İçeriğe Yönlendir

Covid-19 Aşıları

Yurdaer Elay

Recommended Posts

Doğan Arşiray
Alptuğ Özcan yazdı:

Pfizer 3.doz açıklaması yapmış

Pfizer, üçüncü doz Kovid-19 aşısının antikor seviyesini üç kattan fazla artırdığını duyurdu

KAYNAK

pfizer sabıkası epey kabarık olan bir ticari firma. kim yoğurdum ekşi der ki? mesela kovid hastalarında, hayvanlardaki uyuzun tedavisinde kullanılan bir etken madde olan **ektin in başarısını inkar eden yada reddeden açıklamalar vardı. niye çünkü neredeyse bedava.  ben uyuz köpekler için alıyorum cam şişede, hap halinde olandan bile 4 kere ucuza geliyor ve 20 hayvanı tedavi edebiliyordu. 100 tl filandı.

Alptuğ Özcan yazdı:

Pfizer 3.doz açıklaması yapmış

üç kattan fazla

4. doz da 4 kart arttırır kesin.

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Doğan Arşiray yazdı:

4. doz da 4 kart arttırır kesin.

Şirkette de aynı konu espri oldu :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ekşideki bu yazıların bilimsel kaynağı var mı. 

yutuptan tıp eğitimi alıp ameliyata girmeye benzer, ekşi de bilim ne arar

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
yutuptan tıp eğitimi alıp ameliyata girmeye benzer, ekşi de bilim ne arar

O zaman kaynaksız ve kimin yazdığı belli olmayan yazıları kaynak olarak göstermeyelim.
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kaynak olarak gösterilen yazının kaynağı olmadığı için kaldırdım. Bilginize. 

• Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Zaten kısaca aşı olmayın covid olun, o daha fazla koruyor diyor 😒

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Önder Özcan yazdı:

Zaten kısaca aşı olmayın covid olun, o daha fazla koruyor diyor 😒

Hafif atlatacağımızı bilsek, 6 ayda bir oluruz ne olacak.  Ama görüyoruz ki, aşıdan ölenlerin olduğu söylemi sadece söylemken, covidden ölenleri yakın çevremizde hep görüyoruz.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Eşim  aşılama  henüz  başlamamışken  3 ay ara ile 2 defa covid  oldu.( Eylül-Aralik)  2 kez  covid ve  2 doz  Sinovac (Ocak-Şubat) nerdeyse hiç antikor  oluşturmadı  maalesef. Bunların  üzerine  1 doz  biontec oldu da ancak yeter miktarda  antikor  oluştu.(Yani hastalık geçirmiş  olmak  da antikor  garantisi  vermiyor)

İşin  diger ilginç  yanı  acilde covid hastalarına  bakan ünitede  çalışan bir sağlık  personeliyim. Eşim  2 defa covid olduğu halde ben  hiç   covid olmadım.  ikimiz de toplamda  4 er defa antikor  testi  yaptırdık  özel bir  hastanede.

Benim her antikor testinde  hastalıkla  karşılaşmışlık durumum da sıfır, hastalığa karşı  savunma oranım da sıfır.( 3 . Doz  olarak biontec  yaptırdım. Ben  biontec  sonrası  antikor  baktirmadim.)

• Beğen 7
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
İnan Çınar yazdı:

İşin  diger ilginç  yanı  acilde covid hastalarına  bakan ünitede  çalışan bir sağlık  personeliyim. Eşim  2 defa covid olduğu halde ben  hiç   covid olmadım.  ikimiz de toplamda  4 er defa antikor  testi  yaptırdık  özel bir  hastanede.

Benim her antikor testinde  hastalıkla  karşılaşmışlık durumum da sıfır, hastalığa karşı  savunma oranım da sıfır.( 3 . Doz  olarak biontec  yaptırdım. Ben  biontec  sonrası  antikor  baktirmadim.)

4. veya gelirse 5. doz aşıyı yaptırmayı düşünüyor musunuz sinovac için koruyuculuğun 3-6 ay olduğu söyleniyor.

