İçeriğe Yönlendir

Covid-19 Aşıları

Yurdaer Elay

Recommended Posts

Doğan Arşiray

ikinci sinovak asisini oldum. 30 dk gecti. kolumda dagidiklanma gibi bir igne agrisi var gecen sefer olmamisti. belki sinire vs ye denk geldi. sol bogazim tirtik olmaya basladi.  gelismeleri rapor edecegim. hemsire herhalde ucuncu doz olacaktir dedi.  kisin evdeyiz herhalde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

20 dk daha gecti burnum akiyor hafif ve ve agzimin icinde metal tadi var. ayni ilk aşidaki gibi ilerliyor. yani sabah pelte gibi kalkacagim herhalde.

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Dogan Arsiray yazdı:

20 dk daha gecti burnum akiyor hafif ve ve agzimin icinde metal tadi var. ayni ilk aşidaki gibi ilerliyor. yani sabah pelte gibi kalkacagim herhalde.

2. Doz bende neredeyse hiç belirti vermedi, tık yok. Bünye farkı burada devreye giriyor demek ki.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

15 Temmuz etkinlikleri gören vardır. Binlerce insan iç içe idi. Turizm yerleri de ha keza alt alta üst üste. Faturası çok ağır olacak

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Aşı da olmuyorlar.

Aşı kartı olmayanı son 24 te negatif testi olmayanı otellere veya toplu yerlere almayacaksın.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir
Servet Aydın yazdı:
Ersin Gökdemir yazdı:
Bende çok söyledim ama dinleyen yok.

Dövelim sonra niye dinlemedin diyelim

Mesafeyi koruma amaçlı olarak kürekle ama.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Dogan Arsiray yazdı:

4 saat oldu. metalik tad ve bogaz tirtigi gecti. kolum aciyor biraz.

Çağlar Bayur yazdı:

avm kapısında kuyruk vardı

klimasi var diye mi?

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
(düzenlendi)

ikinci sinovac asisi dan sonra 12 saat gecti. hicbir belirti kalmadi. ilk seferdeki ertesi sabah olan halsizlik, kol agrisi vs hicbirsey yok. ya antikorlar ilk iki saatte virusu tokatladi yada ikinci doz diye saf su basiyorlar....

tarihinde Dogan Arsiray tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Dogan Arsiray yazdı:

ikinci sinovac asisi dan sonra 12 saat gecti. hicbir belirti kalmadi. ilk seferdeki ertesi sabah olan halsizlik, kol agrisi vs hicbirsey yok. ya antikorlar ilk iki saatte virusu tokatladi yada ikinci doz diye saf su basiyorlar....

Doğal antikor meselesi vardı ne oldu o iş 😀 1.5 ayda iki doz aşı olmuşuz 👍 Geçmiş olsun. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Az evvel alman çipinin ikinci bölümünu aktif ettirdim. Artik araca baglanirken obd reader e gerek olmayacak.

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Koray Demir yazdı:

Doğal antikor meselesi vardı ne oldu o iş 😀 1.5 ayda iki doz aşı olmuşuz 👍 Geçmiş olsun. 

bolca vardı zaten, ama aşı karşıtı değilim ki ben. neden böyle yazdınız?

çocuğun okuluna sokmayacaklar belki, seyahat ettirmeyecekler. moğolistanda yaylada yaşamıyorum sonuçta.

ben çok hafif geçirdim hastalığı. çevremde kimse ciddi bir şey yaşamadı. ama toplumda yaşıyor olmanın sorumluluğunu da taşıyorum.  yoksa grip için bile aşı olan birisi değilim.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Dogan Arsiray yazdı:

kendimiz antikor ürettiysek, test yaptırsak ve aşı olmasak? :) amaç antikor sahibi olmak değilmi? bana kendi antikorumun, aşının ürettireceğinden daha zayıf olacağını söylemesin kimse. sonuçta hastalığı, savaşıp yenmiş mağrur askerler gibidirler bence. başka türlü binlerce senelik insanlığın, hastalıklar karşısında sağ kalmış olmasını açıklayamazlardı çünkü.

Şu mesajdan öyle anladım ama demekki yanlış anlamışız 😊

Yani buna istinaden şayet antikor varsa aşıya gerek yok gibi bir sonuç olduğunu düşündüğünüzü düşündüm ben. Bi de Sinovac için delta plus varyasyonuna etkisi tartışılır diyorlar? 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Koray Demir yazdı:

Şu mesajdan öyle anladım ama demekki yanlış anlamışız 😊

Yani buna istinaden şayet antikor varsa aşıya gerek yok gibi bir sonuç olduğunu düşündüğünüzü düşündüm ben. Bi de Sinovac için delta plus varyasyonuna etkisi tartışılır diyorlar? 

mesajımın arkasındayım, aşı olmamın tek sebebi dayatılabilecek olan kısıtlamaları aşmak. ayrıca eski ve denenmiş teknolojiyi seçmemdeki sebep, metodun tutarlılığı olmuştur.  sinovac olurken feragatname imzalamıyorsunuz!? bu bile düşünmeye itmeli kişiyi.  kaldı ki ve gördüm ki, zaten ben kritik şekilde hasta olmuyormuşum. bu bir gerçek. ama benim gerçeğim. başkasının değil.  kimisi de sürünerek hayatını kaybetti.  yoksa kendi kendine mutasyon geçirip bağışıklık sistemini kısmen yanıltabilen bir virüse karşı aşı ancak sezonluk koruma sağlayabilir. mrna aşıları için hala alınacak çok yol var. umarım bu çok büyük deneysel fırsatı, doğru kullanılıyordur varsın çok para kazanacak olsunlar.

i-covid 13 pro se mini varyant vs bunlar hep olacak. her varyant için aşı olmayı düşünmem doğrusu. bunun yerine acilen birilerinin antivirüs ilaçlarına emek vermesi lazım. bunlar zaten artık bilinen tedaviler. uçuk ilaçları gibi.

Sani Gerşon yazdı:

Az evvel alman çipinin ikinci bölümünu aktif ettirdim. Artik araca baglanirken obd reader e gerek olmayacak.

das covid.

• Beğen 2
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Dogan Arsiray yazdı:

sinovac olurken feragatname imzalamıyorsunuz!?

bu feragat işi ilginç olarak gündemde. zira mhrs den randevu alırken sanalda kabul ediyorum tıkı var, sağlık bakanlığı sitesinde anlatılıyor zaten bu iş. tüm dünyada aşılarda durum aynı.

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Dogan Arsiray yazdı:

aşı olmamın tek sebebi dayatılabilecek olan kısıtlamaları aşmak

i-covid 13 pro se mini varyant vs bunlar hep olacak. her varyant için aşı olmayı düşünmem doğrusu.

Peki o zaman tekrar kısıtlamalar gündeme gelirse 🤠 yine kısır döngüye giriyoruz. Aşıyı birey ve dolayısıyla toplum sağlığı için yaptırmalı kısıtlamaya tabi olmamak için değil. Tabi tercih, görüş ve takdir tamamen şahısların.👍

Aşı onamı Biontech için her sağlık ünitesinde alınmıyor diye biliyorum ama Almanlara bu konuda güvenirim gerçekten iyidirler. Benim de randevu zamanım gelince Biontech yaptıracağım.

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Yan etki bende aşırı uzun sürdü, 10 günün ardından 5 gün yataktan çıkamadım. 17. günde olması gerek kardiyoloji uzmanımdan randevu aldım erkeklerde sık görüldüğü iddia edilen kalp kası zarı iltihaplanması için muayene oldum. Çok şükür bir yaramazlık çıkmadı. Sağlıktan kıymetlisi yok iyi şeyler duymak insanı çok mutlu ediyor.

17bf1743fe94118ca43cde405dee9257.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen

Şu an herkes aşıya güveniyor maske mesafe anlamında tam bir boş vermişlik var. Umarım aşılar bu mutasyonlarda da işe yarıyordur yoksa sonbaharda yine eskiye döneriz.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı:

Şu an herkes aşıya güveniyor maske mesafe anlamında tam bir boş vermişlik var. Umarım aşılar bu mutasyonlarda da işe yarıyordur yoksa sonbaharda yine eskiye döneriz.

İsrail full aşılı bir ülke. Ve şimdi kapanma tedbirleri yeniden gündeme geldi. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yoksa sonbaharda yine eskiye döneriz.

dönecek bir eski kalırsa..... firmalar pert,

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Koray Demir yazdı:

Peki o zaman tekrar kısıtlamalar gündeme gelirse 🤠 yine kısır döngüye giriyoruz. Aşıyı birey ve dolayısıyla toplum sağlığı için yaptırmalı kısıtlamaya tabi olmamak için değil. Tabi tercih, görüş ve takdir tamamen şahısların.👍

Aşı onamı Biontech için her sağlık ünitesinde alınmıyor diye biliyorum ama Almanlara bu konuda güvenirim gerçekten iyidirler. Benim de randevu zamanım gelince Biontech yaptıracağım.

aşı olduysam kısır döngüye girmemem lazım öyle değilmi? gireceksem aşının önemi nerede? benim toplum sağlığına katkım, kalabalıktan uzak durup, önlemleri uygulamak ve zamanı gelince de imkan var ise aşı olmaktan ibaret olabilir. dahasını yapamayacağım.  çünkü aynı özveriyi geçen sene yazın göstermeyen sorumsuz insanlar yüzünden ilk bahar ayları yalan oldu. işte tam da bu sebepten ötürü yetersiz veya iyi planlanmamış uzun vadeli kısıtılamalara takılmamak için aşı olmaktan kastettiğim bu olabilir. hava alanında turiste, gümrük kapısında elin mültecisine hiç bakmazsan, birilerinin umursamazlığı nedeniyle hastalık azıttığında, aşılanmamış insanlar ölüyorken, zaten aşılı olan beni evde oturmaya zorlarsan o iş bu kış aynı şekilde olamaz ben diyeyim. aşılamak elzem ise aşı olmayan kişileri buna zorlayacaksın, madem hayatı tehdit eden bir durum var, kaynakları tüketiyor ve işi zorlaştırıyor diye.  yoksa bu durum 5 sene sürer ben diyeyim. bloomberg geçen sene türkiye için pandeminin etkilerinin 2017 ye kadar süreceğini yazmıştı.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Dogan Arsiray yazdı:

aşı olduysam kısır döngüye girmemem lazım öyle değilmi?

değil.. odada 10 kişi var, 4ü aşı olmuyor, kalan 6sının da başı yanıyor. demokrasilerde olduğu gibi :) benzer

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

pandeminin en başında cnn in bir simulasyonu vardı web sitesinde. çok iyi görselleri vardı.  aşı olsun olmasın bağışıklık kazanılıncaya kadar covid hastalığının yayılımını durdurmak için tüm topluluğun yüzde 50 den fazlasının hareketini kısıtlamak ve yerinde iyileşmesini sağlamak gerekiyordu. ideali tamamını kapatmak olduğu ama uygulamanın mümkün olmayacağı düşünüldüğünde daha ilk günlerde bu yapılmalıydı tüm dünyada. yani bu durumda bir toplumun yüzde 50 den fazlasının aşılı ve dolayısı ile antikorlu olduğundan emin olmak işi kolaylaştırıyordu.

insanları anlamak kolay 1.5 seneden fazla oldu. ama kaçış yok ki, boşvermek en iyi yaptığımız şeylerden birisidir. fakat restrana gitmeden yapamıyorlar yahu. alışveriş merkezinde kuyruk bekliyorlar.

işin diğer tarafında da kovidin çok karlı bir alan olduğu da var. ne paralar kazandı birileri. bitmesini istemezler doğal olarak. hala kimde neden hastalık yaptığını tam olarak ortaya koymuş bir bağımsız klinik araştırma yok. varsa ben denk gelmedim. bu farkı bilmeden tüm varyantlar sözkonusu olduğunda aşıya bel bağlamak pek rasyonel bakış açısı değil. amarigan değimi ile "long shot"

Çağlar Bayur yazdı:

değil.. odada 10 kişi var, 4ü aşı olmuyor, kalan 6sının da başı yanıyor. demokrasilerde olduğu gibi :) benzer

hasta olmuyorsam neden başım yansın. evde kapalı kalmak anlamında doğru ama.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...