jeneratör bitti 53MPG yapmış jeneratör ile 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Ekim Paylaş 10 Ekim Çağlar Bayur yazdı: mantıklı lakin lpg li toros daha iyi yenisi yok. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Ekim Paylaş 10 Ekim Mehmet Göktürk yazdı: yenisi yok. yenileriz, fabrikasından da güzel olur 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 10 Ekim Paylaş 10 Ekim Çağlar Bayur yazdı: mantıklı lakin lpg li toros daha iyi Oktaykan’ın şeyi kopsun. Karbon şase hala yatıyor di mi kenarda Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Ekim Paylaş 10 Ekim çeki demiri boşuna yok. TOGG da çeki demiri yok. opsiyon da yok. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 10 Ekim Paylaş 10 Ekim Çağlar Bayur yazdı: yenileriz, fabrikasından da güzel olur Servet abinin orada mı yenileriz? 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 10 Ekim Paylaş 10 Ekim İlkay Başaran yazdı: Servet abinin orada mı yenileriz? Eşeğin gözünü yenile 6 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Ekim Paylaş 10 Ekim İlkay Başaran yazdı: Servet abinin orada mı yenileriz? Yok. Sakarya/Yalova gibi yerlerde rahat geniş bir dükkan gerek. İstanbul çok pahalı. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 10 Ekim Paylaş 10 Ekim Mehmet Göktürk yazdı: Yok. Sakarya/Yalova gibi yerlerde rahat geniş bir dükkan gerek. İstanbul çok pahalı. Oradan alsın hocam gerekirse bekleyelim Servet Aydın yazdı: Eşeğin gözünü yenile Led takarız mantıklı 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Ekim Paylaş 10 Ekim Grupta bi renomuz vardı mavi. Ama dayanamadı satıldı değil mi o? Bu da benim 2005 teki elektrikli torosum: https://bilmuh.gtu.edu.tr/~gokturk/hybrid/photo/ 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts