Erdem Doğan 1 Temmuz 2021 Paylaş 1 Temmuz 2021 Çağlar Bayur yazdı: tıp bilgim yok lakin, karıştırma ALmanya da ol derim Randevu olmadan asi yapacak doktor bakiyoruz, bulursak olalim ilk dozu gelmeden. Virusu atlattik, 6 ay gecti ve bu delta varyanti korkutmuyor degil. 1 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 1 Temmuz 2021 Yazar Paylaş 1 Temmuz 2021 Ersen Tapan yazdı: Aşılar üretilirken birazda öngörü ile hareket ediliyor anladığım kadarıyla. Yoksa sürekli mutasyon geçireceği bilinen bir virüse ait dar kapsamlı bir aşı çalışması yapılması aşının geleceğinin olmaması demektir. Bu anlamda biontec sanki daha başarılı oluyor kendi düşünceme göre. Diğer aşıların da varyantlara karşı etkili olduğu gözlemlenmiş.. COVID-19 Vaccines Are Still Effective Amid Rising Number of Variants (healthline.com) 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Temmuz 2021 Paylaş 1 Temmuz 2021 Erdem Doğan yazdı: Randevu olmadan asi yapacak doktor bakiyoruz, bulursak olalim ilk dozu gelmeden. Virusu atlattik, 6 ay gecti ve bu delta varyanti korkutmuyor degil. ingilizleri istemiyoruz demiş Merkel ? adayı terk edemeyecekler bu gidişle Yorum bağlantısı
Önder Özcan 1 Temmuz 2021 Paylaş 1 Temmuz 2021 Aydın Sert yazdı: Önder abi, peki aşıların Delta varyantı ya da diğer varyantlara karşı koruyuculuğu ne durumda? Bununla ilgili bilgi yok. Ayrıca aşı geliştirme çalışmaları süresince delta varyantı ortaya çıkmamıştı mesela. Ama bununla ilgili kimse NET birşey söyleyemez ki. Herşey çok yeni (hastalık da ,aşı da) Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 1 Temmuz 2021 Paylaş 1 Temmuz 2021 Ersen Tapan yazdı: İlk 2 doz sinovac olmuştum, şimdi 3.doz için biontec olmaya karar vedim. Bu akşam için randevu aldım. Babamlar da ilk 2 doz sinovac oldular, 3. doz için biontech düşünüyorum ama yan etkileri ne olacak bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Aydın Sert 1 Temmuz 2021 Paylaş 1 Temmuz 2021 Önder Özcan yazdı: Ama bununla ilgili kimse NET birşey söyleyemez ki. Herşey çok yeni (hastalık da ,aşı da) Abi işte bu sebeple aşıya "0" sıfır noktasındayım. Bir yandan vurulayım ne olur ne olmaz diyorum. Bir yandan da 2 ay önce hastalığı atlattım, vücudum virüsü tanıdı ne gerek var diyorum. Olmak ya da olmamak adına ikna edici bir sav yok. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Temmuz 2021 Paylaş 1 Temmuz 2021 Aydın Sert yazdı: Olmak ya da olmamak adına ikna edici bir sav yok. sav derken: mesela Amerika son 2 aylık rakamlar. Her rakam 1 insan 1 aile bu arada: 850.000 kişi hasta oluyor, içlerinde 1250 kişi aşılılardan. 848.750 kişi aşısız 150.000 vefat içinde 19 kişi aşılılardan. 149.981 kişi aşısızlardan. (rakamlarda 30-40 hata olabilir aklımda kalanı yazdım vefat saysı) ben bu rakamlar ile ikna olmuştuım 6 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 1 Temmuz 2021 Paylaş 1 Temmuz 2021 Mahmut Yıldız yazdı: Babamlar da ilk 2 doz sinovac oldular, 3. doz için biontech düşünüyorum ama yan etkileri ne olacak bilmiyorum. Aşı seçimi size kalmış . Ama biontec koruma anlamında uzun olduğundan onu tercih ediyorum. Şu an kış mevsimine göre daha sıkıntılıyız, insanlar normalleşmeyi yanlış anlıyorlar, eczaneye gelen müşterileri bile zorla taktırmaya başladım maskeyi. Sokaklar zaten maskesiz insanlarla dolu. Kimse de karışmıyor. 1 Yorum bağlantısı
Aydın Sert 1 Temmuz 2021 Paylaş 1 Temmuz 2021 Çağlar Bayur yazdı: sav derken: mesela Amerika son 2 aylık rakamlar. Her rakam 1 insan 1 aile bu arada: 850.000 kişi hasta oluyor, içlerinde 1250 kişi aşılılardan. 848.750 kişi aşısız 150.000 vefat içinde 19 kişi aşılılardan. 149.981 kişi aşısızlardan. (rakamlarda 30-40 hata olabilir aklımda kalanı yazdım vefat saysı) ben bu rakamlar ile ikna olmuştuım Çağlar abi, rakamlara bakarak ben de ikna olurum fakat rakamların güvenilirliği? Daha düne kadar Turkuaz tabloda rakamlar doğru verilmeye başladı, salgının başından beri. Tablo kaç kere güncellendi... Yorum bağlantısı
Önder Özcan 1 Temmuz 2021 Paylaş 1 Temmuz 2021 Aydın Sert yazdı: Çağlar abi, rakamlara bakarak ben de ikna olurum fakat rakamların güvenilirliği? Daha düne kadar Turkuaz tabloda rakamlar doğru verilmeye başladı, salgının başından beri. Tablo kaç kere güncellendi... Çok çekincen varsa yaptırma Aydın. 50 milyon doz aşı yapılmış ülkede. https://covid19asi.saglik.gov.tr/ Yorum bağlantısı
Aydın Sert 1 Temmuz 2021 Paylaş 1 Temmuz 2021 Önder Özcan yazdı: Çok çekincen varsa yaptırma Aydın. 50 milyon doz aşı yapılmış ülkede. https://covid19asi.saglik.gov.tr/ Evet abi, şu aşamada yaptırmamak bana daha mantıklı geliyor. Çoğunluk yaptırmış olabilir. Bu durumda ben de yaptırayım diyenlerden değilim. Sadece nötr kaldım. Aşı karşıtı değilim. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Temmuz 2021 Paylaş 1 Temmuz 2021 Aydın Sert yazdı: rakamlara bakarak ben de ikna olurum fakat rakamların güvenilirliği? söz konusu rakamların tablo rengi yok, o yüzden güvenilebilir, oralarda manipülasyon yapanı tavana asıyolar Aydın Sert yazdı: Sadece nötr kaldım. Aşı karşıtı değilim. aynen nötr idim, birçok araştırma yazısı okudum 2 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 1 Temmuz 2021 Yazar Paylaş 1 Temmuz 2021 Mahmut Yıldız yazdı: Babamlar da ilk 2 doz sinovac oldular, 3. doz için biontech düşünüyorum ama yan etkileri ne olacak bilmiyorum. Annem ve babam için 3. doz Biontech randevusu aldım.. Hatta babamın 3. dozu yarın yapılacak. Tedirgin değilim desem yalan olur ama Sinovac'ın da koruyuculuğu aşikar. Umarım sıkıntısız atlatırız. Annemin de 13-14 Temmuz gibi 3. dozu yapılacak. 3 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 1 Temmuz 2021 Paylaş 1 Temmuz 2021 Eyüp Çetin yazdı: Olabilir ama kanıt lazım inanabilmek için. Ortalıkta çok fazla bilgi kirliliği var. Herkes bir şey söylüyor. Biliyorsun biz de iddialar doğru veya yanlışlığına bakılmaksızın sadece siyasi açıdan karşındakinin söylediğini yalanlamaya dayanıyor. Gerçi olan oldu. Artık çok da tartışılacak bir durum değil. Bir belgesel tam da biz bunu konuşurken çekilmiş: https://www.youtube.com/watch?v=PvHjMxPF3vM Yorum bağlantısı
Tahir İlter 2 Temmuz 2021 Paylaş 2 Temmuz 2021 Annemle babam dün aşılarını oldular. Geçmişte covid teşhisleri olduğu için 6 aylık süreyi beklerken sürenin öne çekilmesi ile aşı hakları açıldı. Babamda ciddi novalgin alerjisi var, annemde ise bir çok ilacın yan etkilerini gösteren bir bünyesi var. Varyanta etkili olması dolayısıyla Biontech tercih ettik ve tedbir amaçlı hastanede oldular aşılarını. İkisinde de kol ağrısı dahil en ufak sıkıntı olmadı şükür. 6 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 2 Temmuz 2021 Paylaş 2 Temmuz 2021 Sani Gerşon yazdı: Bir belgesel tam da biz bunu konuşurken çekilmiş: https://www.youtube.com/watch?v=PvHjMxPF3vM Ali'nin paylaştığı videonun aynısı. Maalesef artık kimin doğruyu söylediğini bilemiyorum şahsen. Bu videoyu yayınlayan sayfanın siyasiliği de güvenirliği etkiliyor bence. Çünkü herkes birbirine çamur atıyor. Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 2 Temmuz 2021 Yazar Paylaş 2 Temmuz 2021 Bugün babam 2 doz Sinovac sonrası 3. doz olarak Biontech aşısı oldu. Ben de ilk doz Biontech aşımı yaptırdım. Şu ana kadar ikimizde de herhangi bir belirti yok. Aşıyı yapan doktor nereye saplayacağını iyi biliyordu ya da tesadüf oldu, kolumda da hiçbir belirti, ağrı vs yok. Ben biraz terliyorum ama aşıya bağlamak doğru olmaz. Ateşim yok. Bugün Ankara'da hava çok sıcak.. En azından benim için 2 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 2 Temmuz 2021 Paylaş 2 Temmuz 2021 Yurdaer Elay yazdı: doktor nereye saplayacağını iyi biliyordu ya da tesadüf oldu, kolumda da hiçbir belirti, ağrı vs yok Ben de aynısını düşünüyordum , dün akşam 3. dozu 22.30 da oldum , sabah çıktı acısı , şu an eklemler de başladı ağrımaya. 1 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 2 Temmuz 2021 Yazar Paylaş 2 Temmuz 2021 Ersen Tapan yazdı: Ben de aynısını düşünüyordum , dün akşam 3. dozu 22.30 da oldum , sabah çıktı acısı , şu an eklemler de başladı ağrımaya. Hazırlıklı olayım o halde... Bol su tüketmek ve vitamin takviyesi işe yarayabilir. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Temmuz 2021 Paylaş 2 Temmuz 2021 Ersen Tapan yazdı: Ben de aynısını düşünüyordum , dün akşam 3. dozu 22.30 da oldum , sabah çıktı acısı , şu an eklemler de başladı ağrımaya. acaba zaten az biraz vürüs varsa bedende, o zaman mı ağrlar çoğalıyor Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 2 Temmuz 2021 Paylaş 2 Temmuz 2021 Çağlar Bayur yazdı: acaba zaten az biraz vürüs varsa bedende, o zaman mı ağrlar çoğalıyor Olabilir. Bir başka görüşle de yakalanırsam epey zorlu geçireceğimin göstergeside olabilir. 1 doz Sinovac da epey zorlamıştı. 2. doz Sinovac daha hafif hissettirdi. 3. doz biontec maşallah hiç de mütavazi değil Önder Özcan yazdı: Kol ağrısı ertesi gün çıkıyor Eşim 2 doz biontec aşısında da 2. saatte tüm yan etkileri hissetmeye başlamıştı. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 2 Temmuz 2021 Paylaş 2 Temmuz 2021 Bende tüm dedikodulara aldırmadan aşımı oldum. Yan etki gösterdi bi terleme daralma ve halsizlik ile beraber kemik ağrısı geldi ama 2. günden sonra gayet hafiflemiştim. Şimdi bende ki çiple neler yapabilirim işlemcim. ram'im kaç benim ? 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 2 Temmuz 2021 Paylaş 2 Temmuz 2021 Çağrı Alaf yazdı: Bende tüm dedikodulara aldırmadan aşımı oldum. Yan etki gösterdi bi terleme daralma ve halsizlik ile beraber kemik ağrısı geldi ama 2. günden sonra gayet hafiflemiştim. Şimdi bende ki çiple neler yapabilirim işlemcim. ram'im kaç benim ? Alt devirlerde kendini daha atak hissedersin. Yakıt (gıda) biraz artış gösterebilir, duman atma yaşanabilir 3 Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 2 Temmuz 2021 Paylaş 2 Temmuz 2021 Annemle babama aldik randevu 3. Doz gene Sinovac. Yaştan dolayi tekrar Sinovac istediler. Kronik rahatsizliklari olmamasina ragmen bende koktelye donmelerini istemedim. Biraz ondan biraz bundana donduk. Antikor seviyeleride herkeste ayni gozukmuyor. Doktor tanidiklarimiza danistigimizda ikiside farkli fikir beyan etti. Ha soylede birsey var bugun randevularina gittiklerinde aşı yok demisler ozel hastanede birde. Ogleden sonra tekrar gidiceklerdi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts