Doğan Arşiray 24 Ağustos 2021 Paylaş 24 Ağustos 2021 Arif Aykın yazdı: Valla enteresan ya tamam ağır hastalık gripten 10 kat daha ağır gibi ama artık bilmiyorum ben hala tırsıyorum hala apartman kapısını iş yerindeki kapıları tutamıyorum tuttuğumda hemen gidip ellerimi yıkıyorum yıkayamadıysam masama oturmuyorum telefonumu elime almıyorum vs vs. Önceden ben böyle değildim bu haberler durmadan korkutucu kulaktan duyma bilgiler sosyal medyada bir dünya yalan yanlış bilgiler bu duruma getirdi yavaş yavaş eski Halime geçebiliyorum. "buyuk resim" kursunda ogrendigime gore, surekli kaygi ve surekli stress bagisikligi dusuyormus. o halde de hastalik daha zor yenilenecektir. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 24 Ağustos 2021 Paylaş 24 Ağustos 2021 Biontech dünyada ilk "tam onay" alan aşı oldu. https://www.aa.com.tr/tr/koronavirus/abd-gida-ve-ilac-dairesi-pfizer-biontech-asisina-16-yas-ve-ustu-icin-tam-onay-verdi/2343764 7 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 24 Ağustos 2021 Paylaş 24 Ağustos 2021 Doğan Arşiray yazdı: "buyuk resim" kursunda ogrendigime gore, surekli kaygi ve surekli stress bagisikligi dusuyormus. o halde de hastalik daha zor yenilenecektir. Ya sorma yemin ediyorum sorun hep. Demir eksikliği için serum şeklinde iğne katıp taktılar hanım aradı çocuğun ateşi 39 olmuş kolumda serum gidemedim kayınbirader dedim getirin benim geldiğim özel hastahanesine getirdiler çocuğa kortizon ve calpol verdi çocuk sonra çıkarttı ilacı sonra fitil koydular ancak düştü boğazlar bembeyaz iltihap olmuş ondan dedi doktor aynı zamanda azı dişler geliyor dedi, hanımın ses kırık kırık çıkıyordu sende görün dedim boğazın temiz normal herhangi grip ilacı kullan dedi ve boğaz spreyi söyledi bınları kullanın bir şey yok dedi. Kayınvalideye gittik büyük çocuk falan oradaydı gittik kayınvalide diyor halsizlik var boğazım gıdıklanıyor hep geldiler bana hemen topladım çoluk çocuk geldim eve aldı beni telaş yine 😡😡😡 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Ağustos 2021 Paylaş 24 Ağustos 2021 Arif Aykın yazdı: boğazlar bembeyaz iltihap olmuş tipik diç çıkaran bebe durumu, ancak şimdi insan başka şeyler de düşündüğü için endişe tavan yapıyor.eskiden onca ufak bebeye fitili basarlardı direkt... şurup durmazki midede. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 24 Ağustos 2021 Paylaş 24 Ağustos 2021 Çağlar Bayur yazdı: tipik diç çıkaran bebe durumu, ancak şimdi insan başka şeyler de düşündüğü için endişe tavan yapıyor.eskiden onca ufak bebeye fitili basarlardı direkt... şurup durmazki midede. Aynen öyle abi valla 6 yaşındaki çocuğum kreşe 18 aylıkken başladı 21-22 aylıkken boğazlar iltihap yutkunamıyor yemek yiyemiyor ateş 38 altına düşmüyor hastahanede yattı özelde 3-4 gün hamak almıştım daha öncesi çantalı onu falan getirdim onda yatmıştı omzumda elimde gören ailah sanıyordu resmen tabi o zamanlar covid belası yok bir tereddüt yok şimdi en ufak kırgınlık, eklem ağrısı, ateş, çocukta ateş, Uyku hali olunca acaba deyip şüpheye düşerek beyin yenilgiye uğruyor😡 allahtan yenilgiyi egale etmek için ..kol aldım şu an kendimi iyi hissediyorum ☺️ Sabah ruh halimi bilemiyorum Alpay Sumer yazdı: gecmis olsun arifim. Sağol abim 1 Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 24 Ağustos 2021 Paylaş 24 Ağustos 2021 Arif Aykın yazdı: Aynen öyle abi valla 6 yaşındaki çocuğum kreşe 18 aylıkken başladı 21-22 aylıkken boğazlar iltihap yutkunamıyor yemek yiyemiyor ateş 38 altına düşmüyor hastahanede yattı özelde 3-4 gün hamak almıştım daha öncesi çantalı onu falan getirdim onda yatmıştı omzumda elimde gören ailah sanıyordu resmen tabi o zamanlar covid belası yok bir tereddüt yok şimdi en ufak kırgınlık, eklem ağrısı, ateş, çocukta ateş, Uyku hali olunca acaba deyip şüpheye düşerek beyin yenilgiye uğruyor😡 allahtan yenilgiyi egale etmek için ..kol aldım şu an kendimi iyi hissediyorum ☺️ Sabah ruh halimi bilemiyorum Sağol abim Arif geçmiş olsun evlat. Kaçan kovalanır derler ya, onun hesap hep kaçındığın şeyler seni buluyor. Tedbirini al, kafanı rahat tutmaya bak. Allah kolaylık ve sağlık versin, inşaallah en kısa zamanda atlatırsınız. 