İçeriğe Yönlendir

Covid-19 Aşıları

Yurdaer Elay

Recommended Posts

Celal Aydın
3. aşı tarumar etti beni. 8 saat sonra ağrımayan hücrem yok. Anca kendime geliyorum.

Her gün erteliyorum bu yüzden abi.
İş yerinden izin alacağım bir gün sonrasına, öyle olacağım aşıyı.
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Celal Aydın yazdı:

ben cuma gününe randevu alıyorum ki haftasonu devrilirsem devrileyim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Celal Aydın
ben cuma gününe randevu alıyorum ki haftasonu devrilirsem devrileyim.

Aynı planı kuruyordum kafamda. İlk iki aşı çarptı biraz beni, mutlaka dinlenmek gerekiyor.
En kötü tarafı da soluma yatamıyorum aşının vurulduğu gece.
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Öteleme
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Servet Aydın yazdı:

3. aşı tarumar etti beni. 8 saat sonra ağrımayan hücrem yok. Anca kendime geliyorum.

3. doz sek yapılmış anlaşılan.

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

3. doza ben cesaret edemiyorum. En yakın arkadaşlarım çok ağır geçiriyorlar. İnleyenler var. 24 saat içerinde yaşayıp toparlanıyorlar. Ara ara yorgunluklarıda oluyor ama yinede cesaret sıfır. 

2. dozdan sonra uzun bir süre toparlanamamıştım. Aynısını yaşamak istemiyorum.  Aşı olmadan önce covid olmuştum. 

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Eşim de ben de 3. Dozu yaptırdık çıkar çıkmaz. Bana hiç etki etmedi, dokununca aşı yerinde hafif bir hassasiyet harici. Eşim de şikayetçi değil. Şimdi de kızıma randevu aldık cuma günü de onu aşılatacağız. Sınıfında ilk pozitif vaka haberi geldi bugün. Aşı önemli

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Eşimle ben geçen hafta olduk 3. dozları. Ben çok rahat geçirdim eşim 3 gün yattı. Grip semptomları gösterdi.

Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

3.dozu haftasonu oldum. 12 saat uyuttu [emoji2369] ama şimdi daha iyi durumdayım.

Yorum bağlantısı
Azad Mirzade

İlk iki dozu biontech oldum, biraz kalp çırpıntısı vs oldu bir müddet.

Ama şimdi 3. doz için hayli şüpheler içerisindeyim, pandemi çıktı çıkalı izole yazıyorum, kolonya maske mesafe olayına devam ediyorum ve daha bir çok insan aşılarını olmamışken ben 2 aşımı bile olmuştum.

Bende meydana çıkan bu yan etkileri canımı sıktı açıkçası ve korkuttu. Bu konuda kendimi yeniden ikna etmem gerekiyor ya da aşı olmayacağım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Azad Mirzade yazdı:

yeniden ikna etmem gerekiyor ya da aşı olmayacağım.

koşarak gidip aşı olun, dünya kırılıyor, biz kendimizi aldatıyoruz sadece..... tepeden emire alışmışız, şahsi insiyatif duygumuz yok olmuş , ben çocukları okuldan aldım mesela, isterlerse sıınıfta bıraksınlar umrumda değil

• Beğen 4
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ersen Tapan

Cumartesi günü 5. doz aşımı oldum. Diğer dozlardan daha şiddetli yan etkiler 36 saat sonunda geçti kendime geldim. Üç ay daha kafa rahat.. Son olur inşallah. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Macit Aliyev

Bir kaç gün önce 3.doz biontec aşımı oldum. Bende bir çoğu gibi kararsızdım acaba sinovac felan mı olsam diye ama biontec oldum. 2 gün kol ağrısından başka hiç bir yan etki görmedim.1 ve 2 de de birşey olmamıştı.

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

Bende 3. Dozu bir hafta 10 gün kadar önce oldum. Hafif kol ağrısı 2 gün oldu o kadar. İnşallah biter artık bu hastalık.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Annem babam aşısız yakalandılar covide sonunda. Babam immün supresif, yani organ nakli nedeniyle bağışıklığı ilaçla bastırılmakta. 3 - 4 gün oldu, ateş, halsizlik, yorgunlukla geçiyor çok şükür.

Yavaştan iyi hissetmeye başladık ama öksürük başladı diyorlar şu an. 
Onlarla birlikte kız kardeşim, 6 aylık yeğenim de kaptılar sanırım..

Benimse 2. doz geldi, iyi hissettiğim bir gün gideceğim aşıya..

• Şaşkın 1
  • Üzgün 2
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Emre Şimşek yazdı:

Annem babam aşısız yakalandılar covide sonunda. Babam immün supresif, yani organ nakli nedeniyle bağışıklığı ilaçla bastırılmakta. 3 - 4 gün oldu, ateş, halsizlik, yorgunlukla geçiyor çok şükür.

Yavaştan iyi hissetmeye başladık ama öksürük başladı diyorlar şu an. 
Onlarla birlikte kız kardeşim, 6 aylık yeğenim de kaptılar sanırım..

Benimse 2. doz geldi, iyi hissettiğim bir gün gideceğim aşıya..

Geçmiş olsun Emre. Annen neden aşısız?

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Önder Özcan yazdı:

Geçmiş olsun Emre. Annen neden aşısız?

Önder abi benim geniş ailemde bir ben aşılıyım. Eşim dahil hiç kimse kovid aşılarına güvenmiyor. Babamı telefonda aşıya ikna ettim tam vurulacakken annem aramış geri döndürmüş. Şimdi kendisi babamdan daha ağır atlatıyor.

Çok şükür korktuğumuz gibi gitmedi şimdiye kadar 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Emre Şimşek yazdı:

Önder abi benim geniş ailemde bir ben aşılıyım. Eşim dahil hiç kimse kovid aşılarına güvenmiyor. Babamı telefonda aşıya ikna ettim tam vurulacakken annem aramış geri döndürmüş. Şimdi kendisi babamdan daha ağır atlatıyor.

Çok şükür korktuğumuz gibi gitmedi şimdiye kadar 

Annen babanı ne diyerek ikna etti çok merak ediyorum. 

Bana göre hiç bir aşı ilgili olduğu hastalık kadar zarar vermez. Std. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

geçmiş olsun umarım sıkıntısız bir şekilde biter gider 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Geçmiş olsun. Telafisi olmayan hatalar bunlar. 

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Hepimize geçmiş olsun. İnsan yaşamadan bilmez. Aşı olmayan inatçı kuzenim yoğun bakıma düşünce yaşadıklarından sonra süresi geçince ilk aşısını oldu. 

Bende aşı olmadan önce covid olmuştum.  Ne olduğunu bildiğim için hakkım verilen tüm aşılarımı oldum. Geçtiğimiz cuma günü 3.doz aşımı oldum.  Sadece kol ağrısı oldu. İlk 18 saat içinde bir kaç saat halsizlik dışında bir sıkıntım olmadı çok şükür.

Elbet bir gün bitecek bu illet.  

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Mehmet Ozyurek yazdı:

Annen babanı ne diyerek ikna etti çok merak ediyorum. 

Bana göre hiç bir aşı ilgili olduğu hastalık kadar zarar vermez. Std. 

Hımm bi düşüneyim. Sakın bi daha eve gelme demiş olabilir:)

Şaka bi yana ciddi kalp rahatsızlıklarına sebep olduğunu düşünüyorlar. Hatta hiç bir sorunu olmayan birden fazla yakınımızın ölümünü aşıya bağladığı için (doktor da inkar etmedi ama evet aşıdan da diyemiyor) covid aşısına karşı şu anda. İkna olmuyor.

Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

geçmiş olsun umarım sıkıntısız bir şekilde biter gider 

Teşekkür ederim.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Geçmiş olsun. Telafisi olmayan hatalar bunlar. 

Teşekkür ederim.

Ümit Türk yazdı:

Hepimize geçmiş olsun. İnsan yaşamadan bilmez. Aşı olmayan inatçı kuzenim yoğun bakıma düşünce yaşadıklarından sonra süresi geçince ilk aşısını oldu. 

Bende aşı olmadan önce covid olmuştum.  Ne olduğunu bildiğim için hakkım verilen tüm aşılarımı oldum. Geçtiğimiz cuma günü 3.doz aşımı oldum.  Sadece kol ağrısı oldu. İlk 18 saat içinde bir kaç saat halsizlik dışında bir sıkıntım olmadı çok şükür.

Elbet bir gün bitecek bu illet.  

Size de geçmiş olsun. Bizim de bir akrabamız ha bugün ha yarın derken aşıyı olamadan covid oldu. Sonuç: 3 ay hastanede kaldı. Son gördüğümde, 1 ay oluyor, nihayet eve dönmüş fakat halen oksijen desteği alıyordu. Bırakabildi mi bilmem.

Anneme babama dahi neden aşı olmadınız diyemem. Bu onların tercihi. Eğer bu sebeple acı çekiyorlarsa onların tercihi. Ya da ben aşı olduğum için acı çekeceksem yine benim tercihim. Sonuçta onlar da düşünüyor ben de düşünüyorum. Herkes olanları kendi aklıyla bir süzgeçten geçirip karar veriyor. O yüzden ne ben onları ikna etmek için kendimi paralayayım, ne de onlar beni ikna etmek için kendini paralasın. Zaten 3 sene olacak ama halen her şey net değil bu konuyla ilgili. Ben muhtemelen yarın gidip aşımı olacağım ama onlar bu olaydan sonra ne yapar neye karar verir bilmiyorum. Zaten onlara söyleyeceklerimi bu iş başlarına gelmeden önce söyledim çünkü. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...