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Koray Demir yazdı:

4. veya gelirse 5. doz aşıyı yaptırmayı düşünüyor musunuz sinovac için koruyuculuğun 3-6 ay olduğu söyleniyor.

Şu aşamada 4. veya 5. doz aşı yaptırmak gerekli görülmüyor. Bakanlık sırf 2 doz biontech aşısı hariç seyahat kabul etmeyen ülkelere gidecek vatandaşlar mağdur olmasın diye 4. dozu açtı (yani 2 doz sinovac üstüne 1 doz biontech olmuş kişiler 4.doz olarak biontech yaptirabilsin diye). Antikorlar sure geçtikçe azalıyor lakin sürekli aşı yaptırmanın da bir gereği yok. Bağışıklık hücrelerimiz hastalığı hafızaya alıyor zaten. Olası bir virüs bulaşmasında hızlı bir şekilde antikor üretebiliyoruz. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Öğretmenlere PCR test baskısı olacak diye (başka baskılarda var ya neyse) BioNTech birinci dozu yaptırdık bugün 14.50 de. Şimdilik bir etki yok.

Yaş 36, hiç pozitif olmadık.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

okul idaresi, kimin pcr testi yaptırması gerektiğini nereden bilecek?

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

3 4 5 doz olabilir toplumun büyük kısmı ikinci doz aşısını ne zaman tammalarsa o zaman son olur. Yoksa mecburi bir şekilde aşı olmaya devam edeceğiz. Ya da şanslı isek replika olacak virüs ve zararsız olacak ki o zaman.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Yurdaer Elay yazdı:

Bağışıklık hücrelerimiz hastalığı hafızaya alıyor zaten. Olası bir virüs bulaşmasında hızlı bir şekilde antikor üretebiliyoruz. 

Hacı Şenyurt yazdı:

3 4 5 doz olabilir toplumun büyük kısmı ikinci doz aşısını ne zaman tammalarsa o zaman son olur. Yoksa mecburi bir şekilde aşı olmaya devam edeceğiz. Ya da şanslı isek replika olacak virüs ve zararsız olacak ki o zaman.

Bu iki mesaj çelişiyor. Sanırım 6 ay dolunca yeni bir doz vurulacak yoksa aşısız kabul ediliyor?

Yorum bağlantısı
İnan Çınar
Koray Demir yazdı:

Biontec  eğer  antikor oluşturduysa koruyuculuğu  bitene  kadar  olmam. Sonra  olurum. Eğer  bu sefer de antikor  oluşmamışsa  biz Allah'tan aşılıyız demek ki deyip  aşı  faslini  kapatırım.

Muhaliflik gibi olacak  ama bir sürü  mülteciyi  aşılı mı sağlıklı  mı bakmadan elini kolunu  sallaya  sallaya ülkeye  alıp  sonra  kendi vatandaşına aşı  yada pcr dayatmak   bana saçma geliyor. Ülkemizde nadir görülen bazi hastalıklar kontrolsüz  mülteci  girişleri sonucu  görülme sıklığı artmaya   başladı maalesef.  (El-ayak-ağız hastalığı vb. )

• Beğen 3
  • Teşekkür 3
Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

Bu iki mesaj çelişiyor. Sanırım 6 ay dolunca yeni bir doz vurulacak yoksa aşısız kabul ediliyor?
Bağışıklık kazanılmış olsa bile virüsün kendini değiştirmesini bitmesi için toplumsal bağışıklık şart. O olmadığı sürece virüs değişecek değişecek. Ta ki tamamen bizi hasta etmeyince ye kadar. Durum çok basit aslında ama toplumsal bağışıklık olmadıkça aşı olsak bile ever fazla süre veya miktarda virüse maruz kaldıkça hasta ediciligi azalmayacak. Ola bununla ilgili.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Çağlar Bayur yazdı:

Bilgi gelir abi onlara, o konuda iyiyiz.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Evren Erakçora yazdı:

Bilgi gelir abi onlara, o konuda iyiyiz.

bizim servis şoförünün kim olduğunu biz bile hala öğrenemedik, müdürün sınıftaki dolaptanhala  haberi yok iken onu bilebiliyor olmasını takdir ederim.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Çağlar Bayur yazdı:

Yeni Genelge uyarınca HES uygulaması üzerinden gerekli tanımlamalar yapıldı. TC kimlik idarede var olan bir şey zaten.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Koray Demir yazdı:

TC kimlik

tc no ile aşı sorgusu yapılabiliyor mu?

