Metin Uzunoğlu 16 Ağustos 2021 Paylaş 16 Ağustos 2021 Dogan Arsiray yazdı: kaç tane aşı olacağız... her ay aşı olmak istemiyorum şahsen! aşı yaşını 15 e çekmişler bu arada. Görünen o ki her 3 ayda bir aşı olmamızı isteyecekler. İstemeye istemeye 1. dozu yaptırdım hayırlısı bakalım. Sabah haberlerde dinledim ingilterede covid19 dan ölenlerin %65 şi aşı olanlar %35 aşı olmayanlar rakamlar değişiklik gösterebilir günlük ve anlık olarak kullanılıyoruz. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 16 Ağustos 2021 Paylaş 16 Ağustos 2021 Metin Uzunoğlu yazdı: Görünen o ki her 3 ayda bir aşı olmamızı isteyecekler. İstemeye istemeye 1. dozu yaptırdım hayırlısı bakalım. Sabah haberlerde dinledim ingilterede covid19 dan ölenlerin %65 şi aşı olanlar %35 aşı olmayanlar rakamlar değişiklik gösterebilir günlük ve anlık olarak kullanılıyoruz. bir gün herkes aşı karşıtı olacak belliki. artık ilaç lazım, aşı değil bence. 1 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 16 Ağustos 2021 Paylaş 16 Ağustos 2021 Almanya da 2.doz biontech olduk bakalım. 1.dozu Türkiye de olmustuk. Problem olmadı. Aşı sertifikası da verildi. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Ağustos 2021 Paylaş 16 Ağustos 2021 (düzenlendi) tam bir dünya birliği oldu ülkeler aniden bu konuda 16 Ağustos 2021 tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ 16 Ağustos 2021 Paylaş 16 Ağustos 2021 Metin Uzunoğlu yazdı: Görünen o ki her 3 ayda bir aşı olmamızı isteyecekler. İstemeye istemeye 1. dozu yaptırdım hayırlısı bakalım. Sabah haberlerde dinledim ingilterede covid19 dan ölenlerin %65 şi aşı olanlar %35 aşı olmayanlar rakamlar değişiklik gösterebilir günlük ve anlık olarak kullanılıyoruz. İngiltere’de nüfusun çok büyük oranı aşı olduğu için böyle bir yanılgı oluşuyor hocam. Şu bilgiseli okuyabilirseniz 3 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 16 Ağustos 2021 Paylaş 16 Ağustos 2021 Erdem Doğan yazdı: Almanya da 2.doz biontech olduk bakalım. 1.dozu Türkiye de olmustuk. Problem olmadı. Aşı sertifikası da verildi. Bu arada 100€ istediler. Neyse ki doktor halaoğlunu araya soktuk bedava hallettik 🤪 2 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 16 Ağustos 2021 Paylaş 16 Ağustos 2021 yigenim memleket çoh gözel. (::: Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 16 Ağustos 2021 Paylaş 16 Ağustos 2021 İkinci el biontech var piyasada. Yarisi kullanilmis. 80€ diyor manyak. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 17 Ağustos 2021 Paylaş 17 Ağustos 2021 Geçen kasım ayında covid geçirdim, mayıs ve haziran aylarında da toplamda 2 doz biontech oldum. Covidden 2 ay sonraki kan testimde yani 2021 Ocak ayında D-dimer değerim 134 iken (normal değer 0-500 arası) 2021 Ağustos ayında yani 2 hafta önce bu değer 1134'e çıkmış. Bu d-dimer verisi damardaki pıhtı seviyesini falan gösteriyormuş anladığım kadarıyla. Acildeki doktor hocasına danışıp 10 tane kan sulandırıcı iğne verdi. Bu değer neden bu kadar yükseldi durup dururken anlamadım. Covidden mi aşıdan mı acaba, yada başka bir sebepten mi bilemedim. Dahiliyeye kontrole gidecem. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 17 Ağustos 2021 Paylaş 17 Ağustos 2021 Fatih Mehmet Uslu yazdı: Geçen kasım ayında covid geçirdim, mayıs ve haziran aylarında da toplamda 2 doz biontech oldum. Covidden 2 ay sonraki kan testimde yani 2021 Ocak ayında D-dimer değerim 134 iken (normal değer 0-500 arası) 2021 Ağustos ayında yani 2 hafta önce bu değer 1134'e çıkmış. Bu d-dimer verisi damardaki pıhtı seviyesini falan gösteriyormuş anladığım kadarıyla. Acildeki doktor hocasına danışıp 10 tane kan sulandırıcı iğne verdi. Bu değer neden bu kadar yükseldi durup dururken anlamadım. Covidden mi aşıdan mı acaba, yada başka bir sebepten mi bilemedim. Dahiliyeye kontrole gidecem. asprin türevi içilemezmi doktora sormak lazım. Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 17 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 17 Ağustos 2021 Fatih Mehmet Uslu yazdı: Kan sulandırıcı iğne verdi.. Doğru tedavi.. İğneler bittikten sonra da takibini yaptırın lütfen. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 17 Ağustos 2021 Paylaş 17 Ağustos 2021 Dogan Arsiray yazdı: asprin türevi içilemezmi doktora sormak lazım. Crp seviyem yüksek olduğu için antibiyotik yazıyordu, iğne yazdım deyince sordum hap yazsaydınız diye, iğne daha etkili dedi. Sonra anladım ki kan sulandırıcı iğneymiş. Yurdaer Elay yazdı: Doğru tedavi.. İğneler bittikten sonra da takibini yaptırın lütfen. Aynen, doktor da iğneler bitince dahiliyeye gidin dedi. Teşekkür ederim. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 22 Ağustos 2021 Paylaş 22 Ağustos 2021 evet, agustos bası baslayan nedensiz gibi görünen ishal ve mide sorunu pesinden kalan hafif halsizlik, bir haftadir yerini hapsirik geniz akintisi ve inatçı bir bogaz tahrisine birakmisti. o tarihte pcr de birsey yoktu. hafta basinda esim dedi ki kucuk kizin kakasinda kan gordum. dedimki eyvah, cunku bu gecen sene covid in deneyimlediginiz bir ön belirtisiydi bizde. son uc gundur halsizdim biraz, hafif kuru öksürük vardi ve bu sabah itibari ile bicak la kesilmis gibi bitti. ancak bugun belirgin ve hafif bir sirt agrisi basladi. ayni gecen sene covid oldugumdaki gibi!? bakalim koku gidecekmi... ne ates ne bas agrisi nede ciger problemi var. iki asi olmus olmama ragmen durum yine gecen sene ile tamamen ayni. hayirli işler. anlasilan yeni gribimizin normali bu sekilde olacak bundan sonra. antiviral ilaç şart. aşi filan hikaye. 2 1 4 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 22 Ağustos 2021 Paylaş 22 Ağustos 2021 Doğan Arşiray yazdı: evet, agustos bası baslayan nedensiz gibi görünen ishal ve mide sorunu pesinden kalan hafif halsizlik, bir haftadir yerini hapsirik geniz akintisi ve inatçı bir bogaz tahrisine birakmisti. o tarihte pcr de birsey yoktu. hafta basinda esim dedi ki kucuk kizin kakasinda kan gordum. dedimki eyvah, cunku bu gecen sene covid in deneyimlediginiz bir ön belirtisiydi bizde. son uc gundur halsizdim biraz, hafif kuru öksürük vardi ve bu sabah itibari ile bicak la kesilmis gibi bitti. ancak bugun belirgin ve hafif bir sirt agrisi basladi. ayni gecen sene covid oldugumdaki gibi!? bakalim koku gidecekmi... ne ates ne bas agrisi nede ciger problemi var. iki asi olmus olmama ragmen durum yine gecen sene ile tamamen ayni. hayirli işler. anlasilan yeni gribimizin normali bu sekilde olacak bundan sonra. antiviral ilaç şart. aşi filan hikaye. Geçmiş olsun. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Ağustos 2021 Paylaş 23 Ağustos 2021 geçmiş olsun, hastalıkların seyri de değişti gibi 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 23 Ağustos 2021 Paylaş 23 Ağustos 2021 Geçmiş olsun. Bizim oğlan yine hastalanıp yine bizi hasta etti.. Artık 3-5 ayda bir oluyor. Komşumuzun oğlu nasıl olduysa hasta oluyor. Sonra bizim oğlanla 1 saat oynamaları yetiyor. Ertesi gün bizimkinde halsizlik, hapşuruk, burun akıntısı ateş ve sonunda öksürük.. Gelip ağzıma ağzıma öksürüyor sonrası benim boğaz ağrım başlıyor, yine burun akıntısı ve halsizlik ile başladı. Sabah kalktığımda sesim kalınlaşmıştı, akıntı azalmış halde. Bakıyorum deniyorum koku almada hiç ptoblem yok ama 2 gündür ağzım zehir gibi.. 1 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 23 Ağustos 2021 Paylaş 23 Ağustos 2021 Doğan Arşiray yazdı: evet, agustos bası baslayan nedensiz gibi görünen ishal ve mide sorunu pesinden kalan hafif halsizlik, bir haftadir yerini hapsirik geniz akintisi ve inatçı bir bogaz tahrisine birakmisti. o tarihte pcr de birsey yoktu. hafta basinda esim dedi ki kucuk kizin kakasinda kan gordum. dedimki eyvah, cunku bu gecen sene covid in deneyimlediginiz bir ön belirtisiydi bizde. son uc gundur halsizdim biraz, hafif kuru öksürük vardi ve bu sabah itibari ile bicak la kesilmis gibi bitti. ancak bugun belirgin ve hafif bir sirt agrisi basladi. ayni gecen sene covid oldugumdaki gibi!? bakalim koku gidecekmi... ne ates ne bas agrisi nede ciger problemi var. iki asi olmus olmama ragmen durum yine gecen sene ile tamamen ayni. hayirli işler. anlasilan yeni gribimizin normali bu sekilde olacak bundan sonra. antiviral ilaç şart. aşi filan hikaye. Son iki haftadır çevremde bu şekilde olan çok kişi var. Geçen hafta İstanbul'daydım, orada eşim oldu, geldik kıza bulaştı. Buradaki ve Sivas'taki kardeşlerim de aile boyu aynı durumda. Bu arada kardeşimin biri aşı oldu biri olmadı. Size de çok geçmiş olsun. 1 1 Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman 23 Ağustos 2021 Paylaş 23 Ağustos 2021 Merhaba arkadaşlar yaklaşık bir haftadır karantinadayım. Geçen hafta salı günü yaptırdığım test pozitif çıktı malesef. Bu arada 2 doz biontech aşı olmuştum, bunun etkisiyle sanırım hastalığı sadece nezle-sinüzit tarzı belirtilerle atlatıyorum. İlk belirtiler hafif baş ağrısı geniz yanması şeklinde idi, ertesi gün burun ve geniz akıntısı ile göz çevreme sinüzit tarzı bir ağrı hakim oldu. Temas ettiğim kişinin pozitif olduğunu duyunca hemen test verip kendimi odaya kapattım, akşamına pozitif olduğum ortaya çıktı. Ertesi günden itibaren kademeli olarak tat ve koku hissimi kaybettim. Eve ekiplerin bıraktığı antiviral ilacın tamamını 5 gün içinde gereken dozlarda kullandım, faydasını gördüğümü düşünüyorum. Bunun yanında her gün bir adet coraspin içiyorum. Baş ağrılarımın arttığı ilk 3-4 gün parol kullandım, iyi geldi. Üzerinden bir hafta geçti şükür evdekilerde bir şikayet yok şimdilik, vaktinde izole olmanın faydasıdır sanırım. Şu an şikayetlerimin çok büyük bir kısmı kayboldu, sadece tat ve koku alamama devam ediyor biraz da hafif baş ağrısı hissettiriyor kendisini. Şükür, ateşim kas ağrım ve halsizliğim hiç olmadı, aşının faydası tam da bu sanırım. Şu aralar kız kardeşim de pozitif ve emzirdiği için aşılanmamıştı. O baya halsiz ve ağrı ateş şikayetleri var. Aşı olmanın iki faydası olduğunu düşünüyorum, nezle gibi geçirilen hastalık dönemi ve bulaştırma riskinin düşüklüğü. İkinci tespitimi, evdekilerde bir haftadır şikayet olmamasına bağlayarak yapıyorum inşallah yanılmam. Son varyantın kuluçka süresini 2-3 güne indirdiğini söylüyorlar. Allah herkese şifalar versin, kendine has gerekçeleri olanlar dışında hala kararsız olan varsa aşı olmasını naçizane tavsiye ediyorum. 10 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 23 Ağustos 2021 Paylaş 23 Ağustos 2021 Valla durum hiç hayra alamet değil gibi 🤨 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 23 Ağustos 2021 Paylaş 23 Ağustos 2021 Geçmiş olsun Mustafa Hocam. Aşının faydası büyük. Aşı olmaktan başka çare yok bana göre. 2 1 Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman 23 Ağustos 2021 Paylaş 23 Ağustos 2021 Mahmut Yıldız yazdı: Geçmiş olsun Mustafa Bey. Arif Aykın yazdı: Geçmiş olsun @M. Asım Kahraman Evren Erakçora yazdı: Geçmiş olsun Mustafa Hocam. Aşının faydası büyük. Aşı olmaktan başka çare yok bana göre. Teşekkür ederim arkadaşlar. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 23 Ağustos 2021 Paylaş 23 Ağustos 2021 herkese geçmiş olsun. bugün burun/geniz akıntısı iyice azaldı, zaten öksürük filan aniden kesilmişti. önceden **itro diye bir antibiyotik vermişlerdi, onu kullandım. tabi doktora sormalı kullanmadan önce. öksürük vsde etkisi hızlı ve çabuk oldu. bendeki hastalık covid ise yine, yine oldukça hafif geçti. bugün itibarı ile halsizlik devam etse de, semptomlar neredeyse kalmadı diyebilirim. e aşı olmadan önce geçirdiğimde de aynısı olmuştu geçen sene? o halde aşı neye yaradı diye sormadan edemiyorum. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 23 Ağustos 2021 Paylaş 23 Ağustos 2021 M. Asım Kahraman yazdı: Temas ettiğim kişinin pozitif olduğunu duyunca hemen test verip kendimi odaya kapattım Geçmiş olsun. Temaslı olduğunuz kişi ile açık alandamıydınız kapalımı ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts