Yurdaer Elay 12 Eylül 2021 Yazar Paylaş 12 Eylül 2021 Muhammet Ali Deli yazdı: DSÖ açıklama Bunun böyle olacağını en başından beri söylüyor zaten takip ettiğim bilim insanları. Virüsten kurtulmanın (belki %100 değil) en kolay yolu tüm insanlığın bütünüyle izole olup karantinaya girmesi. Bilinçli bir pandemi planımız olsaydı ve bunu en başındayken yapsaydık sonuç daha farklı olurdu. Tabi bu tüm ülkeler için geçerli. Yoksa biz elimizden geleni yaparız, iki gün sonra bir turlist elini kolunu sallayarak gelir, karantinaya bile girmez, taşıyıcıdır, bulaştırır gider. Zor işler.. 1 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 12 Eylül 2021 Yazar Paylaş 12 Eylül 2021 (düzenlendi) Koray Demir yazdı: Başta ilaç çıksaydı bu sefer aşı lazım der miydik? Hocam virüslere karşı ilaç geliştirmek aşı geliştirmekten çok daha zor. Aşıda bile yanetkilerden dolayı olumsuz durumlar yaşandığında (ki olmaması anormal olur) insanlar neler neler dediler (haksızlar demiyorum). En nihayetinde aşı virüsün genetik materyali ile veya inaktif haliyle bağışıklık sistemimizin uyarılması ve virüse karşı savaşacak hücrelerin sentezlenmesinden ibaret olan koruyucu bir ajan. Yani ortada bir tedavi durumu yok. İlaçta durumlar bambaşka. Aşağıda İngiltere'nin yürüttüğü dünyanın en büyük klinik çalışmasıyla ilgili bilgi var. Test edilen iaçlara bir bakın.. Bu ajanlardan kaynaklı yanetkileri yönetmek ve olası bir tedavi programı oluşturmak oldukça zor ve uzun süreç isteyen bir iş. Coronavirus cure: What progress are we making on treatments? - BBC News Welcome — RECOVERY Trial 12 Eylül 2021 tarihinde Yurdaer Elay tarafından düzenlendi 1 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 12 Eylül 2021 Paylaş 12 Eylül 2021 Koray Demir yazdı: Başta ilaç çıksaydı bu sefer aşı lazım der miydik? demezdik. çünkü anti virüs aşıları acaip hızlı iş görüyorlar. mesela zona ilaçları. valtrex diye bir ilaç var, o başa bela zona problemini 1 günde söndürüp 4. günde tamamen bitiriyor. kim bu tip bir ilaçı makul fiyatlarla satıp hemen sonuç alarak kar etmeye bekler? bu ekonomik sistemde kimse bence. sıtma ilacı ve asprin için birsürü şey söyledi ve bir sürü olumsuz şey söylendi. şimdi uyuz ilaçı olan ivermektin için de aynını yapıyorlar. bunlar son derece ucuz şeyler olduğu için olablirmi diye düşünmeden edemiyorum. 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 12 Eylül 2021 Paylaş 12 Eylül 2021 kolayı var, bırakın aşıyı falan, kimse olmasın, kalan sağlar bizimdir, zaten bundan kurtulsak doğa vuracak, atın ölümü arpadan olsun, kim ne yapıyorsa yapsın, madem özgürlük deniyor ahanda özgürlükleri sınırsız yapalım, kanun falanda olmasın, yiyelim birbirimizide dünyada parazitlerden kurtulsun.... Bu nedir arkadaş, insan denen varlık kadar kötü bir varlık daha varmıdır acaba? Yorum bağlantısı
Koray Demir 12 Eylül 2021 Paylaş 12 Eylül 2021 Sefa Çelik yazdı: İlaç zaten var? Corona teşhisi konulan kişiye eline antiviral hap verip Geniş spektrumlu antiviral olarak mı geçiyor bunlar, prospektüsünde endikasyonlar arasında covid 19 öznel olarak yer alıyor mu ya da sadece diğer viral enfeksiyonlar ifadesi mi mevcut? 2 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 12 Eylül 2021 Yazar Paylaş 12 Eylül 2021 (düzenlendi) Sefa Çelik yazdı: İlaç zaten var? Corona teşhisi konulan kişiye eline antiviral hap verip 14 gün evinden çıkma diyorlar. Haftasına turp gibi. Mantıken işe yaramasa karantina döneminde evinde ölü bulunanlara rastlardık? Evet var ama Covid-19 için sipesifik değil.. Gecikmiş grip-soğuk algınlığı için kullanılan ya da sıtma vs için kullanılan ilacı al bunu karantina sürecinde bitir diyorlar. Hastaya gerekli tetkikler yapılıyor mu Allah biliyor. Hastalığı ağır seyretmeyen ya da genel sağlık durumu iyi olanlar, evet, haftasına turp gibi. Bazıları da ilaçların en bilinen yanetkilerinden dolayı kardiyotoksisiteden, kardiyomiyopatiden sizlere ömür.. 12 Eylül 2021 tarihinde Yurdaer Elay tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Eylül 2021 Paylaş 12 Eylül 2021 Sefa Çelik yazdı: Mantıken işe yaramasa karantina döneminde evinde ölü bulunanlara rastlardık? açıklanan bir veri var mı rastlamadığımıza veya rastladığımıza ait? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Eylül 2021 Paylaş 13 Eylül 2021 Mert Gülkokan yazdı: iş yerinden bir arkadaşımız 2. kez covid oldu 2 doz biontech aşılı olmasına ragmen 2. kez geçirdiği hastalık ilkine göre daha ağır geçiyormuş ama genel olarak durumu iyiymiş hakkat merak ettim, 1 defa virus bulaştı atlattı, sonra aşıları oldu ve bir daha virüs kaptı... nasıl nereden temasları olmuş bilgi var mı acaba? mesleği nedir? kapalı /açık mekan vs.? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Eylül 2021 Paylaş 13 Eylül 2021 bünyesel olarak süper kapıcı herhalde Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 13 Eylül 2021 Paylaş 13 Eylül 2021 Çağlar Bayur yazdı: hakkat merak ettim, 1 defa virus bulaştı atlattı, sonra aşıları oldu ve bir daha virüs kaptı... nasıl nereden temasları olmuş bilgi var mı acaba? mesleği nedir? kapalı /açık mekan vs.? Hasta olmamış ama 2 doz biontech olan bir kişinin pozitif olma hikayesi: İş yerinde beraber çalıştığımız mühendisin babası oldu. Diğer kişiler de mühendisin akrabaları. Kuzeni Adana'dan gelip köydeki babaannesi ziyaret ediyor. Babaanne 100 yaşında ve aşı olmamış. Kuzen "aşı karşıtı" yani aşı olmamış ve ziyarette babaanneye sarılmış, öpmüş. Kuzen ayrıca köydeki amca, hala vs hepsi ile görüşüyor. Sonra babaanne, babasıyla Kayseri'ye geliyor. Kayseri'de babaanne, baba ve kız kardeş aynı evde kalıyor. Perşembe günü de mühendisin evine ziyarete geliyorlar. Sonra baba, babaanneyi köye geri götürüyor. Bu arada babaannenin ateşi çıkıyor. Test yaptırıyorlar, sonuç pozitif. Şu an 100 yaşında ve aşısız olmasına rağmen durumu iyi. Ayrıca köydeki hala, amca vs hepsi pozitif. Babaanne ile beraber kalan kız kardeş ve baba pozitif. Kız kardeş tek aşı olmuş, bir gün hafif ateş olmuş, durumu iyi. Baba yüksek ateş ve eklem/kas ağrısı şikayeti ile evde yatıyor. Baba 2 doz biontech olmuştu. Mühendis, eşi