Çağlar Bayur 5 Eylül 2021 Paylaş 5 Eylül 2021 Koray Demir yazdı: Sizce sorgulanamaz mı? bizim okulun kapısındaki personel sayısı 1, mevcut gelecek olanlara 1000+, bizim servisin şoforü kim bilmiyoruz, olmayan insan sorgulanabilir mi? genelgeleri okuyorum orada yazanlar güzel şeyler vesile iletc no ile sorgulama yok zaten hes kodu kişisel veri korunması için başlatıldı Yorum bağlantısı
Koray Demir 5 Eylül 2021 Paylaş 5 Eylül 2021 Çağlar Bayur yazdı: bizim okulun kapısındaki personel sayısı 1, mevcut gelecek olanlara 1000+, bizim servisin şoforü kim bilmiyoruz, olmayan insan sorgulanabilir mi? genelgeleri okuyorum orada yazanlar güzel şeyler vesile iletc no ile sorgulama yok zaten hes kodu kişisel veri korunması için başlatıldı Çok tedirgin oluyorsanız taşlar yerine oturana kadar çocuğu bir müddet servisle göndermeyin. Sorgulama bir şekilde oluyordur sistem işler @Ahmet İhsan Akşen hocam detayı belirmiş okul yöneticisi sanırsam. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Eylül 2021 Paylaş 5 Eylül 2021 Koray Demir yazdı: çocuğu bir müddet servisle göndermeyin. imkansız, otobüslere asla bindirmem 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 5 Eylül 2021 Paylaş 5 Eylül 2021 İnan Çınar yazdı: Muhaliflik gibi olacak ama bir sürü mülteciyi aşılı mı sağlıklı mı bakmadan elini kolunu sallaya sallaya ülkeye alıp sonra kendi vatandaşına aşı yada pcr dayatmak bana saçma geliyor. Ülkemizde nadir görülen bazi hastalıklar kontrolsüz mülteci girişleri sonucu görülme sıklığı artmaya başladı maalesef. (El-ayak-ağız hastalığı vb. ) Kesinlikle bu konuda katılıyorum. 6 yaşındaki çocuğum 3 sene önce kreşe giderken yakalandı el ayak hastalığına o zaman Suriye’de görülen rahatsızlık olduğu aşılamanın olmadığından dolayı bulaşıcı demişlerdi. İki hafta önce 18 aylık bebeğim yakalandı abisine hiç birşey olmadı bir kere geçiren bir daha geçirmiyormuş el ayak hastalığını. Fakat çocuğa dikkat edilmezse boğaz iltihabı olduğundan yemek yiyemezken dirençsiz vücutta ateş çıkınca havale kaçınılmaz olabiliyor. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 5 Eylül 2021 Paylaş 5 Eylül 2021 Ben özellikle kendi okuduğum çok kalabalık olmayan okula gönderdim çocuğumu 1. Somura gidecek. Okul servisi zaten 1 tane mahalle okulu olduğundan herkes yürüyerek getir götür yapıyor benim normalde o okul çıkmıyordu hemen evimin altında bir okul var orası çıkıyordu. İkameti eski evime aldım ve okula kayıt yaptırdım. Evin altındaki 1. Sınıf öğrenci sayısı toplam 115 kişi 3 Sınıf var Sınıf başı 38 öğrenci düşüyor. Benim gönderdiğim okulda 32 öğrenci var 2 sınıf var 16 kişi düşüyor sınıfa. Özel okul gibi birebir eğitim olacak neredeyse beni 20 yıl önce okutan öğretmenim şimdi çocuğumu okutacak. Yarın Veli toplantısı var öğretmen aşı olanlar ve pcr testi negatif olanlar sadece katılabilecek güvenlikten içeriye giremeyecek aşı olmamış ve test yaptırmamış olanlar dedi. Önceden Veli sınıfa kadar giriyordu şimdi Sınıf değil okul bahçesine almıyorlarmış. 3 Yorum bağlantısı
Metin Mankal 5 Eylül 2021 Paylaş 5 Eylül 2021 Yıllarca söyledik..Butik okullar olsun..Çocukların yürüyerek gidebileceği kalabalık olmayan mahalle okulları olsun..Kontrolü kolay eğitimi daha verimli olur dedik..Ama nafile..1500 - 2000 öğrencilik okullar yaptılar ,servisçiler taşmı yesin dediler.. Ha butik konusuna gelince...Yaptılar..3 sene önce her semte butik cami projesi başlattılar. 6 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Eylül 2021 Paylaş 6 Eylül 2021 Metin Mankal yazdı: .Butik okullar olsun..Çocukların yürüyerek gidebileceği kalabalık olmayan mahalle okulları olsun. sorunların %70 ni çözer bu şekil. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 6 Eylül 2021 Paylaş 6 Eylül 2021 Metin Mankal yazdı: Yıllarca söyledik..Butik okullar olsun..Çocukların yürüyerek gidebileceği kalabalık olmayan mahalle okulları olsun..Kontrolü kolay eğitimi daha verimli olur dedik..Ama nafile..1500 - 2000 öğrencilik okullar yaptılar ,servisçiler taşmı yesin dediler.. Ha butik konusuna gelince...Yaptılar..3 sene önce her semte butik cami projesi başlattılar. butik okullar ayrı bir hikaye şu sıralar. biz bu sene bir anaokulu bir ilk okul 1. sınıf çocuğu kaydettirecektik, para bürümüş gözlerini. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 6 Eylül 2021 Paylaş 6 Eylül 2021 Metin Mankal yazdı: Yıllarca söyledik..Butik okullar olsun..Çocukların yürüyerek gidebileceği kalabalık olmayan mahalle okulları olsun..Kontrolü kolay eğitimi daha verimli olur dedik..Ama nafile..1500 - 2000 öğrencilik okullar yaptılar ,servisçiler taşmı yesin dediler.. Ha butik konusuna gelince...Yaptılar..3 sene önce her semte butik cami projesi başlattılar. Bunu bir de "ev kadınları"na anlatır mısın ? Kimse mahallesindeki okulu beğenmiyor artık, kimle konuşsam mahallesindeki okul kötü, öğrencileri bıçak çekiyor ama bilmemneredeki okul "iyiymiş" ablam ve kızkardeşim de dahil bunlara. Herkesin çocuğu "Einstein" çünkü tabii Altyapısız şımarıklığın bedelini ödüyoruz, ödeyeceğiz, her konuda ... 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Eylül 2021 Paylaş 6 Eylül 2021 anaokulu fiziksel şartlarını villa ya sabitlerler ise olacağı budur, milyonluk villada işletme nasıl para kazanacak? Selçuk Keleş yazdı: kimle konuşsam mahallesindeki okul kötü, öğrencileri bıçak çekiyor nişantaşı dan az aşağı in, orada bile okulun önünde 2 dak elinde telefonla bekleyemessin. asayiş gerçeği ortada. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 6 Eylül 2021 Paylaş 6 Eylül 2021 Çağlar Bayur yazdı: anaokulu fiziksel şartlarını villa ya sabitlerler ise olacağı budur, milyonluk villada işletme nasıl para kazanacak? nişantaşı dan az aşağı in, orada bile okulun önünde 2 dak elinde telefonla bekleyemessin. asayiş gerçeği ortada. O zaman çocuk nereye gidicek okula, etiler olur mu ? Yorum bağlantısı
Metin Mankal 6 Eylül 2021 Paylaş 6 Eylül 2021 Bir çok ülkede ana okulu ve ilkokullar prefabrik ve tek katlıdır.. Merdiven olmaz.. Biz de anaokulu çocuğunu 3 kat merdiven tırmandırıyoruz.. Çağlar Bayur yazdı: anaokulu fiziksel şartlarını villa ya sabitlerler ise olacağı budur Dışı güzelse içini kim ne yapsın.. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Eylül 2021 Paylaş 6 Eylül 2021 Selçuk Keleş yazdı: etiler olur mu olmaz caddenin bir tarafı fena kötü, veliler kapıda nöbetleşe duuryor, diğer tarafı iyi. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 6 Eylül 2021 Paylaş 6 Eylül 2021 Çağlar Bayur yazdı: olmaz caddenin bir tarafı fena kötü, veliler kapıda nöbetleşe duuryor, diğer tarafı iyi. Yoğun kadın terörüne maruz kalmışsınız, radyoaktif uyarı mesajı geldi Yorum bağlantısı
İnan Çınar 6 Eylül 2021 Paylaş 6 Eylül 2021 (düzenlendi) Koray Demir yazdı: Hes koduyla her şey ortaya çıkıyor. Sizce sorgulanamaz mı? Eşim 2. kez covid olduğunda kendi dahil evdeki herkesin hes kodunda risksiz yazıyordu. (İlk covidde RİSKLİ yazıyordu) Ayrıca Sağlık Bakanlığı ilkinde beni karantinaya aldığı halde 2. Seferde göreve çağırdı. Ben temasliyim, süreç her seferinde aynı işlemeli dediğim halde pcr testin negatif çıkarsa çalışacaksın dendi ve ÇALIŞTIM ... 6 Eylül 2021 tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Koray Demir 6 Eylül 2021 Paylaş 6 Eylül 2021 İnan Çınar yazdı: Eşim 2. kez covid olduğunda kendi dahil evdeki herkesin hes kodunda risksiz yazıyordu. (İlk covidde RİSKLİ yazıyordu) Ayrıca Sağlık Bakanlığı ilkinde beni karantinaya aldığı halde 2. Seferde göreve çağırdı. Ben temasliyim, süreç her seferinde aynı işlemeli dediğim halde pcr testin negatif çıkarsa çalışacaksın dendi ve ÇALIŞTIM ... O dönem sağlıkçılardan her salgında olduğu gibi insan üstü büyük fedakarlıklar beklendiği ve bunun misliyle yerine getirildiği doğrudur. Yorum bağlantısı
İnan Çınar 6 Eylül 2021 Paylaş 6 Eylül 2021 Koray Demir yazdı: O dönem sağlıkçılardan her salgında olduğu gibi insan üstü büyük fedakarlıklar beklendiği ve bunun misliyle yerine getirildiği doğrudur. Fedakarlık anlamında söylemedim aslında. Pozitif kişinin ve hane halkının hes kodunda Risksiz yazmasına dikkat çektim. Eğitim sisteminde de Hes kodu uygulamasının % 100 güvenli işlemeyeceğini kastettim. O dönem bir sürü pozitif arkadaş vardı ve çalışacak personel kalmayınca pcr testim negatif olunca risk görmeyip çalıştırdılar. 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Eylül 2021 Paylaş 6 Eylül 2021 İnan Çınar yazdı: Hes kodu uygulamasının % 100 güvenli işlemeyeceğini kastettim. bizim okulun servisçisini bulduk lakin arabayı o kullanmayacakmış, dolayısı ile şoför kim hala bilmiyoruz. hayaller mayami gerçekler kasımpaşa 2 2 Yorum bağlantısı
Koray Demir 6 Eylül 2021 Paylaş 6 Eylül 2021 İnan Çınar yazdı: Fedakarlık anlamında söylemedim aslında. Pozitif kişinin ve hane halkının hes kodunda Risksiz yazmasına dikkat çektim. Eğitim sisteminde de Hes kodu uygulamasının % 100 güvenli işlemeyeceğini kastettim. O dönem bir sürü pozitif arkadaş vardı ve çalışacak personel kalmayınca pcr testim negatif olunca risk görmeyip çalıştırdılar. Olduğu kadar artık bu şartlarda yapacak pek bi şey kalmıyor. Bir kısım haddinden fazla düşüncesiz, saygısız ve doyumsuz. Toplum bilinci zayıf olmasa koda şifreye felan gerek de olmaz 😊 1 Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt 6 Eylül 2021 Paylaş 6 Eylül 2021 Keşke diyecek bir şey olsa biz ilaç geliştirme sektöründeyiz ona rağmen geliştirdiği aşıya inanmayanlar var. Şimdi bir tanesi yoğun bakımda daha yaşı da 30 anca var. Bir taraftan üzülüyorum bir taraftan da ne diyeyim iste her şey ortada. 2 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 6 Eylül 2021 Yazar Paylaş 6 Eylül 2021 Hacı Şenyurt yazdı: Keşke diyecek bir şey olsa biz ilaç geliştirme sektöründeyiz ona rağmen geliştirdiği aşıya inanmayanlar var. Şimdi bir tanesi yoğun bakımda daha yaşı da 30 anca var. Bir taraftan üzülüyorum bir taraftan da ne diyeyim iste her şey ortada. Özellikle sağlık çalışanlarının aşı karşıtı olması maalesef toplumdaki diğer kararsızları çok etkiliyor. Bak onlar işin içinde onlar bile aşı olmuyorlar demekki gereksiz ve zararlı diyorlar. En son Hacettepe'de aşı karşıtı iki doktorumuzu kaybettik covid'den. Keşke böyle bir şey olmasaydı ama oluyor işte 😕 1 Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 6 Eylül 2021 Paylaş 6 Eylül 2021 Yurdaer Elay yazdı: Özellikle sağlık çalışanlarının aşı karşıtı olması maalesef toplumdaki diğer kararsızları çok etkiliyor. Bak onlar işin içinde onlar bile aşı olmuyorlar demekki gereksiz ve zararlı diyorlar. En son Hacettepe'de aşı karşıtı iki doktorumuzu kaybettik covid'den. Keşke böyle bir şey olmasaydı ama oluyor işte 😕 Çok haklısınız. Bu linkteki haber de yazdıklarınızı doğrular nitelikte. Yazık. https://www.karabukderinhaber.com/bashekim-yardimcisi-asi-olmadi-koronaviruse-yakalandi/ 3 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 7 Eylül 2021 Paylaş 7 Eylül 2021 (düzenlendi) Aşının ilerde yan etkisi olur diye karşı çıkanlar zararları ayan beyan bilinen sigaraya da böyle karşı çıksa keşke. Bir arkadaşım günde neredeyse iki paket sigara içiyor ama bakıyorum Facebook paylaşımlarının neredeyse tamamı aşı karşıtlığı gerekçesi ise uzun dönem yan etki belirsizliği e peki birader madem sağlığını bu kadar çok düşünüyorsun önce uzun dönem zararı ve yan etkisi bilinen, ortaya konmuş neredeyse sonu kötü hastalık garantili sigarayı bırak kafayı bir bilinmeze yoracağına... Sigarayı bırakalım bu arada.😀 7 Eylül 2021 tarihinde Osman Yücel Çetin tarafından düzenlendi 6 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 7 Eylül 2021 Paylaş 7 Eylül 2021 Çağlar Bayur yazdı: bizim okulun servisçisini bulduk lakin arabayı o kullanmayacakmış, dolayısı ile şoför kim hala bilmiyoruz. hayaller mayami gerçekler kasımpaşa bizim okulun servisini ben çekiyorum. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 7 Eylül 2021 Paylaş 7 Eylül 2021 Türk Yoğun Bakım Derneği'nin araştırması. İki doz sinovac olanların etkinliği azalmış görünüyor. Zaten ilk onlar aşı olduğu için beklenen buydu. İsrail çok erken aşılama yaptığı için artık 2 doz biontech olanları da aşısız kabul ediyor diye haberler okuduk. Pandemiye selam, her yıl aşıya devam. Yorum bağlantısı
Recommended Posts