İçeriğe Yönlendir

Covid-19 Aşıları

Yurdaer Elay

Recommended Posts

Ümit Türk

Yani yanlış anlamayında kendi sağlık bakanımıza inanmayıpta israil şunu dedi diye aşı olmamakta ne bileyim yani :) 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ümit Türk yazdı:

Yani yanlış anlamayında kendi sağlık bakanımıza inanmayıpta israil şunu dedi diye aşı olmamakta ne bileyim yani :) 

Bizdeki hasta ve ölü sayılarını bizden iyi biliyorlardı. :)

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

bizdeki arşivlerden çok daha iyisi dingiliz elçilik arşivleriydi gibi bir durumda vardı sanırım :)

Akbanka ne olduğunda biliyorlardır kesin....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Mehmet Ozyurek yazdı:

O zaman herkes israilin dediklerine inansın mı diyeceğiz? :) 

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Belki vatandaştan. Onun da vatandaşı değil devlet yetkilisi. Nasıl? Senin devletinin DSÖ ye verdiği rakamlardan. Yani benim devletimden iyi bilmiyordu.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Önder Özcan yazdı:

Belki vatandaştan. Onun da vatandaşı değil devlet yetkilisi. Nasıl? Senin devletinin DSÖ ye verdiği rakamlardan. Yani benim devletimden iyi bilmiyordu.

Vardır istihbaratları.. 

Mezarlığın kapısında iki kişi dursa yeter be Önder'im.. 

Bir ara.. Tüm Türkiye için açıklanan sayıdan daha fazlası sadece İstanbul'da defnediliyordu.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli
(düzenlendi)

2. doz tercihe bırakılmış. Olacak mıyım. Hayır. Nasılsa yazı alıp Avrupa'ya gidebiliyorum 200 liraya.. Omega varyantını bekliyorum 2. doz için. :) Anlaşıldı bitmeyecek bu virüs bir türlü. Her ay yeni varyant çıkarıyorlar...

tarihinde Muhammet Ali Deli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tahir İlter
Mehmet Ozyurek yazdı:

Vardır istihbaratları.. 

Mezarlığın kapısında iki kişi dursa yeter be Önder'im.. 

Bir ara.. Tüm Türkiye için açıklanan sayıdan daha fazlası sadece İstanbul'da defnediliyordu.. 

Kullanılan ilaçlar uluslararası bir sisteme işleniyormuş. Türkiye de covid için verilen ilaç rakamlarına göre pozitif sayısını hesaplıyor diğer ülkeler diye bir haber okumuştum. 

Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen
Ali Cihangiroğlu yazdı:

aslında içimde rahat değil, 2. doz randevumu iptal ettim, belkide olmam 2. dozu, hele bakalım zaten delta varyantına karşı bionun korumasıda azalıyormuş, e neden oluyoruz o zaman aşıyı diyede aklımdan geçmiyor değil hani...

Sinovac bu varyanta etkili değil biontech şuna  etkili değil artı şunu olun bunu olun dediklerinde ilk olduğumuz aşı işe yaramadığında eee niye aşı oldum ben dememek için aşı olmadım hala. Ben tüm varyantlarda etkili ekstra, multi, bold, combo, new edition modellerini bekliyorum

Arif Aykın yazdı:

:D  ya her taşın altından çıkan israil abi :D 

İsraile giden aşı ile bize gelen aşı aynı mıdır acaba ?🤔

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
İsraile giden aşı ile bize gelen aşı aynı mıdır acaba ?[emoji848]
Yoktur öyle bir şey. Yoktur ya. Yok mudur. Hadi be ı ıhh hayır olmasın
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen
Servet Aydın yazdı:
Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı:
İsraile giden aşı ile bize gelen aşı aynı mıdır acaba ?emoji848.png

Yoktur öyle bir şey. Yoktur ya. Yok mudur. Hadi be ı ıhh hayır olmasın

Konu israil olunca bilemedim şimdi

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Sinovac bu varyanta etkili değil biontech şuna  etkili değil artı şunu olun bunu olun dediklerinde ilk olduğumuz aşı işe yaramadığında eee niye aşı oldum ben dememek için aşı olmadım hala. Ben tüm varyantlarda etkili ekstra, multi, bold, combo, new edition modellerini bekliyorum

İsraile giden aşı ile bize gelen aşı aynı mıdır acaba ?🤔

Tabi ki insan azaltmaksa içerik değiştirilmiş olabilir.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Muhammet Ali Deli yazdı:

2. doz tercihe bırakılmış. Olacak mıyım. Hayır. Nasılsa yazı alıp Avrupa'ya gidebiliyorum 200 liraya.. Omega varyantını bekliyorum 2. doz için. :) Anlaşıldı bitmeyecek bu virüs bir türlü. Her ay yeni varyant çıkarıyorlar...

Yazı ile gitmek? Aşı kartı olmadan gidilemediği gibi asıl sorun, bizim aşı kartını şu an avrupa tanımıyor. Ona çözüm aranıyor.

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Bu arkadaşa soruşturma açılmadı, bakan twitter'dan açıkladı. Bu arada dün 2. doz Sinovac aşımı oldum. 3. doz zamanı gelince Biontech oluruz artık.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Aşılar işportaya düştü bile :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Biontec güncelleme almış. Artık asansörde TRT fm çekiyor

• Beğen 1
  • Mutlu 6
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Servet Aydın yazdı:

Biontec güncelleme almış. Artık asansörde TRT fm çekiyor

Kısa dalga yayını yeniden başlamış ülkede :p

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Konu israil olunca bilemedim şimdi

Vallahi az önce Keşan sanayide bir yere uğradım, oturdum sahibini bekliyorum, elemena dedim nerede patron? demesinmi abi senin haberin yok, Coronadan geçen hafta vefat etti, oda yetmedi peş peşe kayın pederi abisi ve biri daha peş peşe gitti.....

şimdi aklıma gelen, bu corona yakaladımı denk geldimi aileden sırayla pat pat götürüyor, acaba diyorum bu işte genetik bir olaymı varda aynı genden akrabaları götürüyor, bu işte bir ayar vardıda belli koda sahip insanları etkiliyor, mesela bana bulaşmadı, hasta temasımda oldu üstelik, ben o koda sahip değilmiydimde dokunmadı, bilinmezler çok.....

aşıda etki azalsada yinede belli bir koruyuculuğu var, şimdi şöyle bir durum var sanki, covid bazı insanları etkilemiyor-bazılarını direk götürüyor-bazıları ağır atlatıyor-bazıları hafif atlatıyor

etkilenmeyenler olsada çoğunluk etkileniyor, bu durumda aşı olayım diyorum, beni etkilemiyorsa bu covid, aşıda etkilemez, zira aşı olanlarıda az çok koruyor çünki, aşı olmak doğru karar sanırım....

yada başka açıdan komplo teorisi kuralım, aşı covidden hiç etkilenmeyenlerin korumasını bozuyormu, birde bu var, al işte olayımmı olmayayımmı :)  sorun etkilenmeyen kısım içindemiyiz, sen o kısımdamısın nereden bileceksin, ya değilsen ve etkilenmeyen kısımdaysan aşı korumanı bozuyurmu!!!

şansını sen hesapla, %25 etkilenmeme şansın var gibi, %25 direk götürür %25 ağır atlatısın %25 hafif, aşı olursan her türlü kurtardın, ilerde ne olur bilinmez, buda düşünülmez, sen aşını olma kurtuldum de başka şey çıkarırlar kaçışın zaten yok :D

Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Vallahi az önce Keşan sanayide bir yere uğradım, oturdum sahibini bekliyorum, elemena dedim nerede patron? demesinmi abi senin haberin yok, Coronadan geçen hafta vefat etti, oda yetmedi peş peşe kayın pederi abisi ve biri daha peş peşe gitti.....

şimdi aklıma gelen, bu corona yakaladımı denk geldimi aileden sırayla pat pat götürüyor, acaba diyorum bu işte genetik bir olaymı varda aynı genden akrabaları götürüyor, bu işte bir ayar vardıda belli koda sahip insanları etkiliyor, mesela bana bulaşmadı, hasta temasımda oldu üstelik, ben o koda sahip değilmiydimde dokunmadı, bilinmezler çok.....

aşıda etki azalsada yinede belli bir koruyuculuğu var, şimdi şöyle bir durum var sanki, covid bazı insanları etkilemiyor-bazılarını direk götürüyor-bazıları ağır atlatıyor-bazıları hafif atlatıyor

etkilenmeyenler olsada çoğunluk etkileniyor, bu durumda aşı olayım diyorum, beni etkilemiyorsa bu covid, aşıda etkilemez, zira aşı olanlarıda az çok koruyor çünki, aşı olmak doğru karar sanırım....

yada başka açıdan komplo teorisi kuralım, aşı covidden hiç etkilenmeyenlerin korumasını bozuyormu, birde bu var, al işte olayımmı olmayayımmı :)  sorun etkilenmeyen kısım içindemiyiz, sen o kısımdamısın nereden bileceksin, ya değilsen ve etkilenmeyen kısımdaysan aşı korumanı bozuyurmu!!!

şansını sen hesapla, %25 etkilenmeme şansın var gibi, %25 direk götürür %25 ağır atlatısın %25 hafif, aşı olursan her türlü kurtardın, ilerde ne olur bilinmez, buda düşünülmez, sen aşını olma kurtuldum de başka şey çıkarırlar kaçışın zaten yok :D

Ali Bey haklısınız. Şimdi bu virüs doğadan çıkmadı Allahtan gelmedi. Laboratuvarda üretilmesinin bir sebebi olmalı ama ne. Virüsü neyki aşısı da o olsun. Bu kadar bilinmezlik varken üretici bile sorumluluk almazken güvenmek isteyen güvenerek aşı olarak rahatladı endişeli olan aşı olmak için ikna olmayı bekliyor. Sonucunda ne olacak ömrümüz yeterse göreceğiz. 

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Aşı her türlü en garanti çözüm Ben 2 kere ayakta atlattım ilki ikincisine nazaran daha ağır geçti ikincisi 2 gün bile sürmedi üzerime almadım ama yine de aşımı oldum bu sene. Aşı içerisinde kötü niyetli bir şey olması fikri yakın gelmiyor. Şimdiye kadar aşıdan ölen kaç kişi var ? Corona için değil genel olarak Kızamık - Domuz Gribi - Tetanoz tüm aşılardan ölen var mıdır yani

Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen

Asla aşıya karşı değilim propaganda yapmıyorum sadece benim araştırma ve ikna olma sürem birçok kişiden biraz uzun sürüyor

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Ali Bey haklısınız. Şimdi bu virüs doğadan çıkmadı Allahtan gelmedi. Laboratuvarda üretilmesinin bir sebebi olmalı ama ne. Virüsü neyki aşısı da o olsun. Bu kadar bilinmezlik varken üretici bile sorumluluk almazken güvenmek isteyen güvenerek aşı olarak rahatladı endişeli olan aşı olmak için ikna olmayı bekliyor. Sonucunda ne olacak ömrümüz yeterse göreceğiz. 

Virüsün doğadan çıkmadı kısmıda kesin değil yalnız, herşey muamma, bu durumda tedbiri al gerisini Allaha bırak demek doğru olacak sanırım, eğer bu işte bir numara varsa sen aşıda olsan olmasanda zaten kaçış yok...

bu arada aşıda zorunluluk koyamazlar falan diyenlerde var, çoğunluk aşı olursa koyarlar, sonuçta Cumhuriyetle yönetiliyoruz ama demokrasi ağırlıklı gidiyor işler, yani kısaca çoğunluğun dediği oluyor, bunu biraz açayım, Cumhuriyetle Demokrasi bir arada yürümez (abd ye bakınız mesela), demek istediğimi anlatabildimmi, yarın öbürgün hükümetler çıkar der olacaksınız söz hakkın olmaz, gidişata baktığımda yavaş yavaş bu yönde ilerleme görüyorum, bunun aşamaları önce aşı kartı, ülkeye sokmama, yaşadığın yerde bazı yerlere alınmama gibi şeklinde dozu yavaş yavaş artarak gidiyor sanki ama henüz kesin kanıya varamadım....

aşı olmadan kurtulmanın tek yolu ise bence Covidin doğal yolla ortaya çıkmış bir hastalık olması ve kendiliğinden yada tedbirlerle yayılmasının azalması, ancak o zaman bizi zorlayamazlar, zaten doğalsa aşı olmak daha iyi bir kararda olabilir...

yok bu hastalık yapaysa o zaman ya olacağız bu aşıyı ya kaçacağız, kaçarsak üstte yazdıklarım olur, zorla yaparlar yada covid olmadı bir başka yol bulurlar...

bu kısıma birde şu açıdan bakalım, gezegen ölüyor, insan nüfusu fazla ve gezegenin verdiğinin son verilere göre 3 katını tüketiyoruz, sanki 3 adet dünya varmışta bol bol sömürüyoruz yani, ama 1 dünya var ve kaldırmayacak gezegen, bu nüfus kesinlikle azaltılmalı başka yolu yok, işte bu kısım kötü, bunu nasıl yapacaklar? ama yapacaklar bu bence kesin.

temennim bu hastalığın doğal yolla oluşan bir hastalık olması, doğalsa aşı vs kurtarırız, yapaysa üzgünüm, kaçarsın ama sonsuza dek değil....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen

Kesinlikle zorunlu tuttuklarında yapacak bir şey yok. Eylülde okulları açacağız aşısı olmayan öğretmen işe gelmesin derlerse mecbur olacağız. O zaman da aşı kalmazsa hayırlısı artık 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Kesinlikle zorunlu tuttuklarında yapacak bir şey yok. Eylülde okulları açacağız aşısı olmayan öğretmen işe gelmesin derlerse mecbur olacağız. O zaman da aşı kalmazsa hayırlısı artık 

yapacak birşey yok, dediğin gibi hayırlısı olsun demekten başka....

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Labta üretildiği ile ilgili bir kaynak var mı? Virüsler hep vardı zaten. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...