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Çağlar Bayur yazdı:

MEBBİS e HES modülü ekledi, tek tıkla aşılı asisiz, karantinada olan, hepsi çıkıyor.

Çağlar Bayur yazdı:

bizim servis şoförünün kim olduğunu biz bile hala öğrenemedik, müdürün sınıftaki dolaptanhala  haberi yok iken onu bilebiliyor olmasını takdir ederim.

Şoförler ilçe milli egitimler tarafından belirleniyor, takibi de onlardan sanırım (taşımalı için konuşuyorum, özel servisleri bilmiyorum)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

MEBBİS e HES modülü ekledi, tek tıkla aşılı asisiz, karantinada olan, hepsi çıkıyor.

modüller ve sistemler hazır da, pratikte ki uygulamayı merak ettim, şoförün kim olduğu belli daha? olmayan adamı nasıl sorgulayacak okul idaresi yarın ki karmaşada? realistim

pratikte, henüz perşembe günü kantin toz içinde idi, çivi bile çakılmadıi gelip te cumartesi falan çalıştılar ise takdir ederim, bizim okulun kapısında tek güvenlik personeli var, geelcek olan kişi sayısı 1000+ kişi...

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Çağlar Bayur yazdı:

tc no ile aşı sorgusu yapılabiliyor mu?

Genelgeden bir bölüm:

“6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı olmayan kişilerin; konser, sinema ve tiyatro gibi vatandaşların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirilecek. Bu çerçevede işletmeciler/organizatörler tarafından etkinliklere girişte HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacak.
Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise etkinliğe katılmasına müsaade edilmeyecek.”

Hes koduyla her şey ortaya çıkıyor.

Sizce sorgulanamaz mı?

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Emre Şimşek yazdı:

Çelişmiyor aslında.. Hacı bey aşının rutin uygulamasını yazmış. Elbette periyodik olarak aşı yapılabilir. Aşı olduğumuzda/veya virüsü dışarıdan kaptığımızda aslında aynı şey olacak. Hafızadaki bilgiler (daha önce aşı olduğumuzu varsayıyorum) hemen devreye girecek ve bağışıklık sistemimiz antikor üretmeye başlayacak.

Mesela siz 2 doz biontech yaptırmıştınız, son aşı üzerinden 6 ay geçti ve antikor yenilemek için 3. doz yaptırdınız. Ben ise 2 doz biontechimi yaptırdım 3. dozu yaptırmadım.. Diyelim ki son aşıdan 6-7 ay sonra bir şekilde virüs bulaştı bana. Sizin kadar olmasam da yine de virüse karşı bağışıklığım var çünkü düşmanı tanıyorum ve hafızaya almışım. Hızlı bir şekilde antikor üretmeye başlar vücudum. Teoride bu şekilde ama pratikte tabi işler farklı olabiliyor. Burada önemli bir husus ne kadar viral yüke maruz kaldığımız. Bir diğer önemli husus da sadece tek doz aşı yaptıranlar veya aşıyı hiç yaptırmayanlar. Öncelikli olarak bu kitlenin aşıları bir an önce tamamlanmalı. Elimden geldiği kadar basite indirgeyerek çevremdekilere anlatıyorum ama öyle bir kafa karışıklığı ve aşı karşıtlığı var ki bazı insanları ikna etmek çok zor. Bu tür insanlarla (eş, dost, akraba dahil) ilişkimi tamamen askıya aldım. Ailemdekilere de tembih ettim sakın görüşmeyin diye. İnatlaşmanın kimseye bir faydası yok.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...