İçeriğe Yönlendir

Covid-19 Aşıları

Yurdaer Elay

Recommended Posts

O.Yücel Çetin
Mehmet Göktürk yazdı:

günde 30 bin kişi aşılanıyormuş şu an.

Dün iftar sonrası gittim bomboştu hastane gelen herkes neredeyse hiç beklemeden oldu aşısını ve gördüğüm kadarıyla ağırlıklı Biontech tercih ediliyor gibiydi biz yaklaşık 30 kişi Biontech olduk 5 veya 6 kişi Sinovac oldular aslında aşı olacakların benim gibi çok kafa yormadan kronik hastalıkları varsa doktorlarına danışarak birini olabilirler. Mesela annemde kronik hastalık mevcut doktorunu aradık olsun da istediğini olsun ikisi de iyi aşıların kafanız rahat olsun dedi. Akşam Almanya'daki bir arkadaşımla görüştüm şuan aşı konusunda bizden iyi durumdasınız dedi. 

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Eleştrimiyorum ama aşı olmayı reddeden çoğunlukta. Bizim kurumda arkadaşlara çok kızıyorum. Devlet imkan vermiş işte git ol. Hele randevu alıp gitmeyen olunca iyice delleniyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

İlk versiyon çocuklarda ve gençlerde en az sıkıntıyla atlatılırken mutasyonlu versiyonda çocuklarda hastalık belirtileri artmış. Gençler ve orta yaşlılar daha fazla hastanede kalır olmuş. Yoğun bakımda yatanların yaş ortalaması düşmüş. Bunda yaşlıların aşılanma payı var mıdır bilmiyorum ama sanki doğal olmayan bir durum var. Covid mensup olduğu virüs ailesinde etkinliliğin mutasyonlarla azalması beklenmekte idi

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk
Toplantı konusunda "pandemi 2-3 aya biter" yazmıştınız. Hayırdır Hocam, bir gelişme mi var. Bana yıllar sürecek gibi geliyor
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)
Osman Yücel Çetin yazdı:

Akşam Almanya'daki bir arkadaşımla görüştüm

almanya tablosu: https://impfdashboard.de/

(dün)  550bin aşı yapılıyor, ortalam 512 bin . %6.5 tam aşılı, 15 milyonun birinci aşıları yapılmış.

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

İki gündür aile ve soy ağacımın gecitiği bölgedeki yerel halkın Covit-19'a karşı durumlarını araştırdım. Covit olupda ölen 85 yaşında bir kişi var. Onun dışında covit olut atlatan iki tane 90 yaşında birey var. Bunlar dışında Covit olupda yatağa düşen olmamış. Koca bir yılda tek bir ölüm olması, (onunda kroniklerinin bol olduğunu biliyoruz) kafkas kökenli halkın çok etkilenmediği bilgisi ile örtüşüyor. Kesinlikle insanın genleri ile bir ilişkisi var. Bu hastalık Amerikada en çok siyahileri öldürüyormuş. Bence Covit belli bir kitleyi hedef almak üzerine düzenlenmiş biyolojik bir silah.  

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Bu hastalık Amerikada en çok siyahileri öldürüyormuş.

istatistikte sistem farkını da katsayı yapmak lazım, oradaki kurumlar sosyal bir sistem değil. tek yönetim ve ulusal karar mekanizması da yok oralarda.

her evde 1 tüfek 10 konserve ile kendi bacağından asılırsın. ev garajında 1 adet ürün üretip patentini alıp hisse senedini de basabilrsin. bisikletli ceo lar gezer etrafta.

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk
Ali Darbaz yazdı:

İki gündür aile ve soy ağacımın gecitiği bölgedeki yerel halkın Covit-19'a karşı durumlarını araştırdım. Covit olupda ölen 85 yaşında bir kişi var. Onun dışında covit olut atlatan iki tane 90 yaşında birey var. Bunlar dışında Covit olupda yatağa düşen olmamış. Koca bir yılda tek bir ölüm olması, (onunda kroniklerinin bol olduğunu biliyoruz) kafkas kökenli halkın çok etkilenmediği bilgisi ile örtüşüyor. Kesinlikle insanın genleri ile bir ilişkisi var. Bu hastalık Amerikada en çok siyahileri öldürüyormuş. Bence Covit belli bir kitleyi hedef almak üzerine düzenlenmiş biyolojik bir silah.  

bizim atalar çepni. kodalak ailesi.bahsettiğin coğrafyalardan gelme.o zaman ben biraz yayabilirim 😀

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
Mehmet Göktürk yazdı:

Sizin aşı tercihiniz ne olacak Hocam? 

