İçeriğe Yönlendir

Covid-19 Aşıları

Yurdaer Elay

Recommended Posts

Ahmet Kiriş
Ali Cihangiroğlu yazdı:

dur söyliyim hele....... tamamdır, kaydetmiş seni öyle dedi, ziyaret ederim merak etmesinde dedi, telefon rehberine doğru gidiyor şuan, senin tel rehberde kayıtlımıydı  :D birde motor lazım falan dedi ama ne demek istedi anlayamadım :)

images?q=tbn:ANd9GcTlItcoduD7wcEPN9y1_5A

Ben endurocuyum sevmez o beni, chooper olan kim var forumda. 😁

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Ahmet Kiriş yazdı:

Ben endurocuyum sevmez o beni, chooper olan kim var forumda. 😁

Sıradan bir çapır da değil, H&D Fat Boy :D 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen
(düzenlendi)
Evren Erakçora yazdı:

Allah korusun aşı karşıtı değiliz kimseye karışmayız da arkamızdan da böyle yazmasınlar inşallah 

tarihinde Çiğdem Kaya Bilgiç tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yunus Gökhan Ay

Ben tüm gün boyu işim gereği dışarda olan ve insanlarla temas halindeyim, yapılan araştırmalar elbette aşının yan etkisini ve koruyuculuğunu tam ispatlamadı, yaptırmayana sonuna kadar saygı duyarım, Fakat yaptıran ülkelerdeki ölüm oranları ve yaptırmayanlar arasındaki fark o kadar çok ki, bu yüzden devletin aşı olmayan kişiyi,

Otel, otobüs, banka ,market, resmi kurum gibi ne kadar kapalı alan var ise ve bunu almamak gibi bir yaptırım uygulanabilir gibi bir hakkı var ise kesinlikle uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Zaten artık kimse maske yede eskisi kadar önem vermiyor. Göreceğiz önümüzdeki günlerde ne olacağını.

****Şahsi yorumumdur, aşı olan veya olmak istemeyen herkesin bireysel özgürlüğüdür.

Fakat,Bir kişinin özgürlüğü, başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Bizde yapılsa :) 

https://www.bloomberght.com/abd-baskani-biden-dan-yeni-asilananlar-icin-100-dolarlik-tesvik-cagrisi-2284940

ABD Başkanı Joe Biden'ın eyalet ve yerel yönetimleri 100 dolarlık aşı teşviğine çağırdığını bildirdi

ABD Hazine Bakanlığı, Başkan Joe Biden'ın eyalet ve yerel yönetimleri yeni aşılanan her Amerikalı için 100 dolarlık teşvik ödemeye çağırdığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, mart ayında hayata geçen 1,9 trilyon dolarlık kurtarma paketi kapsamında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının olumsuz etkileriyle mücadele için eyalet ve yerel yönetimlere 350 milyar dolarlık kaynak ayrıldığı hatırlatıldı.

Hazinenin eyalet ve yerel yönetimleri bireysel aşı teşvikleri sağlamak da dahil aşılama çalışmalarını geliştirmek için söz konusu fonları kullanmaya teşvik ettiği aktarılan açıklamada, "Başkan Biden eyalet, bölge ve yerel yönetimlere aşı oranlarını artırmak, toplulukları korumak ve hayatları kurtarmak için ekstra bir teşvik olarak yeni aşılanan her Amerikalı için 100 dolar ödeme yapmaya çağırıyor." ifadesi yer aldı.

Açıklamada, Hazinenin aşılamayı desteklemek amacıyla fonları etkin kullanabilmeleri için eyalet ve yerel yönetimlere teknik yardım vermeye hazır olduğu vurgulandı.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Eşime arabada tek kişi maskesiz diye ceza yazmışlardı. Jandarma camı açın dediğinde takıp açtığı halde hemde. 900 tl. Şimdi çevirme yapan poliste bile maske yok. Bende gittim ödedim birde armut gibi. Neyse o da başka konu.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
İlkay BAŞARAN yazdı:

Eşime arabada tek kişi maskesiz diye ceza yazmışlardı. Jandarma camı açın dediğinde takıp açtığı halde hemde. 900 tl. Şimdi çevirme yapan poliste bile maske yok. Bende gittim ödedim birde armut gibi. Neyse o da başka konu.

Sabah yine andık o günleri. Saçmayız ya. Çok saçmayız.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Emre Şimşek yazdı:

Sabah yine andık o günleri. Saçmayız ya. Çok saçmayız.

Şuanki açıklanan vaka sayısı da o zamandakinden çok çok fazla.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Göktaş

Herkesin kafa karışık. Dünya tarihine bakıldığında yaklaşık 100 yılda olabilecek bir durumun içindeyiz maalesef. Normal şartlarda aşı için yapılan çalışmalar daha uzun zamana yayılan ve daha kesin sonuçlar içeren süreçler. Bu konuda çekincesi olan herkes haklı, aksini iddia edemem.

Corona virus ailesi genetik materyali RNA olan bir virus. Kaba tabirle çok çok basit ve değişime çok müsait bir yapısı var. Genel olarak zaten en ölümcül virus aileleri hep RNA içeren virüsler. Bu arada bu RNA, aşıyla bağlantılı bir konu değil. Virüsün kendi özelliği tamamen. Bu virus ailelerine karşı IMG A ile savunur vücut kendini ve bu bağışıklık türü hep kısa vadelidir. Mesela, grip de covid19 virüsünün emmioğlu ve her yıl değişmesinden ayrı, bağışıklığı hatırlatma gereği bu yüzdendir.

Değinmek istediğim önemli kısım şu. Mevcut aşılar, ölüm oranlarına bakıldığında şu anda koruyucu. Bu sayılar sadece bizde değil, yabancı kaynaklara da bakılabilir. Buradaki önemli husus, aşı olmayanlar bu hastalığı daha ağır geçirebiliyor ve Allah korusun ölüme kadar süreç ilerliyor. Bu esnada, virüs vücutta kolayca çoğalıp mutasyona uğrayabiliyor. Aşı olunmama noktasındaki en büyük toplumsal risk işte burası. Aşılı insanlarda virüs bu noktada daha zayıf kalıyor ve mutasyon riski de düşüyor. İşte, aşı olmayan sayısı ne kadar fazla olursa, virüsün yeni varyantları da ortaya çıkmaya devam edecek maalesef.

Bu benim naçizane görüşüm; küresel bir pandemi ortamında, aşı olmayı reddetmek yukarda anlattığım durumdan dolayı toplum sağlığını da tehlikeye atmak oluyor. Toplumsal bağışıklığı ne kadar çabuk sağlarsak, o kadar işimiz kolaylaşacak. Bunun tersi durumda, işte o zaman olduğumuz aşılar, yeni bir varyanta karşı etkililiğini yitirebilir ve boşu boşuna aşı olmuş noktasına doğru hızla gidebiliriz. Bu süreçte herkes zincirin bir halkası ve her halka çok kıymetli. Aşı olmayan ne kadar çok halka olursa, bu zincirin kırılmasını kolaylaştırıyor.

Kimseyi eleştirmek için söylemiyorum ama aşıya gelene kadar bizim için o kadar çok şey sayabilirim ki sağlığımızı ciddi anlamda tehdit eden. Bu konu biraz fazla irdelendiği için de çoğu kişi tereddütte kalıyor. Bakın bunu polemik olsun diye yazmıyorum ama aşı olmam deyip de sigara içen bir insana sorarım, sigara paketinde bile yazıyor, sigara kısırlık yapmıyor mu? Hem de aşıların böyle bir etkisi hiç gözlemlenmemişken? Yediğimiz, içtiğimiz şeyler aşı için söylenenlerden daha tehlikeli noktalara geldi. Bu sadece bir örnek. Uzun yazdım, daha fazla örnek verilebilir ama daha da uzatmayayım.

Aşılar için acele edildi kabul ama bütün dünya için ciddi bir tehdit söz konusu, önce insan sağlığı ve bununla birlikte ekonomik olarak.

Son söz, aşı olanların da olmayanların da hiçbir şey olmamış gibi normal hayatına dönmesi, başta maske olmak üzere bütün tedbirleri hiçe sayması, işte bu kabul edilemez. Aşı olsak bile bu bizi yakalanmaktan değil, ağır geçirmekten koruyor.

Çok üzücü ve haksız bir ceza. Vicdan her insana lazım maalesef…
  • Beğen 5
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Benim bağzı sorularım var. Bilen cevaplarsa sevinirim.

1-Aşı olduktan sonra bu virüs bana bulaşabiliyor ve ben bunu aşılı olduğum halde bulaştırabiliyormuyum? Cevap evetse neden aşı oluyorum?

1a) Bulaş olursa yatağa düşürmüyor, yatağa düşürürse entübe etmiyor, entübe ederse öldürmüyor? Bu doğrumu?

1b) Bir nolu soru evetse neden durduk yere başımı derde sokayım demezmi insan? Sen toplumu yeterince aydınlatmadan ortalığı başkalarına bırakırsan birileri gelir o boşlukları doldurur. Medyada bol bol konuşan muhteremler gibi. (Medyadan bahsediyorum.)

2-Bu virüs efendi çok bulaş oluncamı varyanta girip bir üst modele dönüşüyor yoksa tedavi etmeye çalıştığımız için yaşam mücadelesi veripmi varyan oluşturuyor? Bilimsel olarak bir teşhis varmı?

3-Herkes aşı olunca bu virüs bitecekmi? 1 nolu sorunun cevabı evetse 3. soruyu sormaya zaten gerek yok.

Ortada yeterince bilgilendirilmemiş toplum var, zahmet olmassa bilgilendirin. Bu söz devlet büyüklerine.

4-Bu aşıların yan etkileri yokmu? Varsa neden toplum bilgilendirilmiyor.

Ne yani ben oldum sende olmak zorundasınlarla olmaz bu işler. 21 yüzyıldayız ama hala orta çağ devrindeki gibiyiz.

Şimdi bende şunu yazayım. Ben bu virüsden bağzı yakınlarımı kaybettim. Yan hastalığı olanda vardı hiçbir rahatsızlığı olmayanda vardı. Hiçbir rahatsızlığı olmayıp aşı olduktan sonra virüsü kapıp 15 gün sonra ölende vardı. Ben bunları bizzat yaşadıkdan sonra ben nasıl gidip hiçbirşey olmamış gibi kolumu sıyırım buyur diyebilirim. Birazda empati yapın arkadaşlar. Ne aklımda noksanlık var nede anlama ve idrak etme kabiliyetimde noksanlık. Medyadaki haberler olumlu veya olumsuz benim nazarımda itibarı yok.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

CDC ye gore covid d varyanti, ebola kadar hizli bulasiyormus. Size bir yakin donem anektod.

gecen pazartesi cocuklari bursadan alip ailecek denize gideriz diye ankaradan yola ciktim. sabaha karsi hanim dediki kizlar hasta gelme istersen. gecer nasilsa deyip sabahtan damladim. baktim cocuklar ishal,  birtanesinde cok hafif ateş. zaten 1 haftadir antibiyotik ve antiviral ilac vermis doktor. virutik orrakukak iltihabi demis. eretesi gun oldu, esim, kaynanam, kucuk kiz kusuyor, ishal vs feci. hemen ilaclar vs alindi. gece oldu bende basladi bir tuhaflik, butun gece banyo ile yatak arasinda gecti. kimsede ates yok ama.  virutik bir durum var zehirlenme yok( mide bagirsak sorunlarini cok deneyimlediginden farkini biliyorum), cok hizli bulasan bir sey var. hemen hanimi pcr testine goturdum, birsey cikmadi. zaten asisi da var. adini koymak mumkun degil. Amerikan kaynaklarina baktim covid d nin en buyuk farki, mide ve bagirsak sorunlarına da yol acmasiymis. ben 24 saat gecmeden eski halime dondum, kaynanam donemedi mesela. ilk hasta olan cocuk hala halsiz ama yuzu guluyor 6 gun sonunda, yemek yiyor vs.  kac gundur hamam gibi sicakta oturuyoruz iyimi. tatil yalan oldu.

• Üzgün 2
Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

1. Sorunuzun cevabı evet. Aşı olsanıza virüs size bulaşabilir ve sizde bulastirabilirsiniz. Ancak aşı size bulaşma riskini oldukça azaltır ve sizi hasta etse bile daha rahat atlatmanizi sağlar. Unutmamamız gereken ise %100 önleme özelliği hiç bir asıda yoktur.

Aşı olmaz isek ne olur?

Aslında iş burada başlıyor. Aşı olunmadikca virüsün geçirdiği evrimle beraber varyantlari çeşitleri diyebiliriz oluşuyor ve içlerinden bazıları hem ölümcül hemde aşırı bulaşıcı oluyor. Aşı olunmadikca bu risk giderek artıyor. Aşı bu yüzden gerekli durumdadır. Aşı olunmadikca toplumsal bağışıklık düşer ve ölümler veya hasarlı iyilesmeler giderek artar.

Endişelerden biri klnik araştırması az deniyor. Ancak unutulmamalı ki klinik araştırmalarda faz3 kısmında biz en fazla 3_5 bin gönüllü üzerinde çalışıyoruz. Ve ilaç onayları bu sonuçlara göre ortaya çıkıyor.

Şimdiki Aşı çalışmalarında rakamlar 50000 100.000 hatta bazılarında milyonlar kısmında. Aşıdan başka çaresi olmayan şehir insanları için birinci sanss Aşı olmak gibi görünüyor.

Sonuçta herkes okuyacak, bilgi süzgecinden geçirecek ve karar verecek. Aslında hersey bu kadar basit.

• Beğen 2
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Fatih Sarıkaya yazdı:

Benim bağzı sorularım var. Bilen cevaplarsa sevinirim.

1-Aşı olduktan sonra bu virüs bana bulaşabiliyor ve ben bunu aşılı olduğum halde bulaştırabiliyormuyum? Cevap evetse neden aşı oluyorum?

1a) Bulaş olursa yatağa düşürmüyor, yatağa düşürürse entübe etmiyor, entübe ederse öldürmüyor? Bu doğrumu?

1b) Bir nolu soru evetse neden durduk yere başımı derde sokayım demezmi insan? Sen toplumu yeterince aydınlatmadan ortalığı başkalarına bırakırsan birileri gelir o boşlukları doldurur. Medyada bol bol konuşan muhteremler gibi. (Medyadan bahsediyorum.)

2-Bu virüs efendi çok bulaş oluncamı varyanta girip bir üst modele dönüşüyor yoksa tedavi etmeye çalıştığımız için yaşam mücadelesi veripmi varyan oluşturuyor? Bilimsel olarak bir teşhis varmı?

3-Herkes aşı olunca bu virüs bitecekmi? 1 nolu sorunun cevabı evetse 3. soruyu sormaya zaten gerek yok.

Ortada yeterince bilgilendirilmemiş toplum var, zahmet olmassa bilgilendirin. Bu söz devlet büyüklerine.

4-Bu aşıların yan etkileri yokmu? Varsa neden toplum bilgilendirilmiyor.

Ne yani ben oldum sende olmak zorundasınlarla olmaz bu işler. 21 yüzyıldayız ama hala orta çağ devrindeki gibiyiz.

Şimdi bende şunu yazayım. Ben bu virüsden bağzı yakınlarımı kaybettim. Yan hastalığı olanda vardı hiçbir rahatsızlığı olmayanda vardı. Hiçbir rahatsızlığı olmayıp aşı olduktan sonra virüsü kapıp 15 gün sonra ölende vardı. Ben bunları bizzat yaşadıkdan sonra ben nasıl gidip hiçbirşey olmamış gibi kolumu sıyırım buyur diyebilirim. Birazda empati yapın arkadaşlar. Ne aklımda noksanlık var nede anlama ve idrak etme kabiliyetimde noksanlık. Medyadaki haberler olumlu veya olumsuz benim nazarımda itibarı yok.

Doğru cevabı kendiniz yazdığınız halde çelişkiye düşmüşsünüz :)

Aşı sizi hastalığı ağır geçirmekten korur. Bu biraz da sizin sağlık durumunuz, bulunduğunuz ortam, bağışıklık sisteminizin ne kadar güçlü olduğu ile alakalı. Tek bir doğru yok. 

Aşı olmadınız ama gençsiniz ve bağışıklık sisteminiz güçlü. Covid kaptınız (viral yüke göre değişir) ve farketmeden ayakta atlattınız. Veya fazla viral yüke maruz kaldınız (mesela covid olan biri kazara karşınızda hapşırdı ve siz o esnada esniyordunuz diyelim), bu durumda hastalığı ağır geçirmeyeceğinizin garantisi yok. Aşılı olmanız durumunda eldeki teorik bilgiye göre daha hafif atlatacaksınız. Ki veriler onu gösteriyor. Aşı olanlarda covid kapıp pozitif olanlar %5 açıklanırken, aşı olmayanlarda bu oran %90'lar civarında.

Dediğim gibi tek bir doğru asla yok. Aşı olduk bizi %100 koruyacak diye bir durum da yok. Var olan başka hastalıklar, bağışıklık sisteminizin durumu, yaş, beslenme alışkanlığınız, kötü alışkanlıklarınız.. bunların hepsi sonucu etkileyecek şeyler. Şu ana kadar açıklanan veriler mRNA aşısının geleneksel aşıya göre bizi daha çok koruduğu. Yan etkiler tabi ki var, olmazsa zaten aşı görevini yapmıyor demektir. Ya da sizin vücudunuz yan etkileri iyi tolere ediyor belki. Ben biyoloji-biyokimya mezunuyum. Yıllardır da ilaç firmalarında hem satışta, hem klinik araştırmalarda çalıştım. Hiçbir zaman %100 netice yoktur. Bir ilaç istatistiklere göre belli bir oranın üstünde koruyucu, ömür uzatıcı (onkoloji) veya iyileştirici ise başarılı kabul edilir. Bu aşı da belli bir oranın üstünde koruyuculuk sağlıyor. En kötü aşı bile, hiç aşı olmamaktan iyidir bence.

Aşı olmakta tereddüt edebilirsiniz, bu gayet normal. Aşı olsanız da olmasanız  da pandemi kuralları gereği gerekenleri yapıyorsanız (maske, mesafe, hijyen) zaten yeterince bilinçli birisiniz. Aşı olup da kural tanımayanları gördükçe nevrim dönüyor. Onca emek, onca kaybedilen hayatlar bir anda her şey tersine dönüveriyor.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Birkaç gün önce eşim bugünde ben Sinovac aşılarımızı olduk. Kolumda az ağrı var bunun dışında bir rahatsızlık hissetmiyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir
Dogan Arsiray yazdı:

CDC ye gore covid d varyanti, ebola kadar hizli bulasiyormus. Size bir yakin donem anektod.

gecen pazartesi cocuklari bursadan alip ailecek denize gideriz diye ankaradan yola ciktim. sabaha karsi hanim dediki kizlar hasta gelme istersen. gecer nasilsa deyip sabahtan damladim. baktim cocuklar ishal,  birtanesinde cok hafif ateş. zaten 1 haftadir antibiyotik ve antiviral ilac vermis doktor. virutik orrakukak iltihabi demis. eretesi gun oldu, esim, kaynanam, kucuk kiz kusuyor, ishal vs feci. hemen ilaclar vs alindi. gece oldu bende basladi bir tuhaflik, butun gece banyo ile yatak arasinda gecti. kimsede ates yok ama.  virutik bir durum var zehirlenme yok( mide bagirsak sorunlarini cok deneyimlediginden farkini biliyorum), cok hizli bulasan bir sey var. hemen hanimi pcr testine goturdum, birsey cikmadi. zaten asisi da var. adini koymak mumkun degil. Amerikan kaynaklarina baktim covid d nin en buyuk farki, mide ve bagirsak sorunlarına da yol acmasiymis. ben 24 saat gecmeden eski halime dondum, kaynanam donemedi mesela. ilk hasta olan cocuk hala halsiz ama yuzu guluyor 6 gun sonunda, yemek yiyor vs.  kac gundur hamam gibi sicakta oturuyoruz iyimi. tatil yalan oldu.

