İçeriğe Yönlendir

Covid-19 Aşıları

Yurdaer Elay

Recommended Posts

Ahmet Hasan Şendağ
Sani Gerşon yazdı:

Para yok, para kazanmak lazım. Kasa boş, ondan olabilir mi :)

Almanya'dan güçlüyüz. Sel yaşanıyor, 400milyon€ dağıtıyor Almanya. Biz çay dağıtıyoruz. Hem de Karadeniz'e... Bundan daha güçlü olabilir miyiz?

Olayı siyasete taşımayalım.

Dünyada hangi ülke ilelebet yasaklara devam edebilir? Almanya sel sonrası vatandaşları için yardım topladı. Hiçbir ülkenin kaynağı sonsuz değil. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ahmet Hasan Şendağ yazdı:

Olayı siyasete taşımayalım.

Dünyada hangi ülke ilelebet yasaklara devam edebilir? Almanya sel sonrası vatandaşları için yardım topladı. Hiçbir ülkenin kaynağı sonsuz değil. 

Tabii ki ilelebet yasak olmayacak. Bunun da tek yolu, pandemiye karşı önlem alabilmek. Önlem almak devletin sorumluluğu. Devlet hepimizden büyük. Aşılamayı mı zorunlu tutar, maskeyi ameliyatla yüzümüze mi diker bilemem ama, pandemi yokmuş gibi bizi salamaz yani.

Bu arada biz de IBAN paylaştık, yardım topladık. Ne oldu onlar bilmiyoruz. Bir de konutta faiz indirmiştik.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Isparta'da vakalar çok olduğu için genelde dikkat ediliyor. Yalnız Isparta'ya gelince ekip olarak haberimiz olsun. Vaktiniz olmasa bile en azından çay içeriz. 

Cenk Bey Isparta ekibini çok seviyorum. Bir kaç defa Fırat abi yemeğinden tutun hediyeliğine kadar elimizi cebimize sokturmadı sağolsun. Honda bozulduğu zaman Şahin Efe yine yemeği ısmarladı. Yine aynısı olmasın dedik haber vermedik valla:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Tamam o zaman en az 4 ay diye hesaplamak lazım. Sağol Ersen. Şifa olsun.

3. aşı öncesi bekleme süresi 3 ay.

Sinovac veya biontech tercihe açık.

Aşı süresine 1 ay kala yani 2. ayın sonunda randevu sistemi açılıyor.

Bütün akrabaların aşı randevusunu ben aldıgım için net biliyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan

Covid gecirip tek doz biontech ile asi karti alanlar yurtdisina cikabiliyor diye biliyorum. Var mi tecrübe eden? Sistemden pasaport no ile karti olusturdum. Bizdeki kart avrupada gecerli mi? Yarin ucus var, son dakika golü yemeyiz degil mi? Pcr testine gerek yok sanirim?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Erdem Doğan yazdı:

Covid gecirip tek doz biontech ile asi karti alanlar yurtdisina cikabiliyor diye biliyorum. Var mi tecrübe eden? Sistemden pasaport no ile karti olusturdum. Bizdeki kart avrupada gecerli mi? Yarin ucus var, son dakika golü yemeyiz degil mi? Pcr testine gerek yok sanirim?

aşı kartı zorunluluğu duymadım? olması için entegre olmamız lazım ab ile, onu rüyada görürüz. pcr şart yahu? sormadın mı bileti alırken?

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Çağlar Bayur yazdı:

aşı kartı zorunluluğu duymadım? olması için entegre olmamız lazım ab ile, onu rüyada görürüz. pcr şart yahu? sormadın mı bileti alırken?

Asi karti ne icin var o zaman zimbabwe icin mi?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Erdem Doğan yazdı:

Asi karti ne icin var o zaman zimbabwe icin mi?

:rofl: uluslararası bir entegrasyon henüz yok hans a enabız desen ne anlar?

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan

THY ile görüstüm, covid üzerinden 6 ay, asi üzerinden 14 gün gectiyse, pcr testine gerek yok diyor. Belgenin ingilizce olmasi yeterli dedi. Enabiz dan aldigim belge hem Türkce hem de ingilizce zaten. Bu durumda sorun olmaz diyolla. Bakalım, görelim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Ben 2 adet sinovac aşısı oldum. 2 ay oldu en son aşıyı olalı. Kısmetse çarşamba günü 3. Aşıyı olacam. Ben 3-4 ay beklemedim bana hemen 3. Aşı randevusu verdiler.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

https://www.adac.de/news/quarantaene-einreise-deutschland/

• Rückkehrer aus einem Risikogebiet müssen sich frühestens 48 Stunden (bei PCR-Test frühestens 72 Stunden) vor der Einreise bis spätestens 48 Stunden nach der Einreise auf das Coronavirus testen lassen.

adac 50 /100000 üstünü rizikolu bölge olarak göstermiş, Türkiye dahil. yarın haberlerini bekleriz, iyi yolculuklar

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ersen Tapan yazdı:

Maskenin kasayla parayla ilişkisi olamaz. Hukuki boyutu nedir bilemem ama pandemi bitene kadar her alanda zorunlu olmalı. 

restoranda otururken de çıkartmak yasak olsun mesela, kim nasıl yiyecekse artık.  ben restoranda oturup kapalı mekan diye maske takan kimse görmedim bizim burada.

maskenin kanunen zorunlu olması gibi birşey uygulanabilir değil yani. markette bulaşan, habire konuşulan karşı karşıya oturulan mekanda geçmiyormu?

ama aşı olmayanın tedavisini karşılamam demek olabilir belki. yoksa aşıyı da mecburi yapamazsınız ki. sonuçta yetişkin insanlar ben koluma onu sokturtmam demekte özgür.

Arda Bülent Güzel yazdı:

Ben 2 adet sinovac aşısı oldum. 2 ay oldu en son aşıyı olalı. Kısmetse çarşamba günü 3. Aşıyı olacam. Ben 3-4 ay beklemedim bana hemen 3. Aşı randevusu verdiler.

3. aşı diye birşey yokki sinovac da? ben heşireye sordum ikinciyi olurken. şu anda yok ama onuda yaptırırlar bu gidişle dedi.

Arif Aykın yazdı:

17:10 itibariyle ikinci Çin alışı olunmuştur. Durum: 暂时没问题 (şimdilik sorun yok) 😂 

posta gümrüğüne gelip paketinizi alın diyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Erdem Doğan yazdı:

https://tuerkei.diplo.de/tr-tr/-/2319114

Buradaki bilgiye göre onaylanmis asi ve asi karti ile giris mümkün diyor?

devamındaki info da aşağıya bakınız diyor. orası iç karartıcı

• Hava yoluyla yapılan tüm girişlerde.
  • Daha önce virüs varyasyonları bölgesinde kalınmış ise daima negatif test sonucu gerekmektedir (aşı olunduğuna/enfeksiyonun atlatıldığına dair kanıt yeterli değildir)

Bİr de digital kayıt diyor ancak onu anlamadım

Dogan Arsiray yazdı:

3. aşı diye birşey yokki sinovac da? ben heşireye sordum ikinciyi olurken. şu anda yok ama onuda yaptırırlar bu gidişle dedi.

üçüncü yok, 2+1 var. onu toplayıp 3 diyorlar halk dilinde

2 sinovac üstüne 1 biontech

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Aşı olalı 12 saat oldu. Hayvani şekilde koluma ağrı saplandı. Acayip uyku bastırdı. Yatıyorum artık. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Dogan Arsiray yazdı:

posta gümrüğüne gelip paketinizi alın diyor.

İş yerinde Karadeniz bölge gümrük müdürlüğü var bi uğrayayım hediye ne göndermişler 😂

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Sani Gerşon yazdı:

Hemen olmuyor ki. En iyi ihtimalle 12 saat sonra başlıyor.

Bende 24 saat sonra fena yorgunluk ve uyku hali oldu. Hani ateş çıkacak da çıkamıyor gibi. 2 gün devam etti. 4 gün kol ve sırt ağrısı hafif derecede sürdü. 4 gün sonra hiç bir şey kalmadı.

Ali Darbaz yazdı:

Aşı olalı 12 saat oldu. Hayvani şekilde koluma ağrı saplandı. Acayip uyku bastırdı. Yatıyorum artık. 

Demiştim :)

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Çağlar Bayur yazdı:

devamındaki info da aşağıya bakınız diyor. orası iç karartıcı

• Hava yoluyla yapılan tüm girişlerde.
  • Daha önce virüs varyasyonları bölgesinde kalınmış ise daima negatif test sonucu gerekmektedir (aşı olunduğuna/enfeksiyonun atlatıldığına dair kanıt yeterli değildir)

Bİr de digital kayıt diyor ancak onu anlamadım

üçüncü yok, 2+1 var. onu toplayıp 3 diyorlar halk dilinde

2 sinovac üstüne 1 biontech

Transit gecis ile ilgili o kisim. Biz gecici degiliz kaliciyiz yahu. Vesile ile biz yabanci degiliz :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Dün 1430 itibariyle aşıyı oldum ve ilk sefer ki gibi semptomlar yok. Kol ağrısı yok kemik ağrısı yok.Herşey yolunda. Bir kaç gün sonra kovit olan bi turist bulup sarılayım. Amaç aşının etkisini test etmek. Bedenim tıp için feda

• Beğen 3
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt
Dün 1430 itibariyle aşıyı oldum ve ilk sefer ki gibi semptomlar yok. Kol ağrısı yok kemik ağrısı yok.Herşey yolunda. Bir kaç gün sonra kovit olan bi turist bulup sarılayım. Amaç aşının etkisini test etmek. Bedenim tıp için feda
Sen kendine feda etme abi ben ederim[emoji3]
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Servet Aydın yazdı:

e ilk sefer ki gibi semptomlar yok.

bi şeyin de ters gitmese :rofl: ikinci de ağrıması lazımdı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Aşı olalı 28 saat oldu neredeyse ilk 20. Dk eşimde hafif çarpıntı oldu ara ara önceden de oluyordu. İkinci dozda eşimde herhangi bir yan etki olmadı ateş vs bende kalça kemiğim çok az ağrı yaptı harici sorun olmadı

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan

Döşland'dan bildiriyorum, Tek doz biontech ile teste gerek olmadan giriş yaptım. Normalde 10 gün karantina oluyor, ancak daha önce haberlerde gördüğüm kadarıyla aşı olanlara karantina yok. Yasaklar hakkında herhangi bir bilgi verilmedi, demekki yok.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Erdem Doğan yazdı:

Döşland'dan bildiriyorum, Tek doz biontech ile teste gerek olmadan giriş yaptım. Normalde 10 gün karantina oluyor, ancak daha önce haberlerde gördüğüm kadarıyla aşı olanlara karantina yok. Yasaklar hakkında herhangi bir bilgi verilmedi, demekki yok.

geçmiş olsun darısı başımıza

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
bi şeyin de ters gitmese :rofl: ikinci de ağrıması lazımdı

Bir kaç hafta sonra antikor testi yaptırmayı düşünüyorum. O kadar kurşun içinde yaşayacak mı merak ettim
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...