Doğan Arşiray 7 Eylül 2021 Paylaş 7 Eylül 2021 valla ben her sene aşı filan olmam. bize anti virüs ilacı lazım! iki tane sinovac oldum de ne oldu. kaldı ki zaten hiç aşı yokkende aynı ayarda gayet hafifçe geçirmiştim. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ 7 Eylül 2021 Paylaş 7 Eylül 2021 Mahmut Yıldız yazdı: Türk Yoğun Bakım Derneği'nin araştırması. İki doz sinovac olanların etkinliği azalmış görünüyor. Zaten ilk onlar aşı olduğu için beklenen buydu. İsrail çok erken aşılama yaptığı için artık 2 doz biontech olanları da aşısız kabul ediyor diye haberler okuduk. Pandemiye selam, her yıl aşıya devam. Sinovac aşıların çok büyük kısmının üstünden 6 ay geçti. Bu beklenen bir sonuçtu. Üstüne tek doz Biontech yaptıranlara neredeyse bir şey olmadı. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 7 Eylül 2021 Paylaş 7 Eylül 2021 iyide insanın hiç mi kendi bağışıklığı kuvetlenmiyor fırsattan istifade? aşı oldum antikoru ürettim, hastalığı kendim yendim antikoru ürettim vs. olurda sonradan yine denk gelirse ya hiç hastalık belirtisi bile göstermeden çabucak yeniyorsun yada çok hafif geçiriyorsun. aşının amacı da bu değilmi zaten? çocuk hastalıkları aşısı gibi. e hadi bu mutasyon geçirip başka birşeye dönüşüyorsa, ne anladım şimdi. eğer tamamen işlevsiz kalıyorsa covid aşısı, o zaman sadece vakit kazanmayı sağlayabilir - tüm toplumu bir anda aşılayamıyorsak. bizim aşıyı geliştirip uygulama hızımız virüsün mutasyona uğrayıp yeniden saldırma hızından daha düşük anlaşıldığı üzere. o zaman kazanan bigpharma olmuş oluyor. aşıyı sattıkça satmaya gayret eder. ağırdan alır. "almaz" diyenler, "hayrına bu işi hızla çözer medikal tiranlar" diyenler beğensin. o halde dans. yeni toplum düzenine hoş geldiniz. 2 Yorum bağlantısı
Oktay Göktaş 7 Eylül 2021 Paylaş 7 Eylül 2021 Bir şeye açıklık getirmek lazım:Eğer virüs büyük bir mutasyon geçirirse, o zaman onun adı Covid 19 olmaz, Covid 21 olur, 22 olur. Şu anda virüs aynı virüs. Değişimlerle sadece yeni varyantlar oluşuyor. Yani tamamen değişmiş, aşılar etki etmeyecek diye bir durum %100 değil. Virüsün tamamen değişmesi de mümkün elbet ama bu birikimli bir süreç. Elbette bu küçük değişimler aşılara etki edebiliyor ama majör etkiler değil şimdilik. Bu etkilerin çoğalmaması için toplumsal bağışıklık şart… 4 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 7 Eylül 2021 Yazar Paylaş 7 Eylül 2021 Güney Amerika varyantı da teşrif etmiş memlekete.. Mu varyantı 😕 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 9 Eylül 2021 Paylaş 9 Eylül 2021 3. doz aşı vaktim geldi. Ancak hangisini olacağım konusunda karasızım. 2 doz sinovac olmuştum. Hipertansiyondan dolayı öncelikli olarak aşı çıkmıştı. Şimdi 3. dozda Sinovac'a devam etsem mi, Biontech mi olsam bilemiyorum. Borsa gibi her gün değişiyor trend ve herkes başka başka şeyler söylüyor. İstatistikler açıklamalar gırla gidiyor. Bilemedim doğrusu. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 9 Eylül 2021 Paylaş 9 Eylül 2021 H.Cenk Bayrakçı yazdı: 3. doz aşı vaktim geldi. Ancak hangisini olacağım konusunda karasızım. 