Geçmiş olsun. Değişik bir durum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Dogan Arsiray yazdı:

Rota virüsü olmuş olmasın çünkü rotada bulaşıyor çocukların yaptığı tuvaleti sizlerinde kullanması durumunda veya çocuk küçükse altını değiştirirken bulaşabiliyor aynı covid gibi damlacıkla da bulaşıyor. Benim çocuk 6 yaşındaki 2 kez oldu normalde 1 kere olan bir daha olmuyor diyorlardı bizimki kreşe giderken 2 kez oldu. Küçük yeni doğan hiç bir yere gitmediğimiz halde birden ateş ishal kusma falan hemen götürdük rota virüsüyle bir virüs pozitif dedi doktor sonra hemen reflör probiyotik ve takviye ilaçlarla 1 haftada düzeldi. Tabi hanımda bende o sırada ishal olduk ama öyle böyle değildi çok fenaydı. Geçmiş olsun 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

sonuç olarak genel duruma dünyaya bakarsak Aşı bu işin tek çözüm yolu gibi, virüsün yayılması mutasyon geçirme hızının yavaşlaması yada durması, hasta olanların aşı sonrası yakalansa bile sonrası hafif atlatması ve hatta aşı olanların bulaştırma yüzdesinin bile çok düşük olması Aşının faydalı olduğunu gösterir.

Yan etki kısmına gelirsek, oranlar ortada bence bir sorun yok, çok az sayıda sorun yaşayan var genele bakarsak...

masal kısımları zaten geçiyorum yok çipmiş vs. imiş saçmalık....

aşı olmayanlara bakalım, hasatlık riskleri yüksek, bulaştırma riski yüksek ölüm riski yüksek, hasatlığın devam etmesine uzun yıllar bizi uğraştırmasına katkıları yüksek vs.  durum  bu yoksa yanlışmıyım....

bunlara bakarak aşımı oldum gayet rahatım, önlemlerede devam ediyorum, şimdi herkes oturup düşünsün, olmamaktaki çekinceniz ne?

Yan etkimi, yan etki dışında ne sebeb sunuyorsunuz olmamak için? olmamakta yan etki dışında ne bahane sunuyor insanlar, tartışmak için demiyorum bunu, genel olarak soruyorum, dünyada aşı olmayacağım diyenlerin dayanağı nedir? 

Zorunlu kısmına gelince, toplumun çoğu aşılanırsa ve Devlet zorunlu derse, herkes aşı olur :

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bi abimiz aşı olmamakta direniyor. Hayızdan nifastan kesilmiş ve diyor ki kısır yapıyor. Velevki yapıyor. Ne bileyim bende yan etkisi olarak sırtımdan bir kol daha çıkacak varsın çıksın. Kitlesel olaylarda kişisel tercih veya özgürlük olamaz

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
İlkay BAŞARAN yazdı:

Dava aç :) 

Ödemiş olman sonucu değiştirmez galiba. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

3. Aşıyı oldum çarşamba günü. 2 gün birşeyim yoktu. Cumartesi beni pert etti. Halsizlik ve inanılmaz sırt ağrısı. Bugün şükürler olsun birşeyim kalmadı. 2 cin 1 adette alaman aşısı oldum. 6 ayda bir aşı olacaksak çekilmez dert bu yahu

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Arda Bülent Güzel yazdı:

3. Aşıyı oldum çarşamba günü. 2 gün birşeyim yoktu. Cumartesi beni pert etti. Halsizlik ve inanılmaz sırt ağrısı. Bugün şükürler olsun birşeyim kalmadı. 2 cin 1 adette alaman aşısı oldum. 6 ayda bir aşı olacaksak çekilmez dert bu yahu

Muhtemelen 4. Dozu (2+2) görürsünüz. Geçmiş olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Servet Aydın yazdı:

Bi abimiz aşı olmamakta direniyor. Hayızdan nifastan kesilmiş ve diyor ki kısır yapıyor. Velevki yapıyor. Ne bileyim bende yan etkisi olarak sırtımdan bir kol daha çıkacak varsın çıksın. Kitlesel olaylarda kişisel tercih veya özgürlük olamaz

kol olur efendim...ne bileyim

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Ölünün arkasından konuşulmaz..Rahmetle analım..68 ve 63 yaşında karıkoca hemşerimiz..Bir hafta arayla covidten vefat ettiler..Kısırlık yapıyo diye aşı olmamışlar..

• Şaşkın 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Ben dün 1. doz Sinovac oldum. Kol agrisi bile olmadi. Biontech asisi sanirim azaldi cunku hastanede bitmisti. Biontech icin gelenler geri gitti. Sinovac da hic sira yoktu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...