İçeriğe Yönlendir

Covid-19 Aşıları

Yurdaer Elay

Recommended Posts

Önder Özcan
İlkay Başaran yazdı:

Acaip bir kalıcı yan etki okudum nette. tam 1 inç ölçeğinde. 

Sen de bunu yedin. Yalan kardeşim inanma. 1 inç değil 0,97 inc en fazla. Bi arkaaş dedi. 😅

Doğan Arşiray yazdı:

a-haber başlığı. halk hastanede aşı kuyruğu oluşturdu. kantindeki cetvel satışları patladı.

Valla ben bir kere geçirdim ama sen 1 i kesin olmak üzere bir kaç kere de şüphelendin. 🤪

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Önder Özcan yazdı:

Sen de bunu yedin. Yalan kardeşim inanma. 1 inç değil 0,97 inc en fazla. Bi arkaaş dedi. 😅

Valla ben bir kere geçirdim ama sen 1 i kesin olmak üzere bir kaç kere de şüphelendin. 🤪

0ve8t2FmrE29AinZ9_paaQ.jpg?width=1000&mo

Kavanozda yaşar mı bu?

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
İlkay Başaran yazdı:

0ve8t2FmrE29AinZ9_paaQ.jpg?width=1000&mo

Kavanozda yaşar mı bu?

Covidten önce olsa sığmazdı, bu covid geçirmiş belli, kavanoza sığar bu.

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Çinden alev makinalı haberler ve ebola kelimeleri geliyor

Bu nedir?

Emre Şimşek yazdı:

Önder abi benim geniş ailemde bir ben aşılıyım. Eşim dahil hiç kimse kovid aşılarına güvenmiyor. Babamı telefonda aşıya ikna ettim tam vurulacakken annem aramış geri döndürmüş. Şimdi kendisi babamdan daha ağır atlatıyor.

Çok şükür korktuğumuz gibi gitmedi şimdiye kadar 

Çok yanlış bir durum.. nasıl bilime bu kadar güvenilmez?

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Sedef istif makinaları mı yazıyor tabelada bana mı öyle geldi.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Mehmet Göktürk yazdı:

Bu nedir?

Film çekimi falan olmasın bu? Alev makinesiyle ne yapıyor olabilirler ki?

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Önder Özcan yazdı:

yaaaa bende diyorumki niye böyle oldu.soğuk havalara vermiştim.

İlkay Başaran yazdı:

Sedef istif makinaları mı yazıyor tabelada bana mı öyle geldi.

hahahaha :D 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
(düzenlendi)
Erdem Doğan yazdı:

Vaka sayılarının yüksek olmasına rağmen birkaç ülke hariç kısıtlama yok. Sanırım omicron'un yatış-yoğun bakım oranı düşük olduğundan bu varyant ile normal grip gibi olması planlanıyor. 

amerikan hastalık kontrol kurumuna göre öldürücülüğü yüzde 91 azalmış zaten. danimarka sağlık otoritesinin tweetine göre hastalığın acil sağlık hizmetlerine neden olması olasılığı eski varyantlara göre yüzde 50 azalmış. fayzeri aldı bir düşünce. o kadar finanse ediyoruz who yu filan o kadar aşıyı kime kaktıracağız......

tarihinde Doğan Arşiray tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Doğan Arşiray yazdı:

amerikan hastalık kontrol kurumuna göre öldürücülüğü yüzde 91 azalmış zaten. danimarka sağlık otoritesinin tweetine göre hastalığın acil sağlık hizmetlerine neden olması olasılığı eski varyantlara göre yüzde 50 azalmış. fayzeri aldı bir düşünce. o kadar finanse ediyoruz who yu filan o kadar aşıyı kime kaktıracağız......

Hastalik bitti, Turkovac hazır. Onları ne yapacağız? Benzinli yerli oto gibi oldu. Yine yetisemedik. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Erdem Doğan yazdı:

Hastalik bitti, Turkovac hazır. Onları ne yapacağız? Benzinli yerli oto gibi oldu. Yine yetisemedik. 

Almanya turkovac olanları aşısız sayacağım dedi diye haber okudum. 

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
İlkay Başaran yazdı:

Hep kıskançlık. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

Doğru. Almanya böyle bir şey yapma hakkı var. Ticari kaygılar var.  2021’de almanya büyüme oranının %20’si biontech firmasına ait. 

turkovac nedir ne değildir bilmem ama almanya’nın normalde bu aşıyla ilgili çalışma yapıp sonrasında saymıyorum demesi daha ahlaki olurdu. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ersen Tapan yazdı:

Hep kıskançlık. 

Tabi elde kalacak biontekler.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Doğru. Almanya böyle bir şey yapma hakkı var. Ticari kaygılar var.  2021’de almanya büyüme oranının %20’si biontech firmasına ait. 

turkovac nedir ne değildir bilmem ama almanya’nın normalde bu aşıyla ilgili çalışma yapıp sonrasında saymıyorum demesi daha ahlaki olurdu

Birbirlerinin maskelerine çökmemişmiydi bu arkadaşlar hava alanlarında. Yanlış hatırlamıyorsam. İnsanoğlu başı sıkışınca tanınmayacak hale geliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel
Eşim de ben de pozitifiz.
8 sene boyunca hiç bu kadar yatakta yattığımı hatırlamıyorum. Dizi, kitap, oyun, uyku. Dibine vurduk yatak keyfinin. 6 yaşındaki oğlum da salonu ve mutfağı ele geçirdi. Her yerde lego parçaları var. Uşağa bulaşmasın diye elimizden geleni yapıyoruz. Kapıyı açıp komşu gibi kapıdan kapıya sohbet ediyoruz evlatla. 

Geçmiş olsun Emre kardeşim. Bende iki gündür boğaz ağrısı filan var. Öksürük ateş ve koku kaybı yok bugün halsizlik var. Birde bazen zor nefes alıyorum. Doktor arkadaşlar faranjit diyor ama test yaptırayım mı yaptırmayım mı bilmiyorum bende
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
İlkay Başaran yazdı:

Normal. İngiltere biontech i avrupa ülkesinde olmayanları kabul etmiyordu :) 

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Valla aşının önemini birkere daha anladım, ailemde çevremde aşısız olan tanıdıklarım covid yakalananlar çok ağır geçiriyor. Covid yalan öyle birşey yok aşı gerçek değil diyenler yatarak geçiriyor hep.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Arda Bülent Güzel yazdı:

Geçmiş olsun Emre kardeşim. Bende iki gündür boğaz ağrısı filan var. Öksürük ateş ve koku kaybı yok bugün halsizlik var. Birde bazen zor nefes alıyorum. Doktor arkadaşlar faranjit diyor ama test yaptırayım mı yaptırmayım mı bilmiyorum bende

Arda abi bende boğaz ağrısı halsizlik hepsi bir anda çöktü üzerime. Akşam yatarken belliydi, sabaha tamam dedim oldum ben. Eğer bu gece de ortaya çıkmazsa büyük ihtimalle kovid değilsindir. Ayrıca boğaz iltihabı da ateş yapabilir. Ateşli bir tonsilit geçirmiştim ordan biliyorum, panik yok abi, ama test yaptırmakta fayda var. Doktor çubuğu artık çok sokmuyor bile. 

Mehmet Göktürk yazdı:
Emre Şimşek yazdı:

Tecrübeye bilimden daha çok değer veren ebevenlerim var ne yapayım?

• Beğen 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
İlkay Başaran yazdı:

Yok efenim yok öyle bir şey 😅

Doğan Arşiray yazdı:

yaaaa bende diyorumki niye böyle oldu.soğuk havalara vermiştim.

hahahaha :D 

Dimi ya 

Doğan Arşiray yazdı:

Zaten vurgunu yaptılar, bu kadarcık fire olsun derler. Yeni düzen böyle galiba. Bi salgın bi aşı hem istedikleri gibi nüfus azalsın hem zengin olsunlar.

Erdem Doğan yazdı:

Demi ya nasıl da denk geldi öyle. 

İlkay Başaran yazdı:

Zaten maksat başka şeyler, zerre kadar umurlarında değiliz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet Göktürk yazdı:

Bu nedir?

Virüs mü yakıyor bunlar ?

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Mehmet Ozyurek yazdı:

Virüs mü yakıyor bunlar ?

Yine şov yapıyorlar bence.

2019’da insanlar sokakta yürürken yere düşüyordu biz Allah Allah bu nasıl bir hastalık diyorduk.. Şimdi de bu görüntüler.. Yaşama sevincim kalmayacak artık. Şu Çin’i komple yaksalar yeridir. Ama kesin o durumda bize bi kaç milyar mülteci gelir.. Neyse tamam yakmasınlar vazgeçtim:)

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Bu oranlar aşılılar için geçerli diyorlar ama.
Yel kayadan toz alır ancak

Teşekkür ederim Ersen ağabey

Emre çok geçmiş olsun
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Mahmut Yıldız yazdı:

Emre çok geçmiş olsun

Çok teşekkür ederim ağabey

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çok teşekkür ederim ağabey
Çok geçmiş olsun
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Arda Bülent Güzel yazdı:

Arda son 20 gün içinde hastalanan 3 arkadaşımda hep boğaz ağrısı şikayetiyle başladı. İkisinin sesi de kısıldı diğeriyle hastayken görüşmedim- haberim olmadı. Önlemini al bence, test yaptır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...