İçeriğe Yönlendir

Covid-19 Aşıları

Yurdaer Elay

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
Biraz önce biontec aşı oldum, inşallah Helga'ya dönüşmeyiz [emoji3]

Hans’a da dönüşme [emoji28]
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Covit bize çok çok daha önce gelmiş diyorlar 

https://youtu.be/PvHjMxPF3vM

bizde bilimsel numune saklama yöntemi yok bilemem de, Venedik ten alınmış olan su numulerinde, geriye dönük bakmışlar, 2019 Haziran numunesinde covid mevcut. Rivayet, AISI ye göre kuzey İtalya da havadan serpinti tespit edilmiş.. rivayet...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Çağlar Bayur yazdı:
bizde bilimsel numune saklama yöntemi yok bilemem de, Venedik ten alınmış olan su numulerinde, geriye dönük bakmışlar, 2019 Haziran numunesinde covid mevcut. Rivayet, AISI ye göre kuzey İtalya da havadan serpinti tespit edilmiş.. rivayet...

2019 kasim rontgenlerinde Türkiye de covid bulundu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ

Mışlar da mişler de varmış da önceden görülmüş de vesaire vesaire

Dayanaksız boş teoriler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Eyüp Çetin yazdı:

Ama İtalya'da diyor Türkiye'de değil.

2019 çin yılı idi. İnan ülkemize İtalyadan çok daha erken giriş yapmıştır. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Ali Darbaz yazdı:

2019 çin yılı idi. İnan ülkemize İtalyadan çok daha erken giriş yapmıştır. 

Olabilir ama kanıt lazım inanabilmek için. Ortalıkta çok fazla bilgi kirliliği var. Herkes bir şey söylüyor. Biliyorsun biz de iddialar doğru veya yanlışlığına bakılmaksızın sadece siyasi açıdan karşındakinin söylediğini yalanlamaya dayanıyor. 

Gerçi olan oldu. Artık çok da tartışılacak bir durum değil.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Sani Gerşon yazdı:

2019 kasim rontgenlerinde Türkiye de covid bulundu.

annem ile babam ispanyaya gitmişlerdi ekim ayında. döndüklerinde 2 hafta öksürdüler deli gibi. kimse birşey anlamadı tabi. karşılıklı oturup yemek yedik :) babam diyordu ki ağzımın içi bir tuhaf tad az gibi vs. hayırdır inşallahalar mı dersin, doktora bir görünler mi, neler neler. tabi geçti gitti.

yani, daha sonra yakalandığımız kimbilir kaçıncı varyanttır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk

3 ay geri alma muhabbeti doğruca teyit edildi. Martta geçirdiğim için eylülde veriyordu. Bugün çok rahat bir şekilde alıyorum ama almayacam bekliyecem :) 

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

2. doz süresi 6 haftadan 4 haftaya düştü, bu sabah eşimle 2. doz için 10 temmuza randevu aldık.

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan

Almanya da bulundugumuz bolge icin en yakin asi randevusu 15-20 gun sonra cikiyor. Turkiye ye gitmisken ilk asiyi orda olsak mi diye dusunuyoruz. İkinci asiyi da Almanya da olma sansimiz var mi? Her iki taraftanda asi pasaportu verirler mi? Hic karistirmayip ikisini de Almanya da mi olsak?

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Dün akşam saat 23.00 sularında 2.doz aşı randevumu 6 haftadan 4 haftaya düşürdüm. 15 temmuzda 

Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Her şey; karşısındaki alıcıyı saf zannedip, arabasının kusurlarını göstermeden satmaya çalışan satıcının tavırları gibi ilerliyor.

Bir şey keptirecekler gibi hissediyorum.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

İlk 2 doz sinovac olmuştum, şimdi 3.doz için biontec olmaya karar vedim. Bu akşam için randevu aldım. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Erdem Doğan yazdı:

Almanya da bulundugumuz bolge icin en yakin asi randevusu 15-20 gun sonra cikiyor. Turkiye ye gitmisken ilk asiyi orda olsak mi diye dusunuyoruz. İkinci asiyi da Almanya da olma sansimiz var mi? Her iki taraftanda asi pasaportu verirler mi? Hic karistirmayip ikisini de Almanya da mi olsak?

tıp bilgim yok lakin, karıştırma ALmanya da ol derim

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Şartlar deiğişiyor çünkü. İlk zamanlar aşı azdı daha çok kişiye ilk dozu yapabilmek için arasını uzak tutyorlardı, hatırlayalım, yaş ve meslek grupları çok kısıtlı ilerliyordu, Haziranda çook miktarda aşı gelince tüm meslek ve yaş grupları peş peşe dahil oldu, üzerine delta ve delta+ varyantları çıkınca (elde aşı da olunca) süreyi kısattılar.

Yorum bağlantısı
Aydın Sert
Önder Özcan yazdı:

Şartlar deiğişiyor çünkü. İlk zamanlar aşı azdı daha çok kişiye ilk dozu yapabilmek için arasını uzak tutyorlardı, hatırlayalım, yaş ve meslek grupları çok kısıtlı ilerliyordu, Haziranda çook miktarda aşı gelince tüm meslek ve yaş grupları peş peşe dahil oldu, üzerine delta ve delta+ varyantları çıkınca (elde aşı da olunca) süreyi kısattılar.

Önder abi, peki aşıların Delta varyantı ya da diğer varyantlara karşı koruyuculuğu ne durumda? Bununla ilgili bilgi yok.

Ayrıca aşı geliştirme çalışmaları süresince delta varyantı ortaya çıkmamıştı mesela.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Aşılar üretilirken birazda öngörü ile hareket ediliyor anladığım kadarıyla. Yoksa sürekli mutasyon geçireceği bilinen bir virüse ait dar kapsamlı bir aşı çalışması yapılması aşının geleceğinin olmaması demektir. Bu anlamda biontec sanki daha başarılı oluyor kendi düşünceme göre. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Ersen Tapan yazdı:

İlk 2 doz sinovac olmuştum, şimdi 3.doz için biontec olmaya karar vedim. Bu akşam için randevu aldım. 

Bilim Teknik dergisinin son sayısında bu şekilde aşılanmanın daha uygun olduğu yazıyor. İki dozdan sonra üçüncü dozun farklı bir aşı olmasının koruyuculuğu artırması nedeniyle Almanya ve Fransa bu şekilde uygulama öneriyormuş.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...