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

55 yaş üstünün aşılanmaya başlamasıyla birlikte babama da aşı sırası geldi. annem de sanırım aynı evde yaşadıklarından dolayı aşı randevusu alabildi. 
2 Seçenek sunuldu biontech ve sinovac

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
(düzenlendi)
Alptuğ Özcan yazdı:

55 yaş üstünün aşılanmaya başlamasıyla birlikte babama da aşı sırası geldi. annem de sanırım aynı evde yaşadıklarından dolayı aşı randevusu alabildi. 
2 Seçenek sunuldu biontech ve sinovac

Niyetleri varsa bir an önce randevu oluşturun bence daha istekli bir gruba geçti aşılama sırası kayınvalidem ve kayınbabam için randevu oluşturmaya çalışıyoruz tercihleri Biontech olacakmış. 

tarihinde Osman Yücel Çetin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Osman Yücel Çetin yazdı:

Niyetleri varsa bir an önce randevu oluşturun bence daha istekli bir gruba geçti aşılama sırası kayınvalidem ve kayınbabam için randevu oluşturmaya çalışıyoruz tercihleri Biontech olacakmış. 

Aşılarını oldular. 
Biontech tercih ettik. 

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
Alptuğ Özcan yazdı:

Aşılarını oldular. 
Biontech tercih ettik. 

Geçmiş olsun Allah şifa versin herkese.

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Osman Yücel Çetin yazdı:

Geçmiş olsun Allah şifa versin herkese.

Amin herkese insallah 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan

55 yaşını tamamlamadım ama bana da aşı tanımlanmış.

Sanıyorum ay olarak değil yıl olarak bakıyorlar, sürpriz oldu. 

Ama daha evvelki gruplarda uygulanan eşlere de aşı tanımlaması bizde yok.

184 e sordum , öyledir dediler.

Sinovac olarak randevu oluşturdum.

Sanırım çoğunluğun tercihi sinovac.

Sinovaca 15 gün sonrasına randevu veriyor, bionteche ise 5 gün.

Bilginiz olsun diye yazdım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

51 yaşındayım. bana da aşı tanımlanmış.. 

Raporlu tansiyon ilacı kullanıyorum ondan mı, yoksa muhasebeci - sigortacı mesleklerimden dolayı mı tanımlandı anlamadım. 

Randevumu aldım. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
Mehmet Ozyurek yazdı:

51 yaşındayım. bana da aşı tanımlanmış.. 

Raporlu tansiyon ilacı kullanıyorum ondan mı, yoksa muhasebeci - sigortacı mesleklerimden dolayı mı tanımlandı anlamadım. 

Randevumu aldım. 

Kronik hastalıktan olabilir abi aşı tercihin ne olacak?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Osman Yücel Çetin yazdı:

Kronik hastalıktan olabilir abi aşı tercihin ne olacak?

Biontech tercih ettim. 

Çok fazla araştırmadım. Buradan duyduklarım kadarıyla karar verdim. 

Yan etkileri varmış ama olsun, gelir geçer inşallah. 

Almanlara güveniyorum ben. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

51

hesap makinesinin ekranında mı hesaplandı?

Mehmet Ozyurek yazdı:

scorpio da alman malı ama :rofl:

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk
Mehmet Ozyurek yazdı:

Biontech tercih ettim. 

Çok fazla araştırmadım. Buradan duyduklarım kadarıyla karar verdim. 

Yan etkileri varmış ama olsun, gelir geçer inşallah. 

hadi hayırlısı Emmi,şimdiden geçmiş olsun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel
scorpio da alman malı ama :rofl:

Opelde Alman ama ya onun gibi ise vay haline. Elektrik arızası ile uğraşır durur artık bıyıklı [emoji23]
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

hesap makinesinin ekranında mı hesaplandı?

Bitmişler söylenir :)

benimki henüz bitmedi ihtiyar.. 😛

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Arda Bülent Güzel yazdı:

Opelde Alman ama ya onun gibi ise vay haline. Elektrik arızası ile uğraşır durur artık bıyıklı emoji23.png

Haha.. Çin mallarını da gördük 😛

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...