ve eşinin annesi dün test yaptırmış, negatifler ama tedbir olarak Isparta'ya gidecek olan anneyi göndermemişler. Bu sabah mühendisin eşinde bel ağrısı var. Mühendisi de eve gönderdim, bugün yarın evde kendini takip edecek. Tekrar test verip sonuca göre karar verecek. Ben bu güne kadar bildiğim kadarıyla covid olmadım. Bence bunun tek sebebi virüsle karşılaşmamak ya da az karşılaşmak. Çünkü her zaman % 100 tedbirli olmuyoruz. İş yerinde odalarda tek kişiyiz. Kesinlikle maskesiz çıkmıyoruz. Ancak kardeşlerle, bacanaklarla falan görüşüyoruz. Kapalı mekanda maskesiz de kalıyoruz. Eğer birimiz hasta olsa, hepimiz olacağız. 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 20 Eylül 2021 Paylaş 20 Eylül 2021 Mahmut Yıldız yazdı: Hasta olmamış ama 2 doz biontech olan bir kişinin pozitif olma hikayesi: İş yerinde beraber çalıştığımız mühendisin babası oldu. Diğer kişiler de mühendisin akrabaları. Kuzeni Adana'dan gelip köydeki babaannesi ziyaret ediyor. Babaanne 100 yaşında ve aşı olmamış. Kuzen "aşı karşıtı" yani aşı olmamış ve ziyarette babaanneye sarılmış, öpmüş. Kuzen ayrıca köydeki amca, hala vs hepsi ile görüşüyor. Sonra babaanne, babasıyla Kayseri'ye geliyor. Kayseri'de babaanne, baba ve kız kardeş aynı evde kalıyor. Perşembe günü de mühendisin evine ziyarete geliyorlar. Sonra baba, babaanneyi köye geri götürüyor. Bu arada babaannenin ateşi çıkıyor. Test yaptırıyorlar, sonuç pozitif. Şu an 100 yaşında ve aşısız olmasına rağmen durumu iyi. Ayrıca köydeki hala, amca vs hepsi pozitif. Babaanne ile beraber kalan kız kardeş ve baba pozitif. Kız kardeş tek aşı olmuş, bir gün hafif ateş olmuş, durumu iyi. Baba yüksek ateş ve eklem/kas ağrısı şikayeti ile evde yatıyor. Baba 2 doz biontech olmuştu. Mühendis, eşi ve eşinin annesi dün test yaptırmış, negatifler ama tedbir olarak Isparta'ya gidecek olan anneyi göndermemişler. Bu sabah mühendisin eşinde bel ağrısı var. Mühendisi de eve gönderdim, bugün yarın evde kendini takip edecek. Tekrar test verip sonuca göre karar verecek. Ben bu güne kadar bildiğim kadarıyla covid olmadım. Bence bunun tek sebebi virüsle karşılaşmamak ya da az karşılaşmak. Çünkü her zaman % 100 tedbirli olmuyoruz. İş yerinde odalarda tek kişiyiz. Kesinlikle maskesiz çıkmıyoruz. Ancak kardeşlerle, bacanaklarla falan görüşüyoruz. Kapalı mekanda maskesiz de kalıyoruz. Eğer birimiz hasta olsa, hepimiz olacağız. Bugün maalesef acı haber geldi. Baba eklem ağrısı ile atlattı, öksürük ve boğaz ağrısı var. Kız kardeş iyi. Mühendis ve eşinde bir şey yok. İlk günler babaanne de iyiydi. Bu sabah konuştuk, son 1-2 gündür yatıp dinlenmek istiyormuş. Ancak konuşmadan yarım saat sonra haber geldi, babaanne vefat etmiş. Allah rahmet eylesin. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 20 Eylül 2021 Paylaş 20 Eylül 2021 Mahmut Yıldız yazdı: Bugün maalesef acı haber geldi. Baba eklem ağrısı ile atlattı, öksürük ve boğaz ağrısı var. Kız kardeş iyi. Mühendis ve eşinde bir şey yok. İlk günler babaanne de iyiydi. Bu sabah konuştuk, son 1-2 gündür yatıp dinlenmek istiyormuş. Ancak konuşmadan yarım saat sonra haber geldi, babaanne vefat etmiş. Allah rahmet eylesin. Allah rahmet eylesin abi, size de sabır versin 1 Yorum bağlantısı
Oktay Göktaş 20 Eylül 2021 Paylaş 20 Eylül 2021 Bugün maalesef acı haber geldi. Baba eklem ağrısı ile atlattı, öksürük ve boğaz ağrısı var. Kız kardeş iyi. Mühendis ve eşinde bir şey yok. İlk günler babaanne de iyiydi. Bu sabah konuştuk, son 1-2 gündür yatıp dinlenmek istiyormuş. Ancak konuşmadan yarım saat sonra haber geldi, babaanne vefat etmiş. Allah rahmet eylesin. Allah rahmet eylesin. Aşı önemli maalesef. Çok üzücü. Bulaştıran kişi için de vicdan azabı. Aşı karşıtlığına devam edecek mi acaba? Onun yüzünden (kaç yaşında olursa olsun) sevdiği birisi vefat etti. 3 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 20 Eylül 2021 Paylaş 20 Eylül 2021 Bu arada delta varyantı kaynaklı 4. pik, inişe geçiyor. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Eylül 2021 Paylaş 20 Eylül 2021 Oktay Göktaş yazdı: Bulaştıran kişi için de vicdan azabı. Aşı karşıtlığına devam edecek mi acaba bence azap falan hissetmez o bilinçte olsa zaten sarılıp öpmezdi bu devirde kişisel önlemi de alamamış zaten. ALlah rahmet eylesin 7 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 20 Eylül 2021 Paylaş 20 Eylül 2021 Çağlar Bayur yazdı: bence azap falan hissetmez o bilinçte olsa zaten sarılıp öpmezdi bu devirde kişisel önlemi de alamamış zaten. ALlah rahmet eylesin Ben de böyle düşünüyorum. Ben hala babamın yanına gidince elini öpemiyorum. 2 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 20 Eylül 2021 Paylaş 20 Eylül 2021 Baş sağlığı dilerim Mahmut. Maalesef çok uzaklarda duyduğumuz ölüm haberleri bir gün gelip hanelerimizin de kapısını çalacaktır. Bunu anlıyor olmak önlem almak çok önemli. 3 Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 20 Eylül 2021 Paylaş 20 Eylül 2021 Mahmut Yıldız yazdı: Allah rahmet eylesin. 1 Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 21 Eylül 2021 Paylaş 21 Eylül 2021 Allah rahmet eylesin. Aşısız, hastalığı yoğun bakımda geçirmiş biri olarak bence aşı önemli, 2 doz aşıyı oldum. Şimdi çocuklara yaptırmak istiyorum. Birisi günlük ilaç kullanıyor, diğerinin nörolojik tedavi geçmişi var. Doktorlarına danıştıktan sonra duruma göre onlarda aşılanabilirler. 5 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 25 Eylül 2021 Paylaş 25 Eylül 2021 2 doz sinovac sonrası biontech olan var mı içimizde. varsa eğer yan etki ağır mı oluyor yoksa ki sinovac devam mı etmeli? Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 25 Eylül 2021 Paylaş 25 Eylül 2021 Arif Aykın yazdı: 2 doz sinovac sonrası biontech olan var mı içimizde. varsa eğer yan etki ağır mı oluyor yoksa ki sinovac devam mı etmeli? Anne ve babam oldu, kolda hafif ağrı dışında yan etki görmediler. Ben bizimkilere yan etki olabilir diye uyardım ama yine de biontech olmalarını istedim. Geçenlerde yayınlanan yoğun bakımda yatan hasta-aşı tablosunda da bu kararın doğru olduğu görüldü. Yorum bağlantısı
Recommended Posts