1 Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 24 Ağustos 2021 Paylaş 24 Ağustos 2021 İlkay BAŞARAN yazdı: Ateş ve ishal de baya yoğun. Özellikle çocuklarda. Bizim ufaklığı geçen hafta kedi ısırdı bizde kuduz aşısı için hastaneye gidip geliyoruz sürekli (koldan 4 doz yapılıyor) acil servis karın ağrısı ishal ve ateş vakalarıyla dolup taşıyor. Geçmiş olsun. Önlem alınmazsa çok tehlikeli ve endişe duyulan bir durum. Aman iğneleri ihmal etmeyin. 2 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 25 Ağustos 2021 Paylaş 25 Ağustos 2021 Çok şükür çocukta gece boyu ateş çıkmadı güzel uyudu, hanımın boğaz ağrısı yok gitti bende zaten birşey yoktu çok şükür iyiydik. @Ersin Gökdemiramca evet kaçınıyorum ama eskisi gibi de değilim saldım biraz çok şükür. 4 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 25 Ağustos 2021 Paylaş 25 Ağustos 2021 Ersin Gökdemir yazdı: Geçmiş olsun. Önlem alınmazsa çok tehlikeli ve endişe duyulan bir durum. Aman iğneleri ihmal etmeyin. Teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 25 Ağustos 2021 Paylaş 25 Ağustos 2021 İlkay BAŞARAN yazdı: Ateş ve ishal de baya yoğun. Özellikle çocuklarda. Bizim ufaklığı geçen hafta kedi ısırdı bizde kuduz aşısı için hastaneye gidip geliyoruz sürekli (koldan 4 doz yapılıyor) acil servis karın ağrısı ishal ve ateş vakalarıyla dolup taşıyor. Kızım ve oğlumda da oldu. Norovirüs ve rotavirüs salgını var. Norovirüs büyüklerde de etkili oluyor. İshal, kusma ve ateş en büyük belirtiler. Kızım sürüntü verdi doktorun isteğiyle covid için negatif çıktı. https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/bulasici-hastaliklar/norovirüs 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Ağustos 2021 Paylaş 25 Ağustos 2021 H.Cenk Bayrakçı yazdı: Kızım ve oğlumda da oldu. Norovirüs ve rotavirüs salgını var. Norovirüs büyüklerde de etkili oluyor. İshal, kusma ve ateş en büyük belirtiler. Kızım sürüntü verdi doktorun isteğiyle covid için negatif çıktı. https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/bulasici-hastaliklar/norovirüs havuz hastalığı derdik, yazın çok sık oluyor 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 25 Ağustos 2021 Paylaş 25 Ağustos 2021 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: havuz hastalığı derdik, yazın çok sık oluyor Evet abi. Eskiden olurdu. Ama şimdi Covid olunca iş ciddiye biniyor. 25 Ağustos 2021 tarihinde H.Cenk Bayrakçı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 25 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 25 Ağustos 2021 Herkes için mi geçerli bilmiyorum ama 2 doz Sinovac + 1 doz Biontech aşısı olanlar, 2. doz Biontech'i de yaptırabiliyorlar (yani toplamda 4. doz aşı). Az önce annem ve babam için kontrol ettim randevu alabiliyorum. 2. doz için talep oluşturma butonu var ona tıklamak gerekiyor. Gerekçesi de yurtdışına çıkışlarda 2 doz Biontech aşısı isteyen ülkelere seyahat vs vs. 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 25 Ağustos 2021 Paylaş 25 Ağustos 2021 Herkes için mi geçerli bilmiyorum ama 2 doz Sinovac + 1 doz Biontech aşısı olanlar, 2. doz Biontech'i de yaptırabiliyorlar (yani toplamda 4. doz aşı). Az önce annem ve babam için kontrol ettim randevu alabiliyorum. 2. doz için talep oluşturma butonu var ona tıklamak gerekiyor. Gerekçesi de yurtdışına çıkışlarda 2 doz Biontech aşısı isteyen ülkelere seyahat vs vs.Peki şöyle bir durum olur mu? 3 doz Sinovac artı dördüncü doz biontech? Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 25 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 25 Ağustos 2021 H.Cenk Bayrakçı yazdı: Peki şöyle bir durum olur mu? 3 doz Sinovac artı dördüncü doz biontech? O konuda bir bilgim yok Cenk Bey. Ben de annem ve babam için e-Nabız'dan kontrol ettim 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Ağustos 2021 Paylaş 25 Ağustos 2021 (düzenlendi) H.Cenk Bayrakçı yazdı: Peki şöyle bir durum olur mu? 3 doz Sinovac artı dördüncü doz biontech? 2+1. 2 sinovac sonrası sadece biontech randevu açılıyor? yani aslında 3. doz dememeli, 2+1 veya 2+2 25 Ağustos 2021 tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan 25 Ağustos 2021 Paylaş 25 Ağustos 2021 H.Cenk Bayrakçı yazdı: Peki şöyle bir durum olur mu? 3 doz Sinovac artı dördüncü doz biontech? 3 doz sinovac olan 60tan büyüklere 4. doz acılmıyor. 2 doz sinovac olan 25 yasındaki ogluma 3. doz acılmıyor. 1 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 25 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 25 Ağustos 2021 Ortada belirsizlik var.. 65 yaş üstüne, sağlık çalışanlarına ve belli meslek gruplarına 2 doz Sinovac sonrası 3. ve 4. doz Biontech hakkı açılmıştı. Sonra iptal etmişer, ama kontrol ettim şu an annem ve babam için 4. doz Biontech için tandevu alabiliyorum. Bakanın bu konudaki tek açıklaması ise yurtdışı seyahatlerinde 2 doz Biontech şartı koşan ülkelere gidecek vatandaşların bu imkandan yararlanması imiş. 2 doz Biontech aralığının 21 gün olması konusunda da çok eleştiriler var. Ben randevu almaktan vazgeçtim Türkiye'de 4. doz aşı kararı: Neden ihtiyaç duyuldu, uzmanlar ne diyor? - BBC News Türkçe 2 Yorum bağlantısı
Koray Demir 25 Ağustos 2021 Paylaş 25 Ağustos 2021 Yurdaer Elay yazdı: 4. doz Biontech için tandevu alabiliyorum. Bakanın bu konudaki tek açıklaması ise yurtdışı seyahatlerinde 2 doz Biontech şartı koşan ülkelere gidecek vatandaşların bu imkandan yararlanması imiş. 2 doz Biontech aralığının 21 gün olması konusunda da çok eleştiriler var. Şu an 4. doz aşının tıbben gerekliliği yok. 1 Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 25 Ağustos 2021 Paylaş 25 Ağustos 2021 Yurdaer Elay yazdı: Ortada belirsizlik var.. 65 yaş üstüne, sağlık çalışanlarına ve belli meslek gruplarına 2 doz Sinovac sonrası 3. ve 4. doz Biontech hakkı açılmıştı. Sonra iptal etmişer, ama kontrol ettim şu an annem ve babam için 4. doz Biontech için tandevu alabiliyorum. Bakanın bu konudaki tek açıklaması ise yurtdışı seyahatlerinde 2 doz Biontech şartı koşan ülkelere gidecek vatandaşların bu imkandan yararlanması imiş. 2 doz Biontech aralığının 21 gün olması konusunda da çok eleştiriler var. Ben randevu almaktan vazgeçtim Türkiye'de 4. doz aşı kararı: Neden ihtiyaç duyuldu, uzmanlar ne diyor? - BBC News Türkçe Her geçen gün yeni bir şeyler çıkartıyorlar. Vatandaşı da kendi söylemleriyle sürüncemede bırakıyorlar. Ben aşıya sinovac ile başladım. Bugün de eşimle beraber 3. doz sinovac olduk. Bundan sonrası için bakalım zaman ne gösterecek. Yapacağımız tek şey, aşıyı önlem olarak görüp kendimizi mümkün olduğunca korumak, tedbirleri gevşetmemek. 5 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 25 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 25 Ağustos 2021 Ersin Gökdemir yazdı: Yapacağımız tek şey, aşıyı önlem olarak görüp kendimizi mümkün olduğunca korumak, tedbirleri gevşetmemek. Çok doğru söylüyorsunuz. Kesinlikle korunmaya ve tedbir almaya devam 3 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 26 Ağustos 2021 Paylaş 26 Ağustos 2021 Yurdaer Elay yazdı: Çok doğru söylüyorsunuz. Kesinlikle korunmaya ve tedbir almaya devam asgari tedbirle bir sure daha yasamaya devam. ama asisini olan kimse evinde durmaz bu saatten sonra. danimarka tum tedbirleri kaldirmis gecenlerde. orada virus yokmu? dun izmir de yeni bir mutasyondan bahsediliyordu. Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 26 Ağustos 2021 Paylaş 26 Ağustos 2021 Pfizer 3.doz açıklaması yapmış Pfizer, üçüncü doz Kovid-19 aşısının antikor seviyesini üç kattan fazla artırdığını duyurdu KAYNAK 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Ağustos 2021 Paylaş 26 Ağustos 2021 Doğan Arşiray yazdı: danimarka tum tedbirleri kaldirmis gecenlerde. orada virus yokmu? dun izmir de yeni bir mutasyondan bahsediliyordu. 2007-2009. şişme bot üretimi için araştırma yapıyorum, danimarka da devlet 150 bin avro hibe veriyordu, bizde 150 bin dolar alıyordu üreticiden, üretimde marşa basman için. Yorum bağlantısı
Recommended Posts