İçeriğe Yönlendir

Covid-19 Aşıları

Yurdaer Elay

Recommended Posts

Önder Özcan

Dün akşam sms de geldi, covid geçirenler için tek doz biontech aşısı olmanın yeterli olduğu yazıyor. Yani ilk doz, hastalık sırasında oluşan antikor, ikinci doz ise olduğumuz biontch aşısı. Bu sebeple 2. doz randevum iptal edilmiş. Hayırlısı.

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Yan etkilerden dolayi boyle karar almışlar. Bana göre mantiksiz. Her bünye ayni antikoru uretmiyor ki. Ablam gecirdi hastaligi sirketinde antikor testi yapiliyor cok dusuk cikanlarda var antikorlari. Su aşıdan önce antikor testi yapsalar bari korona gecirenlere.

Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ

Çok mantıklı. Covid geçirenlerin çoğunda antikor oluşuyor. 
Hatta aşı olanlara göre antikor oluşma ihtimali daha yüksek. Ona bakarsanız aşı olanlarda da antikor oluşmayabilir. 

Sinan Akgöl yazdı:

Yan etkilerden dolayi boyle karar almışlar. Bana göre mantiksiz. Her bünye ayni antikoru uretmiyor ki. Ablam gecirdi hastaligi sirketinde antikor testi yapiliyor cok dusuk cikanlarda var antikorlari. Su aşıdan önce antikor testi yapsalar bari korona gecirenlere.

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Ahmet Hasan Şendağ yazdı:

Çok mantıklı. Covid geçirenlerin çoğunda antikor oluşuyor. 
Hatta aşı olanlara göre antikor oluşma ihtimali daha yüksek. Ona bakarsanız aşı olanlarda da antikor oluşmayabilir. 

Ablamin antikoru 19du Covid sonrasi:) Bu yuzden mantiksiz diyorum. Ihtimallere gore yasadigimiz icin her konuda bu konuda da bu ihtimali dusunduler heralde. Covid oldun mu tamam antikorun vardir gerek yok asiya. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

antikor ölçümündeki  rakamın henüz bir ifadesi yok, her rakam her bünyede aynı direnci sağalamıyor diyor tıp

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Aşının amacı hastalığa yakalanmayı engellemek değil, ağır hasta olmayı ve ölmeyi engellemeyi amaçlıyor. Hani ortalıkta dolaşan % 50 oranı, yakalanma oranı. 2 doz aşı sonrası hastaneye yatış ve ölüm oranları çok az. 

https://www.gov.uk/government/news/vaccines-highly-effective-against-hospitalisation-from-delta-variant

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli
Mehmet Ozyurek yazdı:

Denedin mi bluetooth çipi çalışıyor mu ?
Androidle dene bakalım.
Benimki oluşmuş. Bağlanıyor. emoji28.png

Bende daha farklı bir etkisi oldu abi. Gözlerime bi perde indi insanların gelmişini geçmişini görüyorum. Black mirror gibin oldum aynı. :B)

Teşekkürler Pifizer

Teşekkürler Biyontek :thank_you2:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Israil Biontech in delta varyantına karşı %70 etkili olduğunu açıkladı dedi haberlerde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Aşılar işportaya düştü bile :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bu çoçuğu da ifadeye almışlar, yazık. ben olsam sağlığın reklam yüzü yapardım

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tahir İlter
Çağlar Bayur yazdı:

bu çoçuğu da ifadeye almışlar, yazık. ben olsam sağlığın reklam yüzü yapardım

Bakan Koca: "Kütahya'da otogarda görevli bir sağlık personelimiz mizahi bir tavırla vatandaşlarımızı aşıya davet ediyordu. Hizmetlerimiz her yerde ancak aşı ciddi bir konudur. Personelimizin soruşturulmasını gerektiren bir durum yok. Ancak aşıyı hepimiz ciddiye almak zorundayız."

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ciddi kavramını irdelersek.... irdelemeyelim boşver, irdelemek ciddilik ister

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Bu kişi benim personelim olsa 2 maaş ikramiye vermiştim. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Pozitif olanlarda 2. Doz uygulanmaya tekrar başlamış randevu alınabiliyormuş

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Mert Gulkokan yazdı:
Arif Aykın yazdı:
Pozitif olanlarda 2. Doz uygulanmaya tekrar başlamış randevu alınabiliyormuş

Karar veremediler bir türlü

Ne yaptıklarını onlarda bilmiyor ki

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Evet 2. doz aşıya randevu açıldı, aldım(tekrar) cumartesi için. Delta yüzünden falan mı acaba.

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
(düzenlendi)
Önder Özcan yazdı:

Evet 2. doz aşıya randevu açıldı, aldım(tekrar) cumartesi için. Delta yüzünden falan mı acaba.

Olası bir yeni dalgada "biz elimizden geleni yaptık" sorumluluğunu yerine getirmek olarak düşünüyorum ben. Elimizde yeterince aşı var ve bu sevindirici bir durum ☺️

tarihinde Yurdaer Elay tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tıp hızla gelişiyor, her sabah bir yenilik ayrı bir heycan,

vesile şükürü: artık boğazı ağrıyanlar, ateşi yükselenler grip/sovuk algınlığı  oluyor, nimet bu

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

2. dozuda bion oluyum 3. dozu sinovac bion+bion+sino= uçabiliyorum :D

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

aslında içimde rahat değil, 2. doz randevumu iptal ettim, belkide olmam 2. dozu, hele bakalım zaten delta varyantına karşı bionun korumasıda azalıyormuş, e neden oluyoruz o zaman aşıyı diyede aklımdan geçmiyor değil hani...

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

İsrail açıklama yapmış biontech ile ilgili koruma oranı %64 fakat hastahaneye yatış oranı %94 koruma yapıyor diye

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
(düzenlendi)
Ali Cihangiroğlu yazdı:

aslında içimde rahat değil, 2. doz randevumu iptal ettim, belkide olmam 2. dozu, hele bakalım zaten delta varyantına karşı bionun korumasıda azalıyormuş, e neden oluyoruz o zaman aşıyı diyede aklımdan geçmiyor değil hani...

Bence iptal etme. Varyanta karşı etkili olduğu İsrail tarafından açıklandı. Başka ülkelerde de var benzeri açıklamalar. 

Yalnız şöyle bir durum var. 200 küsür sağlık çalışanı üzerinde yapılan bir araştırmada Biontech aşısı sonrası antikor oluşumunun vücut kitle indeksi 30'un üzerinde (obez) olan kişilerde diğer insanlara göre yarı yarıya az okdugu gözlemlenmiş. Kilolu insanlara bir üçüncü dozun yapılma önerisi var. Ben bu antikor oluşumunun sadece kiloyla değil yaşla da az olacağını düşünüyorum. Ki yaş ilerledikçe bağışıklık sistemimiz de zayıflamaya başlıyor.. 

tarihinde Yurdaer Elay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Yurdaer Elay yazdı:

Bence iptal etme. Varyata karşı etkili olduğu İsrail tarafından açıklandı. Başka ülkelerde de var benzeri açıklamalar. 

Yalnız şöyle bir durum var. 200 küsür sağlık çalışanı üzerinde yapılan bir araştırmaya göre Biontech aşısı sonrası antikor oluşumunun vücut kitle indeksi 30'un üzerinde (obez) olan kişilerde diğer insanlardan yarı yarıya az okdugu gözlemlenmiş. Kilolu insanlara bir üçüncü dozun yapılma önerisi var. Ben bu antikor oluşumunun sadece kiloyla değil yaşla da az olacağını düşünüyorum. Ki yaş ilerledikçe bağışıklık sistemimiz de zayıflamaya başlıyor.. 

iptal etme sebebim tarihi öne almaktı aslında, 3 ağustosa vermişti, şimdi 18 temmuza veriyor, sonuçta bu işte  bir numara varsa öyle yada böyle kaçış yok nasılsa, hele bir eve gideyimde... 

Arif Aykın yazdı:

İsrail açıklama yapmış biontech ile ilgili koruma oranı %64 fakat hastahaneye yatış oranı %94 koruma yapıyor diye

israil hımm ikna oldum ben :)

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Ali Cihangiroğlu yazdı:

iptal etme sebebim tarihi öne almaktı aslında, 3 ağustosa vermişti, şimdi 18 temmuza veriyor, sonuçta bu işte  bir numara varsa öyle yada böyle kaçış yok nasılsa, hele bir eve gideyimde... 

israil hımm ikna oldum ben :)

:D  ya her taşın altından çıkan israil abi :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...