Arif Aykın 25 Eylül 2021 Paylaş 25 Eylül 2021 (düzenlendi) Mahmut Yıldız yazdı: Anne ve babam oldu, kolda hafif ağrı dışında yan etki görmediler. Ben bizimkilere yan etki olabilir diye uyardım ama yine de biontech olmalarını istedim. Geçenlerde yayınlanan yoğun bakımda yatan hasta-aşı tablosunda da bu kararın doğru olduğu görüldü. Bilmiyorum ama o zamanki tablodaki yoğun bakım oranları aslında benim tezime göre ocak ayında aşılanıp 3. doz aşısını olmayanlar diye düşünüyorum. Ben biontech olayım diye düşünüyorum fakat sinovac vücudumda antikor oluşturduğundan biontechle karışım sonrası pert duruma düşürmesinden korkuyorum. Birde 2 hafta önce bir toplantı yaptık fabrikamızda ünite bazlı, verilen bilgide fabrikada aktif 52 pozitif 6 tanesi aşısız, 4 tanesi sinovac geri kalanı biontech hiç birinde de ağır durum yok hepsi evde bilgisi verilmişti. 25 Eylül 2021 tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi ekleme 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 25 Eylül 2021 Paylaş 25 Eylül 2021 Allah rahmet eylesin. Ateş düştüğü yeri yakar. Kadere iman etmiş kişiler aşı olsaydı ölmezdi dediklerinde, kadere iman etmiş olmuyorlar. Kadere iman etmemiş kişiler için bu geçerli değil. İstediklerini söyleyebilirler. Aşı olsaydı hafif atlatırdı demek daha doğru. Aksi halde aşı olan ölmüyor intibası uyandırıyor. Aşı olanda ölüyor vadesi geldiğinde. 5 gün önce bir yakınım daha rahmetli oldu. Ağır geçirdi entübe olmadan vefat etti. Hergün gördüğün birini birdaha görememek çok acı birşey. 3 ay öncede aşı olan başka bir yakınım vefat etti. Ölüm geldiğinde aşı dinlemiyor. Vadesi gelen gidiyor. ALLAH taksiratlarını affetsin. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 25 Eylül 2021 Paylaş 25 Eylül 2021 Kadere iman etmiş kişiler aşı olsaydı ölmezdi dediklerinde, kadere iman etmiş olmuyorlar. Kadere iman etmemiş kişiler için bu geçerli değil. İstediklerini söyleyebilirler50.kattan atlayıp ölen kader mi değil. Basit anlatım ile sebebi ölüm var bir de eceli ölüm. Tedbir almayıp vade geldi demek yanlış 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 25 Eylül 2021 Paylaş 25 Eylül 2021 Servet Aydın yazdı: 50.kattan atlayıp ölen kader mi değil. Basit anlatım ile sebebi ölüm var bir de eceli ölüm. Tedbir almayıp vade geldi demek yanlış Kesinlikle kader değişmez. Ölüm şekli değişebilir. Tetbir alacaksın tabi, tetbir alma demeyen yok. Tevekkül edeceksin. Olursa yine olur. Ona yapacak birşey yok. Vaktin saatin gelmişse bunu önüne geçemessin. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 25 Eylül 2021 Paylaş 25 Eylül 2021 3. Doz sinovac oldum biontech olacaktım tırstım biraz 3 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 25 Eylül 2021 Paylaş 25 Eylül 2021 Aşı olduktan sonra bende şu ana kadar çok hafif kol ağrısı var oda orayı düşünürsem ve ağrıyor mu diye kolumu kaldırdığımda hissediyorum, fakat hanım aynı 1. Dozdaki gibi halsizlik vurdu açıdan 3 saat sonra. 1. Dozda ateş vardı bunda ateş olmadı fakat üşüme geldi titredi resmen dişleri birbirine vuruyordu ama ateşi sürekli ölçtüm sorun yoktu. Şu an daha iyi çok şükür. Covid olduğumuzda da hanımı çok etkilemişti bende çok öksürük yoktu ciğerlere indiği halde hanım öksürmekten konuşamadı 6 gün boyunca. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Eylül 2021 Paylaş 26 Eylül 2021 Kızımda da bir gün bulantı ve titreme oldu. Oğlumda bir şey olmadı. biontech 2 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 Merhaba abiler kardeşler, Aşının önemine değinmek istiyorum bence ne kadar koruyucu olduğuna dair. Abim, yengem ve çocuk pozitif oldular fakat içlerinde bir tek yengeme test yapıldı ve ondan dolayı pozitifler nereden kaptıkları belli değil. Olayın geçmişi şöyle, 09.10.2021 tarihinde yengem annemle beraber oturuyorlar sabahtan akşama kadar, akşam bize geliyorlar bizde oturuyorlar gece 01:00 a kadar. Pazar günü annem, kardeşim, abim, yengem, çocukları ve benim büyük çocuk bahçeye gidiyorlar 12:00 da ve akşam 21:00 a kadar bahçede oluyorlar. Pazartesi biz abimle beraber sabah 09:00 da mantar toplamaya gitmek için benim arabayla gidiyoruz yoldayken yengem arıyor ateşim var 37.8 çok halsizim diye dalar biz covidten şüphelenmiyoruz, sonra akşam üstü döndük abimle biz mantardan ve ayrıldık sonra görüşmedik. Şimdi yengem salı günü gidiyorlar test veriyorlar çarşamba günü yani 13 ünde pozitif olduğu sonucu çıkıyor. Bizler 2-3 gün full temaslı olmuş olduk ama bizlerde hiç bir belirti hiçbir sıkıntı mevcut değil annem biontech biz hanımla 3 sinovac aşılı kardeşim 1.5 ay önce pozitif oldu fakat yengemde bugün 10. Gün olmasına rağmen ateş ve öksürük devam nefes darlığı vardı, tat koku kaybı vardı, abimde 5 gündür tat koku yok başka sıkıntı yok, çocukta 8 gün önce ateş çıktı 2 gün sürdü başka sürmedi. Bugün yengem nefes alamıyorum diye hastahaneye getirdiler ve ciğerlerde ağır zatürre olduğundan hastahaneye yatırdılar. 3 yaşında çocuk var ortada mecbur ben aldım bende 2 tane çocuk var teki okula gidiyor okula göndermeyeceğim haftaya ne olur ne olmaz kimsenin günahına girmeye gerek yok. Sonuç yengem hastahanede abim refakatçi çocuk bende. Abim ve yengem aşı karşıtı olup normal grip abarttılar çok fazla hiç bir şey olmaz diyorlardı biz pozitif olduğumuzda çok abartıyorsunuz psikoloji bozdunuz o yüzden böyle ağır geçiriyor gibi hissediyorsunuz diyorlardı şimdi ise kendisi ağır geçiriyor. Allahım tez zamanda herkese acil şifalar versin inşallah şu illetten bir an önce kurtarsın dünyayı. 3 Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt 20 Ekim 2021 Paylaş 20 Ekim 2021 Geçmiş olsun. Maalesef bazi münferit vakaları aşı olmasanız da olur diyebler yüzünden ne canlar yandı. Ama şaşırmadım ulkecek bize birşey olmaz mantığı olduğu için çok görmüyorum. 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 1 Kasım 2021 Paylaş 1 Kasım 2021 Hani mrna aşısı olanlar Ekim ayında ölüyordu, ne oldu o iş. Çip krizi vurdu galiba. 1 Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt 1 Kasım 2021 Paylaş 1 Kasım 2021 Çipler demedikki cipler yerleştirdiler. Ölüm derken cip keyfinden mecazen dedik diye kivarmalar başladı. Dur bakalım. 2 Yorum bağlantısı
Koray Demir 1 Kasım 2021 Paylaş 1 Kasım 2021 Mahmut Yıldız yazdı: Hani mrna aşısı olanlar Ekim ayında ölüyordu, ne oldu o iş. Çip krizi vurdu galiba. Böyle bir şey var mıydı sahiden ya kısır vs uydurmaları okuduk da. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 2 Kasım 2021 Paylaş 2 Kasım 2021 Koray Demir yazdı: Böyle bir şey var mıydı sahiden ya kısır vs uydurmaları okuduk da. Vardı tabi canım sıvı içinde çip enjekte edip programlayacaklardı Adım adım ne yaptık ne konuştuk abd başkanına mı kime sövdük bileceklerdi Bir de tek tuşla tüm çip takılanlar anında ölecekti ( Burası şaka ) diğer dediklerim ciddi ciddi yazılıyordu. Sanki akıllı telefonlar bizim bütün yaptıklarımızı bilmiyor dinlemiyor gibi. Milletimiz bu kadar afedersiniz ama saf davranıyor. Dün akşam yengemi ziyarete gittim daha 29-30 yaşında kanepeden kalkıpta tuvalete gidemiyor o derece kötü durumu 10 kelime zor konuşuyor soluk soluğa kalıyor. Covid pozitif olalı toplam 25 gün falan oluyor. Hastahaneden çıkalı bugün 8 gün oldu 5 gün hastahanede yatmıştı. Hala diyor ki aşı olmam Abinde aşı olmadı ayakta atlattı ablam da olmadı onlarda ayakta atlatmıştı. Onlar ayakta atlattı sen hastahanede atlattın aşı olsaydın belki 1 gün sadece grip gibi atlatacaktın diyorum ne alakası var diyor. Bildiğinizi okumaya devam edin dedim 83 milyon kişinin 75 milyonu saf 8 milyonu profesör onlarda aşı olmuyor demi dedim sinirlendim konuyu kapattım yoksa ağır konuşacaktım. 3 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 2 Kasım 2021 Paylaş 2 Kasım 2021 Koray Demir yazdı: Böyle bir şey var mıydı sahiden ya kısır vs uydurmaları okuduk da. bir gözlemimi yazayım. benim öksürük hala hafifçe sürüyor. çocuklarda da var biraz. 15 gün oldu. neyseki gece bastırmıyor artık. enerjimiz normal. onların hanım ve kaynana sağlam kaldı. ortak payda bayontek... aklımda deli sorular. Koray Demir yazdı: Böyle bir şey var mıydı sahiden ya kısır vs uydurmaları okuduk da. çok iyi yorum 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 2 Kasım 2021 Paylaş 2 Kasım 2021 Koray Demir yazdı: Böyle bir şey var mıydı sahiden ya kısır vs uydurmaları okuduk da. Bulursam ekleyim, ekim ayı içinde şunlar şunlar sırayla ölecek diye liste vardı. Gereksizin biri mizah amaçlı yapmıştı herhalde. Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 2 Kasım 2021 Paylaş 2 Kasım 2021 Arif Aykın yazdı: Vardı tabi canım sıvı içinde çip enjekte edip programlayacaklardı Adım adım ne yaptık ne konuştuk abd başkanına mı kime sövdük bileceklerdi Bir de tek tuşla tüm çip takılanlar anında ölecekti ( Burası şaka ) diğer dediklerim ciddi ciddi yazılıyordu. Sanki akıllı telefonlar bizim bütün yaptıklarımızı bilmiyor dinlemiyor gibi. Milletimiz bu kadar afedersiniz ama saf davranıyor. Dün akşam yengemi ziyarete gittim daha 29-30 yaşında kanepeden kalkıpta tuvalete gidemiyor o derece kötü durumu 10 kelime zor konuşuyor soluk soluğa kalıyor. Covid pozitif olalı toplam 25 gün falan oluyor. Hastahaneden çıkalı bugün 8 gün oldu 5 gün hastahanede yatmıştı. Hala diyor ki aşı olmam Abinde aşı olmadı ayakta atlattı ablam da olmadı onlarda ayakta atlatmıştı. Onlar ayakta atlattı sen hastahanede atlattın aşı olsaydın belki 1 gün sadece grip gibi atlatacaktın diyorum ne alakası var diyor. Bildiğinizi okumaya devam edin dedim 83 milyon kişinin 75 milyonu saf 8 milyonu profesör onlarda aşı olmuyor demi dedim sinirlendim konuyu kapattım yoksa ağır konuşacaktım. Bir musibet, bin nasihatten daha etkilidir. Ama gene de etkilemiyorsa, yapacak ve söylenecek bir şey yok. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 3 Kasım 2021 Paylaş 3 Kasım 2021 Servet Aydın yazdı: Arif son durum nasıl? Durumda değişiklik yok hala aynı evde annesinde kalıyor yengem. Abimde bir şey yok yeğenimde de bir şey yok birtek yengem sıkıntılı oda biraz zaman alacak gibi özel hastaheneye gidip detaylı kontrol yaptıracaklar bugün veya yarın ona göre hareket edecekler. Hastahaneden çıktığından beri kortizon kullanıyor doz doz düşürürek pazartesi gününe kadar kullanacak. İnşallah tez zamanda sağlığına kavuşur diye ümit ediyoruz. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Kasım 2021 Paylaş 3 Kasım 2021 Arif Aykın yazdı: Onlar ayakta atlattı sen hastahanede atlattın aşı olsaydın belki 1 gün sadece grip gibi atlatacaktın diyorum ne alakası var diyor. şifalar olsun inşallah. kendi yaşamasına rağmen der, derler, yapacak çok birşey yok. vesile ile yoksa dr lar olmazdı, her hastaya ilimi bilimi anlatamayınca istifa etse idi, taş devrine dönerdik. 1 Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 3 Kasım 2021 Paylaş 3 Kasım 2021 Arif Aykın yazdı: Durumda değişiklik yok hala aynı evde annesinde kalıyor yengem. Abimde bir şey yok yeğenimde de bir şey yok birtek yengem sıkıntılı oda biraz zaman alacak gibi özel hastaheneye gidip detaylı kontrol yaptıracaklar bugün veya yarın ona göre hareket edecekler. Hastahaneden çıktığından beri kortizon kullanıyor doz doz düşürürek pazartesi gününe kadar kullanacak. İnşallah tez zamanda sağlığına kavuşur diye ümit ediyoruz. O kullandığı kortizonun ona vereceği zarar aşıdan kat kat fazladır bir açıp okusa kendisi de hak verir herhalde. Artı virüsün bırakabileceği tahribat var Allah acil şifa versin inşallah. 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 19 Kasım 2021 Paylaş 19 Kasım 2021 Annem ve babam 4. doz aşılarını oldular. İlk iki doz sinovac olmuşlardı. Yazın 3. doz biontech olduktan sonra 4. dozu da biontech olarak tamamladılar. Aslında 2 doz sinovac etkisini yitirdiği için 2 doz biontech aşılı gibiler. 3 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 20 Kasım 2021 Yazar Paylaş 20 Kasım 2021 Mahmut Yıldız yazdı: Annem ve babam 4. doz aşılarını oldular. İlk iki doz sinovac olmuşlardı. Yazın 3. doz biontech olduktan sonra 4. dozu da biontech olarak tamamladılar. Aslında 2 doz sinovac etkisini yitirdiği için 2 doz biontech aşılı gibiler. Ben de anne ve babama 4. doz aşı için karasız kalmıştım ama yakında randevu alacağım. 4. dozun gerekliliği konusunda hala açıklanmış bir konsensus yok. Bakan, 2 doz Biontech şartı koşan ülkelere seyahat edecek vatandaşlar için yapıldığını açıklamıştı sadece. Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı 20 Kasım 2021 Paylaş 20 Kasım 2021 İki doz biontech olmuştum. Sonuncusunu 19 Mayıs'ta oldum. İki gün önce 3. Doz aşı açıldı. Bugün randevu alıp yine biontech olacağım. Asi olmamak büyük risk dairede olmayan bir çalışan vardı covid i hala atlatamadı neredeyse 20 günü geçti. Normalde sağlıklı birisi tarla bahçe vs çalışır aklına girmişler aşıyı reddetti. 1 1 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 20 Kasım 2021 Paylaş 20 Kasım 2021 Yurdaer Elay yazdı: Ben de anne ve babama 4. doz aşı için karasız kalmıştım ama yakında randevu alacağım. 4. dozun gerekliliği konusunda hala açıklanmış bir konsensus yok. Bakan, 2 doz Biontech şartı koşan ülkelere seyahat edecek vatandaşlar için yapıldığını açıklamıştı sadece. Şu an için alternatif bir yöntem yok. Almanya'da vakalar fırladı, aşı hala tartışılır ama kötünün iyisi. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts