Doğan Arşiray 26 Ağustos 2021 Paylaş 26 Ağustos 2021 Alptuğ Özcan yazdı: Pfizer 3.doz açıklaması yapmış Pfizer, üçüncü doz Kovid-19 aşısının antikor seviyesini üç kattan fazla artırdığını duyurdu KAYNAK pfizer sabıkası epey kabarık olan bir ticari firma. kim yoğurdum ekşi der ki? mesela kovid hastalarında, hayvanlardaki uyuzun tedavisinde kullanılan bir etken madde olan **ektin in başarısını inkar eden yada reddeden açıklamalar vardı. niye çünkü neredeyse bedava. ben uyuz köpekler için alıyorum cam şişede, hap halinde olandan bile 4 kere ucuza geliyor ve 20 hayvanı tedavi edebiliyordu. 100 tl filandı. Alptuğ Özcan yazdı: Pfizer 3.doz açıklaması yapmış üç kattan fazla 4. doz da 4 kart arttırır kesin. Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 26 Ağustos 2021 Paylaş 26 Ağustos 2021 Doğan Arşiray yazdı: 4. doz da 4 kart arttırır kesin. Şirkette de aynı konu espri oldu 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 27 Ağustos 2021 Paylaş 27 Ağustos 2021 Biontech aşısı için en kapsamlı araştırmaymış Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Eylül 2021 Paylaş 4 Eylül 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: Ekşideki bu yazıların bilimsel kaynağı var mı. yutuptan tıp eğitimi alıp ameliyata girmeye benzer, ekşi de bilim ne arar 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Eylül 2021 Paylaş 4 Eylül 2021 yutuptan tıp eğitimi alıp ameliyata girmeye benzer, ekşi de bilim ne ararO zaman kaynaksız ve kimin yazdığı belli olmayan yazıları kaynak olarak göstermeyelim. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Eylül 2021 Paylaş 4 Eylül 2021 Kaynak olarak gösterilen yazının kaynağı olmadığı için kaldırdım. Bilginize. 3 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 5 Eylül 2021 Paylaş 5 Eylül 2021 Zaten kısaca aşı olmayın covid olun, o daha fazla koruyor diyor 😒 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Eylül 2021 Paylaş 5 Eylül 2021 Önder Özcan yazdı: Zaten kısaca aşı olmayın covid olun, o daha fazla koruyor diyor 😒 Hafif atlatacağımızı bilsek, 6 ayda bir oluruz ne olacak. Ama görüyoruz ki, aşıdan ölenlerin olduğu söylemi sadece söylemken, covidden ölenleri yakın çevremizde hep görüyoruz. 1 Yorum bağlantısı
İnan Çınar 5 Eylül 2021 Paylaş 5 Eylül 2021 Eşim aşılama henüz başlamamışken 3 ay ara ile 2 defa covid oldu.( Eylül-Aralik) 2 kez covid ve 2 doz Sinovac (Ocak-Şubat) nerdeyse hiç antikor oluşturmadı maalesef. Bunların üzerine 1 doz biontec oldu da ancak yeter miktarda antikor oluştu.(Yani hastalık geçirmiş olmak da antikor garantisi vermiyor) İşin diger ilginç yanı acilde covid hastalarına bakan ünitede çalışan bir sağlık personeliyim. Eşim 2 defa covid olduğu halde ben hiç covid olmadım. ikimiz de toplamda 4 er defa antikor testi yaptırdık özel bir hastanede. Benim her antikor testinde hastalıkla karşılaşmışlık durumum da sıfır, hastalığa karşı savunma oranım da sıfır.( 3 . Doz olarak biontec yaptırdım. Ben biontec sonrası antikor baktirmadim.) 7 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 5 Eylül 2021 Paylaş 5 Eylül 2021 İnan Çınar yazdı: İşin diger ilginç yanı acilde covid hastalarına bakan ünitede çalışan bir sağlık personeliyim. Eşim 2 defa covid olduğu halde ben hiç covid olmadım. ikimiz de toplamda 4 er defa antikor testi yaptırdık özel bir hastanede. Benim her antikor testinde hastalıkla karşılaşmışlık durumum da sıfır, hastalığa karşı savunma oranım da sıfır.( 3 . Doz olarak biontec yaptırdım. Ben biontec sonrası antikor baktirmadim.) 4. veya gelirse 5. doz aşıyı yaptırmayı düşünüyor musunuz sinovac için koruyuculuğun 3-6 ay olduğu söyleniyor. Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 5 Eylül 2021 Yazar Paylaş 5 Eylül 2021 Koray Demir yazdı: 4. veya gelirse 5. doz aşıyı yaptırmayı düşünüyor musunuz sinovac için koruyuculuğun 3-6 ay olduğu söyleniyor. Şu aşamada 4. veya 5. doz aşı yaptırmak gerekli görülmüyor. Bakanlık sırf 2 doz biontech aşısı hariç seyahat kabul etmeyen ülkelere gidecek vatandaşlar mağdur olmasın diye 4. dozu açtı (yani 2 doz sinovac üstüne 1 doz biontech olmuş kişiler 4.doz olarak biontech yaptirabilsin diye). Antikorlar sure geçtikçe azalıyor lakin sürekli aşı yaptırmanın da bir gereği yok. Bağışıklık hücrelerimiz hastalığı hafızaya alıyor zaten. Olası bir virüs bulaşmasında hızlı bir şekilde antikor üretebiliyoruz. 2 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 5 Eylül 2021 Paylaş 5 Eylül 2021 Öğretmenlere PCR test baskısı olacak diye (başka baskılarda var ya neyse) BioNTech birinci dozu yaptırdık bugün 14.50 de. Şimdilik bir etki yok. Yaş 36, hiç pozitif olmadık. 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Eylül 2021 Paylaş 5 Eylül 2021 okul idaresi, kimin pcr testi yaptırması gerektiğini nereden bilecek? Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt 5 Eylül 2021 Paylaş 5 Eylül 2021 3 4 5 doz olabilir toplumun büyük kısmı ikinci doz aşısını ne zaman tammalarsa o zaman son olur. Yoksa mecburi bir şekilde aşı olmaya devam edeceğiz. Ya da şanslı isek replika olacak virüs ve zararsız olacak ki o zaman. 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 5 Eylül 2021 Paylaş 5 Eylül 2021 Yurdaer Elay yazdı: Bağışıklık hücrelerimiz hastalığı hafızaya alıyor zaten. Olası bir virüs bulaşmasında hızlı bir şekilde antikor üretebiliyoruz. Hacı Şenyurt yazdı: 3 4 5 doz olabilir toplumun büyük kısmı ikinci doz aşısını ne zaman tammalarsa o zaman son olur. Yoksa mecburi bir şekilde aşı olmaya devam edeceğiz. Ya da şanslı isek replika olacak virüs ve zararsız olacak ki o zaman. Bu iki mesaj çelişiyor. Sanırım 6 ay dolunca yeni bir doz vurulacak yoksa aşısız kabul ediliyor? Yorum bağlantısı
İnan Çınar 5 Eylül 2021 Paylaş 5 Eylül 2021 Koray Demir yazdı: 4. veya gelirse 5. doz aşıyı yaptırmayı düşünüyor musunuz sinovac için koruyuculuğun 3-6 ay olduğu söyleniyor. Biontec eğer antikor oluşturduysa koruyuculuğu bitene kadar olmam. Sonra olurum. Eğer bu sefer de antikor oluşmamışsa biz Allah'tan aşılıyız demek ki deyip aşı faslini kapatırım. Muhaliflik gibi olacak ama bir sürü mülteciyi aşılı mı sağlıklı mı bakmadan elini kolunu sallaya sallaya ülkeye alıp sonra kendi vatandaşına aşı yada pcr dayatmak bana saçma geliyor. Ülkemizde nadir görülen bazi hastalıklar kontrolsüz mülteci girişleri sonucu görülme sıklığı artmaya başladı maalesef. (El-ayak-ağız hastalığı vb. ) 3 3 Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt 5 Eylül 2021 Paylaş 5 Eylül 2021 Bu iki mesaj çelişiyor. Sanırım 6 ay dolunca yeni bir doz vurulacak yoksa aşısız kabul ediliyor?Bağışıklık kazanılmış olsa bile virüsün kendini değiştirmesini bitmesi için toplumsal bağışıklık şart. O olmadığı sürece virüs değişecek değişecek. Ta ki tamamen bizi hasta etmeyince ye kadar. Durum çok basit aslında ama toplumsal bağışıklık olmadıkça aşı olsak bile ever fazla süre veya miktarda virüse maruz kaldıkça hasta ediciligi azalmayacak. Ola bununla ilgili. 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 5 Eylül 2021 Paylaş 5 Eylül 2021 Çağlar Bayur yazdı: okul idaresi, kimin pcr testi yaptırması gerektiğini nereden bilecek? Bilgi gelir abi onlara, o konuda iyiyiz. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Eylül 2021 Paylaş 5 Eylül 2021 Evren Erakçora yazdı: Bilgi gelir abi onlara, o konuda iyiyiz. bizim servis şoförünün kim olduğunu biz bile hala öğrenemedik, müdürün sınıftaki dolaptanhala haberi yok iken onu bilebiliyor olmasını takdir ederim. 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 5 Eylül 2021 Paylaş 5 Eylül 2021 Çağlar Bayur yazdı: okul idaresi, kimin pcr testi yaptırması gerektiğini nereden bilecek? Yeni Genelge uyarınca HES uygulaması üzerinden gerekli tanımlamalar yapıldı. TC kimlik idarede var olan bir şey zaten. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Eylül 2021 Paylaş 5 Eylül 2021 Koray Demir yazdı: TC kimlik tc no ile aşı sorgusu yapılabiliyor mu? Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 5 Eylül 2021 Paylaş 5 Eylül 2021 Çağlar Bayur yazdı: okul idaresi, kimin pcr testi yaptırması gerektiğini nereden bilecek? MEBBİS e HES modülü ekledi, tek tıkla aşılı asisiz, karantinada olan, hepsi çıkıyor. Çağlar Bayur yazdı: bizim servis şoförünün kim olduğunu biz bile hala öğrenemedik, müdürün sınıftaki dolaptanhala haberi yok iken onu bilebiliyor olmasını takdir ederim. Şoförler ilçe milli egitimler tarafından belirleniyor, takibi de onlardan sanırım (taşımalı için konuşuyorum, özel servisleri bilmiyorum) 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Eylül 2021 Paylaş 5 Eylül 2021 Ahmet İhsan Akşen yazdı: MEBBİS e HES modülü ekledi, tek tıkla aşılı asisiz, karantinada olan, hepsi çıkıyor. modüller ve sistemler hazır da, pratikte ki uygulamayı merak ettim, şoförün kim olduğu belli daha? olmayan adamı nasıl sorgulayacak okul idaresi yarın ki karmaşada? realistim pratikte, henüz perşembe günü kantin toz içinde idi, çivi bile çakılmadıi gelip te cumartesi falan çalıştılar ise takdir ederim, bizim okulun kapısında tek güvenlik personeli var, geelcek olan kişi sayısı 1000+ kişi... Yorum bağlantısı
Koray Demir 5 Eylül 2021 Paylaş 5 Eylül 2021 Çağlar Bayur yazdı: tc no ile aşı sorgusu yapılabiliyor mu? Genelgeden bir bölüm: “6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı olmayan kişilerin; konser, sinema ve tiyatro gibi vatandaşların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirilecek. Bu çerçevede işletmeciler/organizatörler tarafından etkinliklere girişte HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacak. Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise etkinliğe katılmasına müsaade edilmeyecek.” Hes koduyla her şey ortaya çıkıyor. Sizce sorgulanamaz mı? Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 5 Eylül 2021 Yazar Paylaş 5 Eylül 2021 Emre Şimşek yazdı: Bu iki mesaj çelişiyor. Sanırım 6 ay dolunca yeni bir doz vurulacak yoksa aşısız kabul ediliyor? Çelişmiyor aslında.. Hacı bey aşının rutin uygulamasını yazmış. Elbette periyodik olarak aşı yapılabilir. Aşı olduğumuzda/veya virüsü dışarıdan kaptığımızda aslında aynı şey olacak. Hafızadaki bilgiler (daha önce aşı olduğumuzu varsayıyorum) hemen devreye girecek ve bağışıklık sistemimiz antikor üretmeye başlayacak. Mesela siz 2 doz biontech yaptırmıştınız, son aşı üzerinden 6 ay geçti ve antikor yenilemek için 3. doz yaptırdınız. Ben ise 2 doz biontechimi yaptırdım 3. dozu yaptırmadım.. Diyelim ki son aşıdan 6-7 ay sonra bir şekilde virüs bulaştı bana. Sizin kadar olmasam da yine de virüse karşı bağışıklığım var çünkü düşmanı tanıyorum ve hafızaya almışım. Hızlı bir şekilde antikor üretmeye başlar vücudum. Teoride bu şekilde ama pratikte tabi işler farklı olabiliyor. Burada önemli bir husus ne kadar viral yüke maruz kaldığımız. Bir diğer önemli husus da sadece tek doz aşı yaptıranlar veya aşıyı hiç yaptırmayanlar. Öncelikli olarak bu kitlenin aşıları bir an önce tamamlanmalı. Elimden geldiği kadar basite indirgeyerek çevremdekilere anlatıyorum ama öyle bir kafa karışıklığı ve aşı karşıtlığı var ki bazı insanları ikna etmek çok zor. Bu tür insanlarla (eş, dost, akraba dahil) ilişkimi tamamen askıya aldım. Ailemdekilere de tembih ettim sakın görüşmeyin diye. İnatlaşmanın kimseye bir faydası yok. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts