Sani Gerşon 19 Temmuz 2021 Paylaş 19 Temmuz 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: İsrail full aşılı bir ülke. Ve şimdi kapanma tedbirleri yeniden gündeme geldi. İsrail'de iki doz aşısı olan oran %60. Maalesef çocuklar aşılanmadığı için yeni varyant onları vuruyor. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 23 Temmuz 2021 Paylaş 23 Temmuz 2021 Mert Gulkokan yazdı: Şu an her şey yolunda 16 saat itibari ile koldaki ağrı dışında başka birşey yok sinovac mı biontech mi oldun? Bende 2. dozu olalım diyorum hanıma ama hanım 1. doz sonrası halsizlik ve ateş oldu yattı 1 gün sen evde olduğun gün oluruz çocuklara bakamam o halde olursam yine diye korkuyor o yüzden yarın akşam olacağız sinovac. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 23 Temmuz 2021 Paylaş 23 Temmuz 2021 Mert Gulkokan yazdı: Biontech tercih ettik Ama bizi korkutan daha önceden covid geçirdiğimiz için vücudun vereceği tepki idi siz bizden sonra geçirdiniz diye hatırlıyorum nisan mayıs gibiydi herhalde. Bizler aralık 4 de pozitif olduk önceden 6 ay sonrası için verdiklerinden olamamıştık ve yaş engelinden dolayı açılınca olduk hemen bakalım yarın akşam neler bekleyecek bizleri Yorum bağlantısı
Cem Işık 23 Temmuz 2021 Paylaş 23 Temmuz 2021 Artık vakti gelen gruptakiler randevusuz aşı olabiliyor diye biliyordum. Hatta hanımı randevusuz aşılatmıştık 10 gün önce. Az evvel k. Valideyi götürdüm hastaneye 3.doz için. Randevusuz bayramda alamıyoruz, bayram sonrası gelin deyip geri çevirdiler. Bayramda yeterli dozda aşı yokmuş elde. Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 23 Temmuz 2021 Paylaş 23 Temmuz 2021 Ben ilk dozu İzmirde oldum 2. Doz randevuyu İzmire aldım ayın 24 randevum vardı sonra tarihleri öne çektiler Ordu daydım ilçede sağlık ocağına gittim Nüfusuma baktılar kontrol ettiler 6 kişi tamamlanınca geçen hafta 2. dozu uyguladılar. Sonraki gün kol ağrısı ve başta uyuşma yaptı , mecbur aşıyı olduk isteyerek yaptırdım önerileri otoriteleri dinledik hepimiz için hayırlısı bakalım. Yorum bağlantısı
Metin Mankal 23 Temmuz 2021 Paylaş 23 Temmuz 2021 Az önce oldum ikinci doz snovacımı..Ankara boş..Hastanede kapıda karşılıyorlar neredeyse.. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ 23 Temmuz 2021 Paylaş 23 Temmuz 2021 Aşılama mecbur olmadan pandemide rahatlamamız çok zor. Aşı olmayan evinden çıkamamalı. Bunların cezasını bütün ülke çekecek yakında. Devlet ayağına kadar aşı getirmiş ücretsiz aşı yapıyor. Eleman sigara içerken içki içerken cipsi, katkı maddeli şeyleri yerken zarar gelir diye düşünmüyor, whatsapp’tan fbooktan gördüğü *** kötü *** bir mesaj yüzünden aşı olmuyor. Bu saatten sonra sorumluluk devlette değil tamamen vatandaştadır. 6 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 23 Temmuz 2021 Paylaş 23 Temmuz 2021 Ben 2. Dozu olduktan sonra hafif kol ağrısı yaptı 24 saate geçti. Çarşı pazarda gördüğüm insanların %70-80 i maskeyi bırakmış. Sonbaharda yine kapanırız gibime geliyor, çabuk unutuyoruz Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 23 Temmuz 2021 Paylaş 23 Temmuz 2021 Köksal Yılmaz yazdı: Çarşı pazarda gördüğüm insanların %70-80 i maskeyi bırakmış. Sonbaharda yine kapanırız gibime geliyor, çabuk unutuyoruz Bu tatilde Adana'dan Bursa'ya kadar birçok yer görme şansım oldu çok az kişide maske vardı. Batıya gittikçe maske kullanımının nispeten arttığını gördüm. Açıklanan sayıların da sürekli arttığını düşünürsek sonbaharda bana da kapanırız gibi geliyor. Halk aşıyı çok yanlış anlamış aşı oldum diyor ya da herkes aşı oldu bize artık bir şey olmaz diyorlar çıkarmış atmışlar maskeyi 2 Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ 23 Temmuz 2021 Paylaş 23 Temmuz 2021 Bugün vaka sayısı 11.000 olmuş. Henüz bayram rakamları da yansımış değil. Aşı olmayan şuursuzlar yüzünden dördüncü dalgaya doğru koşar adım gidiyoruz. Yasaklar tekrar gelince kimse ağlamasın 3 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 23 Temmuz 2021 Paylaş 23 Temmuz 2021 Ahmet Hasan Şendağ yazdı: Bugün vaka sayısı 11.000 olmuş. Henüz bayram rakamları da yansımış değil. Aşı olmayan şuursuzlar yüzünden dördüncü dalgaya doğru koşar adım gidiyoruz. Yasaklar tekrar gelince kimse ağlamasın Okullar tekrar kapanır mı ? Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ 23 Temmuz 2021 Paylaş 23 Temmuz 2021 Çağrı Alaf yazdı: Okullar tekrar kapanır mı ? Hocam sen devlet olsan ne yapardın? Valla ben önce aşı olmayan ne hali varsa görsün devlet artık size bakmayacak derdim. Yasak koyarsam da “Bak vatandaşım ben aşı getirdim ama aşı olmayanlar yüzünden tekrar her yeri kapatıyorum. Derdinizi onlara anlatın” derdim. Aşı dışında bu işin çözümü yok. Çok net belli artık Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 23 Temmuz 2021 Paylaş 23 Temmuz 2021 Ahmet Hasan Şendağ yazdı: Hocam sen devlet olsan ne yapardın? Valla ben önce aşı olmayan ne hali varsa görsün devlet artık size bakmayacak derdim. Yasak koyarsam da “Bak vatandaşım ben aşı getirdim ama aşı olmayanlar yüzünden tekrar her yeri kapatıyorum. Derdinizi onlara anlatın” derdim. Aşı dışında bu işin çözümü yok. Çok net belli artık Belki de ben dışarıya kapalı olduğumdan pek aşı karşıtı,aşı olmaktan korkan kalmadı gibime geliyor. Kim bu aşı olmayanlar ? %95 gibi başarıdan bahsediliyor. Yan etkilerden korkan varsa korkmayın; Erkeklerde görülen Miyokardit (Kalp Kası Zarı İltihaplanması) endişesi ile aşıdan 2 haftayı geçkin bir süre sonra muayene oldum değerler normal geldi. Yorum bağlantısı
Koray Demir 23 Temmuz 2021 Paylaş 23 Temmuz 2021 (düzenlendi) Ahmet Hasan Şendağ yazdı: Bugün vaka sayısı 11.000 olmuş. Henüz bayram rakamları da yansımış değil. Aşı olmayan şuursuzlar yüzünden dördüncü dalgaya doğru koşar adım gidiyoruz. Yasaklar tekrar gelince kimse ağlamasın Tamamen aşıdan değil. Aşı vakıaları yüzde yüz önlüyor mu? Şu ana kadar ortaya çıkan verilerin aşılama artıkça hastalığı ciddi atlatma ve ölüm riskini ciddi oranda azalttığını biliyoruz. Özellikle maske zorunluluğunun hafifletilmesi veya hiç uyulmaması, sosyal mesafenin azaltılması, bir araya gelebilecek kişi sayısına ilişkin kısıtlamaların kaldırılması ve bazı yerlerde maç, konser gibi kalabalık etkinliklerin yeniden başlaması vaka sayılarının artmasına neden olan etkenler arasında yer alıyor. Bunların tümü bir araya gelince yakında büyük soruna yol açacakmış gibi gözüküyor. Kurunun yanında yaş da yanıyor maalesef. 23 Temmuz 2021 tarihinde Koray Demir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ 23 Temmuz 2021 Paylaş 23 Temmuz 2021 Çağrı Alaf yazdı: Belki de ben dışarıya kapalı olduğumdan pek aşı karşıtı,aşı olmaktan korkan kalmadı gibime geliyor. Kim bu aşı olmayanlar ? %95 gibi başarıdan bahsediliyor. Yan etkilerden korkan varsa korkmayın; Erkeklerde görülen Miyokardit (Kalp Kası Zarı İltihaplanması) endişesi ile aşıdan 2 haftayı geçkin bir süre sonra muayene oldum değerler normal geldi. Benim etrafımda aşı olmayan sayısı oldukça çok. Aşının zararlı olduğuna ikna olmuşlar. Koray Demir yazdı: Tamamen aşıdan değil. Aşı vakıaları yüzde yüz önlüyor mu? Şu ana kadar ortaya çıkan verilerin aşılama artıkça hastalığı ciddi atlatma ve ölüm riskinin ciddi oranda azalttığını biliyoruz. Özellikle maske zorunluluğunun hafifletilmesi veya hiç uyulmaması, sosyal mesafenin azaltılması, bir araya gelebilecek kişi sayısına ilişkin kısıtlamaların kaldırılması ve bazı yerlerde maç, konser gibi kalabalık etkinliklerin yeniden başlaması vaka sayılarının artmasına neden olan etkenler arasında yer alıyor. Bunların tümü biz araya gelince yakında büyük soruna yol açacakmış gibi gözüküyor. Kurunun yanında yaş da yanıyor maalesef. Aşı elbette önlemiyor ama çok hafif geçirmenizi sağlıyor. Mesela dayım iki doz aşı sonrası pozitif oldu. Çok rahat atlattı. Hissetmedi desem yeridir. Bir de bugün ölüm sayısı da 60 olmuş. Eminim ki bugünkü vefatların tamamı aşı olmayanlar Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 23 Temmuz 2021 Paylaş 23 Temmuz 2021 (düzenlendi) Koray Demir yazdı: Tamamen aşıdan değil. Aşı vakıaları yüzde yüz önlüyor mu? Şu ana kadar ortaya çıkan verilerin aşılama artıkça hastalığı ciddi atlatma ve ölüm riskini ciddi oranda azalttığını biliyoruz. Özellikle maske zorunluluğunun hafifletilmesi veya hiç uyulmaması, sosyal mesafenin azaltılması, bir araya gelebilecek kişi sayısına ilişkin kısıtlamaların kaldırılması ve bazı yerlerde maç, konser gibi kalabalık etkinliklerin yeniden başlaması vaka sayılarının artmasına neden olan etkenler arasında yer alıyor. Bunların tümü bir araya gelince yakında büyük soruna yol açacakmış gibi gözüküyor. Kurunun yanında yaş da yanıyor maalesef. Ölmedikten sonra Covid olsak ne olur ki? 23 Temmuz 2021 tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Koray Demir 23 Temmuz 2021 Paylaş 23 Temmuz 2021 Çağrı Alaf yazdı: Ölmedikten sonra Covid olsak ne olur ki? Herkes aynı hassasiyeti gösterse kimse Covid olmaz. Tam aşılamanın yanında maske, sosyal mesafe, toplu etkinliklerin kısıtlanması gibi diğer tedbirler şart. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 23 Temmuz 2021 Paylaş 23 Temmuz 2021 Koray Demir yazdı: Herkes aynı hassasiyeti gösterse kimse Covid olmaz. Tam aşılamanın yanında maske, sosyal mesafe, toplu etkinliklerin kısıtlanması gibi diğer tedbirler şart. Covid'in de Grip gibi hayatımızda kalma, her sene aşılar ile bağışıklık kazanıp olağanlaşma ihtimali de unutulmamalı Yorum bağlantısı
Önder Özcan 23 Temmuz 2021 Paylaş 23 Temmuz 2021 Çağrı Alaf yazdı: Ölmedikten sonra Covid olsak ne olur ki? Bizden bulaşan kişi-ler ölebilir? 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 23 Temmuz 2021 Paylaş 23 Temmuz 2021 Önder Özcan yazdı: Bizden bulaşan kişi-ler ölebilir? İşte herkes aşılı olduğu için kimse ölmese diyorum, o zaman gripten farkı kalmayacak her sene yakalanılan boyut değiştiren ama öldürücülüğünü vücudumuz nezlinde yitirmiş fix kış hastalığı bkz. grip Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan 24 Temmuz 2021 Paylaş 24 Temmuz 2021 Tanıdığım çocuk düşünen çiftlerin hiç biri aşı olmuyor. Farklı dünya görüşlerinden olup aşı muhalifi olanlar var. Zaten devlet de onlarla uğraşmayıp gönüllü olanlar olsun der gibi sanki. Üst yaş gruplarının keyfi beklenirken çok zaman kaybettik. En önce çalışanlardan başlanmalıydı. 4 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 24 Temmuz 2021 Paylaş 24 Temmuz 2021 Çağrı Alaf yazdı: İşte herkes aşılı olduğu için kimse ölmese diyorum, o zaman gripten farkı kalmayacak her sene yakalanılan boyut değiştiren ama öldürücülüğünü vücudumuz nezlinde yitirmiş fix kış hastalığı bkz. grip Zaten öyle olacak, arkadaşlarım bilir en başından beri söylediğim o. Bu hastalık artık bizde (aynı örnek) grip gibi. Mutasyonla minimum hasar verici düzeye insin tek temennim o. Yok olup gitmeyecek. 1 Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 24 Temmuz 2021 Paylaş 24 Temmuz 2021 (düzenlendi) İbrahim Arslan yazdı: Tanıdığım çocuk düşünen çiftlerin hiç biri aşı olmuyor. Farklı dünya görüşlerinden olup aşı muhalifi olanlar var. Zaten devlet de onlarla uğraşmayıp gönüllü olanlar olsun der gibi sanki. Üst yaş gruplarının keyfi beklenirken çok zaman kaybettik. En önce çalışanlardan başlanmalıydı. Tüp bebek merkezleri aşı olunca 2 ay tedavi yapmıyor diğer dozlar için de 1 ay koysanız zaten 3-4 ay gitti. Demek ki zararlı diye gebe ve gebelik düşünen kimse etrafımda aşı olmadı yani herkesin aşı olalım bu virüs bitecek diye bir gündemi yok taviz vermeden maske mesafeye devam ediliyor İbrahim Arslan yazdı: Zaten devlet de onlarla uğraşmayıp gönüllü olanlar olsun der gibi sanki. Eğer her şeyi denenmiş bir aşı olsaydı ve belirsizlikle dolu bir onam imzalatmak zorunda kalmasaydılar zaten zorunlu tutardı bilmiyoruz belki de bir süre sonra bazı sektörlere zorunlu tutabilirler 24 Temmuz 2021 tarihinde Çiğdem Kaya Bilgiç tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 24 Temmuz 2021 Yazar Paylaş 24 Temmuz 2021 Aşı olunca artık sorun kalmadı sanıyor çoğu insan. Tatilin de etkisiyle maske, mesafe, hijyen kurallarına uyan kişi sayısı parmakla gösterilecek kadar azalmış. Aşı virüsün bulaşmasını engellemez sadece olası bir covid hastalığını ağır geçirmememiz için yardımcı olur. İnsanlara bunu söylemek bile kavga sebebi. Herkes bildiğini okuyor. Allah hayırlısını versin ama gidişat kötü. 4 Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 24 Temmuz 2021 Paylaş 24 Temmuz 2021 Yurdaer Elay yazdı: Aşı olunca artık sorun kalmadı sanıyor çoğu insan. Tatilin de etkisiyle maske, mesafe, hijyen kurallarına uyan kişi sayısı parmakla gösterilecek kadar azalmış. Aşı virüsün bulaşmasını engellemez sadece olası bir covid hastalığını ağır geçirmememiz için yardımcı olur. İnsanlara bunu söylemek bile kavga sebebi. Herkes bildiğini okuyor. Allah hayırlısını versin ama gidişat kötü. Ama bu algının oluşmasında bilim kurulu üyeleri hatta sağlık bakanlığının etkisi çok büyük aşı kampanyası yaparken aşı olun rahata varın engeller kısıtlamalar kalksın gibi bir algı oluşturulmuş 4 Yorum bağlantısı
Recommended Posts