2 doz sinovac olmuştum. Hipertansiyondan dolayı öncelikli olarak aşı çıkmıştı. Şimdi 3. dozda Sinovac'a devam etsem mi, Biontech mi olsam bilemiyorum. Borsa gibi her gün değişiyor trend ve herkes başka başka şeyler söylüyor. İstatistikler açıklamalar gırla gidiyor. Bilemedim doğrusu. Cenk hocam etkilemiş olmayayım fikir olarak söyleyeyim Biontec tavsiye ederim. 6 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 9 Eylül 2021 Yazar Paylaş 9 Eylül 2021 H.Cenk Bayrakçı yazdı: 3. doz aşı vaktim geldi. Ancak hangisini olacağım konusunda karasızım. 2 doz sinovac olmuştum. Hipertansiyondan dolayı öncelikli olarak aşı çıkmıştı. Şimdi 3. dozda Sinovac'a devam etsem mi, Biontech mi olsam bilemiyorum. Borsa gibi her gün değişiyor trend ve herkes başka başka şeyler söylüyor. İstatistikler açıklamalar gırla gidiyor. Bilemedim doğrusu. Ben kendisini pandeminin başından beri takip ediyorum. Söylediği her şey büyük oranda gerçekleşti. En azından bir kulak vermekte fayda var 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 9 Eylül 2021 Paylaş 9 Eylül 2021 H.Cenk Bayrakçı yazdı: 3. doz aşı vaktim geldi. Ancak hangisini olacağım konusunda karasızım. 2 doz sinovac olmuştum. Hipertansiyondan dolayı öncelikli olarak aşı çıkmıştı. Şimdi 3. dozda Sinovac'a devam etsem mi, Biontech mi olsam bilemiyorum. Borsa gibi her gün değişiyor trend ve herkes başka başka şeyler söylüyor. İstatistikler açıklamalar gırla gidiyor. Bilemedim doğrusu. Cenk Hocam sanırım Sinovac’ın koruyuculuğu şu anki durumda oldukça düşük.. Eldekinin en iyisi Biontech görünüyor ama firmanın kendisinin bile sorumluluğunu almadığı bir şeye ben bunu alın diyemem şahsen. 1 1 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 9 Eylül 2021 Yazar Paylaş 9 Eylül 2021 4. doz konusunda (2 Sinovac + 2 Biontech) Serdar Savaş'la aynı görüşte olmasalar bile, 3. doz olarak en azından Biontech yapılması konusunda hemfikirler. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 9 Eylül 2021 Paylaş 9 Eylül 2021 ben rutin halde aşı olmam onu diyeyim peşinen. bu başarısızlığın kanıtıdır çünkü. gecikmişliğin. ondan sonra aşı karşıtı cahil filan yaftası yemek istemiyorum. gerçi çok da umrusamam zaten o noktaya gelindiyse. jankiler gibi kolumuz delik deşik. 3. dozu da oldummu dahada yakınına gitmem. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Eylül 2021 Paylaş 9 Eylül 2021 vesile ile doz rakamları baştan hatalı bence, kafalar karışıyor. 2+1 dense daha uygun olurdu. başlarda bir bilim insanı bunu açıklamıştı. 2 sino+1bion a 3 doz demeyin demişti. Yorum bağlantısı
Recep Demirci 9 Eylül 2021 Paylaş 9 Eylül 2021 Alıştıra alıştıra doz artışları artıyor. Allah sonumuzu akibetimizi hayretsin. Çift doz mRNA aşılılar 5-6 ay sonra hatırlatma dozu olarak tekrar aşılanması gerecek diye açıklama yapıyor Sağlık Bakanı. Anlaşılan mecbur aşılama devamlı olmalı başka çare gözükmüyor. Şu illetin failinin hep es geçilip hesap sorulmayışı,insanları aydınlatıcı bir otopsi yapılmayışı neyse çok soru var insanın aklına takılan. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 9 Eylül 2021 Paylaş 9 Eylül 2021 2 doz Biontech oldum daha hatırlatma, üçüncü doz vs. bilmem. Yorum bağlantısı
Koray Demir 9 Eylül 2021 Paylaş 9 Eylül 2021 Osman Yücel Çetin yazdı: 2 doz Biontech oldum daha hatırlatma, üçüncü doz vs. bilmem. Büyük konuşmayalım ya önümüzü göremiyoruz 😊 Salgının seyrine göre yerli aşı da onay alırsa 4-5 felan doz olabiliriz. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 9 Eylül 2021 Paylaş 9 Eylül 2021 Koray Demir yazdı: Büyük konuşmayalım ya önümüzü göremiyoruz 😊 Salgının seyrine göre yerli aşı da onay alırsa 4-5 felan doz olabiliriz. Elbette yerli aşıya hiç itirazım yok olurum ama daha diğer aşıları kolay kolay olmam diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Koray Demir 9 Eylül 2021 Paylaş 9 Eylül 2021 Osman Yücel Çetin yazdı: Elbette yerli aşıya hiç itirazım yok olurum ama daha diğer aşıları kolay kolay olmam diye düşünüyorum. Aşı çalışmaları için Turkovac 3. doz gönüllü olmayı düşündünüz mü güzel bir fırsat e devletten anında talep oluşturulabiliyor. Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 10 Eylül 2021 Yazar Paylaş 10 Eylül 2021 (düzenlendi) Bir akrabam Almanya'ya gidecek, aşısı olmadığı için pcr testi yaptırması gerekiyor. Birlikte Ankara Şehir Hastanesine geldik, harcımızı ödedik, kayıt yaptırdık sıraya girdik bekliyoruz. Aradan 2 saat geçti hala sıra gelmedi. Derken Halk Sağlığı Yönetim Sistemi çöktü dediler. Yaklaşık 1.5 saattir de onu bekliyoruz. Burda tansiyon tavan yapmış durumda. Kesin dış mihrakların oyunudur. Kiskandıkları için siber saldırı yaptılar heralde. Şaka bir yana, liyakat ne demekmiş merak eden varsa gelsin burada görsün. Kimsenin olandan bitenden haberi yok. Sistem gitti bekle.. 10 Eylül 2021 tarihinde Yurdaer Elay tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 10 Eylül 2021 Paylaş 10 Eylül 2021 Yurdaer Elay yazdı: Bir akrabam Almanya'ya gidecek, aşısı olmadığı için pcr testi yaptırması gerekiyor. Birlikte Ankara Şehir Hastanesine geldik, harcımızı ödedik, kayıt yaptırdık sıraya girdik bekliyoruz. Aradan 2 saat geçti hala sıra gelmedi. Derken Halk Sağlığı Yönetim Sistemi çöktü dediler. Yaklaşık 1.5 saattir de onu bekliyoruz. Burda tansiyon tavan yapmış durumda. Kesin dış mihrakların oyunudur. Kiskandıkları için siber saldırı yaptılar heralde. Şaka bir yana, liyakat ne demekmiş merak eden varsa gelsin burada görsün. Kimsenin olandan bitenden haberi yok. Sistem gitti bekle.. Aşı olmayanlardan test iste. Teste gidenlere zorluk çıkar. Sonuç, aşıda zorlama yok. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 10 Eylül 2021 Paylaş 10 Eylül 2021 Geçen noter de sistem gitti akşama kadar bekledik ne yapalım kısmetimiz de bu varmış 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Eylül 2021 Paylaş 10 Eylül 2021 aşı karşıtları demokratik hakları olan gösteri yürüyüşü için İstanbul valiliğne başvurmuş, kabul edilmiş, lakin tören alanına gelenler de aşılı olacakmış gerçek haber mi bu. 2 4 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 10 Eylül 2021 Paylaş 10 Eylül 2021 Koray Demir yazdı: Aşı çalışmaları için Turkovac 3. doz gönüllü olmayı düşündünüz mü güzel bir fırsat e devletten anında talep oluşturulabiliyor. Ben iki doz oldum kabul ederler mi acaba geçenlerde sekme görmüştüm E-Nabız sistemimde gerçi ama bir deneyeyim olmazsa seve seve olurum. 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 12 Eylül 2021 Paylaş 12 Eylül 2021 Doğan Arşiray yazdı: ilaç lazim , aşı degil Başta ilaç çıksaydı bu sefer aşı lazım der miydik? Yorum bağlantısı
Recommended Posts